What to do in: Kuala Lumpur

What to do in: Kuala Lumpur

Verre groepsreizen Singlereizen Tips en adviezen

Tijdens de groepsreis Maleisië heb je een aantal dagen te besteden in de hoofdstad Kuala Lumpur. Hier geniet je van vrije tijd om je het een en ander te ondernemen. We helpen je graag een handje op weg middels deze blog en laten je kennismaken met de grootste bezienswaardigheden Kuala Lumpur. Zo weet je zeker dat je alles uit je bezoek haalt aan Kuala Lumpur. 

Er is veel te doen en te beleven in deze multiculturele stad. Naast dat er veel leuke winkels en restaurants zijn, kun je hier ook hartstikke goed cultuur snuiven. Zo kun je verschillende tempels en moskeeën bezoeken en zijn er meerdere marktjes die de gekste dingen verkopen. De stad heeft zo'n 1,8 miljoen inwoners en is een mengelmoes aan verschillende culturen. Zo wonen er veel Chinezen, maar ook Indiërs, Arabieren en komen er mensen uit Thailand en Indonesië. Het is een prachtige stad waar traditioneel afwisselt met modern. Zo staan er in Chinatown een hoop traditionele tempels en vind je een paar straten verderop een grote shopping mall!

Omdat er zoveel te doen is helpen we je graag een handje op weg! Of je nu meereist met Simi en de stad een aantal dagen bezoekt of een hele vakantie verblijft in Kuala Lumpur, het is raadzaam om je over het een en ander alvast een beetje in te lezen als het gaat om de bezienswaardigheden Kuala Lumpur. Er valt immers zoveel te beleven! Ben je ook benieuwd naar andere groepsreizen Azië?

Kuala Lumpur, city center

De grootste bezienswaardigheden Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een grote stad en heeft daardoor ontzettend veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden. Wij hebben de leukste even voor je op een rijtje gezet. Kijk vooral naar de bereikbaarheid en mogelijkheden van deze bezienswaardigheden Kuala Lumpur als je ze graag wilt bezoeken. De bezienswaardigheden liggen redelijk verspreid door het centrum, maar zijn ook makkelijk te combineren!

Eco Forest

Midden in het drukke centrum van Kuala Lumpur bevindt zich het Forest Eco Park. Het is een interessant park, waar je midden in het centrum het regenwoud kunt bezoeken. Over loopbruggen kun je over het centrum uitkijken vanuit een klein stukje regenwoud, heel bijzonder! Het regenwoud toont een beeld van hoe het er hier vroeger uit zag. Een indrukwekkend maar ook relaxed uitje en alvast een leuk voorproefje voor de rest van de Maleisië rondreis. Het Eco Forest wordt veel bezocht door reizigers en lokale Maleisiërs, bezoek het dus waar mogelijk zo vroeg mogelijk in de ochtend om de drukte te vermijden.

Thean Hou Temple

Ook in Kuala Lumpur is het mogelijk om kennis te maken met de hoeveelheid aan verschillende culturen. Zo kun je in het centrum een Chinese tempel bezoeken. De Thean Hou tempel is met drie verdiepingen een indrukwekkend iets om te zien. Een bezoek aan de tempel is tevens de ideale manier om meer informatie op te doen over de Chinese cultuur en religie. Naast dat deze tempels veel worden bezocht door toeristen, vind je hier ook veel mensen van Chinese afkomst die hier komen bidden en offeringen komen brengen. 

De tempel is het leukst aangekleed rond Chinees Nieuwjaar. Er zijn dan allemaal lampionnen opgehangen en er wordt uitgebreid feest gevierd met vuurwerk.

Thean Hou Temple

Botanische tuinen van Perdana

Om even weg te zijn van de stadse drukte en hectiek kun je de botanische tuinen van Perdana bezoeken, gelegen in het centrum van Kuala Lumpur. Onderweg zul je veel locals tegenkomen die met de familie gaan picknicken of tai chi beoefenaars. In het park zelf zijn diverse leuke dingen die je kunt ondernemen:

  • Een orchideeëntuin, met zo'n 800 verschillende soorten orchideeën
  • Een planetarium, waar je de buitenaardse ambities van Maleisië kunt bekijken.
  • Een vlindertuin, met meer dan 6000 vlinders en 120 verschillende soorten.
  • Bird park, waar je kennis kunt maken met verschillende soorten tropische vogels.

