Groepsreis Ecuador
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Groepsreis Ecuador

Vanaf 2 606,50 €

Reis met Simi naar het prachtige Ecuador. Tijdens deze 17-daagse rondreis laten we je de hoogtepunten van Ecuador zijn tijdens een intensieve en afwisselende rondreis met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Je boekt een zeer complete rondreis met veel inbegrepen excursies en activiteiten. Wat Ecuador als reisbestemming uniek maakt is dat je zowel kunt genieten van hoge bergen als tropische regenwouden. We trekken tijdens deze rondreis zowel door de Amazone als het Andes-gebergte. Wandelschoenen inpakken en gaan! 

 • Excursies
 • Incl. bagage
 • 17 dagen
 • Uitdagend/Intensief
 • 18-32 jaar
 • 15x O, 11x L, 5x D
 • 16 pers. Max. 25 pers.
 • Incl.vlucht
 • Hotel

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Quito en vice versa (controleer onder het kopje data/prijzen de geplande vlucht en luchthaven). 
 • Ruimbagage (23 kg) en handbagage
 • Alle transfers ter plekke
 • Verblijf in hostels, hotels en homestays
 • 15x ontbijt
 • 11x lunch
 • 5x diner
 • Stadstour Quito en kabelbaan
 • Bezoek Mindo nevelwoud
 • Bezoek Otavalo markt en lokaal bezoek
 • Krater trekking Cuicocha en boottocht
 • Trektocht Cotopaxi NP
 • Trektocht Toachi Canyon
 • Trektocht Quilotoa
 • Trektocht Chimborazo basiskamp
 • Baños watervaltocht
 • Canyoning Amazone
 • Jungletocht Amazone
 • Raften in de Amazone
 • Engelstalige lokale gids

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering (verplicht)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Fooien (reken op 10$ per dag omgerekend)

Dag 1 - Amsterdam - Quito

We vliegen vandaag met een overstap naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Het geplande vluchtschema vind je onder het kopje data/prijzen. We vliegen met een groepsticket, waardoor je als je op tijd boekt (2 maanden vantevoren minimaal) op het groepsticket meevliegt. Dat heeft als groot voordeel dat je met je reisgenoten vliegt de hele route. 

Quito is de hoofdstad en staat bekend om de prachtige koloniale gebouwen in het centrum. Het is een hooggelegen stad op 2850 meter hoogte en is de hoogste hoofdstad van de wereld. Het historisch centrum van Quito staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

De eerste dag gebruiken we alleen om te acclimatiseren en kennis met elkaar te maken. Na een lange vlucht is iedereen altijd wel goed moe, dus we eten ergens een hapje (niet inbegrepen) en hebben daarbuiten vrije tijd. 

Dag 2 - Quito stadstour en kabelbaan

Wennen aan de hoogte is belangrijk, ook voor het verloop van de volgende dagen. Deze dag staat een stadstour door Quito op het programma. Ook nemen we de kabelbaan naar 4000 meter hoogte, vanwaar we een spectaculair uitzicht op de stad hebben.

Met de kabelbaan kom je uit op 4000 meter boven zeeniveau en zie je besneeuwde toppen. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt lopen, maar gewoon van het uitzicht genieten is natuurlijk ook mogelijk. 

Houd er rekening mee dat je voor een bezoek aan Ecuador voldoende laagjes kleding meeneemt. Op hoogte is het altijd kouder en is er meer wind. Ook kan het weer plotseling omslaan. Het is dan handig om goed voorbereid te zijn. 

De rest van de dag heb je vrije tijd om de stad te ontdekken, een terrasje te pakken of nog even bij te slapen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 3 - Mindo regenwoud

We bezoeken vandaag het Mindo regenwoud. We maken een wandeling en kunnen onderweg Toekans en andere kleurrijke vogels spotten. Een van de hoogtepunten van vandaag is een bezoek aan de vlindertuin, waar we de grote Garangtuan vlinders zien. De vlinders, zo groot als een vogel, landen soms op je handen voor een kleine snack. 

Het regenwoud is een goede start van je reis en geeft je alvast een klein idee van wat je later in de vakantie kunt verwachten. 

