Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Vacatures Simi Reizen

Vacatures Simi Reizen

Wil je bij ons aan de slag als reisbegeleider, met een meewerkstage of stage-opdracht of wil je graag helpen in ons opbouwteam? Op deze pagina kun je al onze huidige vacatures vinden! Onderaan de pagina kun je meer informatie vinden over onze algemene sollicitatieprocedure.

Op deze pagina kun je alle lopende vacatures vinden. Op dit moment zijn wij op zoek naar:

 • Reisbegeleiders voor de zomer van 2022
 • Een opbouw- en afbreekteam voor eind juni en eind augustus 2022

Stageplaatsen / afstudeer-opdrachten reisbranche

Update 18/11/21: Op dit moment hebben we geen stageplaatsen meer beschikbaar voor de periode februari t/m juni 2022. Je kunt wel solliciteren voor de periode vanaf september 2022!

Afstuderen bij Simi Reizen

Zoek je een interessante afstudeeropdracht? We hebben een aantal voorbeelden van vraagstukken die we graag nader onderzocht willen hebben, dit zijn als volgt:

 • Onderzoek zoekmachine optimalisatie 
 • Onderzoek naar het actiever inzetten van het sociale media kanaal YouTube, het onder de aandacht brengen van dit account en het verkrijgen van interactie
 • Onderzoek naar een TikTok strategie, het onder de aandacht brengen van dit account en het verkrijgen van interactie
 • Onderzoek naar een kwaliteitsmanagementsysteem voor reizen en deze opzetten
 • Onderzoek naar affiliate marketing
 • Onderzoek naar klantloyaliteit en het ontwikkelen van een klantloyaliteitsplan

Heb je een ander voorstel voor een afstudeeropdracht? Dan mag je uiteraard ook gewoon contact met ons opnemen!

Meewerkstage Simi Reizen

Ook is het mogelijk om een meewerkstage te doen bij Simi Reizen. Op basis van jouw studie en je interesses zullen we kijken naar geschikte opdrachten die leerzaam voor je zijn. Afhankelijk van de periode waarin je bij ons komt stage lopen kunnen de opdrachten enigszins verschillen.

Helaas is het niet mogelijk om te solliciteren voor een meewerkstage als reisbegeleider.

Let op: wij verwachten dat elke stagiair 1 dag meewerkt. Ook voor afstudeeropdrachten. Daarnaast verwachten we je 4x in de week op ons kantoor, zodat je ook daadwerkelijk deel uit gaat maken van ons kleine maar gezellige team. Het heeft dus geen zin om te solliciteren als je niet in de gelegenheid bent aan bovenstaande vereisten te voldoen. 

Vacature reisbegeleider 

Update 04/01/21: Op dit moment zijn we nog op zoek naar enthousiaste reisbegeleiders voor de zomer van 2022! 

Elk jaar organiseert Simi Reizen actieve vakanties voor vele honderden reizigers. Lokaal werken we hiervoor samen met professionals die zich bezig houden met de activiteiten. Daarnaast wordt elke jongerenreis en actieve vakantie begeleid door enthousiaste reisbegeleiders.

Je kunt weer volop solliciteren voor de functie reisbegeleider/reisbegeleidster. Houd er rekening mee dat je als reisbegeleider bij Simi in het eerste jaar dat je voor ons werkt, het uitsluitend gaat om bestemmingen in Europa. Het gaat hierbij dan ook met name om het hoogseizoen in de zomer en om het wintersportseizoen. In de rol als reisbegeleider ben jij het aanspreekpunt voor onze reizigers en ben je steun en toeverlaat voor alles wat ter plaatse gebeurt. 

Wat wij vragen:

 • In verband met het verantwoordelijke karakter van deze vacature is de minimumleeftijd voor deze vacature 21 jaar oud
 • Een minimale beschikbaarheid van 3 weken achter elkaar.
 • De bereidheid om enkele keren per jaar naar kantoor in Apeldoorn te komen.
 • Op sommige bestemmingen sta je alleen en op sommige bestemmingen werk je samen met andere reisbegeleiders. Jij staat open voor beide mogelijkheden.
 • Je hoeft geen ervaring te hebben met werken in toerisme.

Wat wij bieden:

 • Een nette vergoeding (conform de CAO voor reisbegeleiders).
 • Vervoer en verblijf.
 • We organiseren een tot twee keer per jaar een leuke activiteit voor alle reisbegeleiders.
 • De ervaring van deze ontzettend leuke bijbaan!

Je hebt een verantwoordelijke taak. Voorafgaand aan de zomervakantie word je grondig getraind tijdens een trainingsweekend. Tijdens dit trainingsweekend leer je ook de andere reisbegeleiders kennen en is het ook erg gezellig! 