Botanische tuinen van Perdana

Wilayah Mosque

Ook kun je in Kuala Lumpur een grote moskee bezoeken. De moskee is gebaseerd op de Blauwe Moskee van Istanbul in Turkije. Op de muren en plafonds zijn veel details te zien en daarom is het een prachtige locatie om een kijkje in te nemen. Zelf kun je het pand bezoeken, maar je kunt ook een gids boeken die je een rondleiding kan geven door het pand en je meer kan leren over de architectuur en de religie van het Islam. Een indrukwekkend optioneel uitje tijdens de groepsreis Maleisië.

Voor het bezoek van zo'n mooie moskee moet je je wel netjes kleden. Niet bij elke religieuze plaats is dit het geval. Kijk vooral eerst naar wat de rest doet en pas je hierop aan. Bij de Wilayah Mosque bieden ze bij de ingang kleding voor mannen en vrouwen aan om je op de juiste manier te kunnen bedekken. Echter kan het nooit kwaad voor de zekerheid een sjaal of sarong mee te nemen en de schouders en knieën te bedekken als je weet dat je een religieus gebouw gaat gezoeken.

Het Merdeka plein en Sultan Abdul Samad

Het Merdeka plein staat als symbool voor de onafhankelijkheid van Maleisië. Op het plein hangt de Maleisische vlag hoog in de vlaggenmast. Rond dit plein kun je prachtig wandelen en even heerlijk uitrusten. Vaak is het een relatief kort bezoek, maar het is zeker iets dat je even gezien moet hebben tijdens de Maleisië rondreis.

Naast dit plein staat het Sultan Abdul Samad gebouw. Het gebouw heeft een interessante architectuur van Moorse stijl en met Islamitische kenmerken. Momenteel wordt het gebouw gebruikt door het Ministerie van Informatie, Communicatie en Cultuur. Je kunt alleen rond het gebouw heen lopen. Het is helaas niet mogelijk meer om naar binnen te gaan.

Merdeka plein

Leuke marktjes in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur biedt veel leuke marktjes waar je niet alleen de leukste souvenirs kunt scoren, maar ook nog eens het lekkerste eten. Controleer van tevoren of de markten open zijn, sommigen sluiten heel vroeg, waar anderen weer pas laat open gaan. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan d lokale gids of bij de receptie van de accommodatie. Als je goed wilt budgetteren tijdens de groepsreis Maleisië dan is het bezoek aan een markt voor het avondeten zeker een goed idee!

Petaling Street Market

Gelegen in Chinatown kun je de Petaling Street Market bezoeken. Hier vallen voornamelijk Chinese producten te verkrijgen en namaakproducten van bekende merken. Denk aan Louis Vuitton, Calvin Klein, Adidas, etc. De producten zijn vaak van slechte kwaliteit maar wel leuk om even te bekijken. Houd er rekening mee dat als je iets koopt, je even de douane regels checkt. Net als in sommige andere vakantielanden kunnen de verkopers erg hun best doen om hun waren aan je te verkopen. Wees respectvol en ga niet in discussie. Als je dan langs alle straatverkopers bent heen gelopen kom je uiteindelijk bij de heerlijke eetstalletjes waar je natuurlijk echt voor komt ;-). Vooral rond de avond bloeit deze markt helemaal op, inclusief gezellige verlichting en een hoop hectiek!

Petaling Street

Central Market

Central Market is de bekendste markt in Kuala Lumpur en hoort alleen daarom al op de lijst van grootste bezienswaardigheden Kuala Lumpur. Midden in het centrum vind je een overdekt gebouw met daarin een enorme markt. Het pand is opgedeeld in de verschillende culturen die je terugziet in de stad. Dit geeft je een mooi beeld van hoe multicultureel Maleisië is, en in het specifiek ook Kuala Lumpur.

