Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Regenseizoen Costa Rica

Het regenseizoen houdt reizigers altijd erg bezig bij het boeken van rondreizen door Costa Rica. Logisch, want niemand zit te wachten op een verregende vakantie. Als je meer wilt weten over de voordelen en nadelen, de beste periode om naar Costa Rica te reizen én waarom het eigenlijk wel meevalt met het regenseizoen, lees je hier alles! 

Wat houdt het regenseizoen in in Costa Rica?

Bij veel mensen leeft het idee dat "regenseizoen" vooral betekent dat je dagenlang in de regen loopt te sjouwen. Gelukkig is het regenseizoen in een land als Costa Rica niet vergelijkbaar met slecht weer in Nederland. Het groene seizoen, dat al stukken beter klinkt dan regen seizoen, begint in mei en eindigt in november. 

In deze periode valt er bijna elke dag wel regen, voornamelijk aan het einde van de middag. De ochtenden beginnen vaak zonnig, waarbij gedurende de dag meer bewolking ontstaat. Tegen het eind van de middag kan een forse, vaak korte en heftige regenbui voorbijtrekken. Vaak gaat het daarbij om een forse regenbui. Aan de kant van de Caribische zee valt meer regen dan aan de kant van de Stille Oceaan in deze periode. 

Maar! Laat je niet tegenhouden voor een rondreis Costa Rica: reizen tussen mei en november heeft een aantal hele grote voordelen! 

Costa Rica regen 

Voordelen reizen tussen mei en november

Vaak hebben mensen een negatief idee van het regenseizoen, maar is dat wel nodig? Je boekt immers niet voor niets een rondreis naar een land met tropische regenwouden. Het is nu eenmaal onmogelijk om een indrukwekkende natuurpracht te krijgen zoals Costa Rica heeft zonder regelmatige buien. 

De voordelen op een rijtje:

  • De temperatuur ligt tussen de 20 en 30 graden, het hele jaar door!
  • Jungle, bossen en regenwouden groeien niet zonder water....
  • De natuur staat in diepe bloei en overal vind je groen
  • Binnen Costa Rica heb je drogere en nattere gebieden
  • Buien zijn vaak heftig en te vergelijken met een stevige douche, maar het is nog altijd warm weer
  • Na regen komt zonneschijn, zeker ook in Costa Rica

Wist je dat Costa Rica juist het meest bezocht wordt tijdens de regenperiode? De indrukwekkende groene natuur is hier de belangrijkste reden voor. 

Door Costa Rica reizen in het droge seizoen

Tussen december en april reis je in het "droge" seizoen. Met name in februari valt er vrijwel geen regen. Ook januari en maart zijn over het algemeen droog. Het aantal zonuren per dag is echter vergelijkbaar met mei/november. Al met al dus niet echt een reden om je planning al te veel van een beetje regen te laten afhangen. 

Voordelen van reizen in de droge periode:

  • Minder kans op neerslag (maar dus ook minder groen)
  • Het is gemiddeld iets koeler, minder benauwd

Cijfers over klimaat Costa Rica

Maand Aantal zonuren per dag  Neerslag
Januari   7 weinig
Februari   7 nihil
Maart   7 weinig
April   7 mwoah
Mei   7 best veel
Juni   7 veel
Juli   6 veel
Augustus   6 veel
September   6 veel
Oktober   6 veel
November   6 redelijk veel
December   6 weinig

 

Bovenstaande zijn gemiddelden. We kunnen nooit in de toekomst kijken en voorspellen hoe het weer exact tijdens jouw rondreis gaat zijn. Houd daarnaast dus rekening met de verschillende gebieden in Costa Rica. De gemiddelden zijn voor het hele land, maar binnen het land zijn er verschillende micro klimaten. De rondreizen zijn zo uitgekiend dat je tijdens je reis door verschillende klimaatzones zult reizen. Je zult dus ongetwijfeld een keer regen krijgen, maar de kans dat je twee weken in de stromende regen gaat lopen is nihil.

Dus:

Of je je rondreis door Costa Rica moet laten belemmeren door regen? Wij denken van niet. Met een gemiddeld aantal zonuren dat het hele jaar door tussen de 6 en 8 ligt zit je eigenlijk altijd goed. De laagste minimumtemperaturen liggen zo rond de 15 graden (iets lager nog in de bergen) en overdag is het normaal zo tussen de 25 en 30 graden. Een echte tropische bestemming dus! 

Beste reisperiode Costa Rica? 

Wat is dan de beste reisperiode voor Costa Rica? Eigenlijk is Costa Rica 1 van de weinige reisbestemmingen die het hele jaar door fantastisch zijn en goed te bezoeken is in elke maand van het jaar. Het hangt van je eigen persoonlijke voorkeur af of je liever in de drogere periode reist of de regenbuien in de nattere periode voor lief neemt. Wij raden je aan om gewoon een paraplu en regenkleding mee te nemen en gewoon optimaal te genieten van het indrukwekkende en afwisselende landschap. 

Micro-klimaat Costa Rica

Als je het land op de kaart bekijkt zie je dat er aan twee kanten oceaan te vinden is. Door de ligging van de verschillende vulkanen is Costa Rica op te delen in verschillende micro-klimaten. Ook om deze reden moet je je absoluut niet blindstaren op termen als "regenseizoen".

Zo heb je op de hoogste bergen van Costa Rica temperaturen tussen de 2 en 20 graden, kent Puerto Viejo een moessonklimaat met regen het hele jaar door, maar je vind in het hela land 8 verschillende micro-klimaten.

Zo is Monteverde weer heel anders dan La Fortuna en zul je aan de kust in Cahuita weer een andere belevenis hebben dan aan de andere zijde van het land.

Rondreizen 18-32 jaar - Costa Rica

Simi organiseert jaarlijks meerdere spectaculair mooie rondreizen door Costa Rica. Altijd inclusief je retourvlucht, activiteiten en verblijf. Je reist uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 en ook je activiteiten zijn afgestemd op een jong publiek. Doordat activiteiten inbegrepen zijn leer je tijdens onze rondreizen je reisgenoten ook geod kennen en beleef je de vakantie ook echt samen. 

Costa Rica is het land van vulkanen, regenwouden, stranden en ontzettend veel dieren en planten. Een reis door Costa Rica is een avontuur! Het land is niet voor niets enorm populair, want de mix van natuur, strand en de mogelijkheid van alles te beleven is aantrekkelijk. Dat het het hele jaar lekker warm is, is ook geen straf natuurlijk! 

Laat je niet tegenhouden door regen: Costa Rica biedt je een geweldige belevenis! 

Groepsreizen

Boek je een reis met Simi? Dan boek je altijd een groepsreis. Hoewel een groot deel van de mensen solo reist zijn er ook genoeg mensen die met een vriend of vriendin of klein groepje reizen. Hierdoor krijg je een afwisselende groep met uiteenlopende mensen. Zoals je kunt zien als je bijvoorbeeld onze filmpjes bekijkt of onze social media zijn onze groepsreizen enorm gezellig, afwisselend en avontuurlijk. Good vibes!