Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Groepsreis Marokko winter
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Groepsreis Marokko winter

 • 18-39 jaar
 • 11 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Marokko is een land dat je zeker eenmaal in je leven een keer bezocht moet hebben. De overweldigende cultuur, bijzondere natuur en bruisende steden vormen een ideale vakantiebestemming. Tijdens deze groepsreis Marokko ontdek je het échte Marokko in de winter. Het voordeel van reizen in de winter is dat de temperatuur een stuk lager ligt dan in de zomer. Nog steeds kun je tijdens de groepsreis Marokko rekenen op een fijne temperatuur, maar is er ook veel meer mogelijk dan tijdens de hete zomerdagen. 

Op het programma staan onder andere het ontdekken van de prachtige stad Marrakech, diverse wandeltochten in het Atlasgebergte, een traditionele kookles en theeceremonie, het zien van diverse bergkloven, het ontdekken van een Game of Thrones filmlocatie, het zien van de beroemdste Kasba van Marokko en nog veel meer. 

Uiteraard bezoeken we tijdens de groepsreis Marokko ook de Sahara, waar je een rit maakt op een kameel en aan boord stapt van een jeep. We slapen hier op een bedoeïnenkamp, waardoor je in slaap valt onder de heldere sterrenhemel. Hoe mooi hier de zonsondergang en -opgang zijn kun je je vast al een beetje inbeelden. De andere nachten slaap je in een hotel of lokale lodge, op diverse mooie plekjes in Marokko. De overnachtingen, de vluchten, het programma en een groot deel van de maaltijden zijn al inbegrepen bij je reissom tijdens deze winterse groepsreis Marokko. Je boekt dus een vrij complete rondreis.

Je reist samen met minimaal 9 en maximaal 23 reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar (beide leeftijdsgroepen reizen samen). Ter plekke is een Nederlandstalige Simi reisbegeleider aanwezig en werken we met lokale gidsen. 

Als je er de gelegenheid toe hebt, raden we je aan deze groepsreis Marokko in de winter te maken. Doordat hitte geen probleem is in deze periode, is er immers veel meer mogelijk. Indien je gebonden bent aan de zomerperiode hebben we ook een mooi programma samengesteld voor de groepsreis Marokko zomer

Let op: de 18-25 groep en 24-39 groep reizen tijdens deze groepsreis Marokko samen.

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 156,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Op weg naar Marrakech

Vandaag reizen we af naar de Rode Stad, bijnaam voor de prachtige stad Marrakech. Op de luchthaven in Marrakech staat de enthousiaste Simi reisbegeleider en de transfer jullie op te wachten, waarna we doorreizen naar ons hotel of de riad in de stad. Bij de overnachtingslocatie heb je de tijd om even op te frissen. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je alvast wat tijd om de medina van Marrakech te verkennen of om de souks te ontdekken. 

In de avond vinden veel groepen het leuk om samen een welkomstdiner te plannen. We kunnen dit ook zeker aanraden, zodat jullie al goed kennis kunnen maken met elkaar. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wilt delen vannacht. In Marrakech gaat het om twee- of driepersoonskamers. Meer informatie over de overnachtingen kun je vinden onder het tabje 'bestemming'.

Overnachting: hotel of riad in Marrakech

 • Tijdens deze groepsreis reist de 24+ groep samen met de 18+ groep. Je reisgroep bestaat uit mensen tussen de 18 en 39 jaar.

Dag 2 - Richting de bergen

Tijd om de bergen in te trekken en de drukke stad even achter ons te laten. Vandaag staat een rit van 5 tot 6 uur op de planning (inclusief stops) richting de rozenvallei. Onderweg zie je fantastische uitzichten en maken we stops bij plekken waar je absoluut even moet uitstappen en genieten van de nieuwe omgeving waar je in staat. 

We reizen de Hoge Atlas over en bij een heldere dag kun je de hoogste top van het Marokkaanse Atlasgebergte zien, de top van Mount Toubkal (4.167 meter hoog!). We bereiken de bekende Tizi-n-Tichka pas van 2260 meter hoog. Deze bijzondere weg over de bergketen staat bekend om de bijzondere haarspeldbochten en levert een geweldig panoramisch uitzicht op. 

We dalen af op deze bergpas en merken dat het klimaat al droger begint te worden als we dichterbij Ouarzazate komen. Het feit dat in deze omgeving veel films zijn opgenomen vanwege het woestijn landschap, verklapt al een beetje dat dit een geweldig gebied is om doorheen te rijden. Ook reizen we langs de 'Vallei van Duizend Kasba's' en zien we nomaden die hun schapen, geiten of kamelen hoeden. Een Kasba is een fort waar ooit leiders en landeigenaren wonen, gemaakt van pise-modder. Net voordat we aankomen bij onze overnachtingslocatie zien we nog Kalaat M'Gouna met haar prachtige rozen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, diner
Overnachting: lokale lodge in Boutaghrar

Dag 3 - Village of Boutaghrar

Vandaag dompelen we je onder in het dorpsleven van inwoners van Boutaghrar. Een echte local experience. We wandelen door de groene velden en ontdekken hoe de lokale bevolking hier gebruik maakt van traditionele landbouw- en irrigatietechnieken. Daarna brengen we een bezoek aan een lokaal gezin, die speciaal voor ons een theeceremonie georganiseerd heeft met Marokkaanse thee. 

