Voor alle busreizen geldt: EUR 80 aanbetalen, het restant pas drie dagen voor vertrek! Voor vliegreizen geldt dat je 15% aanbetaalt bij boeking & het restant als er een geel of groen reisadvies is, maar niet eerder dan 42 dagen voor vertrek.

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Vacatures Simi Reizen

Vacatures Simi Reizen

Wil je bij ons aan de slag als reisbegeleider, met een meewerkstage of stage-opdracht of wil je graag helpen in ons opbouwteam? Op deze pagina kun je al onze huidige vacatures vinden! Onderaan de pagina kun je meer informatie vinden over onze algemene sollicitatieprocedure.

Stageplaatsen / afstudeer-opdrachten reisbranche

Afstuderen bij Simi Reizen

Zoek je een interessante afstudeeropdracht? We hebben een aantal voorbeelden van vraagstukken die we graag nader onderzocht willen hebben, dit zijn als volgt:

 • Onderzoek zoekmachine optimalisatie 
 • Onderzoek naar het actiever inzetten van het sociale media kanaal YouTube, het onder de aandacht brengen van dit account en het verkrijgen van interactie

Heb je een ander voorstel voor een afstudeeropdracht? Dan mag je uiteraard ook gewoon contact met ons opnemen!

Meewerkstage Simi Reizen

Ook is het mogelijk om een meewerkstage te doen bij Simi Reizen. Op basis van jouw studie en je interesses zullen we kijken naar geschikte opdrachten die leerzaam voor je zijn. Afhankelijk van de periode waarin je bij ons komt stage lopen kunnen de opdrachten enigzins verschillen.

Let op: wij verwachten dat elke stagiair 1 dag meewerkt. Ook voor afstudeeropdrachten. Daarnaast verwachten we je 4x in de week op ons kantoor, zodat je ook daadwerkelijk deel uit gaat maken van ons kleine maar gezellige team. Het heeft dus geen zin om te solliciteren als je niet in de gelegenheid bent aan bovenstaande vereisten te voldoen. 

Vacature reisbegeleider (m/v)

Update 8 juni: We zoeken nog een paar mensen voor de zomer! Stuur ons gerust je sollicitatie en we nemen contact met je op!

Op dit moment hebben we voldoende reisbegeleiders voor de zomer van 2021. Soms komt het voor dat we alsnog meer reisbegeleiders nodig hebben. Je mag ons daarom uiteraard nog een sollicitatie sturen. Mocht we dan toch meer mensen nodig hebben, dan nemen we contact met je op. En probeer het vooral voor de winter van 2021 en zomer van 2022 nog een keer!

Elk jaar organiseert Simi Reizen actieve vakanties voor vele honderden reizigers. Lokaal werken we hiervoor samen met professionals die zich bezig houden met de activiteiten. Daarnaast wordt elke jongerenreis en actieve vakantie begeleid door enthousiaste reisbegeleiders.

Je kunt weer volop solliciteren voor de functie reisbegeleider/reisbegeleidster. Houd er rekening mee dat je als reisbegeleider bij Simi in het eerste jaar dat je voor ons werkt, het uitsluitend gaat om bestemmingen in Europa (uitzonderingen daargelaten). Het gaat hierbij dan ook met name om het hoogseizoen in de zomer. In de rol als reisbegeleider ben jij het aanspreekpunt voor onze reizigers en ben je steun en toeverlaat voor alles wat ter plaatse gebeurt.

Wat wij vragen:

 • In verband met het verantwoordelijke karakter van deze vacature is de minimumleeftijd voor deze vacature 21 jaar oud
 • Een minimale beschikbaarheid van 3 weken.
 • De bereidheid om enkele keren per jaar naar kantoor in Apeldoorn te komen.

Wat wij bieden:

 • Een nette vergoeding (conform de CAO voor reisbegeleiders).
 • Gratis deelname aan activiteiten.
 • Vervoer en verblijf.
 • De ervaring van deze ontzettend leuke bijbaan!

Je hebt een verantwoordelijke taak. Voorafgaand aan de zomervakantie word je grondig getraind, zowel in groepsverband als op individuele basis. In het voorjaar houden we een trainingsweekend, zodat je goed voorbereid in de zomer aan de slag kunt. Tijdens dit tainingsweekend maak je ook kennis met de andere reisbegeleiders.

Voor wie is het reisbegeleiderschap geschikt?

Als reisbegeleider ben je:

 • Verantwooordelijk, betrokken, enthousiast, energiek en volwassen.
 • Stressbestendig, ook bij onverwachte gebeurtenissen. Van elke situatie kun je het beste maken.
 • Goed in het enthousiasmeren van groepen.
 • Een snelle denker die het grote geheel kan overzien.
 • Iemand die zichzelf opzi kan zetten voor het belang van het bedrijf en de groep.