Bij de verschillende kraampjes valt er dan ook van alles te halen. Handwerken van locals, souvenirs, noem het maar op.

Jalan Alor Nightmarket

Deze sfeervolle markt is alleen in de avond en nacht geopend. Waar je op de andere markten allerlei soorten handwerken en souvenirs kunt scoren, kun je op Jalan Alor Nightmarket juist het lekkerste eten scoren. Alles wordt vers voor je bereid en samen met de andere reizigers kun je hier sfeervol de reis tegemoet gaan en met zijn allen in deze straat plaatsnemen. Een echte tip voor de foodies onder ons! Wees wel in het buitenland altijd voorzichtig met gepelde en geschilde fruit en groentes en rood vlees. Kijk tevens of het vlees gekoeld wordt bewaard alvorens het bereid wordt. Better safe than sorry!

Streetfood Maleisië

Shopping malls in Kuala Lumpur

Het is zo grappig hoe een stad als Kuala Lumpur in elkaar zit. Want naast de vele hectische markten, vind je ook torenhoge moderne gebouwen waarin honderden winkels zich in verschuilen. Voor shoppen ben je hier dus ook helemaal aan het juiste adres. Er zijn heel veel malls te vinden in Kuala Lumpur, waar elke mall weer zijn eigen specialiteiten heeft. De bekendste zijn:

Pavilion

Pavilion is de mall voor fashionista's. Het gebouw telt ruim 7 verdiepingen aan winkels die variëren van grote merken tot de iets minder bekende merken. Dat betekent niet dat je hier alleen kunt shoppen. In deze immens grote shopping mall, kun je ook naar een wellness, naar een enorme boekenwinkel en zelfs naar één van de meest luxe bioscopen die je ooit zult ervaren.

Pavilion Shopping mall

Suria KLCC

Gelegen bij de Petronas Towers kun je de Suria Mall vinden. In het pand vind je een bioscoop, een kunstgalerij en een aquarium. Zowel op het buitenterras als op de tweede verdieping kun je heerlijk eten scoren in de foodcourt.

Sungei Wang

Voor een hele andere shop ervaring moet je naar Sungei Wang. In deze hectische shopping mall zul je niet snel de bekende merken tegenkomen, die je wel in Pavillion en Suria vindt. Sungei Wang staat voor 'rivier van goud' en de beelden aan de ingang symboliseren dit zodra je binnenkomt. Naast het hebben van veel kleine winkeltjes en locals die hun producten verkopen, vind je ook hier een heerlijke foodcourt. 

Het maken van een planning

Omdat je tijdens de groepsreis Maleisië maar enkele dagen in deze stad verblijft, is het handig om vooraf al een beetje af te spreken welke bezienswaardigheden Kuala Lumpur jullie willen gaan bezoeken. De bezienswaardigheden liggen allemaal in het centrum en zijn daardoor makkelijk te combineren met elkaar. Houd er wel rekening mee dat Kuala Lumpur een enorme stad is en dat de reistijd kan variëren aan de hand van de drukte op de weg. Sommige activiteiten duren wat korter, sommige activiteiten wat langer. Een bezoek aan de Chinese tempel is een relatief kort bezoek, maar als je een shopping mall wilt bezoeken en een fanatieke winkelaar bent, ben je er iets meer tijd aan kwijt. 

Kuala Lumpur

Mee met Simi Reizen op Maleisië rondreis

Ben je nog aan het twijfelen? Kijk dan vooral even op de website het dag-tot-dag programma even door. Dan zul je zien dat we naast een bezoek aan Kuala Lumpur ook het grootste nationale park ontdekken van Maleisië: Taman Negara. Hier staan verschillende leuke wandelingen en activiteiten op het programma. Daarnaast bezoek je ook nog eens de stranden van Pangkor en ga je cultuur snuiven en raften in Gopeng! Benieuwd wat je nog meer gaat doen? Bekijk het dag-tot-dag programma van de rondreis Maleisië!