Groepsreizen Mexico

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Mexico

Mexico is als reisbestemming al jaren in opkomst. De combinatie van heerlijk weer, bijzondere historische gebouwen en overblijfselen uit het Azteekse rijk maken Mexico een afwisselende reisbestemming. Deze rondreis begint in de grote metropool Mexico City waar bijna 9 miljoen mensen wonen. We eindigen je rondreis door Mexico in het levendige en veelbezochte Cancún. 

Bij onze groepsreizen reist het overgrote deel van de reizigers solo. Hoewel het dus geen singlereizen zijn waar verplicht iedereen solo reist, moet je erop rekenen dat minimaal 60% van je reisgenoten solo heeft geboekt en zich aansluit bij de groepsreis om er samen een heerlijke vakantie van te maken. 

Laat je verrassen door het veelzijdige Mexico. Bezoek watervallen, de wijdste boom ter wereld, bezoek Azteekse tempels en meer! 

image

Groepsreizen Mexico

 • Ontdek Mexico City!
 • Bezoek de Agua Azure watervallen
 • Bezoek de wijdste boom ter wereld
 • Verschillende historische excursies
 • Boottocht Canon del Sumidero NP
 • Verblijf in Cancún om de reis af te sluiten

Indrukwekkende natuur

Hoewel je ongetwijfeld bij Mexico eerst denkt aan heel veel woestijn, is Mexico een veelzijdige bestemming met prachtige natuur. Tijdens onze reis leggen we best veel afstand af (een powerbankje en airpods zijn geen overbodige luxe!), maar je zult dus ook verschillende landschappen tegenkomen. 

Mexico is maar liefst 48 keer zo groot als Nederland of 65 keer zo groot als België. We bezoeken tijdens deze groepsreis Mexico de Tule Tree, de wijdste boom ter wereld! Ook maken we een boottocht door Sumidero Canyon. 

Een hoogtepunt van de rondreis is ongetwijfeld een bezoek aan de Agua Azul watervallen. Hoewel het er in werkelijkheid een stuk drukker is dan op de meeste Instagram foto's te zien is, is daar natuurlijk een goede reden voor. Wist je dat Mexico meer dan 100 Nationale Parken telt bijvoorbeeld? 

natuur mexico groepsreis

Indrukwekkende geschiedenis

De Maya-cultuur is misschien het meest bekende onderdeel van Mexico. De indrukwekkende steden die al eeuwenoud zijn en vaak goed bewaard zijn, zijn imposant. 

De Spaanse bezetting vanuit het begin van de 16e eeuw zorgt ervoor dat Mexico een mix heeft van verschillende culturen. Behalve de taal zijn er vanuit de Spaanse periode op veel plekken invloeden te zien, variërend van kerkjes en missieposten tot minder opvallende onderdelen. 

We raden je aan om voor je deze rondreis Mexico boekt dan ook even te googlen op de geschiedenis van Mexico, want die is razend interessant. 

cultuur mexico

Mexico City

We beginnen deze reis in het immense Mexico City. Deze stad is het politieke, economische en culturele centrum van Mexico. In totaal wonen er ruim 23 miljoen mensen in het hele gebied. De stad zelf telt officieel zo'n 9 miljoen inwoners en werd in 1521 gesticht op de ruïnes van de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. 

Gelegen op ruim 2200 meter boven zeeniveau is het de grootste hooggelegen stad ter wereld. We brengen met onze groepsreizen een bezoek aan de Universiteit van Mexico, een bezoek aan de kleurrijke wijk Coyoacan en maken een rondritje per boot door de Nahuatl kanalen. 

Het is indrukwekkend om een chaotische wereldstad als Mexico-city van dichtbij mee te maken. Het is gelijk een stevig begin van deze groepsreis waarbij je ongetwijfeld ook een beetje opgelucht zal zijn als we de drukte van deze metropool achter ons laten. Toch is het een onmisbaar onderdeel van jouw rondreis door Mexico!

Cancún

Cancún is 1 van de hoofdbestemmingen voor Amerikaans toerisme. Grote hotelketens zitten allemaal in Cancún vanwege de betaalbaarheid en de prachtige stranden. We eindigen onze rondreis bewust met een paar dagen rust in Cancún waar we een leuk hotel hebben uitgezocht. Je kunt genieten van strand en zee, maar er zijn door het vele toerisme enorm veel mogelijkheden om zelf ook nog excursies te ondernemen. 

Cancún ligt op het schiereiland Yucatán en heeft ongeveer een miljoen inwoners. Je zult merken dat Cancún vanwege het toerisme een duurdere bestemming is, maar daardoor ook goed ontwikkeld is met enorm veel mogelijkheden om uit te gaan en te genieten van een drankje in de avonden.

Veiligheid in Mexico

Als je aan Mexico denkt, is veiligheid altijd een belangrijk onderdeel. De reputatie van Mexico als land heeft helaas te lijden onder verhalen die zonder uitzondering samenhangen met drugs en drugsgeweld. Als toerist is het vooral van belang je gezonde verstand te gebruiken. De gebieden die we bezoeken zijn toeristisch en over het algemeen veilig. De activiteiten die we ondernemen doen we in groepsverband en met behulp van lokale gidsen die precies weten wat je wel en niet moet doen.

Over het algemeen is het niet anders dan op andere bestemmingen:

 • Loop niet na zonsondergang alleen over straat
 • Blijf in toeristische gebieden
 • Let op je spullen en loop er niet mee te koop
 • Wees alert op je omgeving
 • Laat nooit drankjes onbeheerd achter

Waarom deze rondreis Mexico boeken? 

Mexico is een verrassend mooie en betaalbare verre reisbestemming. Tijdens deze groepsreis maak je kennis met Mexico en boek je een afwisselende reis met cultuur, natuur en steden. Het eindigen aan het strand is natuurlijk een groot pluspunt! 

Het overgrote deel van de reizigers boekt deze rondreis solo. Je kunt vooraf kennismaken met je reisgenoten zodra de minimumdeelname behaald is. Hoewel de reizen geen echte singlereizen zijn, is het dus wel zo dat het grootste deel alleen reist. Je aansluiten bij een groepsreis zoals deze is dan een uitstekende manier om samen met anderen een land te verkennen, nieuwe vrienden te maken en ongedwongen te kunnen reizen!

Groepsreizen? Singlereizen? 

Wat een gegeven is bij onze groepsreizen is dat een groot deel van onze reizigers solo reist. Gemiddeld genomen over alle reizen is dat tussen de 60 en 80%. Een stoere keus, want alleen een groepsreis boeken is best even spannend. Doordat je online kennis maakt met je reisgenoten heb je volop gelegenheid om elkaar vast te leren kennen. Dat maakt het begin van de reis al een stuk minder spannend.

Single zijn is echter geen vereiste en aansluiten samen met een vriend of vriendin is ook geen enkel probleem en gebeurt vaak. Je moet erop rekenen dat iedereen die zich aansluit bij onze groepsreizen het leuk vindt om met anderen op pad te gaan. Samen dingen beleven, excursies doen en behalve genieten van een land en mooie rondreis, het vooral ook heel erg gezellig hebben met elkaar.

Laat je dus vooral niet afschrikken en zoek die ene speciale rondreis die bij jou past. Je zult dan merken dat je reisgenoten allemaal een soortgelijke afweging gemaakt hebben. De sfeer tijdens onze reizen is dan ook altijd enorm positief!