Er zijn een aantal optionele activiteiten die je kunt ondernemen ter plekke. Je lokale gids zal deze de dag ervoor met je doornemen (afhankelijk van beschikbaarheid en hoeveel mensen wat willen). 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 4 - Markt van Otavalo

We brengen vandaag een bezoek aan een klein dorpje, Pijal in het hart van het Andesgebergte, waar we onderdeel worden van een lokaal project. Een unieke culturele ontmoeting, bedoeld om de lokale vrouwen van een klein bergdorp inkomsten te laten genereren en ter afwisseling van de huishoudelijke taken die ze vaak doen. 

Samen met de bewoners maak je "Aji", een lokale spicy saus die bij de regio hoort. We lunchen met een traditionele lunch die bereid wordt door de vrouwen met verse producten uit de omgeving. Later vertellen ze ons meer over hoe ze producten weven. 

's Middags heb je tijd om door de straatjes te dwalen waar de mensen van Otavala met typische kledij lopen. Kraampjes, een mooie markt en meer. We verblijven in een historische Haciënda waar we meer te weten komen over de geschiedenis van de regio. Een typische cocktail uit de Andes regio heet je welkom! 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 5 - Kraterwandeling

We bezoeken het Cotacachi Cayapas reservaat, waar we de prachtig heldere wateren van deze actieve vulkaan en het omringende landschap kunnen zien. We maken een wandeling van ongeveer een uur, waarna we met een boot naar het midden van het meer gebracht worden waar je vulkanische activiteit kunt zien. 

Een prachtige excursie, waarbij we opnieuw ontdekken waarom Ecuador zo'n fantastische reisbestemming is. 

Tip: voor deze reis is het meenemen van goed ingelopen wandelschoenen noodzakelijk. Heb je geen goede wandelschoenen? Koop die dan op tijd, zodat je tijd genoeg hebt om ze goed in te lopen. Dat scheelt blaren en maakt de rest van je rondreis een stuk prettiger! 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 6 - Trekking Cotopaxi National Park

We rijden over "de Avenue of Volcanoes", zo genoemd door de ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt met onderweg verschillende vulkanen die je kunt zien. 

We beginnen onze wandeling op een hoogte van 3800 meter (voor je idee, de Mont Blanc is ongeveer 4807 meter hoog) in de heuvels van de Ruminahui vulkaan. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht (normaalgesproken) over de Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Met een beetje geluk zien we wilde paarden. 

Als het weer meezit en iedereen een beetje fit is, kunnen we naar het basiskamp van de Cotopaxi op 4876 meter hoog lopen. Dit kunnen we alleen per keer bekijken, omdat het afhangt van zowel het weer als de conditie binnen de groep en het tijdstip waarop we beginnen te wandelen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch(pakket) en diner. 

Dag 7 - Trekking (13,5 km) door de Toachi kloof

We maken vandaag een trektocht met enkele honderden meters hoogteverschil (zowel omhoog als omlaag). Een stevige hike, met onderweg uitzicht op kleine dorpjes en locals die op de velden werken. We lopen naar de Toachi rivier en lopen vervolgens omhoog richting het dorpje Chugchilan waar we overnachten.

In de middag heb je de kans om het dorpje te verkennen en om wat van de lokale cultuur op te doen.

We vertrekken vanaf bijna 3300 meter hoog naar de rivier op 2900 meter hoog. Vervolgens lopen we bergopwaarts naar onze overnachtingsplek op ongeveer 3200 meter hoog.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner. 

Dag 8 - Trekking naar Quilotoa

We beginnen vandaag aan een hike van ongeveer 11 kilometer over smalle paadjes die door locals gebruikt worden om producten naar nabijgelegen communities te brengen. Tijdens deze wandeling is de kans groot dat je mensen tegenkomt die op de route ruilhandel doen. 

We zijn vandaag de hele dag onderweg, maar kunnen rustig aan doen. Het hoogteverschil is ongeveer 1000 meter, maar zoals altijd in de bergen gaat het soms wat op en neer. 

