Noorwegen heeft een groen reisadvies. In september 2021 zullen we bij het behalen van de minimum deelname deze groepsreis uitvoeren. Let op: Noorwegen staat enkel reizigers toe die volledig gevaccineerd zijn (tweede prik min. 14 dagen voor binnenkomst in Noorwegen of Janssen vaccin min. 21 dagen voor binnenkomst in Noorwegen). Boek dus enkel deze groepsreis als je aan deze toegangseis kunt voldoen. Voor Zweden zijn de toegangseisen minder streng, dus als je voldoet aan de toegangseisen voor Noorwegen dan kun je deelnemen aan deze groepsreis.

Actieve groepsreis Noorwegen en Zweden

Actieve groepsreis Noorwegen en Zweden

 • 18-39 jaar
 • 15 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Tijdens deze groepsvakantie trek je in twee weken tijd dwars door Zweden en Noorwegen, met onderweg avontuurlijke activiteiten, geweldige uitzichten, top activiteiten en heel veel groepssfeer en gezelligheid! Een onvergetelijke groepsreis voor iedereen die houdt van natuur, actief bezig zijn en op zoek is naar een uitdagende vakantie.

Met 9-persoonsbusjes reizen we dwars door Noorwegen en Zweden, op zoek naar avontuur, gezelligheid, actie en nieuwe vriendschappen.

We beginnen deze actieve rondreis in Zweden, waar we onder andere een tweedaagse kanotocht op het programma hebben, een bezoek aan de hoogste waterval van Zweden en waar we een prachtige hike maken naar een rots op 700 meter hoogte.

Vervolgens reizen we door richting Noorwegen waar we verschillende hoogtepunten van het land bezoeken en een aantal prachtige Nationale Parken zullen ontdekken.

Je reist samen met de 24+ groep, de gemiddelde leeftijd voor deze rondreis ligt tussen de 20 en 26 jaar over het algemeen. Je kunt ons altijd even een berichtje sturen als je meer exacte informatie wilt. 

Ga voor een unieke actieve rondreis door zowel Zweden als Noorwegen, doe onvergetelijke indrukken op en geniet van een ultieme kampeervakantie met je reisgenoten. 

Ons advies: boek deze reis tijdig. Voor sommige van onze reizen maakt het niet zoveel uit wanneer je boekt, maar voor de rondreis Noorwegen en Zweden is het zo dat vliegtickets naarmate de vertrekdatum dichterbij komt vaak duurder worden. Hierdoor wordt de reis ook duurder.

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 506,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights groepsvakantie Noorwegen / Zweden

 • Tweedaagse kanotocht
 • Wandeltochten
 • Hoogste waterval van Zweden
 • Trollstigen
 • Geirangerfjord
 • Bezoek Jotunheimen
 • Bezoek gletsjer
 • Bezoek Rondane NP

Dag 1 - Amsterdam - Mora

Nadat we al lekker vroeg opgestaan zijn ontmoeten we elkaar op Schiphol. Na een korte kennismaking met elkaar zullen we richting het vliegtuig vertrekken. Onze actieve groepsvakantie kan dan echt beginnen!

Na een korte vlucht landen we op het mooie vliegveld van Oslo in Noorwegen. Hier worden we opgehaald door onze reisbegeleiders, die er weer helemaal klaar voor zijn om ook jullie een absolute topvakantie te bieden.

We reizen een stukje door Noorwegen en steken al vlot de grens met Zweden over. Onderweg geniet je natuurlijk van het uitzicht dat gaandeweg steeds mooier zal worden. We zijn 3 tot 4 uur onderweg naar het dorpje Johannisholm in Zweden waar we de eerste dagen van onze groepsreis zullen doorbrengen.

Je krijgt een eigen tentje en verblijft op het terrein van Johannisholm. Zij verzorgen ook de instructeurs die de hele reis bij de groep blijven. 

Deze eerste dag is een mooie kennismaking met Zweden en kun je je groepsgenoten al wat beter leren kennen. 

