Groepsreizen Egypte

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Egypte

Egypte, het land van Farao's en piramides. Een land dat tot de verbeelding spreekt en waar ontzettend veel valt te ontdekken. De geschiedenis van de regio die wij bezoeken is fascinerend en tijdens onze rondreizen Egypte ga je kennismaken met de hoogtepunten die Egypte te bieden heeft. 

Groepsreizen Egypte

Inclusief retourvlucht

Engelstalige lokale gids

Meer dan 50% reist alleen

Fantastische groepsexcursies om het land te ontdekken

Incl. verblijf en diverse maaltijden

Bij deze groepsreis is enorm veel standaard inbegrepen. Het allerbelangrijkste? De tickets voor vrijwel alle bezienswaardigheden die we bezoeken zijn inclusief. Daardoor lijkt de reissom wellicht wat hoger, maar het zorgt ervoor dat je niet voor allerlei verrassingen komt te staan als je eenmaal onderweg bent. Mocht je dus gaan vergelijken, kijk dan heel goed wat je ergens anders wel en niet inbegrepen hebt. 

Sluit je aan bij een spectaculair mooie groepsreis door Egypte en geniet van een onvergetelijke rondreis door dit bijzondere land. 

Deze rondreis wordt in verband met de hitte niet uitgevoerd middenin de zomervakanties. Je reist bij deze reis met reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Minimaal de helft hiervan reist solo. Hoewel het geen echte singlereizen zijn, reist dus een groot deel van de reizigers alleen. 

Egypte groepsreizen leeftijdsgenoten

Piramides 

Als je een rondreis Egypte boekt, is een bezoek aan de beroemde piramides een must natuurlijk. De piramide van Cheops is de grootste van de 3 piramides en is de enige overlever van de 7 oorspronkelijke wereldwonderen. De andere piramides, de piramide van Chepren die het best bewaard is gebleven en de piramide van Mycerinus, maken het drietal compleet. 

De Sphinx van Gizeh

Vlakbij vind je de Sphinx, een 45 meter lange leeuw met poten van 15 meter lang, uitgehouwen in een natuurlijke rotsformatie. Een spannend bouwwerk, want nog steeds weet niemand exact hoe deze ooit is ontstaan. Daarnaast denken archeologen dat er onder de sphinx nog ruimtes zijn, echter zijn deze nog nooit bezocht.

Groepsreizen Egypte

Egyptisch museum

Het museum van Egypte is het oudste archeologische museum in het Midden-Oosten en heeft een grote collectie aan Egyptische geschiedenis en voorwerpen. Aanschouw bijvoorbeeld het graf van farao Toetanchamon! Leuk om te weten is dat het museum recent vernieuwd is en vanaf 2022 weer opnieuw open is voor publiek.

Temple van Isis

De tempel van Isis was een van de laatst actieve klassiek Egyptische tempels die actief bleef. Je kunt hier ook het laatste hiëroglief vinden met een datum erop van 394 voor Christus. De tempel is later omgebouwd tot een Christelijke kerk waarbij veel van de oorspronkelijke details zijn verwoest. 

Nijlcruise

Een traditionele Nijlcruise is een geweldige manier om Egypte te verkennen. We varen tijdens deze cruise over de rivier de Nijl en maken onderweg verschillende tussenstops. Ontbijt, lunch en avondeten is inbegrepen deze dagen. Bij een riviercruise hoef je je geen zorgen te maken over zeeziekte, omdat het water waarop je vaart rustig is en het tempo relaxed is. 

Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen is de plek waar de graftombe van Toetanchamon gevonden is. We bezoeken vervolgens de tempel van Deir el-Bahri, die toegewijd is aan Queen Hatshepsut en gaan vervolgens naar de twee standbeelden van Memnon. Deze kolossen zijn de moeite van een foto zeker waard! Zeker even op Googelen!

Maar ook.....even lekker naar het strand!

Na een intensief deel van de rondreis Egypte brengen we ook een nachtje all-inclusive door in een hotel in de bekende badplaats Hurghada. Even lekker liggen bij het zwembad, zwemmen in de zee en genieten van drankjes en eten zoveel als je wilt. Een ideale manier om even bij te komen, want rondreizen is altijd intensief. 

Egypte en veiligheid

Het reisadvies voor het gehele gebied waar we doorheen reizen is geel. Dat betekent dat er "normale" veiligheidsrisico's zijn. Egypte heeft de laatste tien jaar veel onrust gehad, waardoor toerisme teruggevallen is. Daarbovenop kwam de corona-crisis. Inmiddels is reizen naar Egypte weer gewoon mogelijk en kun je zonder problemen rondreizen.