Training zomerseizoen 2022: 25-27 maart 2022

Indien hierboven een specifiek weekend staat aangegeven, reageer dan enkel op de vacature indien je hierbij aanwezig kunt zijn.

Voor wie is het reisbegeleiderschap geschikt?

Als reisbegeleider ben je:

 • Verantwoordelijk, betrokken, enthousiast, energiek en volwassen.
 • Stressbestendig, ook bij onverwachte gebeurtenissen. Van elke situatie kun je het beste maken.
 • Goed in het enthousiasmeren van groepen en goed met mensen in het algemeen.
 • Een snelle denker die het grote geheel kan overzien. Je kunt een gestructureerde planning maken.
 • Iemand die zichzelf opzij kan zetten voor het belang van het bedrijf en de groep.
 • Je beschikt over een professionele houding en hebt verantwoordelijkheidsgevoel over je reizigers.

Daarnaast vind je het natuurlijk fantastisch om anderen een onvergetelijke jongerenreis te bezorgen. Handig om te weten is dat we ook niet op zoek zijn naar 'DE reisbegeleider'. Juist de combinatie van verschillende persoonlijkheden en eigenschappen maakt het Simi reisbegeleider team een sterk team.

Als reisbegeleider ben je vooral bezig met het in goede banen leiden van onze actieve groepsreizen. Per locatie zullen de taken enigszins verschillen. In de meeste gevallen werk je samen in een team met meerdere reisbegeleiders en deel je dus ook de taken onderling. Ook zijn er reizen waarbij je als enige reisbegeleider aan de slag gaat.

Als reisbegeleider zorg je dat alles op rolletjes loopt en iedereen zich perfect vermaakt. Daarnaast zorg je dat er geen overlast is, los je onderlinge problemen op en regel je activiteiten ter plekke voor je groep. Daarnaast is de communicatie met kantoor van groot belang.

Vacature reisbegeleider Vacature reisbegeleider

Meehelpen in het opbouwteam

Zin om aan het begin of eind van de zomer een roadtrip te maken om onze kampementen in verschillende landen voor te bereiden? Voor eind juni en eind augustus zoeken we mensen die het leuk vinden om samen met een vriend/vriendin of aantal vrienden Europa door te rijden en onze tenten op te zetten of onze tenten en andere materialen picobello in te pakken en op te slaan zodat we voor het komende jaar weer opnieuw gebruik kunnen maken van deze spullen. 

Meer informatie? Neem contact met ons op! 

Algemene sollicitatieprocedure

Voor alle vacatures

1. Stuur je CV én motivatie naar sollicitatie@simi-reizen.nl.

2. Je ontvangt direct een bevestiging van je sollicitatie.

3. Wacht geduldig af. We nemen normaliter binnen 2 weken contact met je op.

4. Je ontvangt bij geschiktheid een uitnodiging van ons voor een gesprek.

Voor de reisbegeleider vacature

Zie stap 1 t/m 4, vervolgens:

5. Als het gesprek goed verloopt nodigen we je uit voor het trainingsweekend. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar. Het is nog mogelijk af te vallen, maar de kans is niet groot.

Solliciteer je voor de functie reisbegeleider en is het langer dan 1,5 uur reizen naar Apeldoorn? Dan mag je ook voor twee andere opties gaan:

Optie 1. Je kunt ons in de sollicitatiemail vragen om een Zoom kennismakingsgesprek. In een kort gesprek van 5-10 minuten zullen we een eerste kennismaking met je hebben en je daarna laten weten of we je wel of niet graag langs willen laten komen op kantoor voor een sollicitatiegesprek. Indien we met andere kandidaten in zee gaan, kunnen we je zodoende de lange reistijd besparen. 

Optie 2. Een korte introductievideo maken en deze meesturen met je sollicitatie. Mag simpel, maximaal 5 minuten. Al worden we natuurlijk blij van een beetje originaliteit! Graag horen we in de video een verhaaltje over jezelf, in het kort je motivatie om reisbegeleider te worden en waarom we voor jou zouden moeten kiezen. Op basis van deze introductievideo laten we je weten of we je graag uit willen nodigen om langs te komen op kantoor.

In verband met corona vinden alle kennismakingsgesprekken nu plaats via Zoom.

Vacatures Apeldoorn

Ons kantoor is gevestigd in Apeldoorn, vlakbij NS station Osseveld. Goed bereikbaar met trein en auto en met gratis parkeerplaatsen voor de deur. Houd er rekening mee dat we voor onze vacatures in eerste instantie zoeken naar mensen die niet te ver van Apeldoorn af wonen.