Door het wandelen in de ochtend beginnen we al wat trek te krijgen. Gelukkig staat er vandaag ook een traditionele kookles op de planning! Deze kookles krijgen we op de binnenplaats van de Kasba van het dorp. Na de lunch is de pret nog niet voorbij en maken we een muilezelrit naar de andere kant van het dorp. Hier brengen we een bezoek aan de plaatselijke souk, een kleine markt. Daarna keren we weer terug naar de lodge en heb je nog even de tijd om te relaxen en alle nieuwe indrukken te verwerken voordat we gaan avondeten.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: lokale lodge in Boutaghrar

 • Tip: Neem een leuk gezelschapsspelletje mee voor in de avonden!

Dag 4 - Hike rozenvallei & panoramische uitzichten

Tijd om de wandelschoenen aan te trekken! We maken een wandeling door de 'Rozenvallei' en zien Berberdorpen en groene velden. We komen aan in het dorp Elhout, waar we genieten van een picknick lunch op het dak van de oude Kasba. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei. Tijdens diverse wandeltochten in het Atlasgebergte reizen muilezels met ons mee die onze bagage vervoeren.

We vervolgen de wandeling naar de prachtige Agouti-kloven. Als hier water ligt maak je een extra bijzondere ervaring mee, dan dienen we namelijk de schoenen even uit te trekken. Op sommige plekken is de bergkloof wat breder en soms is het iets meer klauteren. Een fantastisch avontuur waarbij je kennis maakt met de ongerepte natuur van Marokko. We overnachten vannacht in Boutaghrar. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: lokale lodge in Boutaghrar

Dag 5 - Trektocht berberdorpen & kloven

Vandaag staat nog een trektocht op de planning. Ditmaal door de kloven van Amejgag en langs de mooie Berberdorpen zoals Amejgag en R'Bat. De huizen in de Berberdorpen die we passeren zijn gemaakt van natuurlijke producten zoals modder. Tezamen met de dominerende valleien omgeven door rozenstruiken levert dit zeer unieke plaatjes op. We wandelen ongeveer 5 uur vandaag. Goed ingelopen wandelschoenen en een dagrugzak zijn dan ook een aanrader tijdens deze groepsreis Marokko, net als een portie doorzettingsvermogen.

We genieten van de lunch en daarna dalen we af naar de kloven die langs de rivier lopen. We lopen hier dwars doorheen en komen weer aan bij onze lodge in Almdoun. In de avond is het tijd voor wat cultuur! In de accommodatie kun je genieten van traditionele muziek- en dansvoorstellingen en wordt een Henna-ceremonie georganiseerd. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: lokale lodge in Almdoun

 • Je hebt voor deze groepsreis Marokko geen extreem goede conditie nodig, maar een aantal wandelingen maken alvorens deze groepsreis kan geen kwaad.

Dag 6 - De woestijn verkennen & kameel rijden

Eén van de hoogtepunten van de groepsreis is aangebroken. Met het busje rijden we naar de Merzouga-woestijn. Onderweg ernaartoe heb je prachtige uitzichten over de nabij gelegen stadjes met groene rivieroases en groene palmbomen. Ook zie je interessante buttes, mesas en plateaus (rotsformaties).

Bij de door de Todra rivier gevormde Todra kloof van 300 meter hoog maken we een stop, waar je een korte wandeling kunt maken door de kloof of kunt relaxen bij het koele water. We rijden verder door het dorre landschap van de woestijn en hebben de mogelijkheid om korte stops te maken in kleine steden met levendige en kleurrijke markten. Zo passeren we bijvoorbeeld Erfoud, dat bekend staat om de vijgen, fossielen en zelfgemaakte decoratieve borden en kommen. De lokale gids zal aanbevelingen maken op basis van welke dag we hier rondrijden. 

Aan de horizon verschijnt de zandzee van Erg Chebbi, onderdeel van de Sahara. Hier stijgen de zandduinen, met een totale oppervlakte van 35 vierkante kilometer, tot meer dan 200 meter hoogte. Hier maken we een kameelrit door de woestijn en genieten we van de zonsondergang als we daarna op een zandheuvel zitten. Dan is het tijd om avond te eten, te genieten van traditionele muziek bij het kampvuur en te overnachten in een bedoeïentent, terwijl we stiekem naar buiten sneaken om te genieten van de sterrenhemel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: kamperen op een bedoeïnenkamp, omgeving Erg Chebbi

Dag 7 - Een avontuur met de lokale nomaden

Indien je een vroege vogel bent kunnen we je aanraden om net voor de zonsopgang op te staan. Absoluut één van de beste reiservaringen die je mee kunt maken! Na het ontbijt maken we een ochtendwandeling door de zandduinen, eindigend bij een fijne picknick plaats onder de Tamarisk bomen. Na de lunch stappen we in een jeep en rijden we door de duinen van Erg Chebbi om de verborgen geheimen van dit magische land te ontdekken.