Dag 2 - Johannisholm

We maken ons klaar voor een fantastische tweedaagse kanotocht. Na een relaxte dag paddelen waarbij je kans hebt een bever of zelfs elanden te zien, stoppen we bij een eilandje waar we ons kampvuur opstoken en genieten van een lekkere maaltijd.

Kanovaren in Zweden is een heerlijke, ontspannende bezigheid. De rust en mooie omgeving zorgen ervoor dat je echt ontspant en helemaal in de juiste vakantiestemming komt. 

's Avonds is het een ideaal moment om elkaar beter te leren kennen, een spelletje te doen of gewoon simpelweg te genieten van de plek en de rust om je heen. 

De volgende ochtend staan we op tijd op voor het ontbijt, waarna we weer terug kanoen naar onze verblijfplaats.

Tips:

 • Neem een boek mee, er zijn weinig perfectere plekken om rustig een boek te lezen. 
 • Het spel weerwolven is uitstekend geschikt voor een avond op een klein eilandje in de natuur

Dag 3 - Johannisholm

Na een nacht in de natuur pakken we de spullen weer in, stappen weer in de kano en vertrekken op ons gemakje weer terug richting Johannisholm.

Vandaag staat er verder niet zoveel op het programma, maar er is wel tijd om een aantal van de optionele activiteiten te doen die je ter plaatse kunt bijboeken. Natuurlijk kun je ook een mooie wandeling in de omgeving maken, iets dat misschien wel net zo mooi is. Geniet van de omgeving! 

Tips: 

 • Quadrijden is zeker de moeite 
 • Maak zeker een wandeling in de omgeving, rondom Johannisholm kun je eenvoudige tochten maken

Dag 4 - Johannisholm

We maken vandaag een mooie wandeltocht door het Zweedse landschap. We rijden naar het begin van de route en maken een wandeltocht door het natuurgebied "Gnupen". We wandelen ongeveer vier kilometer door het bos waar verschillende dieren te zien zijn.

We komen uiteindelijk terecht op de Lybergnupen, een rots van 657 meter boven zeeniveau met een prachtig uitzicht op de stad Mora en het Siljan meer. 

De tocht vandaag is geen moeilijke wandeltocht, je hebt geen specifieke conditie nodig, maar houd er rekening mee dat wandelen door de heuvels altijd wat pittiger is dan gewoon wandelen zoals we dat in Nederland gewend zijn. 

In de avond kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een optionele natuur safari. Hierbij rijden we door het bos en gaan we proberen om wildlife te spotten zoals herten, haviken en elanden. Daarnaast maken we stops op diverse mooie uitzichtpunten.

Tips: 

 • Zorg dat je goede wandelschoenen draagt tijdens deze groepsreis. 
 • Loop je wandelschoenen voor vertrek ook goed in

Dag 5 - Fulufjället

Vandaag bezoeken we het Nationaal Park Fulufjället. We maken een tocht naar en over de hoogste waterval van Zweden die van 97 meter hoogte naar beneden stort. We maken onderweg een tussenstop bij de start van de Valsaloppet, de grootste langlauf-wedstrijd van de wereld. 

De wandeltocht naar de waterval is redelijk intensief, maar goed te doen. Er zijn goed gemarkeerde paden. De reisbegeleiders houden rekening met het tempo van de groep en zorgen ervoor dat iedereen van de dag en tocht kan genieten. De uitzichten bij de waterval zijn in ieder geval ontzettend de moeite waard.

We slapen in de avond vervolgens bij een kleine kampeerplek aan de rivier aan de rand van het Nationale Park. Natuurlijk zetten we de tentjes als groep met z'n allen op. Naarmate de reis vordert zul je merken dat er snel routine komt in het opzetten van de tenten en het voorbereiden van het koken.

We verlaten nu de plek waar we de eerste dagen geslapen hebben en beginnen aan het echte rondreis-gedeelte van deze trip.


Dag 6 - Sjoa

Vanuit Fulufjället reizen we vandaag naar de plaats Sjoa in Noorwegen. Het landschap wordt gedurende de reis steeds ruiger. Bij aankomst in Sjoa maken we ons avond-eten, waarna we nog de hele avond hebben om het kleine stadje Sjoa verder te verkennen of gezellig bij het vuur wat met elkaar te drinken of een spelletje te doen.