Waar je wel op moet letten? Op je spullen voornamelijk. Houd er ook rekening mee dat je op toeristische plekken vaak aangesproken zult worden door mensen die iets aan je willen verkopen. Sla dat altijd af. Loop niet met mensen mee die je "de weg willen wijzen" of zich aanbieden als gids. 

Voor alle groepsreizen geldt eigenlijk hetzelfde: let een beetje op elkaar, zorg een beetje voor elkaar, dan komt het allemaal goed.

Egypte singlereizen

Zijn dit singlereizen Egypte?

Onze reizen worden veel geboekt door mensen die single reizen. Zeker de helft van elke groep reist solo. Je kunt er dus ook vanuit gaan dat dit bij jouw groepsreis ook zo is. Als mensen elkaar al wel kennen, sluiten ze zich bij een groepsreis aan omdat ze open staan voor nieuwe mensen. Dus: gewoon boeken als dit de reis is die bij jou past!

We gebruiken weliswaar single reizen als woord, maar het zijn vooral groepsreizen met toevallig veel mensen die solo op pad gaan. Niet helemaal hetzelfde, dus laat je vooral niet tegenhouden en sluit je aan bij een gezellige groep mensen die er allemaal op uit zijn om een onvergetelijke vakantie in Egypte te beleven!

Wat is de beste tijd om naar Egypte te gaan?

De zomerperiode is erg heet. Wij bieden onze groepsreizen aan in de periode september tot en met november en vervolgens weer vanaf februari tot in mei. Omdat we rondreizen is het van belang dat het niet te heet is. In de nachten kan het al afkoelen, maar over het algemeen heb je in de hierboven genoemde reisperiodes de beste Egypte-ervaring.

Groepsreizen Egypte

Egypte leent zich perfect voor groepsreizen. Het is een land waar je zeker met een groep ideaal doorheen kunt reizen. Onze groepsreizen Egypte bestaan uit relatief kleine groepen, waardoor we wel genoeg aanspraak hebben enerzijds, maar ook genoeg ruimte om elkaar echt te leren kennen. Je reist samen met 14 tot 24 reisgenoten.

We hebben er bij Simi voor gekozen om een volledig programma aan te bieden. Je komt dus niet opeens voor onverwachte kosten te staan, maar hebt nog steeds wel de mogelijkheid om extra dingen te ondernemen. 

Wat moet je weten als je naar Egypte gaat?

 1. Een visum voor Egypte is verplicht. Deze kun je bij aankomst kopen voor USD 25.
 2. Egypte is goed betaalbaar. Op toeristische plekken betaal je natuurlijk iets meer, maar zeker voor eten en drinken kun je goed en goedkoop terecht.
 3. Egypte is veilig. Omdat toerisme cruciaal is voor het land, wordt er alles aan gedaan om het land zo veilig mogelijk te maken. Natuurlijk moet je wel goed opletten op dingen als zakkenrollers etc, maar dat geldt voor elke populaire plek.
 4. Drukte - hoewel je op foto's natuurlijk de piramides altijd zonder mensen ziet, is dat in de praktijk anders. Het geldt voor alle instagrammable plekken eigenlijk, maar reken erop dat je niet de enige bent die 1 van de 7 wereldwonderen wil zien. 
 5. Lekker eten! Het eten in Egypte is gevarieerd en is een echte Midden-Oosterse keuken. Probeer tijdens je vakantie zeker een aantal lokale gerechten. 
 6. De zomer is te heet. Simpel, maar waar. Voor een echte rondreis leent de zomer zich niet in Egypte. Het is fijn als het lekker warm is, maar de hitte in de zomerperiode is ondraaglijk als je ook nog van alles wilt zien en doen. 
 7. Oppassen in het verkeer. Draag altijd je gordel, ook bij vervoer per bus. Er wordt vaak hard en onvoorzichtig gereden door anderen. Onze buschauffeurs voeden we daarin wel op, maar een aanrijding door iemand anders is net zo vervelend. 
 8. Check je reisverzekering en wat deze dekt. Wij stellen een reisverzekering verplicht. Deze kan je zelf ergens afsluiten of via Simi regelen.
 9. Meer weten over de kosten ter plekke in Egypte? 

Egypte groepsreizen leeftijdsgenoten

Wanneer moet ik mijn groepsreis Egypte boeken?

We zien dat mensen vaak onnodig lang afwachten. Als je de keus gemaakt hebt, raden we aan te boeken. Het is onmogelijk te voorspellen hoe snel een reis vol raakt. Daarnaast moet er natuurlijk ook door ons een planning gemaakt worden. Wacht je te lang, dan kan het zijn dat we op een gegeven moment de reis niet meer aanbieden omdat het te kort dag wordt. Daarnaast zal de reissom stijgen voor vertrek. Er zijn geen lastminute kortingen bij Simi, over het algemeen ben je het goedkoopst uit als je op tijd boekt.