We maken kennis met lokale nomaden en genieten van een lekker kopje thee bij een van de lokale gezinnen. Ook bezoeken we het Gnawa-huis in het dorp Khamleya om kennis te maken met spiritueel genezende muziek. Gnaoua-muziek is van oorsprong een spirituele muziekvorm en populaire Maâlems (meestermuzikanten) maken de muziek mainstream met een levendige beat. 

Optioneel is het vandaag mogelijk om een sandboard te huren voor op de zandduinen of om deel te nemen aan een quad ATV-tour. Indien je dit liever niet wilt, raden we je aan om nog even de zandduinen te beklimmen en opnieuw te genieten van de prachtige zonsondergang. In de avond dineren we en staat opnieuw een gezellig kampvuuravond op de planning, ditmaal met traditionele Berberse muziek van de lokale bevolking.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: kamperen op een bedoeïnenkamp, omgeving Erg Chebbi

Dag 8 - Een dag vol verrassingen

Vandaag weer een langere rij-dag op de planning. We maken een stop in Rissani, een mooie plek voor een wandeling over een traditionele markt, vooral op marktdagen. Onderweg zie je acaciabossen met de 'parapluvormige' bomen die zich speciaal hebben aangepast aan de barre omstandigheden. Een ideale plek ook om onderweg te lunchen.

Verderop zien we de Draa-vallei, rijk aan dadelpalmen. Ouarzazate is een groeiende stad met veel charme waar veel toeristen komen die beginnen aan een woestijnroute (zeker even Googelen!). De stad staat bekend om de filmindustrie, aangezien er veel films vanuit hier worden opgenomen in de woestijn. Je hebt optioneel de mogelijkheid om een van de twee filmstudio's te bezoeken (Atlas Corporation Studios of CLA Studios). Enkele populaire films die hier zijn opgenomen zijn Game of Thrones, Gladiator, The Last Temptation of Christ, Alexander en Black Hawk Down. Indien het overgrote deel hier geïnteresseerd in is, is ook een optionele stop mogelijk bij het Musée du Cinema, waar informatie wordt gegeven over de geschiedenis van filmmaken in deze omgeving.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Overnachting: hotel in Ouarzazate

Dag 9 - Aït Ben Haddou & panoramische uitzichten

In de ochtend brengen we een bezoek aan Aït Ben Haddou, waar je de beroemdste Kasba kunt vinden van heel Marokko. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude skar dateert uit de elfde eeuw van destijds de trans-Sahara handelsroute tussen Marrakech, Ouarzazate en de zuidelijke woestijn. 

Daarna reizen we weer over de Tizi-n-Tichka-pas om nog één keer te genieten van de prachtige panoramische uitzichten over de bergketen. Daarna naderen we de stad Taddert, waar je optioneel een bezoek kunt brengen aan de Argan Oil Cooperative om te leren hoe Argan voor verschillende doeleinden wordt verwerkt (indien voldoende interesse binnen de groep).

We dalen af van de Hoge Atlas en zien langzaam maar zeker een dramatische verandering van het klimaat en landschap. We zien onder andere riviervalleien die in heuvels zijn uitgehouwen. Na de afgelopen dagen genoten te hebben van de stilte en rust, rijden we nu weer het hectische maar bruisende Marrakech binnen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Overnachting: hotel of riad in Marrakech

Dag 10 - De Rode Stad verkennen

De eerste reisdag hebben we al een beetje van Marrakech gezien, maar vandaag is het tijd om de stad écht te gaan ontdekken. De chauffeur haalt ons op en brengt ons naar de oude medina waar een lokale gids ons al staat op te wachten. Tijdens de ochtendrondleiding door Marrakech zien we het mooie Bahia-paleis. Deze dateert uit het einde van de 19e eeuw, en een leuk feitje is dat Bahia letterlijk 'genialiteit' betekent. Ook zien we de Koutoubia-moskee met zijn opmerkelijk minaret. Een populaire bezienswaardigheid, maar wel eentje die je niet mag missen. 

We wandelen door een van de historische poorten van de medina en zien de middeleeuwse manier van leven van de inwoners. We ontdekken de verborgen wijken en de historische karavanserai die ooit Foundouks heette. Dit waren veilige overnachtingslocaties voor kampeerders en handelaren. Ook zien we de souks en uiteraard het beroemde Djemaa El Fna-plein, wat een waar openluchttheater is door de straatartiesten en marktkooplieden. Daarna heb je vrije tijd.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Overnachting: hotel of riad in Marrakech