Vandaag is vooral een reisdag, waarbij we het veranderende landschap meemaken. Het wordt heuvelachtiger, er zitten meer kronkels in de wegen en zien meer en meer wilde natuur. In Noorwegen mag je overal maar 80 op de wegen, maar met de mooie uitzichten onderweg is dat een heel rustgevende manier van reizen. 

Dag 7 - Sjoa

Na een vol begin van deze vakantie is het vandaag tijd om even te relaxen. Je kunt optioneel kiezen voor een spannende raft-tocht op de rivier de Sjoa, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor het maken van mooie wandelingen in de omgeving. 

Zo bezoeken we Nationaal Park Rondane, een prachtig gebied voor intensieve en bijzondere wandelingen. Zeker een aanrader voor wie van wandelen houdt. Rondane is een uniek nationaal park en is een hoogvlakte waar je dagen kunt rondlopen zonder mensen tegen te komen. 

Tips: 

 • Het raften op de Sjoa rivier is relatief duur, maar wel de moeite waard. Als je al eerder geraft hebt voegt het wellicht niet zoveel toe aan je ervaringen
 • Rondane is een aanrader! 

Dag 8 - Sjoa - Andalsnes

We rijden naar Andalsnes waar elk jaar veel cruise-schepen aanleggen vanwege de magnifieke locatie bij een van de mooiste fjorden en Dolomieten-achtige bergen. 

De Noorse fjorden zijn natuurlijk 1 van de redenen om naar Noorwegen te reizen. Vandaag krijg je een goed zicht op de immens hoge fjorden en verblijven we ook de komende dagen in de buurt van de fjorden. 

Onderweg komen we langs talloze watervallen en prachtige uitzichtspunten. We verblijven op een camping met een geweldig uitzicht op de omgeving.

Tips:

 • Je komt vandaag langs enorm veel mooie plekjes. Fototoestel in de aanslag dus!

Dag 9 - Andelsnes - Melkevoll

Deze dag bezoeken we een van de hoogtepunten van deze vakantie: de Trollstigen. Deze beroemde weg zigzagt spectaculair omhoog. Vervolgens rijd je door een van de mooiste stukjes Noorwegen naar het Geiranger-fjord, het meest beroemde fjord in Noorwegen.

In het Geirangerfjord is het mogelijk een speedboat-tocht te ondernemen (optioneel) en de bruidssluier-waterval en de zeven zusters (watervallen) te zien. Indrukwekkend! 

Vervolgens rijden we naar de Jostedalsbreen, een grote gletsjer. We verblijven op een camping omgeven door watervallen en gletsjer-uitzichten.

Dag 10 - Jostedalsbreen

Vandaag verblijven we in het gebied van de jostedalsbreen National Park. We verblijven op een prachtige camping, omgeven door watervallen en gletsjer-uitzichten. Vandaag kun je verschillende activiteiten doen. 

Vanaf de camping is het mogelijk meerdere fantastisch mooie wandeltochten te maken. We raden je zeker aan de wandelschoenen aan te trekken en een mooie tocht door het bijzonder mooie landschap te maken. 

Tips

 • Je hebt vandaag een vrije dag, maar zoek de avond ervoor alvast de mogelijkheden uit om een mooie wandeltocht te maken. 
 • Vergeet geen foto's te maken. Na anderhalve week slaat de foto-moeheid vaak toe, maar juist deze dagen verblijf je in een prachtige omgeving. 

Dag 11 - Jostedalsbreen National Park

Je kunt een gletsjertocht maken over de Jostedalsbreen, een absoluut onvergetelijke ervaring (optionele activiteit). Ervaar het gevoel van ijsklimmen en ontdek hoe intens blauw en gletsjer kan zijn. Dit is een optionele activiteit overigens. Wil je liever een dagje rustig aan doen of een wandeling in de omgeving maken, dan kan dat natuurlijk ook. De omgeving is spectaculair en ontzettend mooi!

