Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Misverstanden singlereizen

Singlereizen, op de een of andere manier klinkt het woord niet zo lekker. Wij noemen het zelf dan ook liever "groepsreizen waar veel mensen solo boeken", maar dat is wat lang. Op deze pagina beschrijven we een aantal misverstanden die bestaan rondom singlereizen en vooral waarom een groepsreis boeken met leeftijdsgenoten juist een goed idee kan zijn.

Check onze singlereizen 

Top 5 misverstanden singlereizen

1. Iedereen is zoekende naar een relatie. 

Dit is wellicht het grootste misverstand en tegelijk ook de meest niet-kloppende. Reizigers die een reis boeken als single zijn over het algemeen niet specifiek op zoek naar een relatie, maar vooral naar een leuke vakantie met gelijkgestemden. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat iemand tijdens zijn of haar reis liefde voor het leven vindt, maar dat is geen uitgangspunt voor de reizigers zelf. 

2. Er reizen alleen singles mee. 

Ook dat klopt niet. Bij Simi niet in ieder geval! Hoewel er veel mensen solo reizen, zijn er genoeg mensen die een relatie hebben, maar gewoon een vakantie los boeken. Het ligt maar net aan je interesses en of je allebei vrij kunt krijgen in dezelfde periode bijvoorbeeld. Als je interesses niet helemaal hetzelfde zijn kan aansluiten bij een singlereis juist een perfecte oplossing zijn. 

3. De hele dag achter elkaar aansjouwen en kumbaya zingen, niks voor mij!

We zouden er zelf ook moe van worden al het zo zou zijn. Bij Simi boek je een reis met programma, zodat je genoeg tijd met elkaar doorbrengt, maarrrrr...... er is ook ruim genoeg tijd om zelf, met de mensen die je in de groep zelf uitkiest, gewoon "je ding" te doen. Voordeel van een groepsreis is namelijk dat je altijd mensen gaat vinden die ook iets willen ondernemen. Of dat nu een middagje strand is, een extra activiteit of het huren van een auto om de omgeving te verkennen. 

4. Wat nu als mijn groep niet leuk is!

In elke groep zul je mensen tegenkomen met wie het goed klikt en met wie het minder goed klikt. Het blijft echter vakantie, dus je bepaalt ook zelf in hoeverre je met bepaalde mensen wel of niet optrekt tijdens jouw vakantie. De kans dat de hele groep niet leuk is is niet zo groot gelukkig. Iedereen heeft zin in de vakantie, iedereen kijkt er naar uit en iedereen vindt het in het begin even spannend. Die spanning is normaal en hoort erbij, je gaat immers met een groep mensen op pad die je nog niet kent.

Doordat je vooraf kennis kunt maken en een app-groep kunt beginnen kun je elkaar via de app al een beetje leren kennen. Veel groepen spreken voor vertrek al een keer af met elkaar om op die manier de vakantie gelijk goed te beginnen. 

singlereizen

5. Het is minder avontuurlijk dan zelf reizen

Deels klopt dat natuurlijk. Als je helemaal solo op reis gaat ben je vrijer om te gaan en staan waar je wilt en heb je meer mogelijkheden om je avontuur zelf in te vullen. Toch merken we dat juist het reizen met een groep mensen die allemaal ongeveer in dezelfde leeftijdsgroep vallen ervoor zorgt dat je juist onverwachte nieuwe dingen meemaakt. Het grote voordeel: je hoeft niet overal waar je komt opnieuw op zoek te gaan naar aanspraak. 


 

Nieuwe vrienden, echte avonturen en gezelligheid

Waar een singlereis wel extreem geschikt voor is is het maken van nieuwe vrienden. Je komt terecht in een groep met mensen die allemaal bewust dezelfde reis hebben gekozen. Vaak betekent dat ook dat je wel interesses met elkaar deelt ook. Iemand die een rondreis Ierland boekt zal vermoedelijk wandelen leuk vinden, terwijl iemand die met ons naar Griekenland gaat waarschijnlijk houdt van een drankje, zonnetje en een wat relaxter tempo. 

Je deelt samen met je groep alle avonturen die je tijdens een reis beleeft. Soms is dat genoeg om levenslange vriendschappen te scheppen. We hebben groepen die na jaren nog steeds met elkaar contact hebben en die samen vakanties plannen, weekendjes weg doen en elkaar door het jaar heen opzoeken. 

singlereis

Bekijk de singlereizen