Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Actieve rondreis Slovenië 18-32 jaar
 • Avontuurlijke groepsreizen
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Actieve rondreis Slovenië 18-32 jaar

Vanaf € 1406,50

Ontdek het veelzijdige Slovenië tijdens deze unieke 10-daagse rondreis! Tijdens deze rondreis door één van de meest diverse landen van Europa bezoek je verschillende hoogtepunten van dit groene, bergachtige land met een heel eigen identiteit. 

We bezoeken verschillende hoogtepunten van Slovenië. We gaan naar het prachtige Bled, bezoeken de hoogste bergen van Slovenië, verblijven in outdoorparadijs Bovec en bezoeken het historische stadje Kransjka Gora.

Om je reis ook op actief gebied helemaal fantastisch te maken, krijg je tijdens je rondreis kajaklessen op verschillende meren en rivieren van een ervaren instructeur. Zo wissel je sightseeing telkens af met actief bezig zijn. Zelfs hoofdstad Ljubljana, 1 van de kleinste hoofdsteden van Europa, staat bij deze reis op het programma!

Slovenië is voor natuurliefhebbers een waar paradijs en na deze rondreis weten we zeker dat je het land in je hart sluit. Sluit je aan bij deze actieve groepsreis en beleef een avontuur in het enige land met love in de naam. 

 • excursion 5 Excursies
 • backpack Incl. bagage
 • tour 10 dagen
 • ic_signal Uitdagend/Intensief
 • dinner 1x ontbijt
 • people 8 - 12 personen
 • bus1 Incl. busreis
 • camping1 Camping

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

Highlights

 • Rondreis Sloveense natuur
 • In de Sloveense Alpen
 • Ook mogelijk als beginner
 • Vijf dagdelen kajak lessen
 • Gezellige campings
 • Gediplomeerde kajakinstructeurs
 • Nederlandstalige Simi-host

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Busreis heen en terug naar locatie per comfortabele touringcar
 • Lokale transfers
 • Handbagage en 20kg ruimbagage
 • Kajak ochtendcursus op dag 3, 4, 5, 6 en 7
 • Materialen benodigd voor het kajakken
 • Overnachtingskosten campings bij Ljubno, Bled en Bovec
 • Tent (gedeeld met 1 reisgenoot) en slaapmatje of veldbedje 
 • Nederlandstalige Simi-host
 • Engelstalige gediplomeerde en ervaren kajak instructeurs
 • Ontbijt op aankomstdag
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.  

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering. Een reisverzekering die het kajakken dekt is verplicht (rivierklasse 2 tot 3). Je kunt deze via Simi afsluiten of elders. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.
 • Niet inbegrepen maaltijden en drankjes 
 • Eigen uitgaven ter plaatse

Bij deze groepsreis neem je zelf een slaapzak mee.

Dag 1 - Vertrek naar Slovenië

Vertrek naar Slovenië

Vandaag stappen we in de bus op weg naar Slovenië. Je kunt opstappen op een van de drie opstapplaatsen in Nederland. 

Onderweg maken we enkele korte stops. Eén keer maken we een langere stop voor een warme maaltijd (niet inbegrepen). We raden je aan om voldoende drinken en lekkere snacks mee te nemen in de bus! Onderweg kun je alvast een beetje kennis maken met elkaar, slapen en een spelletje spelen.

 • We reizen samen met de reizigers van de Slovenië campingreis naar bestemming. In de bus maken we een verdeling zodat je samen met je reisgenoten zit. 
 • Tijdens deze rondreis Slovenië bouwen we zelf de tenten op en breken we deze weer af op de drie verschillende campings. We verwachten hierin van iedereen een actieve rol. We slapen in tweepersoonstentjes met een super makkelijke handleiding. Zo gedaan!

Dag 2 - Aankomst in Slovenië

Aankomst in Slovenië

In de ochtend komen we aan in Slovenië, waar de Simi host jullie opwacht (die is al in Slovenië) met een lekker ontbijtje (inbegrepen). We hebben de tijd om rustig te installeren en kennis met elkaar te maken. Je mag zelf bepalen met wie je graag een tent wilt delen tijdens deze rondreis Slovenië. Dit kan uiteraard ook afgewisseld worden, aangezien we op meerdere campings slapen. 

De Simi-host zal het programma en wat praktische zaken van de vakantie met jullie doornemen. Een aantal van de groep doen ook alvast boodschappen met de Simi-host, zodat we een aantal dagen vooruit kunnen. Voor de maaltijden tijdens deze rondreis Slovenië maken we samen een groepspot.