Tips:

 • De gletsjertocht is indrukwekkend. Houd er wel rekening mee dat ook de gletsjertocht weersafhankelijk is, maar het is 1 van de weinige plekken in Europa waar je zonder een grote klim te hoeven doen een gletsjertocht kunt maken. 

Dag 12 - Jotunheimen

Vandaag rijden we naar Nationaal Park Jotunheimen, ook 1 van de hoogtepunten van Noorwegen. Wilde landschappen staan je te wachten in een van de mooiste gebieden van Noorwegen.

Vandaag rijd je over 1 van de mooiste wegen van Europa, dwars door Jotunheimen national park. Een unieke plek met bergen van boven de 2000 meter. Door de noordelijke ligging zul je onderweg nog regelmatig besneeuwde toppen ontdekken. Jotunheimen is een indrukwekkende plek en een zeker hoogtepunt tijdens je rondreis Noorwegen. 

We bezoeken het gezellige stadje Lom waar je nog een echte Noorse staafkerk kunt vinden. Als de bergpas open is nemen we ook nog een kijkje in Stryn waar zomerskieen mogelijk is.

Dag 13 - Jotunheimen

Tijd om de wandelschoenen weer tevoorschijn te halen! Vandaag maken we een prachtige wandeltocht door Jotunheimen, waar de bergen vaak hoger dan 2000 meter zijn. Het is een van de mooiste Nationale Parken die Noorwegen rijk is.

Zoals elke wandeltocht in deze rondreis spreken we onderling af hoe intensief deze tocht gaat zijn. We hebben een ruime keus uit mooie wandelingen en kunnen er dus voor kiezen het lekker rustig aan te doen of juist de hoogte een beetje op te zoeken. 

Inmiddels ben je al een tijdje onderweg en begint het einde van je rondreis door Zweden en Noorwegen in zicht te komen. Dit is de laatste dag dat je volop in de natuur bent, dus extra genieten is aan te raden! 

Dag 14 - Lillehammer

Onze laatste nacht in Noorwegen brengen we door in Lillehammer. In 1994 zijn hier de Olympische winterspelen gehouden. Onderweg komen we nog langs het viking-schip, de grote ijsbaan in Hamar waar menig Nederlands schaatstalent prijzen heeft behaald.

We sluiten de vakantie af met een gezamenlijke maaltijd en gaan uit eten in de stad (eigen kosten). Zo sluiten we de vakantie gezellig af en kunnen we de herinneringen alvast ophalen.

Tips:

 • Houd er rekening mee dat alcohol in Noorwegen erg erg duur is. 

Dag 15 - Vertrek

Na het ontbijt vertrekken we langzaam richting Oslo, waar we aan het begin van de middag terugvliegen naar Nederland. We weten zeker dat je terug zult kijken op een enorm bijzondere rondreis door het prachtige Zweden en Noorwegen.

Je vliegt terug in de middag of vroege avond. Hoewel we proberen iedereen zoveel mogelijk op dezelfde vlucht te plaatsen kunnen we dit niet garanderen. De prijsverschillen tussen een vlucht die om 14:00 vertrekt of om 16:00 kunnen soms enkele honderden euro's bedragen. In plaats van je dat bedrag bij te laten betalen kiezen we er in dat geval voor om dan maar gesplitst te reizen, want om 200 euro extra te betalen voor dezelfde vlucht van anderhalf uur is wat veel. 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht Amsterdam - Oslo 
 • Reisbegeleiding
 • Verblijf in 3-persoonstent.
 • Gebruik van bord, beker, bestek, slaapzak en slaapmatje. Een eigen slaapzak meebrengen is uiteraard geen probleem.
 • Tweedaagse kano-tocht
 • Wandeltocht Lybergsgnupen
 • Barbecue 1x
 • Wandeling door Rondane Nationaal Park
 • Wandeling hoogste waterval Zweden
 • Kolbulle (soort pannenkoeken)
 • Alle transfers in Noorwegen en Zweden
 • Tol en parkeergelden
 • Alle verblijfskosten
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Reken op tussen de 7.5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Ruimbagage (deze boek je zelf bij via de luchtvaartmaatschappij)

Video's Noorwegen Zweden rondreis

Niks zo leuk als het zien van de filmpjes die eerdere reizigers gemaakt hebben. Zo krijg je gelijk een goede indruk van wat je kunt verwachten! Elk jaar organiseren we ook een videowedstrijd, dus stuur ons gerust je filmpje na je vakantie!