Houd er rekening mee dat je meerdere trekkings achter elkaar maakt. Het is dus echt van belang dat je voorafgaand aan de rondreis beschikt over goede wandelschoenen en de paklijst goed doorneemt zodat je weet wat je wel en niet mee moet nemen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch(pakket)

Dag 9 - Letterlijk hoogtepunt!

We vertrekken vroeg in de ochtend om bij de Chimborazo vulkaan te komen, de hoogste berg van Ecuador van 6310 meter hoog. Op een heldere dag zie je de berg al vanuit de wijde omtrek liggen. 

We lopen tot het begin van de gletsjer en bereiken een hoogte van maar liefst 5000 meter boven zeeniveau. Met een beetje geluk spotten we de Andes Condor in de lucht. We lopen tot het basiskmap van de Chimborazo waar we genieten van een picknick-lunch in het basiskamp, waar de klimmers zich voorbereiden op de tocht naar de top van de vulkaan. 

In totaal zullen we een uur of drie wandelen vandaag, met opnieuw redelijk wat hoogteverschil. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 10 - Baños waterval route

De watervalroute volgt een weg van 61 kilometer lang. We dalen ongeveer 1000 meter af gedurende deze tijd. Vanaf deze weg zijn er een tiental spectaculaire watervallen te bereiken. We bezoeken verschillende watervallen en maken korte wandelingen. 

We maken deze dag een rondrit met de bus en stoppen onderweg op verschillende plekken. We overnachten opnieuw in Baños. Baños is een toeristische stad, vooral bekend van de warmwaterbronnen en de watervallen rondom de stad.

Na de inspannende dagen hiervoor is een dagje rondtrekken en de toerist uithangen ook wel even heel erg lekker. Gebruik de dag om even bij te komen, want er staat nog een hoop avontuur op je te wachten! 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 11 - Vrije dag

Rondreizen is fantastisch en zeker met een groep leeftijdsgenoten heel gezellig, maar ook intensief. Deze dag hebben we je dan ook een vrije dag gegund. Je kunt verschillende optionele activiteiten zelf bijboeken bij de verschillende bedrijven in Baños. 

Zo kun je op een grote schommel boven de bergen zweven, relaxen in thermale baden, een massage boeken, ziplinen en meer. Deze activiteiten boek je op eigen gelegenheid en buiten het Simi programma en onderneem je op eigen risico. 

Er is in Baños genoeg te beleven. Het is een toeristische hotspot in Ecuador met restaurantjes, cafeetjes en veel mogelijkheden om dingen te ondernemen. De avond hiervoor is dan ook een ideale avond om met de hele groep er een gezellige avond van te maken! 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 12 - Canyoning in de Amazone

Vandaag trekken we de Amazone in, waar canyoning op het programma staat. Bij canyoning daal je af in een rivierkloof en maak je gebruik van touwen, natuurlijk uitgesleten glijbanen en sprongen. Een activiteit die altijd in de smaak valt! 

We overnachten deze nacht in een hele basic jungle lodge die gerund wordt door een inheemse familie. We hebben hier gedeelde badkamers. Er is geen electriciteit in de kamer, maar er is wel een plek om de hoognodige batterijen op te laden. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner. 

Dag 13 - Jungle trektocht

We maken vandaag een trektocht door de jungle van de Amazone. We lunchen onderweg in de jungle en maken een stop bij de Rio Rodriguez waar je eventueel kunt zwemmen, wat wel lekker is na een trektocht door de jungle.

Alle activiteiten worden begeleid door lokale Engelstalige gidsen. Vandaag is weer een redelijk intensieve dag, waarbij we opnieuw verblijven in een lodge in de jungle. Ook hier is geen electriciteit, maar je krijgt kaarsen. Warm water is wel aanwezig, dus douchen gaat lukken! 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner. 

Dag 14 - Isla Anaconda

Vandaag word je met een kano naar het eiland Anaconda gebracht, we we door de plantages van bananen, koffie, papaya en cacao lopen naar de Rio Napo. Een lokale familie verwelkomt je in hun huis en laat je zien hoe ze een typisch lokaal drankje maken. 

Daarnaast kun je de blaaspijp proberen en kijken hoe goed je het doet met het afschieten van de pijltjes. We bezoeken ook een laguna met kaaimannen. Daarnaast bezoeken we een lokaal centrum waar jungledieren worden gered en verzorgd. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner. 