In de avond zal de gids die jullie reis begeleidt zich komen voorstellen. Je krijgt uitleg over wat we precies gaan doen en nemen eventuele programmawijzigingen met je door. Ook krijg je alvast wat materiaal dat je tijdens deze rondreis bij de activiteiten zult gebruiken. 

Geplande overnachting: Camping NaturPlac, Ljubno

 • We reizen met kleine busjes van plek naar plek. De instructeurs en Simi host zullen de busjes besturen.

Dag 3 - Meer Velenje, Ljubno - Ljubljana - Bled

Meer Velenje, Ljubno - Ljubljana - Bled

We beginnen deze dag op het meer van Velenje met een introductie kajakken. Je krijgt van je instructeur les in het varen, wat je moet doen als je omslaat en krijgt handige tips voor het kajakken. Je hoeft geen ervaring te hebben trouwens! Om Slovenië écht te ervaren en lekker actief bezig te zijn ga je tijdens deze vakantie op verschillende plekken het water op. Je zult zien dat elke rivier en elk meer dat we bezoeken een heel ander gevoel geeft en je zult merken dat je op deze manier echt in contact komt met het landschap en de diversiteit van Slovenië. 

Na het kajakken pakken we al onze spullen weer in en rijden we naar Ljubljana, waar we even vrije tijd hebben voor een wandeling door de hoofdstad. Hoewel Ljubljana een relatief kleine stad is heeft het een mooi centrum dat zeker de moeite van een bezoekje waard is. 

We reizen vervolgens door naar Bled, 1 van de meer toeristische hoogtepunten van Slovenië. Met reden, want het is een prachtige plek om te bezoeken! We zetten ons tentje op en genieten van een heerlijke avond na een intensieve dag! 

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bled

Dag 4 - Kajakken Sava rivier, vlakbij Bled

Kajakken Sava rivier, vlakbij Bled

Tijd om de eerste rivier op te gaan! Na het ontbijt trekken we onze kajak gear weer aan en gaan we te water. Vandaag gaan we kajakken op de Sava rivier

De instructeurs zullen het een en ander herhalen van gisteren, maar we leren ook nieuwe technieken. Bijvoorbeeld hoe je de kajak stil kunt leggen aan de zijkant van de rivier en river crossing, de techniek waarbij je tegen de stroming in naar de andere kant van de rivier peddelt. We leren tevens hoe we de stenen in de rivier het beste kunnen vermijden en hoe ervoor te zorgen dat je niet omvalt als een rots gezellig dichtbij komt. Je zult zien dat alles steeds makkelijker en leuker wordt!

Ons kajak avontuur eindigt vandaag vlakbij Bled. Ook onze camping ligt vlakbij Bled, waardoor het zeker aan te raden is om deze stad te gaan bezoeken. Bled is een van de hoogtepunten van Slovenië en de moeite van een bezoek zeker waard. Ook kun je hier leuke restaurantjes en souvenirwinkeltjes vinden. 

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bled

Dag 5 - Kranjska Gora

Kranjska Gora

Vandaag duiken we nog een keer de Sava rivier op, maar hebben we een ander startpunt zodat we weer een nieuw stukje rivier gaan ontdekken. We oefenen nog meer van onze geleerde technieken. Als je bang bent dat meerdere dagen kajakken achter elkaar gaat vervelen heb je het trouwens mis, elke dag is zo anders en met nieuwe oefeningen dat elke dag weer nieuwe uitdagingen en ervaringen met zich meebrengt. 

Na een actieve ochtend reizen we af naar het bergstadje Kranjska Gora. Hier kun je genieten van vrije tijd in dit kleine maar gezellige stadje. Kranjska Gora heeft karakteristieke berghuisjes, souvenirwinkeltjes, terrasjes, een supermarkt en een fantastische sfeer. Vervolgens rijden we door naar het toeristische Bovec, waar we in de buurt van het stadje onze camping opzoeken en de tenten opzetten. Hierbij rijden we, als het mogelijk is, via het adembenemende Triglav National Park. Bereid je voor op prachtige uitzichten, haarspeldbochten en dichte bossen!