Dag 11 - Weer terug naar Nederland

Afhankelijk van de vliegtijden heb je in de ochtend misschien nog even de tijd om wat souvenirs te scoren en het één en ander te ontdekken. Daarna is het helaas weer tijd om naar Nederland af te reizen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • Zie ook de andere tabjes voor meer informatie over de bestemming, accommodaties en dergelijke!
 • Er zijn weinig faciliteiten in de bergen. Weeg dus goed af of deze groepsreis wat voor jou is, je kunt tijdens de trektochten helaas niet zomaar afhaken.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals het weer kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een rondreis is daarom zeker enige flexibiliteit noodzakelijk.
 • Vanwege de minder aanwezige hulp in de bergen en de woestijn raden we het sterk af om deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Zie meer informatie onder het tabje 'bestemming'. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis per vliegtuig inclusief handbagage
 • 3 overnachtingen in een riad of hotel in Marrakech (2- of 3-persoonskamer)
 • 2 overnachtingen in een lokale lodge in Boutaghrar, Rozenvallei 
 • 2 overnachtingen in een lokale lodge in Almdoun, Rozenvallei 
 • 2 overnachtingen op een bedouïnenkampement in de woestijn incl. gebruik tenten en slaapmatten
 • 1 overnachting in een riad of hotel in Ouarzazate (2- of 3-persoonskamer)
 • Verblijfskosten
 • Alle transfers (moderne voertuigen met oplaadmogelijkheden)
 • Nederlandstalige Simi reisbegeleider gedurende de hele groepsreis m.u.v. de vlucht
 • Engelstalige lokale gids gedurende de hele verblijfsduur in Marokko
 • Professionele meereizende kok voor de inbegrepen maaltijden
 • Groot deel van de maaltijden: zie dag-tot-dag programma
 • Diverse wandeltrektochten door het Atlasgebergte, deels met muilezels
 • Sightseeing dagen dag 2 en dag 8
 • Theeceremonie, traditionele kookles en muilezelrit in Boutaghrar
 • Traditionele muziek- en dansvoorstelling en henna-ceremonie in Almdoun
 • Bezoek Todra kloof en kameelrit door de woestijn op dag 6
 • Jeeptour in de woestijn en kennismaking met lokale gezinnen op dag 7
 • Bezoek Aït Ben Haddou op dag 9
 • Rondleiding met lokale gids door Marrakech op dag 10

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Slaapzak en kussentje
 • Fooi (zie tabje bestemming)
 • Eigen uitgaven
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Minimumdeelname

Minimaal dienen 10 personen zich in te schrijven voor deze groepsreis Marokko. Maximaal reis je samen met 23 andere reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar. 98% van onze groepsreizen gaat door. 

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Vluchtinformatie

We reizen naar Marokko met het vliegtuig. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vliegtickets en welke datum je vertrekt vlieg je rechtstreeks of met maximaal één overstap. Via Mijn Simi kun je contact leggen met je reisgenoten en afspraken maken voor het samen inchecken. 

Onder het tabje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden inzien indien deze al bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: Je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Let op: Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee tijdens de groepsreis Marokko. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Let op: Wees tijdig aanwezig op de luchthaven. We raden je aan drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. 

Regelen voor vertrek

Bij een georganiseerde groepsreis is natuurlijk veel al voor je geregeld, maar er zijn wel een aantal dingen die je zelf nog dient te regelen voor vertrek:

 • Controleer of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Deze dient bij vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig te zijn. Indien je dit niet red, vraag dan tijdig een nieuwe aan. 
 • Voor Marokko heb je geen visum nodig.
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar de GGD raad wel de DTP en hepatitis A vaccinaties aan. Bij je huisarts of in je vaccinatieboekje kun je controleren of deze nog geldig zijn indien je deze eerder hebt laten zetten. Daarnaast zijn er vanuit de GGD een aantal persoons- en reisgebonden adviezen. 
 • Voor deze groepsreis Marokko is het van groot belang dat je goed ingelopen wandelschoenen en een dagrugzak meeneemt.
 • Bekijk onze suggestie paklijst en vul deze voor jezelf aan waar nodig. Probeer niet te zwaar te pakken.
 • Regel tijdig een goede weekendtas of backpack als je deze nog niet hebt. Valt vaak ook nog wel te lenen bij iemand uit de omgeving. Koffers kunnen niet vastgemaakt worden aan de muilezels. 

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste documenten om het land in te mogen reizen tijdens de Marokko groepsreis.

Thuisapotheekje

Een iets onsmakelijker onderwerp, maar het kan voorkomen dat je last krijgt van diarree in Marokko. Diarree voorkom je zo veel mogelijk door geen kraanwater te drinken en een drankje te bestellen zonder ijsklontjes. We raden het aan om voor de zekerheid diarreeremmers en O.R.S. mee te nemen. Verder is ook handig:

 • paracetamol
 • blarenpleisters 
 • DEET
 • zonnebrandcrème

Mijn Simi en vertrekinformatie

Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons per mail je inloggegevens voor Mijn Simi. Indien je eerder met ons mee bent geweest kun je inloggen met je oude gegevens. In Mijn Simi kun je je vertrekinformatie bekijken, net als informatie over de vlucht en je reisgenoten. Van je reisgenoten zie je de voornamen, leeftijden en woonplaatsen. Door in deze lijst je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken om voorafgaand de groepsreis Marokko al kennis met elkaar te maken. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de reis al een keer met elkaar af te spreken. Ook kun je via Mijn Simi eenvoudig nog een reisverzekering afsluiten indien gewenst en je (restant)betaling doen via iDeal. Een eventuele annuleringsverzekering sluit je het beste direct af tijdens het boeken. Deze kan eventueel uiterlijk 7 dagen na de boeking nog erbij afgesloten worden. Zie voor meer informatie over de verzekeringen de tab 'FAQ'.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket of programma inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de reisorganisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis. Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 18-03-2022
  Ma 28-03-2022
  1 149,00 €
 • Vr 06-05-2022
  Ma 16-05-2022
  1 149,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten van deze reis. Maar elke verwachting is ruim overtroffen.
  Zelf vond ik het prettig dat de activiteiten voor je geregeld werden en dat ik wist welke activiteiten op de planning staan.
  Daarnaast heb ik het heel erg naar mijn zin gehad op de camping. Alles was aanwezig om te kamperen, maar geen overbodige luxe.
  Mede dankzij de fantastische groep en de reisleiders (Sven en Sebastiaan waren mijn begeleiders en Vera en Annelies waren ook aanwezig) die aanwezig waren heb ik het zeker naar mijn zin gehad.