Dag 15 - Raften in de Amazone

Vandaag rijden we naar het startpunt van onze volgende activiteit: raften in de Amazone, op ongeveer drie kwartier rijden van de lodge. Vervolgens beginnen we na een veiligheidsinstructie aan de rafttocht (klasse 3) over de Jatunyacu rivier. 

We eten onze lunch na het raften, bereid door de gidsen. Vervolgens rijden we terug naat het Andes-gebergte naar Papallacta, waar we overnachten en ons opladen in de vulkanische heetwaterbronnen in de Andes. Een heerlijke afsluiter van de vakantie en een plek om echt nog even na te genieten en na te praten over alles wat je meegemaakt hebt de afgelopen weken. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 16 - Vertrekdag

Na het ontbijt vertrekken we richting het vliegveld. Je kijkt terug op een avontuurlijke, afwisselende rondreis met veel inbegrepen activiteiten, excursies en maaltijden. We weten zeker dat je na deze reis Ecuador niet meer zult vergeten. 

Een paar belangrijke dingen:

 • We voeren het programma uit zoals gepland, maar je kunt een dergelijke rondreis niet maken als je niet flexibel ingesteld bent. Je moet erop rekenen dat dingen in de praktijk anders lopen of wellicht langer duren dan je in Nederland gewend bent. Het weer, maar ook logistiek kunnen de volgorde van het programma wijzigen. Dit is nooit 100% uit te sluiten. 
 • Voor deze reis heb je een goede conditie nodig. Je hoeft geen topsporter te zijn, maar we maken verschillende wandeltochten op hoogte. Goede wandelschoenen zijn verplicht en komen zowel in het Andes gebergte als in de jungle van pas. 
 • Het is gebruikelijk om fooi te geven bij activiteiten. Houd daar rekening mee in je budget. 


Dag 17 - Aankomst

We komen vandaag weer terug op de luchthaven van waar we vertrokken. Het geplande vluchtschema vind je onder het kopje data/prijzen. Hoewel de vluchtschema's door ons al geboekt zijn, kunnen deze altijd door de luchtvaartmaatschappij gewijzigd worden. Als we een wijziging doorkrijgen communiceren we die in je Simi account. 

Als je een avontuurlijk ingesteld mens bent weten we zeker dat deze rondreis Ecuador een meer dan onvergetelijke ervaring is. Je boekt niet alleen een super volledig pakket waardoor je ook je reisgenoten goed leert kennen, maar krijgt ook een goede indruk van de enorme afwisseling die je in Ecuador kunt vinden. 

Sportieve groepsreis

Als je deze rondreis boekt, ga je voor een echte actieve rondreis. Niet alleen doen we meerdere trektochten van een redelijke intensiteit, je moet ook rekening houden met de hoogte waarop je komt en het hoogteverschil tijdens wandelingen. Deze groepsreis is prima te doen, maar lees goed door wat je boekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

In veel gevallen is het wel mogelijk een wandeling bijvoorbeeld eerder af te breken, maar op het moment dat je dan met bijvoorbeeld een taxi terug moet, zijn de kosten voor eigen rekening. 

Rondreizen in Ecuador vereist een flexibele opstelling. Dingen gaan anders dan je in Nederland gewend bent. Dat is natuurlijk ook de charme van het reizen naar een verre bestemming, maar wel iets om je op in te stellen. 

Vluchtinformatie 

Onder het kopje data/prijzen vind je het vluchtschema voor jouw gekozen reis. In 2023 vertrekken we vanaf Brussel Zaventem airport. De hoofdreden hiervoor is dat we een mooiere aansluiting hebben en een beter tarief in de zomerperiode waarin vluchten erg prijzig zijn. Brussel Airport heeft 8 treinen per uur die net als bij Schiphol direct tot aan de luchthaven gaan. 

Ons advies zou zijn om een overnachting in Brussel te boeken met de hele groep en de eerste avond te gebruiken als kennismaking en een goede start van je vakantie te hebben. 