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bovec

Dag 6 - Soca rivier, vlakbij Bovec

Soca rivier, vlakbij Bovec

De rivier Soca is de bekendste rivier van Slovenië en zie je terug in alle brochures en foto's over Slovenië. Het smaragdgroene water en de indrukwekkende natuur zorgen voor een paar van de mooiste plaatjes die je in Slovenië kunt vinden. 

De witte stenen, bossen en bergen maken het plaatje compleet. Je gaat vandaag en morgen kajakken op één van de mooiste plekken van Slovenië.

We slapen vannacht opnieuw op een camping nabij Bovec. Mooie hoge bergen met bijzondere punten, leuke souvenirwinkeltjes, gezellige terrasjes en heerlijk heldere wateren domineren Bovec en omgeving. Je kunt ervoor kiezen om vanmiddag Bovec te ontdekken! Het stadje Bovec is levendig, gezellig en afwisselend. Er zijn barretjes, restaurantjes en winkeltjes te vinden. 

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bovec

 • De Simi-host heeft vaste contactmomenten met de groep en is aanwezig op de campings om alles in goede banen te leiden. Hij of zij gaat niet mee het water op. Op het water zijn de ervaren en gediplomeerde kajak instructeurs aanwezig.

Dag 7 - Soca rivier, Bovec - Ljubno

Soca rivier, Bovec - Ljubno

We genieten nog een laatste keer van de schitterende uitzichten en gaan opnieuw de Soca rivier verkennen, maar natuurlijk vanaf een ander gedeelte. Je hebt tegen deze tijd dusdanig veel ervaring met het kajakken dat je ultiem gaat genieten van de bijzondere omgeving waar je doorheen vaart. 

Na het kajakken reizen we weer terug naar de camping waar we de eerste nacht ook overnacht hebben. Het rondje van de rondreis is nu compleet. Hier aangekomen zetten we voor de laatste keer de tenten nog een keer op. Vanavond kunnen we weer een lekker kampvuurtje maken en genieten we van een afsluiting op deze mooie locatie!

Geplande overnachting: Camping NaturPlac, Ljubno

 • Hoe lang we elke dag op de rivier zijn is afhankelijk van de stroomsnelheid van de rivier, de waterstand en andere invloeden. Houd rekening met één tot enkele uren. 

Dag 8 - Vrije dag met optionele mogelijkheden

Vrije dag met optionele mogelijkheden

Na afgelopen dagen heerlijk te hebben gekajakt en ontzettend veel te hebben geleerd qua technieken, genieten we vandaag van een vrije dag in de Savinja valley. Heb je zin om lekker uit te rusten? Dan heb je daar vandaag volledig de mogelijkheid voor. Ben jij niet snel moe te krijgen en wil je liever nog iets actiefs ondernemen? Dan zijn er vandaag diverse optionele activiteiten mogelijk.

Door de vele optionele activiteiten die tijdens deze groepsreis mogelijk zijn, bepaal je zelf de invulling van je rondreis naast het kajakken. Door waterstanden, weersinvloeden en dergelijke kan het aanbod van optionele activiteiten altijd een beetje afwijken, maar we geven je graag een idee van welke activiteiten vaak mogelijk zijn in de Savinja valley. Dit zijn o.a.: canyoning, kajak school, sup bij zonsopgang of zonsondergang, klimmen en mountain bushcraft. Een compleet overzicht kun je vinden onder het tabje bestemming. Aan het begin van jullie rondreis Slovenië zal de Simi-host de mogelijk optionele activiteiten van deze week met jullie doornemen en kun je aangeven aan welke activiteiten je graag deel wilt nemen. 

Geplande overnachting: Camping NaturPlac, Ljubno

Dag 9 - Vrije dag Ljubno en vertrek naar huis

Vrije dag Ljubno en vertrek naar huis

In de ochtend beginnen we eerst met het opruimen van onze spullen. Indien je met de laatste reisgroep mee gaat, dan breken we de tenten ook weer af. Indien je met een eerdere groep mee gaat, kunnen we deze laten staan voor de volgende groep, maar dienen we ze natuurlijk wel even schoon te vegen en netjes achter te laten. We zorgen ervoor dat we alle spullen voor vandaag in een dagrugzakje hebben gestopt en genieten nog van een vrije middag voordat we vanavond na het avondeten weer naar huis vertrekken. 

Vandaag kun je ook nog deelnemen aan de optionele activiteiten die bij dag 8 staan aangegeven. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker niks te doen. Bij de camping zit op enkele minuten lopen een riviertje waarin je kunt zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook een spelletje spelen, een stukje wandelen in het bos bij de camping of een boekje lezen.