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Suuuuper leuke organisatie dit! Ik deed de Kroatie Actief reis en het was nog leuker dan ik had verwacht. De reisleiding Femke en Marissa waren echte toppers, dit was hun eerste keer maar het leek alsof ze dit al jaren deden. Ze stonden altijd voor je klaar en zorgde voor duidelijkheid en plezier. Ik heb onwijs genoten en ik raad het ook iedereen aan!

 • door Sri Lanka (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-11-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Deze reis was echt geweldig, mooi land, aardige locals. Top geregeld allemaal. Goede gids en reisleidster. De groep was leuk en gezellig waardoor ook zeker de reis geslaagd was. Veel mooie plekken gezien, activiteiten zoals raften en canyoning waren echt gaaf om te doen. En dan helemaal in de omgeving als Sri Lanka. De treinrit waar mooie omgevingen te zien zijn. En de lion rock beklimmen en dan het uitzicht zien dat is geweldig om te doen.
  Daarom geef ik deze reis een 9 en raad ik het zeker mensen aan om de reis te gaan maken.

 • door Rondreis Georgie (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2019

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb erg genoten van de reis en het was mijn geld zeker waard! De accomodaties waren beter dan verwacht en de reisleider was erg enthousiast en fijn mee in de omgang. Voor elke dag was de planning duidelijk en soms was er ook nog ruimte om zelf of gezamenlijk met de groep iets in te vullen. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar het prachtige land en de gastvrije mensen. Tevens was de dynamiek in de groep fijn, wat het reizen nog leuker maakte :). Voor de rest was het een (soms pittige) actieve vakantie. Je ziet de mooie omgeving in de bergen tijdens de (pittige) hikes, maar aan de andere kant leer je ook de mooie hoofdstad Tbilisi kennen tijdens een stadstour.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Erg fijne begeleiding van wild serbia en vanuit simi de reisleidster. Hele leuke activiteiten en veel lokaal eten waardoor je de cultuur leert kennen. Tenten zijn goed maar slaapmatjes veel te dun en een duidelijlere beschrijving van de plaats en omgeving is belangrijk zoals het vermelden van de elke dag ochtend hike toch van een half uur en elke dag terug hike tocht van een half uur om van en naar het kamp te komen.

 • door Slovenie () op 15-07-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het is de beste en leukste vakantie die ik ooit gehad heb! Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en enorm veel gelachen. De vakantie was precies zoals beschreven. Actief en gezellig.
  Daarnaast was de reisleiding top! ( Cherylin, Demi en Rody). De activiteiten waren goed geregeld en precies zoals verwacht.
  Bedankt Simireizen!!
  Marloes

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenreizen 18-25) op 18-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige reis, leuke activiteiten, gewoon een super ervaring die je nooit meer vergeet!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 16-08-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Net terug van Kroatie easy super een naar mijn zin gehad. De reisleiding stond altijd klaar voor je. Mooi plaatsjes bezocht, en veel leuke activiteiten gedaan!!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Omdat we een hele leuke groep hadden en top begeleiding die goed konden helpen als het nodig was en zorgden voor een hele leuke sfeer! De tijd ging veel te snel en ik zou het zo weer over doen!

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was de eerste keer dat ik zo een reis gemaakt heb. De reisleider (Ernst) was een gezellige , enthousiaste man die zijn werk erg leuk vind om te doen! Ik ben blij dat ik deze reis heb kunnen maken!

Overnachtingslocaties 

Hieronder kun je en overzicht vinden van de overnachtingslocaties tijdens de 11-daagse groepsreis Marokko.

Nacht 1 - Le Caspien Hotel in Marrakech of vergelijkbaar, 2- of 3-persoonskamer 
Nacht 2 en 3 - Lokale lodge in het dorp Boutaghrar, Rozenvallei
Nacht 4 en 5 - Lokale lodge in het dorp Almdoun, Rozenvallei
Nacht 6 en 7 - Bedouïnenkamp Erg Chebbi, de Sahara
Nacht 8 - Hotel of riad in Ourzazate, 2- of 3-persoonskamer
Nacht 9 en 10 - Le Caspien Hotel in Marrakech of vergelijkbaar, 2- of 3-persoonskamer 

Uiteraard mag je op basis van de heenweg zelf beslissen met wie je graag een kamer of tent wilt delen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden tijdens de groepsreis Marokko i.v.m. privacy tijdens het omkleden. Voor het kamperen in de Sahara dien je een warme slaapzak en eventueel een klein kussentje mee te nemen. De rest wordt door ons verzorgd. 