 

Rondreis Noorwegen en Zweden

Gegarandeerd vertrek?

De vorige jaren zijn alle Noorwegen/Zweden rondreizen doorgegaan. 

Corona en inreizen

Op dit moment laat Noorwegen uitsluitend volledig gevaccineerde reizigers toe. Vanaf het moment dat Nederland niet meer donkerrood kleurt op het ECDC kaartje waarop landen hun reisadviezen baseren zal de verplichte quarantaine worden opgeheven en kunnen wij de reis gewoon uitvoeren.

Gecombineerde reis

Je reist tijdens deze groepsreis samen met de leeftijdsgroep 24-39. In onze ervaring is niet zozeer de leeftijd alswel de interesse-gebieden van je medereizigers van belang.

Mensen die deze rondreis boeken zijn over het algemeen mensen die houden van sfeer en gezelligheid, graag in de natuur zijn en graag dingen ontdekken.

Waarom bij Simi Reizen boeken?

 • Heel veel activiteiten inbegrepen
 • We bezoeken de hoogtepunten van beide landen
 • Eerste dagen een eigen tentje (indien beschikbaar en gewenst)
 • Supergoede reisbegeleiding (zie ook onze gewonnen prijzen)
 • Echte groepsreis met een gemengde groep (ongeveer 50/50 man/vrouw, 50/50 alleenreizend of samen)

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Vertrekinformatie

Op verzoek is het mogelijk ervoor te kiezen om bijvoorbeeld al een paar dagen eerder te vliegen of een paar dagen langer te blijven. Houd er wel rekening mee dat dit uitsluitend bij boeking aangegeven dient te worden. 

Over het algemeen vliegen we tussen 07:00 en 10:00, maar dit kan wijzigen ivm de planning van andere groepen en de planning van de mensen die ons ophalen in Noorwegen.

Belangrijk: als je deze actieve groepsvakantie boekt, zorg er dan voor dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals op je paspoort of ID-kaart. Doe je dit niet, dan krijg je problemen bij het vliegen. De extra kosten kunnen oplopen tot bijna 100 euro. Geef dus je naam en achternaam door zoals in je paspoort. Een eventuele roepnaam kun je tussen haakjes zetten.

Je vliegt altijd met minimaal 1 van je reisgenoten samen. Over het algemeen proberen we het natuurlijk zo te plannen dat iedereen samen vliegt, maar om praktische overwegingen is dat niet altijd mogelijk. De prijsverschillen tussen vluchten kunnen enorm oplopen waardoor een vlucht wel 200 euro duurder kan zijn.

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

In plaats van je dat bedrag te laten bijbetalen kiezen we ervoor om dan de eerdere of latere vlucht voor je te boeken, want die anderhalve uur in het vliegtuig zullen het verschil uiteindelijk niet maken.

Het kan dus gebeuren dat je op de heenweg of terugweg een tijdje moet wachten tot de groep compleet is of tot je vlucht vertrekt.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Hoewel het nooit voorkomt in de praktijk, heeft de gids in theorie wel de mogelijkheid om bij twijfel deelnemers uit te sluiten. Eigenlijk de enige situatie waarin dit voor zou komen is als een deelnemer zich niet aan instructies houdt.

We nemen veiligheid bij Simi Reizen erg serieus. Er wordt gebruik gemaakt van uitstekend materiaal, meer dan uitstekende gidsen en er zal nooit onnodig risico genomen worden tijdens onze actieve vakanties.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 6 personen. Maximaal kunnen er 16 personen mee. De gemiddelde leeftijd van de boekers voor deze reis ligt tussen de 18 en 26 jaar gemiddeld. Deze reis wordt standaard gecombineerd voor leeftijden, maar ter plaatse reizen we meestal in 2 busjes en is het mogelijk een opdeling te maken.