 • Wil je deelnemen aan optionele activiteiten? Houd er rekening mee dat deze op basis zijn van beschikbaarheid en dat er sprake kan zijn van een minimumdeelname.
 • Je kunt voorafgaand de groepsreis Slovenië online kennismaken met je reisgenoten door samen een Whatsappgroep aan te maken.

Dag 10 - Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland

Vandaag komen we na een fantastische groepsreis Slovenië weer aan in Nederland. De bus zet iedereen op dezelfde plekken weer af als waar je op de heenweg bent opgestapt. De verwachting is dat we hier aan het einde van de ochtend of begin van de middag weer zullen aankomen. Houd er opnieuw rekening mee dat de aankomsttijden volledig afhankelijk zijn van de drukte van de weg. De buschauffeur zal jullie informeren over de aankomsttijd, voor het geval je wordt opgehaald. We nemen afscheid van elkaar na een gezellige, bijzondere en onvergetelijke reis. We raden jullie zeker aan een gezellige reünie in te plannen!

 • Tijdens dit programma zijn we volledig afhankelijk van de natuurelementen. Boek deze rondreis alleen als je flexibel kunt zijn. Door diverse omstandigheden kan het voorkomen dat we een dag niet kunnen kajakken, een route moeten inkorten of op een andere camping moeten slapen. Er is in 99% van de gevallen gewoon een alternatief beschikbaar op het water, mocht het kajakken niet door kunnen gaan.

Groepssamenstelling

Bij Simi reis je altijd met reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Door voor deze leeftijdsgroep te kiezen boek je altijd een vakantie met jonge mensen die over het algemeen houden van actie, avontuur en gezelligheid. De inbegrepen excursies zijn hier ook op afgestemd. Deze groepsreis wordt voornamelijk geboekt door reizigers tussen de 22 en 29 jaar oud. In onze ervaring is de leeftijd echter niet doorslaggevend.

Over deze jongeren rondreis

Deze rondreis is bedoeld om je op een actieve manier kennis te laten maken met hoe afwisselend Slovenië als bestemming is. Doordat de groepsgrootte beperkt is én je samen alles onderneemt, leer je elkaar tijdens deze reis echt goed kennen. 

Omdat het gaat om een rondreis verblijven we op verschillende campings. Tijdens het kamperen staat gezelligheid en samen zijn voorop. We zetten samen de tenten op en breken deze samen af, verzorgen samen de boodschappen en het avondeten en hebben ook samen voldoende tijd om te wandelen in de natuur, een drankje te doen bij het kampvuur of een spelletje te spelen. We verwachten wel van iedereen een actieve houding bij het doen van de boodschappen, koken en het opzetten en afbreken van de tenten. 

Busreis en opstapplaatsen

We reizen naar Slovenië af per bus. Hierbij reis je samen in de bus met de reizigers die de campingreis Slovenië hebben geboekt. We zorgen ervoor dat je in de bus bij jouw reisgroep zit, zodat je onderweg kunt kennismaken met elkaar. 

Je kunt tijdens het maken van je keuze aangeven bij welke van de drie opstapplaatsen in Nederland je wilt opstappen. Kom je uit België? Dan is de opstapplaats Eindhoven voor jou het dichtstbij. Je kunt de opstapplaats eventueel nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

De opstapplaatsen zijn als volgt:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - gepland vertrek 14:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg), opstapplaats internationale bussen - gepland vertrek 15:45
 • Eindhoven (John. F Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - gepland vertrek 17:00

De definitieve vertrektijden kun je vinden in je vertrekinformatie. Deze ontvang je enkele weken voor vertrek. De Simi host is meestal al ter plekke en vangt jullie op op de camping.

Voorbereiden op de rondreis

Je ontvangt enkele weken van te voren van ons een inlog voor Mijn Simi. Hierin kun je onder andere de volgende informatie vinden:

 • Vertrekinformatie met handige details, tips, de definitieve vertrektijden van de bus en een link naar de paklijst
 • Een deelnemerslijst met de voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken en alvast online kennis met elkaar maken.
 • Een link naar het Simi forum
 • Een beschrijving van de opstapplaatsen

Houd rekening met de volgende praktische zaken als je mee reist naar Slovenië:

 • Paspoort of id-kaart: Je hebt een geldig paspoort of een geldige id-kaart nodig om Slovenië in te mogen reizen. Controleer tijdig de verloopdatum van je document. Je hoeft geen visum aan te vragen.
 • Internet: We hebben bij lange na niet op alle plekken wifi. Neem contact op met de aanbieder van je telefoonabonnement om na te gaan of je internet hebt in Slovenië. Bij de meeste providers kun je gewoon je abonnement gebruiken in Slovenië en heb je goed bereik.