Vertrekinformatie

We vliegen met 1 of 2 overstappen naar Ecuador. Uiterlijk een week of vier voor vertrek ontvang je van ons de vertrekinformatie met alle laatste details over je groepsreis. In veel gevallen kan dit eerder, afhankelijk van wanneer mensen hun reis vastleggen en wij zekerheid kunnen bieden over het doorgaan van de reis. Wacht dus niet onnodig lang met boeken. 

Voor vertrek zie je van je reisgenoten de voornaam, leeftijd en woonplaats. Ook is het mogelijk een WhatsApp nummer in te voeren en op die manier contact met elkaar te leggen. Veel groepen spreken voor vertrek al een keer af, wat we absoluut aanraden. 

Gids en begeleiding

Deze rondreis wordt begeleid door lokale, Engelstalige gidsen die training van Simi hebben ontvangen. Het grote voordeel van lokale gidsen is dat zij het land kennen, weten wat gangbaar is en vaak veel lokale bedrijven en restaurants kennen. Ze beheersen de taal en kunnen je dus goed ondersteunen ter plekke. Simi is altijd bereikbaar via het noodnummer dat je van ons krijgt voor vertrek. 

Voor de activiteiten werken we met lokale gecertificeerde gidsen en instructeurs.

Groepsreis of singlereizen?

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of iedereen die mee reist single reist. Je moet er op rekenen dat minimaal 60% van de reizigers solo boekt en reist. De anderen reizen met een vriend of vriendin samen. Onze reizen zijn dus groepsreizen waar toevallig een groot deel single reist, maar geen echte singlereizen waarin iedereen solo reist. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten). Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland.

Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 

Accommodatie

We maken tijdens deze reis gebruik van uiteenlopende soorten accommodaties. Deze accommodaties variëren van eenvoudige jungle-accommodaties tot goede 3-sterrenhotels in bijvoorbeeld Quito. Overal wordt uitgegaan van 2 of 3 personen per kamer. Je zult tijdens deze rondreis dus in afwisselende accommodaties verblijven, van heel simpel en zonder electriciteit, tot modern en netjes. 

 

 

 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  REISDUUR
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Zo 07-05-2023
  Di 23-05-2023
  17 dagen
  NIET BOEKBAAR
 • Do 06-07-2023
  Za 22-07-2023
  17 dagen
  2 979,00 €
 • Do 31-08-2023
  Za 16-09-2023
  17 dagen
  2 849,00 €
 • Do 14-09-2023
  Za 30-09-2023
  17 dagen
  2 749,00 €
 • Do 05-10-2023
  Za 21-10-2023
  17 dagen
  2 599,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 26-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super toffe week gehad in Frankrijk. Reisleider Sven kreeg het voor elkaar om van een setje losse individuen een heuse groep te maken. Los waar het kon en strak waar het moest.
  De activiteiten waren top, maar met name de sfeer maakte dat mijn week briljant was.
  Louter liefde!

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 23-01-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een week vol spectaculaire activiteiten en winterpret, dat nog eens overtroffen werd door de geweldige reisleiding van Marieke en een awesome sfeer in de groep van de eerste tot en met de laatste dag. Enorm dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.

 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 19-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wauw wat een geweldige ervaring! Voor de eerste keer alleen reizen met een jongerengroepsreis! Nieuwe mensen leren kennen waar ik een prachtige tijd mee heb gehad! Van hiken, varen, bergen beklimmen, raften, ziplinen, kampvuurtjes, drankjes aan het water tot uitgaan, alles was super! Ik ben blij dat ik toen de keuze heb gemaakt om deze stap te nemen! En wat is Montenegro een bijzonder mooi land!

  Ik wil Simi Reizen bedanken voor de fijne informatievoorziening, goed verzorgde en leuke reis en het laagdrempelige contact bij vragen. Daarnaast wil ik onze reisleidster Odile Vinke speciaal bedanken voor de fijne en gezellige begeleiding tijdens onze reis! Ik heb een super week gehad en mocht ik nog eens zo een reis willen maken zou ik zeker weer voor Simi Reizen kiezen!