Kampeervakantie

Tijdens deze rondreis zullen we reizen met 9-persoonsbusjes. Je hebt een eigen tentje tot je beschikking tijdens de reis en zet deze ook zelf op. We verblijven op verschillende campings. Sommigen heel basic, anderen met iets meer faciliteiten, maar houd er rekening mee dat je echt een kampeervakantie boekt.

Boeken van deze jongerenvakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR.

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Prijzen zijn per persoon, tenzij anders aangegeven. Onder andere:

 • Quad Safari: 600 kronen
 • Nature Safari: 350 kronen
 • Riffle shooting: 200 kronen
 • Boogschieten: 200 kronen
 • Hot tub: 1000 kronen voor de hele groep
 • Sauna: 1000 kronen voor de hele groep
 • White water rafting: 1200 kronen
 • Gletsjer hike: 950 kronen
 • RIB boat: 800 kronen
 • Summer farm: 130 kronen

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Do 30-06-2022
  Do 14-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 07-07-2022
  Do 21-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 14-07-2022
  Do 28-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 21-07-2022
  Do 04-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 28-07-2022
  Do 11-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 04-08-2022
  Do 18-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 01-09-2022
  Do 15-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 15-09-2022
  Do 29-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2016

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Mooie, rustige plek op de camping in Zweden. Ik ben helaas wel een dag ziek geweest, samen met nog een aantal reizigers. Dat is goed opgelost, we hebben het gemeld en ter plekke een oplossing gekregen waar we tevreden mee waren. Het was wel jammer natuurlijk, maar heel veel kunnen ze er niet aan doen als mensen ziek worden. Daarna nog een heerlijke twee weken gehad met overwegend hele erg mooi weer ook. Ik vond de trollstigen heel erg mooi en het kamperen op de niet te luxe campings erg leuk. Maakt de reis toch bijzonder

  Dankjewel Arie voor je feedback. Ontzettend vervelend dat jullie niet 100% hebben kunnen genieten van de eerste dagen, maar fijn dat jullie dit hebben laten weten, zodat we in ieder geval konden zorgen dat alle activiteiten doorgingen.

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 28-07-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Hele fijne reis gehad. Top reisgenoten, fijne reisleiding. Communicatie kon wat beter vanuit de reisleiders en soms waren ze wat afwezig, maar het was een mooie reis. Onderweg nog een keer problemen gehad met 1 van de busjes, maar heel snel opgelost en wij hebben er eigenlijk weinig van gemerkt.

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 07-07-2016

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 15-08-2015

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

15-daagse rondreis

Het bovenstaande kaartje geeft je een indruk van de route die we tijdens deze rondreis afleggen. De dagafstanden variëren, maar houd er rekening mee dat je in zowel Noorwegen als Zweden eigenlijk nooit meer dan 70 tot 80 kilometer per uur aflegt. Gelukkig zijn de uitzichten onderweg vaak spectaculair!

Uitgaan

Noorwegen en Zweden zijn geen landen om te bezoeken als je lekker uit wilt gaan. Alcohol is erg duur, maar de meeste steden zijn ook nog eens erg klein. Tijdens deze reis is Lillehammer eigenlijk de enige stad van betekenis waar je zult verblijven. Ideaal wel, want het is de laatste avond van je rondreis.

Over Noorwegen en Zweden

In Zweden betaalt men met de Zweedse Kroon, in Noorwegen met de Noorse Kroon. Zweden is onderdeel van de EU, Noorwegen niet, maar Noorwegen is wel lid van de schengen gebieden. Hierdoor heb je alleen een id-kaart nodig en geen paspoort.

Om het jezelf makkelijk te maken met omrekenen kun je het bedrag in kronen ongeveer door 10 delen voor Noorwegen en door 9 in Zweden. Je kunt ook een omrekentooltje gebruiken natuurlijk.

Je kunt in zowel Noorwegen als Zweden eigenlijk overal pinnen, net als in Nederland. Contant geld is nauwelijks nodig.