Voor het kajakken worden alle materialen verzorgd. Denk hierbij aan de kajak, de peddel, de kajak kleding, een helm en speciale kajak schoenen. Indien het wat frisser is, kun je ook een wetsuit lenen. Je hoeft voor het kajakken zelf dus geen specifieke spullen in te pakken, behalve enkele setjes zwemkleding. Indien je een bril draagt, is het noodzakelijk om lenzen te dragen indien je zicht zeer beperkt is zonder bril. Met een brillenkoord kajakken is bij deze rondreis helaas niet mogelijk, i.v.m. de kans op verlies en schade als je omvalt. Op onze paklijsten pagina kun je een suggestie paklijst vinden specifieke voor deze kajak groepsreis Slovenië.

Over de Simi-host

Tijdens je reis is er een Nederlandstalige Simi-host vanuit Simi aanwezig op de campings. Deze leidt alles in goede banen ter plaatse en is je aanspreekpunt als er iets is. De Simi-host heeft vaste contactmomenten met de groep en is er om hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Simi-hosts worden jaarlijks door Simi grondig getraind. 

Veiligheid en instructeurs

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen met de nodige ervaring en diploma's om kajak cursussen te mogen geven. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap. Tijdens de activiteiten is de Simi-host zelf niet aanwezig. Indien je omflipt met met de kajak, zijn de instructeurs razendsnel bij je. Ze leren je verschillende technieken en zullen je hierbij helpen en instructies geven om dit te verbeteren. De instructeurs reizen de rondreis route met ons mee.

De lokale gidsen zijn Engelstalig. Indien je iets minder goed bent in de Engelste taal, vraag dan actief na aan je reisgenoten wat de instructies zijn. Indien je helemaal niet bekend bent met de Engelse taal of heel matig, dan is deze reis helaas geen goed idee vanwege de veiligheid. Veel komt neer op kijken en nadoen, maar het is van groot belang om de instructies van de kajak instructeurs volledig op te (kunnen) volgen.

Conditie en fysieke gezondheid

We raden je af deze rondreis Slovenië te boeken als je verwacht dat je gezondheid de kajak reis kan belemmeren of kan zorgen voor oponthoud voor de groep. Ook raden we je het af als je verwacht dat de mogelijkheid bestaat dat je door de ziekte of aandoening medische hulp nodig kunt gaan hebben op het water.

Twijfel je? Overleg dan je reisplannen met je huisarts. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen om te overleggen, maar jij en je arts kunnen het beste inschatten wat wel en niet gaat lukken. Je bent verplicht om medische bijzonderheden door te geven bij het plaatsen van je boeking. Indien wij dit nodig achten, nemen we nog even contact met je op.

Voor deze rondreis is het trouwens niet noodzakelijk dat je heel sportief bent of een hele goede conditie hebt. We hebben zelf de reis getest en als je een goede gezondheid hebt, is deze groepsreis prima te doen. We verwachten niet anders dan dat de gehele groep het kajak avontuur volledig zal afmaken. Uiteraard gaan we de kajak dagen de armen aan het werk zetten, maar doordat je in de middag en avond vrij bent, kunnen de spieren weer herstellen. 

Flexibiliteit en natuurelementen

Houd er rekening mee dat we bij een kajak reis afhankelijk zijn van diverse natuurelementen, zoals het weer en de waterstand. Boek deze groepsreis Slovenië alleen als je een flexibele instelling hebt. 

Boeken van deze vakantie

Je kunt deze rondreis online boeken via deze reispagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. 42 dagen voor vertrek dient de restsom te zijn voldaan. Je ontvangt hier vanzelf een herinnering van. Indien je het geluk hebt dat er binnen 42 dagen voor vertrek nog een plekje vrij is voor deze rondreis, dan betaal je bij het boeken direct het gehele bedrag. Betalen is mogelijk via iDeal of via een handmatige overschrijving. 

Het is ook mogelijk om een optie te nemen op deze groepsreis Slovenië, mits de gekozen vertrekdata niet bijna vol zit en we nog verder weg zitten voor vertrek. Klik voor de voorwaarden op de knop 'neem een optie' onder het kopje data/prijzen.  