Op de meeste plekken is wifi aanwezig, maar niet overal. Let op: niet alle telefoonabonnementen bieden gratis internet in Marokko. Controleer dit dus even bij je provider.

Over de trektochten en de bagage 

In het Atlasgebergte maak je verschillende trektochten mee. Voor mensen die vaker wandelen zijn deze trektochten goed te doen. Indien je dit niet vaak doet, raden we je aan goed af te wegen of deze groepsreis wat voor jou is en indien je een boeking plaatst je goed voor te bereiden door in Nederland een aantal stevige wandelingen te maken. Een extreme conditie is niet vereist, maar houd wel in gedachte dat je tijdens de trektochten niet zomaar kunt afhaken. Houd er rekening mee dat je in Marokko ook te maken krijgt met hoogteverschillen, ook al proberen we deze redelijk te beperken.

Tijdens diverse trektochten reizen muilezels met ons mee die de bagage vervoeren. Hiervoor is het noodzakelijk dat je tijdens deze groepsreis Marokko geen koffer meeneemt, maar een backpack of weekendtas. Koffers kunnen niet vervoerd worden met de muilezels. Probeer daarnaast een beetje licht te pakken. Ook reizen een kok en lokale gids met ons mee.

Verder belangrijk om mee te nemen is goed ingelopen wandelschoenen of bergschoenen (B/C), een dagrugzak zodat je snacks en water mee kunt nemen en lichtgewicht kleding dat je in laagjes kunt dragen. Bekijk goed het weerbericht van tevoren zodat je weet wat voor kleding handig zal zijn. Zowel dikke als dunne kleding is aan te raden. In Marrakech heb je de mogelijkheid nog waterflesjes en snacks te kopen voor tijdens de trektochten. Ook kun je, rekeninghoudend met de douaneregels, vanuit Nederland al wat snacks meenemen.

Over Marrakech

Marrakech is de vierde grootste stad van Marokko en ligt in het westen van het land. Het is een van de vier koningssteden van Marokko. Je zult zien dat Marrakech vooral in het teken staat van ontdekken. De veelzijdige stad is super kleurrijk, je kunt overal lekkere dingen proeven en veel prachtige bezienswaardigheden bekijken. Ook kun je hier nog veel hammans vinden.

Het oude stadsgedeelte, waar je de meeste bezienswaardigheden kunt vinden, heet de medina. Leuk aan dit stadsgedeelte is dat het autovrij is en dat alles dus ook vrij centraal ligt. Het Bahia Paleis is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Marokko. Tijdens de rondleiding door Marrakech zul je dit negentiende-eeuwse paleis gaan zien. Het paleis heeft een oppervlakte van maar liefst 8.000 vierkante meter. De 150 kamers van het paleis liggen allemaal aan de binnenplaats of de tuinen. De Koutoubia moskee kun je zien vanaf het Jemaa el Fna plein en is de grootste moskee van de stad. Enkel moslims mogen de moskee betreden, maar ook van buiten is het een echt pareltje. 

Mooie souvenirs kun je scoren op de souk, waar je talloze kleine winkeltjes kunt vinden. Het is een bijzondere ervaring om hier doorheen te lopen. In de meeste straatjes liggen winkels die dezelfde producten verkopen dicht bij elkaar, waardoor alles redelijk gecatagoriseerd is. Afdingen is hier heel populair en vaak krijg je de souvenir uiteindelijk voor de helft van de prijs mee. We willen je wel vragen met respect te onderhandelen (zie ook de lokale gebruiken hieronder). Ook worden hier veel kruiden en aardewerken verkocht. Het is heerlijk om hier een beetje te verdwalen, omdat je steeds opnieuw nieuwe ontdekkingen doet. Zodra je terug wilt, kun je op veel plekken bordjes vinden die de weg wijzen naar het Jemaa el Fna Plein. Mocht je heel verdwaald zijn, dan zijn er altijd locals die je maar al te graag de weg willen wijzen in ruil voor wat contant geld. 

Het Jemaa el Fna plein is het bekendste plein van Marrakech. Het is een enorm druk plein, waar zowel locals als toeristen graag samen komen om te kijken wat er allemaal verkocht wordt. Je kunt hier heerlijk over de markt struinen en lokaal eten uitproberen zoals Marokkaanse couscous. De producten en maaltijden die de locals je graag laten proeven zijn meestal ook niet duur. Het bezoek aan dit plein kan wel als een cultuurschok worden ervaren. Zo kun je hier bijvoorbeeld handlezers en acrobaten zien, maar ook slangenbezweerders en mensen die toeristen op de foto laten gaan met een aap.

Let op: Wij staan niet achter het inzetten van dieren voor toeristische doeleinden op verkeerde wijze. Zo worden bij de giftige cobra's van slangenbezweerders vaak de tanden verwijderd, zodat de slang niet meer giftig is. Indien dat niet is gedaan, levert dat ook nog eens een gevaarlijke situatie op. We willen jullie dan ook graag vragen hier respect voor te hebben en niet op de foto te gaan met dieren op dit plein. 