Geld enzo

We raden je aan gewoon ter plaatse geld op te nemen als je contant geld wilt gebruiken. Als je geld pint, kies dan altijd de optie: "continue without conversion". Dit is over het algemeen verreweg het goedkoopst, omdat de wisselkoers van je eigen bank gebruikt wordt.

Reizen door Zweden en Noorwegen

Reizen door beide landen kost meer tijd dan hier. Er zijn geen snelwegen, behalve rond de grote steden. Een stad in Noorwegen is ook een stuk kleiner dan wij gewend zijn. Onderweg heb je kans op het zien van bevers, elanden, herten en ander wild. Wist je dat er in Zweden en Noorwegen ook nog wolven en beren leven? De kans dat je die tegenkomt is helaas nihil, maar het geeft wel aan hoe ruig en ongerept Scandinavie nog is.

Campings

Je verblijft tijdens deze reis de eerste dagen in Johannisholm. 1 nacht daarvan slaap je op een eilandje tijdens de tweedaagse kanotocht. Een bijzondere belevenis!

De overige nachten slaap je op campings. Vaak zijn deze erg eenvoudig, maar supermooi gelegen. Op elke camping is kookgelegenheid. Samen met de groep bepaal je wat je die avond gaat eten.

Dure landen?

Noorwegen en Zweden zijn aanzienlijk duurder dan Nederland, zeker voor dingen als uit eten gaan, alcohol en brandstof. We raden je aan om, met inachtneming van de regels, eventuele alcohol al op het vliegveld te kopen.

Voor wat betreft boodschappen en eten is het best mogelijk om goedkoop te koken, maar het is wel van belang daarbij goed te zoeken naar aanbiedingen. Zeker in het diepvriesvak is voldoende te vinden. Grotere supermarkten zijn ook vaak iets goedkoper.

Het regent toch altijd in Noorwegen en Zweden? 

Naar de scandinavische landen ga je over het algemeen niet op vakantie voor het mooie strandweer, dat klopt. Om te zeggen dat het "altijd" regent is dan weer overdreven. Ook in Noorwegen en Zweden kennen ze zomerse dagen met temperaturen van 25 tot 30 graden.

Hoeveel moet ik rekenen aan extra kosten?

Helaas zijn zowel Noorwegen als Zweden geen goedkope vakantielanden. In Zweden moet je rekenen op ruim anderhalf keer de prijzen die je in Nederland of Vlaanderen gewend bent. In Noorwegen kun je rekenen op ongeveer twee keer zoveel.Reken op 10 tot 15 euro per dag aan kosten voor eten en drinken, uiteraard geheel afhankelijk van jullie eigen keuzes voor wat betreft het gezamenlijk inkopen etc.

Daarnaast zijn er een aantal extra activiteiten die je kunt boeken en die voor eigen rekening komen. De gletsjertocht is een aanrader, maar het raften is relatief duur vergeleken bij andere landen. Je hebt zelf dus grote invloed op je uitgaven.

Vliegen we altijd samen als groep?

Nee. Hoewel we proberen iedereen zoveel mogelijk op dezelfde vluchten te boeken, kunnen we niet garanderen dat je samen vliegt. Als je samen reist zorgen we ervoor dat we je ticket gelijktijdig boeken.

Er zijn verschillende vlucht opties in de ochtend waarop we reizen. Soms is een vlucht die een uur later of eerder vertrekt wel 100 of 200 euro goedkoper. We hebben ervoor gekozen om, in plaats van deze kosten door te berekenen, mensen niet standaard op dezelfde vlucht te zetten. Het kan dus gebeuren dat je op de heenweg of terugweg op het vliegveld moet wachten. Indien je dit niet wilt, geef het dan bij boeking door. Eventuele extra kosten berekenen we dan aan je door.

In de praktijk is het zo dat mensen die vroeg geboekt hebben vrijwel altijd gewoon samen vliegen. Mensen die deze rondreis lastminute boeken reizen niet altijd gelijktijdig.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Over het algemeen vliegen we met KLM. Als je een gratis flying blue account aanmaakt op de KLM website krijg je 50% korting op bagage. Voor het meenemen van 23 kilo ruimbagage betaal je retour dan EUR 20.