Daarnaast vind je het natuurlijk fantastisch om anderen een onvergetelijke jongerenreis te bezorgen. Handig om te weten is dat we ook niet op zoek zijn naar 'DE reisbegeleider'. Juist de combinatie van verschillende persoonlijkheden en eigenschappen maakt het Simi reisbegeleider team een sterk team.

Als reisbegeleider ben je vooral bezig met het in goede banen leiden van onze actieve groepsreizen. Per locatie zullen de taken enigszins verschillen. In de meeste gevallen werk je samen in een team met meerdere reisbegeleiders en deel je dus ook de taken onderling. Ook zijn er reizen waarbij je als enige reisbegeleider aan de slag gaat. Je mag uiteraard je voorkeur aangeven, maar we willen je vragen enkel te solliciteren als je voor beide open staat i.v.m. de strakke planning. Tijdens het trainingsweekend leer je alles waardoor je zult merken dat alleen op locatie staan ook hartstikke leuk is.

Als reisbegeleider zorg je dat alles op rolletjes loopt en iedereen zich perfect vermaakt. Daarnaast zorg je dat er geen overlast is, los je onderlinge problemen op en regel je activiteiten ter plekke voor je groep. Daarnaast is de communicatie met kantoor van groot belang.

Flexibiliteit 2021

Vanwege het corona jaar vragen we je graag om wat extra flexibiliteit. Omdat nog niet exact bekend is hoeveel groepsreizen dit jaar kunnen plaatsvinden, is een inschatting hoeveel reisbegeleiders we daadwerkelijk nodig hebben moeilijk te maken. Daarnaast kan er sprake zijn van last minute wijzigingen waar we helaas weinig invloed op hebben. Uiteraard hopen we iedereen in te kunnen plannen op een groepsreis, maar helaas kunnen we dat dit jaar niet garanderen. Natuurlijk kun je altijd aangeven het jaar erop ook graag aan de slag te willen gaan als reisbegeleider.

Hoogst waarschijnlijk zullen alle reizigers en reisbegeleiders een negatieve corona test, antilichamen door een recente besmetting of een vaccinatiebewijs moeten kunnen aantonen. Het gaat hierbij om 1 van de 3. 

Vacature reisbegeleider Vacature reisbegeleider

Meehelpen in het opbouwteam

Zin om dit jaar aan het begin of eind van de zomer een roadtrip te maken om onze kampementen in verschillende landen voor te bereiden? Voor eind juni en eind augustus zoeken we mensen die het leuk vinden om samen met een vriend/vriendin of aantal vrienden Europa door te rijden en onze tenten op te zetten of onze tenten en andere materialen picobello in te pakken en op te slaan zodat we voor het komende jaar weer opnieuw gebruik kunnen maken van deze spullen. 

Meer informatie? Neem contact met ons op! 

Algemene sollicitatieprocedure

Voor alle vacatures

1. Stuur je CV én motivatie naar sollicitatie@simi-reizen.nl.

2. Je ontvangt direct een bevestiging van je sollicitatie.

3. Wacht geduldig af. We nemen normaliter binnen 2 weken contact met je op.

4. Je ontvangt bij geschiktheid een uitnodiging van ons voor een gesprek.

Voor de reisbegeleider vacature

Zie stap 1 t/m 4, vervolgens:

5. Als het gesprek goed verloopt nodigen we je uit voor het trainingsweekend. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar. Het is nog mogelijk af te vallen, maar de kans is niet groot.

Solliciteer je voor de functie reisbegeleider en is het langer dan 1,5 uur reizen naar Apeldoorn? Dan mag je ook voor twee andere opties gaan:

Optie 1. Je kunt ons in de sollicitatiemail vragen om een Skype kennismakingsgesprek. In een kort gesprek van 5-10 minuten zullen we een eerste kennismaking met je hebben en je daarna laten weten of we je wel of niet graag langs willen laten komen op kantoor voor een sollicitatiegesprek. Indien we met andere kandidaten in zee gaan, kunnen we je zodoende de lange reistijd besparen.

Optie 2. Een korte introductievideo maken en deze meesturen met je solliciatie. Mag simpel, maximaal 5 minuten. Al worden we natuurlijk blij van een beetje originaliteit! Graag horen we in de video een verhaaltje over jezelf, in het kort je motivatie om reisbegeleider te worden en waarom we voor jou zouden moeten kiezen. Op basis van deze introductievideo laten we je weten of we je graag uit willen nodigen om langs te komen op kantoor.

Vacatures Apeldoorn

Ons kantoor is gevestigd in Apeldoorn, vlakbij NS station Osseveld. Goed bereikbaar met trein en auto en met gratis parkeerplaatsen voor de deur. Houd er rekening mee dat we voor onze vacatures in eerste instantie zoeken naar mensen die niet te ver van Apeldoorn af wonen.