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Enorm mooie omgeving waar je jezelf goed kunt vermaken! De activiteiten die aangeboden worden zijn voor iedereen toegankelijk. Voor personen die echt extreem willen maar ook voor mensen die het wel willen doen maar wat minder extreem. Reisleiding is enorm belangrijk in dit verhaal, hierbij hebben we enorm veel met ze gelachen en geef ik ze dan ook een dikke 10. Echt een top vakantie die ik nooit meer zal vergeten.

 • door () op 08-07-2016

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  leuk - wil weer op vakantie!

  Beviel goed!

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2021

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb het vanaf moment een ongelooflijk naar mijn zin gehad deze vakantie, het gezelschap was al gelijk heel behulpzaam naar elkaar en de reisleider heeft er alles aan gedaan om het voor ons zo leuk mogelijk te maken. De tourguide was geweldig en zijn energie hield iedereen positief op elk moment. De organisatie was in mijj beleving dus echt top, enorm bedankt voor de gave ervaring!

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 16-08-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een zeer prettige vakantie gehad met veel leuke activiteiten. 
De reisleiding was zeer vriendelijk en duidelijk.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 16-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke reis gehad naar het mooie Servie! Het waren erg leuke activiteiten met een hele gezellige groep en goede begeleiding. Kortom, het was een hele mooie ervaring!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een fantastische reis met geweldige reisleiding die voor veel extra sfeer zorgde en altijd alles goed regelde.

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 27-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het is zo goed geregeld, zowel door de reisleidster als door de buschauffeur. Ik heb echt een top vakantie gehad bij simi reizen. Zoveel mooie plekken gezien. Er werd rekening gehouden met de groep er werd geregeld naar meningen gevraagd of we een avondje voor ons zelf wilde of met de groep. Ook was de sfeer in de groep erg leuk en gezellig kort om een hele mooie tijd!!

Ecuador

Ecuador ligging

Geplande overnachtingen

Simi kan nooit 100% garanderen dat we altijd in dezelfde accommodaties verblijven. De onderstaande lijst moet je dus zien als hulpmiddel om je een idee te geven van wat je kunt verwachten, maar is dus geen vast gegeven. 

Quito - Dann Carlton of vergelijkbaar
Otavalo - Hotel Santa Fe of vergelijkbaar
Isinlivi - Hostal Llullu Llama of vergelijkbaar
Chugchilán - Hostal Mama Hilda of vergelijkbaar
Mindo - Hotel Bio Hostal of vergelijkbaar
Chimbaroza - Hotel Zeus of vergelijkbaar
Bańos - Selina Hotel of vergelijkbaar
Amazone - Liana Lodge of vergelijkbaar
Papallacta - Termas de Papallacta of vergelijkbaar

Het weer in Ecuador

Omdat Ecuador zoveel verschillende gebieden heeft, is het lastig iets te zeggen over het weer. Over het algemeen moet je in de bergen rekenen op koelere temperaturen. Het Amazonegebied is tropisch en broeierig. De temperaturen in laaggelegen gebieden liggen zo rond de 25 tot 30 graden. Quito is iets koeler omdat het hoger ligt. De gemiddelde temperatuur daalt 0.6 graden per 100 hoogtemeters. 

Ecuador is het hele jaar door bereisbaar. De beste periode is tussen april en september, omdat er in die maanden relatief minder neerslag valt. 

Betalen in Ecuador

Je betaalt in Ecuador met de Amerikaanse dollar. Ecuador heeft dus geen eigen valuta. Pinnen is mogelijk bij pinauatomaten in alle grotere steden, mits je pas geschikt gemaakt is voor betalingen in Zuid-Amerika. Dit kun je via je internetbankieren instellen.

In de meer afgelegen gebieden is contant geld nodig. Daarbij is het aan te raden niet te grote biljetten te hebben. Biljetten van twintig en tien dollar zijn ideaal. 

Fooi geven is in restaurants over het algemeen niet verplicht of nodig. Voor je gids en instructeurs is fooi wel aan te raden. Zij zijn vaak voor een groot deel ook afhankelijk van extraatjes die ze kunnen verdienen.