Alleen of samen reizen

Je hebt de mogelijkheid om deze rondreis individueel te boeken of samen met een vriend of vriendin. Indien je samen boekt, vult iedere reiziger het boekingsformulier individueel in. Bij het kopje bijzonderheden kun je aangeven met wie je samen reist. Standaard reist meer dan de helft van de reizigers alleen mee, we verwachten voor deze rondreis 60% tot 80% alleenreizenden. Dit kan per reisweek verschillen. Ook de mensen die kiezen om samen op reis te gaan, boeken bewust een groepsreis en staan open voor nieuwe contacten.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een rondreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  REISDUUR
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • door Actieve rondreis Slovenië op 07-07-2023

  Actieve rondreis Slovenië

  9.33

  images

  REISLEIDING

  10
  images

  PRIJS KWALITEIT

  9
  images

  ACTIVITEITEN

  9
  Het waren 10 geweldige dagen met een ontzettend leuke groep. Kajakken is een hartstikke leuke activiteit en om dit in het prachtige Sloveense landschap te doen is een zeer bijzondere ervaring. Ook tijdens de andere activiteiten kijk je je ogen uit. De instructeurs leren je eerst de basis skills om veilig te kajakken, op een stil meer, zodat je bekend word met je kajak en weet wat je moet doen als je omslaat. De dagen erna ga je de rivier op een leer je hoe je je in de stromingen moet navigeren. De Instructeurs zijn super ervaren, leren je alles op een rustig tempo en mocht je toch omslaan, dan kunnen ze razendsnel bij je zijn. De campings waar we verbleven waren erg goed. De liggingen waren prachtig. Tussen de bergen, direct langs de rivier en redelijk in de buurt van winkels. De campings hebben alle voorzieningen voor koken, sanitair, etc. al was bij de tweede camping warm water voor douchen beperkt. Ik ben echter geen fan van het reizen per bus. Door veel werkzaamheden aan de Duitse en Oostenrijkse wegen is vertraging bijna onvermijdelijk. Daarnaast was de vertrektijd verandert waardoor we midden in de nacht arriveerde. De bus zelf is wel netjes, comfortabel en bied een goede manier om kennis te maken met je groep. Ik heb ontzettend genoten van deze actieve reis. De combinatie van activiteiten, landschap, professionele reis-host en instructeurs en een leuke groep maakt deze reis onvergetelijk.
 • door Actieve rondreis Slovenië op 07-07-2023

  Actieve rondreis Slovenië

  8

  images

  REISLEIDING

  9
  images

  PRIJS KWALITEIT

  7
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  Een hele toffe ervaring om tijdens de kajak cursus/rondreis in een vakantie echt een nieuwe skill te leren. Op deze manier zie je veel verschillende kanten van Slovenie. De instructeurs zijn super bekwaam en chill, dus geen angst, ook als je voor het eerst in een kajak klimt. Rondreizen is mijn favoriete manier van vakantie vieren en dit is hier een unieke variatie op die je niet snel in je eentje zal meemaken. Goude vondst van Simi! Helaas kon onze laatste kajak tocht niet doorgaan, dat was jammer, maar wel een goed voorbeeld van hoe je wat flexibel moet zijn voor deze reis. Daarbij is het door de organisatie goed gecompenseert met een andere leuke activiteit.
 • door Actieve rondreis Slovenië op 07-07-2023

  Actieve rondreis Slovenië

  8.67

  images

  REISLEIDING

  9
  images

  PRIJS KWALITEIT

  9
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  Wauw wat een mooie reis. En wat een mooie mensen die het allemaal hebben geregeld om al het kayakken voor elkaar te krijgen. Super credits naar onze reis leidster (Parel) meteen een nieuwe reis en ook de eerste keer.

Overnachtingen en verblijf

Je boekt een rondreis. We overnachten tijdens deze reis op drie verschillende campings. Nacht 2, 7 en 8 slapen we op Camping NaturPlac in de buurt van Ljubno, waar op de reizigers van de campingreis Slovenië overnachten. Wij hebben met onze groep een eigen kampement. Nacht 3 en 4 slapen we op een camping in de natuur nabij Bled en nacht 5 en 6 slapen we op een camping in de natuur in de omgeving van Bovec. De campings zijn net en schoon. Op alle campings kun je toiletten, douches en een keukentje vinden. De campings zijn veelal vlakbij de rivier waardoor je ook lekker kunt zwemmen in de vrije tijd. Daarnaast hebben we op de meeste campings de mogelijkheid om een kampvuurtje aan te maken.