We raden je overigens ook aan om zo efficient mogelijk in te pakken, aangezien we aan het rondreizen zijn. Een rugzak is daarbij ook handiger dan een koffer op wieltjes.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de rondreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

Kan ik een koffer meenemen?

Alles kan, maar wij raden een backpack aan. Heb je deze niet, probeer deze dan te lenen. Als dat niet lukt is een koffer geen probleem. De reden dat we dit aangeven is dat we tijdens deze rondreis met 9-persoonsbusjes rijden. Daar moeten ook de kampeerspullen bij, dus hoe minder iedereen meeneemt en hoe praktischer dit in te pakken is, hoe relaxter het reizen gaat zijn.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

Het is natuurlijk niet mogelijk om vooraf exact te weten wie er meegaan op onze actieve vakanties. Toch kunnen we ons voorstellen dat dit een belangrijke vraag is. Gemiddeld gaan er iets meer vrouwen dan mannen mee op onze rondreis. Iets meer dan de helft van de reizigers boekt de reis zelfstandig, iets minder dan de helft doet dit samen met een vriend of vriendin (of meerderen). Ook hebben we regelmatig vriendengroepjes of stelletjes die zich aanmelden voor onze rondreis.

Zodra we meer dan 6 inschrijvingen voor een bepaalde reisdatum hebben, kun je via ons forum op go-simi.nl inloggen en de voornaam, leeftijd en woonplaats van je medereizigers zien. Ook via facebook wordt vaak vooraf contact gelegd.

Wat moet ik me voorstellen bij de campings?

De campings waar we verblijven zijn eenvoudig maar netjes en schoon. Op veel campings in Noorwegen en Zweden mag je overigens een kampvuurtje maken. Er zijn een aantal nachten dat we kamperen op plekken met heel weinig faciliteiten. Het is dus wel een avontuurlijke reis af en toe!

Wat is de gemiddelde leeftijd voor deze reis?

Het grootste deel van de deelnemers aan deze rondreis zijn tussen de 21 en 25 jaar, hoewel we ook regelmatig nog wat oudere of jongere deelnemers mee hebben.

Hoe reizen we precies?

Vanaf Nederland vliegen we vanaf Schiphol naar Oslo. HIer worden we opgehaald en reizen we in 9-persoons busjes verder. Dit zijn de busjes die ons ook in Noorwegen en Zweden verder zullen vervoeren.

Ik ben vegetarisch (of eet halal) of heb bepaalde allergieen. Hoe gaan jullie daarmee om?

Als je vegetarisch bent, is het handig om dat even door te geven. Hoewel we natuurlijk de maaltijdpot hebben, kunnen we kijken of het raadzaam is om apart boodschappen te doen of wellicht minder te betalen aangezien vlees vaak een duur onderdeel van de boodschappen is. Allergieen moet je doorgeven bij het boeken, dan houden we hier zoveel mogelijk rekening mee.

Als ik een reisverzekering afsluit met outdoordekking, zijn hierbij dan ook de optionele activiteiten gedekt?

Standaard zijn alle activiteiten gedekt die in ons programma zijn opgenomen bij deze rondreis. Met betrekking tot de optionele activiteiten kan het verschillen of deze wel of niet gedekt worden door de verzekering. Hiervoor raden we je aan om het dekkingoverzicht goed door te nemen. Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis?

Dat zou natuurlijk super vervelend zijn, waardoor het dit jaar extra belangrijk is om je te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en en kortlopende annuleringsverzekering. Deze kun je afsluiten via Simi, maar ook elders. Verdiep je wel goed in het dekkingsoverzicht om erachter te komen wat allemaal wordt gedekt en wat niet. Standaard dekt je zorgverzekering medische kosten tot Nederlands tarief. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi kunt afsluiten dekt een groot deel van de annuleringskosten als je positief test voor de reis. Bekijk de linkjes voor de veelgestelde vragen over corona en verzekeringen.