Lokale gebruiken Marokko 

Een aantal dingen met betrekking tot lokale gebruiken zijn handig om te weten voor deze groepsreis Marokko.

 • Kleding - We raden je aan zowel dikke als dunne kleding mee te nemen, afhankelijk van het voorspelde weerbericht. Probeer vooral kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen en neem wat warmere kledingstukken mee voor de avonden in de bergen en de Sahara. Ook kunnen we op sommige plekken sneeuw tegenkomen. Marokko is een Islamitisch land. Van zowel mannen als vrouwen wordt verwacht dat je je knieën en schouders bedekt. Voor vrouwen is het handig om een dunne sjaal mee te nemen die kan dienen als hoofddoek bij bezoek aan religieuze plekken.
 • Alcohol - Alcohol is slecht verkrijgbaar in Marokko en ook nog eens erg prijzig. Alcohol drinken wordt niet overal geaccepteerd. We willen je vragen hier rekening mee te houden. Indien je een bar of café bezoekt vragen we je dit samen met minimaal één andere reisgenoot te doen. Het is in Marokko overigens niet gebruikelijk dat enkel vrouwen wat met elkaar gaan drinken.
 • Fooi geven - Fooi geven is in Marokko gebruikelijk bij een bezoek aan een restaurant of bar. Ook is het gebruikelijk lokale gidsen fooi te geven. Jullie reisbegeleider zal aan het begin van de reis aangeven op welke plekken het gebruikelijk is tijdens deze groepsreis Marokko. Bij een restaurant kun je ongeveer 10% aanhouden en in een café is ongeveer 1 Dirham per drankje gebruikelijk. 
 • Afdingen - Afdingen is ook heel gebruikelijk, bijvoorbeeld bij het kopen van een souvenir of bij het nemen van een taxi. Onderhandel met respect en houd er rekening mee dat als je eenmaal gaat onderhandelen, in Marokko ook van je verwacht wordt dat je het uiteindelijk koopt.
 • Fotograferen - In Marokko is het niet toegestaan om vrouwen te fotograferen zonder het vragen van toestemming. Ook mag je geen militaire objecten en vliegvelden vastleggen en is het niet toegestaan om de politie of religieuze gebeurtenissen te fotograferen.

Tijdens de groepsreis Marokko reizen ter plekke een Nederlandstalige reisbegeleider en lokale gids mee. Indien je meer wilt weten over lokale gebruiken of bijvoorbeeld twijfelt of je iets mag fotograferen, dan kun je dit natuurlijk altijd aan ze navragen.

Betalen in Marokko 

In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse Dirham. In de steden kun je geld opnemen bij een pinautomaat. Dit is veel goedkoper dan in Nederland wisselen. Extra tips:

 • Heb je ook een creditcard? Dan kunnen we aanraden om deze ook mee te nemen en op een aparte plek van je pinpas te bewaren. Mocht je de pech hebben dat je Nederlandse betaalpas weigert, kun je nog geld opnemen met je creditcard. Het bewaren op een andere plek is handig voor al je de pech hebt je portemonnee kwijt te raken. 
 • 1 Euro is ongeveer 0,092 Euro (check hier de huidige wisselkoers). 
 • Let op: Je betaalpas dient op wereldwijd pinnen ingesteld te staan. Controleer dit voor vertrek bij je bank (vaak via de bankapp eenvoudig te regelen). 
 • Let op: Als je het land uitreist mag je maximaal 1000 Dirham uitvoeren.
 • Op vrijdagmiddag zijn de banken gesloten. 

How to: geld opnemen in het buitenland 

Als je voor de eerste keer geld opneemt in het buitenland zal je opvallen dat je wat extra vragen worden gesteld. We leggen je uit hoe het opnemen van geld in het buitenland werkt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Voer je pinpas in.
 • Als eerste krijg je de keuze tussen savings account, current/checking account en credit account. De tweede optie is je reguliere betaalrekening.
 • Nu kun je aangeven hoeveel geld je wil opnemen. Bereken dit vast vooraf in de lokale valuta door te kijken naar de huidige wisselkoers.
 • Vervolgens wordt gevraagd of je with conversion of without conversion wilt opnemen. Bij with conversion wordt de wisselkoers bepaalt door de lokale bank. Bij without conversion doet je eigen bank dit. Without conversion is altijd voordeliger.
 • Je gewenste bedrag komt nu uit de automaat.
 • Let op: Soms krijg je de betaalpas direct terug alvorens het opnemen, soms pas achteraf. Controleer dus of je je bankpas weer bij je hebt als je weg loopt.

Medische hulp en reizen met een ziekte 

In de bergen zijn geen ziekenhuizen. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is dat we medische hulp moeten inschakelen, maar het is altijd handig er van tevoren over na te denken. Mocht er iets gebeuren in de lager gelegen gebieden, dan word je opgehaald met een ambulance en in de hoge berggebieden met een helikopter. Ook hier geldt hetzelfde alarmnummer; 112.

Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Het weer in Marokko 

In de winter kun je rekenen op een fijne temperatuur in Marokko. Hieronder staan de gemiddelde temperaturen vermeldt van Marrakech van verschillende maanden waarin we kunnen vertrekken. Houd er rekening mee dat het in de bergen koeler kan zijn dan in Marrakech. Neem daarom kleding mee voor zowel warmer als kouder weer.