Simi verzorgt de tenten en de slaapmatjes gedurende de gehele rondreis Slovenië. Je dient wel zelf een slaapzak mee te nemen. We slapen in tweepersoonstentjes. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een tent wilt delen (mannen en vrouwen slapen in principe gescheiden). Uiteraard kunnen we gedurende de rondreis ook doorwisselen. 

Eten en drinken tijdens de rondreis

Op de campings hebben we de mogelijkheid om te koken. We maken samen een groepspot aan voor het doen van boodschappen, welke door de deelnemers wordt beheerd. Reken op ongeveer 10 tot 15 euro per dag voor ontbijt, lunch, diner en een snack voor na het kajakken, indien we koken op de camping.

Indien jullie kiezen voor luxere producten of uit eten gaan, dan zullen de kosten uiteraard wat hoger liggen. De Simi-host zal suggesties geven voor makkelijke gerechten, maar jullie mogen zelf beslissen wat jullie graag willen maken.

Tijdens de rondreis Slovenië reizen we met kleine busjes van plek naar plek, die worden bestuurd door de instructeurs en de Simi-host. Voor het doen van boodschappen kunnen we gebruikmaken van een van deze busjes. De Simi-host zal samen met enkele reizigers naar een supermarkt afreizen om voor de hele groep boodschappen te doen. We verwachten van iedereen een actieve houding bij het doen van boodschappen, koken, afruimen en afwassen. 

Indien je hele specifieke allergieën en diëten hebt, dan raden we je aan om het een en ander aan basisproducten mee te nemen vanuit Nederland. In Slovenië zal niet alles verkrijgbaar zijn. Eet je vegetarisch? Overleg dan even met je groep, daar kan altijd wel rekening mee gehouden worden, desnoods met een extra pannetje op het vuur.

Over Slovenië

Slovenië is een schitterend land. Als je graag je vakantie meemaakt in de bossen en op mooie verschillende rivieren, dan kom je in Slovenië niks te kort. De natuur is verrassend en divers. 

Over Bled

Bled is een pittoresk stadje met een mooi meer. Het stadje ligt aan één zijde van het meer, maar het is het absoluut waard om een heel rondje rondom het meer te lopen. Aan de andere kant kun je ook een mooi pad volgen door het bos waarbij je op een uitzichtpunt terecht komt. In het midden van het meer ligt een eilandje met daarop een kerk. Verdiep je ook zeker ook eens in de vele legendes van Bled! 

Over Bovec

Bovec is een toeristische plaats in het noord-westen van het land. Je kunt hier veel outdoorbedrijfjes vinden, outdoor winkeltjes en souvenirwinkels. Ook aan lekkere restaurants ontbreekt het hier niet. Het ligt midden in de prachtige natuur, Bovec wordt omringd door schitterende bergen. Een plaatje waarin het zeker de moeite waard is om lekker rond te lopen.

Optionele activiteiten

Er zijn op de camping in Ljubno diverse optionele activiteiten te boeken. Hieronder kun je vinden welke activiteiten dit zijn. I.v.m. diverse omstandigheden kan het aanbod per week verschillen. De Simi host kan jullie ter plekke informeren over de mogelijke optionele activiteiten tijdens jouw verblijf en de actuele tarieven. Aan het begin van de groepsreis kun je vervolgens beslissen welke optionele activiteiten je eventueel wilt ondernemen. De tarieven zijn per persoon.

 • Canyoning +/- 70 euro
 • Kajak school (1 les) +/- 70 euro
 • Sup bij zonsopgang of zonsondergang +/- 35 euro
 • Entree adrenaline park Golte incl. retour berglift +/- 50 euro
 • Diner bij restaurant Lesnika incl. tranfser +/- 35 euro
 • Mountain bushcraft bij Golte +/- 65 euro
 • Klimmen +/- 65 euro
 • Canyoning omgeving Bled en ziplinen +/- 150 euro
 • Transfer naar Logarska Valley +/- 15 euro
 • E-bike fotospeurtocht +/- 70 euro

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden.

Moet ik al kunnen kajakken? 