Reizen met medische bijzonderheden

Tijdens deze rondreis komen we in afgelegen gebieden waar medische hulp beperkt beschikbaar is. Controleer je verzekering goed. Heb je een chronische ziekte, overleg dan eerst met je arts of huisarts voordat je deze rondreis boekt. Geef bijzonderheden altijd aan ons door. Houd er rekening mee dat deze reis vrij intensief is. Gebruik je specifieke medicatie? Overleg dan met je arts of je een extra voorraadje mee kunt nemen. 

Waarom Ecuador als reisbestemming kiezen?

Ecuador is een enorm afwisselend land met een rijke geschiedenis. In Ecuador kun je dwars door de jungle, maar ook hoge bergen beklimmen en prachtige vulkanen zien. Het land heeft een heel eigen cultuur en prachtige gebouwen uit de late middeleeuwen. Met een rondreis Ecuador kom je in een heel ander land terecht, waardoor je echt het idee hebt op reis te zijn. 

Is Ecuador een duur land?

Een groot deel van je kosten zitten al in de reissom. Ecuador is niet super goedkoop, maar prima betaalbaar. Voor een diner betaal je rond de 15 euro per persoon, een biertje kost 2,5 tot 3 euro omgerekend. Een fles water kost ongeveer een euro. 

Ecuador is dus niet zo goedkoop als sommige omliggende landen, maar nog altijd goed betaalbaar. 

Wat voor kleding neem ik mee?

Het belangrijkste is dat je de paklijst die we voor je maken goed doorneemt. Voor deze rondreis zijn goede wandelschoenen het meest belangrijke onderdeel van je uitrusting. Ook dunne lange broeken zijn handig, met name in het Amazone-gebied is het fijn om de benen bedekt te hebben tegen muggen en andere insecten. Daarnaast kan het in de hoger gelegen gebieden koud zijn, terwijl het in de jungle vaak warm en vochtig is. Je zult dus kleding voor alle weertypen mee moeten nemen naar Ecuador. 

Hoe intensief is deze groepsreis Ecuador?

Rondreizen zijn altijd wel intensief. Je reist met een groep, wat behalve heel leuk ook vermoeiend kan zijn. Neem dus gerust af en toe wat tijd voor jezelf ook. Voor deze groepsreis specifiek geldt dat we veel activiteiten op het programma hebben staan. Je kent jezelf het beste, maar het kan voor deze reis geen kwaad om een beetje sportief te zijn. Met name de trekkings kunnen voor sommige mensen pittig zijn, mede door de hoogte en het hoogteverschil. 

Is Ecuador een veilig land? 

Zoals in elk land is het van belang op je eigendommen te letten, met name in grote steden. Ecuador is over het algemeen een veilig land, maar je zult wel merken dat dingen er anders aan toe gaan dan in Nederland. Zo is het rijgedrag soms dramatisch. Ook is Ecuador door de vele vulkanen altijd een gebied waarin aardbevingen en vulkaanuitbarstingen kunnen gebeuren. Bij het kiezen van de accommodaties in bijvoorbeeld Quito is rekening gehouden met aardbevingsbestendigheid. 

Waar kan ik de groepssamenstelling vinden?

De exacte groepssamensteling publiceren wij niet op de website. Bovenaan de reispagina kun je aan de rechterkant een gemiddelde vinden. Gekeken naar al onze groepsreizen samen, zijn de meeste mensen tussen de 20 en 30 jaar en reizen er net iets meer vrouwen dan mannen mee. Maak je vooral niet te druk over de groepssamenstelling. Je reist samen in groepsverband tijdens de Ecuador reizen, dus er zijn altijd wel mensen waarmee je het goed kunt vinden. Sowieso heb je de interesse voor de bestemming al gemeen.

Ik volg een dieet of heb een allergie, hoe werkt dat? 

We verblijven in gebieden waar ze toerisme gewend zijn. Vegetarisch eten is over het algemeen geen enkel probleem. Lastiger wordt het om volledig vegan te eten of bij bijvoorbeeld een glutenallergie. We raden je aan om indien je een dieet volgt dat afwijkt of heel specifiek is, vooraf contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan overleggen in hoeverre we het voor je kunnen regelen.

Let op: het alleen aangeven bij de boeking is in dit geval dus onvoldoende. 

Kan ik verzekeringen via jullie afsluiten?

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.  

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.