 • Februari - gem. minimumtemperatuur 8 graden, gem. maximumtemperatuur 20 graden, gem. 7 uren zonneschijn per dag
 • Maart - gem. minimumtemperatuur 9 graden, gem. maximumtemperatuur 22 graden, gem. 8 uren zonneschijn per dag
 • April - gem. minimumtemperatuur 11 graden, gem. maximumtemperatuur 24 graden, gem. 9 uren zonneschijn per dag
 • Mei - gem. minimumtemperatuur 14 graden, gem. maximumtemperatuur 28 graden, gem. 9 uren zonneschijn per dag
 • September - gem. minimumtemperatuur 18 graden, gem. maximumtemperatuur 32 graden, gem. 9 uren zonneschijn per dag
 • Oktober - gem. minimumtemperatuur 15 graden, gem. maximumtemperatuur 27 graden, gem. 8 uren zonneschijn per dag
 • November - gem. minimumtemperatuur 10 graden, gem. maximumtemperatuur 22 graden, gem. 7 uren zonneschijn per dag

In de winterperiode is er kans op lichte neerslag, echter gaat dit gemiddeld om slechts 2 tot 7 dagen neerslag per maand. Het kan voor de zekerheid geen kwaad om regenkleding mee te nemen en je wandelschoenen in te spuiten met waterafstotende protect-spray.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor de Marokko groepsreis geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: DTP en hepatitis A worden aanbevolen, daarnaast zijn er persoonsgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: is niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: paspoort die tot 6 maanden na vetrek uit Marokko geldig is
 • Valuta: Marokkaanse Dirham
 • Tijdsverschil: in Marokko is het 1 uur vroeger in de zomer (in de winter geen tijdsverschil)
 • Talen: Arabisch
 • Toiletten: In Marokko spoel je wc-papier niet door het toilet maar doe je dit in een prullenbakje. Neem voor de zekerheid tissues mee.

Wat is Mijn Simi precies?

Mijn Simi is je persoonlijke reisaccount. Enkele weken voor vertrek ontvang je hiervoor inloggegevens per e-mail. In Mijn Simi kun je je vertrekinformatie en vluchtinformatie bekijken, net als de voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie alvorens de groepsreis al contact met elkaar leggen. Vrijwel iedereen doet dit, al is dit uiteraard vrijwillig. Ook kun je hier eenvoudig je restantbetaling doen via iDeal.

Ik wil graag samen reizen met een vriend of vriendin, hoe geef ik dit aan?

Ongeveer 60% van onze reizigers reist alleen. De andere 40% reist samen met een vriend, vriendin of groepje. Indien je samen reist met een vriend, vriendin of groepje kun je dit eenvoudig aangeven in het boekingsformulier bij het veldje 'bijzonderheden'. Iedereen dient wel een eigen boekingsformulier in te vullen. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Bekijk eens onze supportpagina regelen voor vertrek en kennismaken. Hier kun je een link vinden naar onze paklijsten pagina van de Marokko groepsreis (ook te vinden in je vertrekinformatie). Onder het tabje 'bestemming' kun je nog wat tips vinden m.b.t. je kleding. Sowieso zijn goede wandelschoenen aan te raden en zowel dunne als dikkere kleding dat je in laagjes kunt dragen.

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. 

Wat betekenen de gekleurde bolletjes bij de vertrekdata?

Onder het tabje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata vinden van de Marokko groepsreis. Als er een geel bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de tien laatste plekken en bij een oranje bolletje om de allerlaatste plekken. Zodoende kun je in de gaten houden of je snel je keuze dient te maken. Indien je met meerdere mensen samen wil reizen en er een oranje bolletje bij de vertrekdatum staat, informeer dan even bij ons of er nog voldoende plekken vrij zijn.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis Marokko is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Ik heb nog nooit gekampeerd, hebben jullie tips?

Kamperen in de woestijn is een fantastische ervaring, waardoor we je zeker aanraden je hierdoor niet te laten tegenhouden. Bij een heldere nacht heb je zicht op een schitterende sterrenhemel en de gezellige kampvuuravond maakt deze bijzondere ervaring compleet. Op onze kamperen voor de eerste keer pagina kun je wat handige tips vinden.

Wat is de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle activiteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor het 'live' volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Wat kan ik van de maaltijden verwachten? En kan ik meereizen als ik een allergie heb of dieet volg?

Een groot deel van de maaltijden zijn tijdens je Marokko groepreis inbegrepen bij je reissom. In Marokko maken ze vooral veel stoofpotten, met vlees, groenten of couscous. In Marokko wordt geen varkensvlees gegeten. Eet je vegetarisch? Dan kun je dit aan ons doorgeven in het boekingsformulier. Helaas kunnen we met andere allergieën en diëten geen rekening houden omdat de voorraden meegenomen worden de bergen en woestijn in. Indien je glutenvrij eet moeten we je dan ook helaas deze groepsreis Marokko afraden, aangezien je daarbij zelf eten en pannen dient mee te nemen, wat erg onhandig is.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Marokko en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.