Deze reis is meer een rondreis. We trekken met busjes van plek naar plek, maar hebben natuurlijk wel verschillende dagen kajakken op het programma staan. Deze reis is geschikt voor absolute beginners. We nemen je stap voor stap mee en leren je op je eigen tempo de belangrijkste dingen aan. Je zult merken dat je dus geen voorgaande ervaring nodig hebt. Maak je dus vooral geen zorgen. Het gaat er vooral om dat het je leuk lijkt om lekker actief bezig te zijn. De momenten waarop we kajakken zijn vooral een manier om je kennis te laten maken met een bijzondere sport, maar vooral ook met de bijzondere omgeving terwijl je actief bezig bent. 

Welke temperaturen kan ik verwachten in de zomer?

In de maanden juli en augustus kun je rond Ljunbo,, Bled en Bovec overdag rekenen op een gemiddelde temperatuur van 20 tot 30 graden. Doordat het land veel bergen en dalen kent en het zuidelijker ligt, kunnen de temperaturen in sommige weken goed oplopen. Desondanks een aangename temperatuur voor kajakken. In de nacht koelt het gemiddeld af tot een graad of 12. We verblijven in Bovec en Ljubno meer tussen de bergen, waardoor het hier soms iets meer af kan koelen, vooral na een bui. We raden je aan voldoende zomerse kleding mee te nemen maar ook wat warme truien en lange broeken. 

Hoe kan ik betalen in Slovenië?

In Slovenië kun je gewoon betalen met de euro. In grote supermarkten kun je met je pinpas betalen. Optionele activiteiten kun je afrekenen met contant geld. We raden je aan om voldoende contant geld mee te nemen vanuit Nederland. Onderweg hebben we niet standaard de mogelijkheid om te pinnen.

Kan ik via jullie verzekeringn afsluiten?

Lees meer over onze kortlopende reisverzekering en kortlopende annuleringsverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoe werkt dat met omkleden na het kajakken?

Na afloop van het kajakken kleden we ons om voordat we de busjes weer in gaan. Het eindpunt is vaak een parkeerplaats(je). Hiervoor is het handig om een grote badhanddoek mee te nemen, zodat je prettig van kleding kunt wisselen. We raden je zeker aan om om één of misschien twee joggingbroeken mee te nemen. Comfortabel de bus in!

Is Slovenië een veilig land?

Ja, Slovenië is een veilig land. Op de Global Safety Index scoort Slovenië zelfs beter dan Nederland. Je kunt het reisadvies van Slovenië bekijken op de website van Nederland Wereldwijd. De gezondheidszorg in Slovenië is tevens van goede kwaliteit. Sluit wel een goede reisverzekering af, zodat als je de pech hebt een arts te moeten bezoeken, je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kan ik verwachten van de camping waar we de vrije dagen verblijven?

Tijdens de vrije dagen verblijf je op Camping NaturPlac, dezelfde camping als waar de andere Slovenië groep verblijft die voor de actieve campingreis heeft gekozen. Dit is een knusse camping in de natuur, vlakbij het plaatsje Ljubno (half uurtje lopen), met een score van een 9.6 op Booking.com. Bij de camping kun je een riviertje vinden waar je in kunt zwemmen. Het is wel handig om hier waterschoentjes voor mee te nemen, i.v.m. de steentjes. De camping ligt aan de rivier en het bos en we mogen hier ook gewoon een kampvuurtje stoken! De andere nachten slapen we op een camping vlakbij Bled en een camping vlakbij Bovec.

Kan ik mijn mobiel opladen op de campings?

Ja, op de campings zijn in beperkte mate stopcontacten aanwezig. We raden aan om samen in de appgroep even te overleggen wie een stekkerblok meenemen, zodat er meer apparatuur tegelijkertijd opgeladen kan worden. Daarnaast raden we je aan om een powerbank mee te nemen en je mobiel tijdens het kajakken uit te zetten, dat scheelt weer batterij. Tijdens het kajakken kun je je mobiele telefoon niet meenemen. Deze kun je bijvoorbeeld achterlaten in je tas in het busje (altijd op basis van eigen risico). We raden je aan zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.

Wat voor tas kan ik het beste meenemen?

Ter plekke reizen we met kleine busjes. Hierin nemen we ook onze spullen en al het kampeermateriaal mee. Voor deze groepsreis is het i.v.m. de beperkte ruimte in de busjes noodzakelijk om geen koffer, maar een backpack mee te nemen en kritisch te zijn over wat je meeneemt.