Singlereizen Sri Lanka rondreizen

Ga mee op singlereis naar prachtig Sri Lanka en ontdek de mooiste locaties in dit Aziatische land. In 16 dagen maak je een onvergetelijke singlereis. Echt wat voor avonturiers! De singlereizen door Sri Lanka bieden je flink wat groepsgezelligheid, een hoop cultuur en avontuur, leuke activiteiten en ontzettend mooie herrineringen. Wat dacht je van het opzoeken van de de mooiste stranden, het maken van DE bekende en prachtige treinrit van Ella naar Nanuoya langs de theeplantages, schildpadden bekijken, surfen, bijzondere locaties ontdekken en nog veel meer?! Op deze pagina en de reispagina kun je meer informatie vinden over de singlereizen naar Sri Lanka.

Onze singlereis in Sri Lanka

Groepsreis Sri Lanka

16 dagen

16-daagse actieve groepsreis Sri Lanka. Reis met leeftijdsgenoten naar tropisch Sri Lanka voor een 16-daags avontuur.

voor 2199.00
BEKIJK REIS

Bezoek aan Sigiriya lion Rock

Treinrit Ella - Nanuoya

Hike door theeplantage en fabriek

Raften in Kithulgala

Relaxen aan het strand

Schildpadden kijken op het strand

Bezoek aan oude steden

Surfles

Sri Lanka is een land van avontuur en beleven. Het bijzonder mooie land is een nieuwe reisbestemming van Simi Reizen vanaf 2019 en we hebben een leuk programma voor jullie gemaakt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een gave treinrit door de typisch Sri Lankaase theeplantages? Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan, waardoor je een lekker klimaat te wachten staat. Met een temperatuur tussen de 22 en 30 graden gaan we op pad tijdens deze singelreis.

De activiteiten tijdens de Sri Lanka Singlereis

Deze singlereis is een zestiendaagse rondreis. Zodoende kunnen we diverse gebieden van het land verkennen en komen we mooie tempels, oude steden, tropische wouden en plantages tegen. Tussendoor ondernemen we verschillende activiteiten waarmee we het land nog beter leren kennen. 16 dagen is een perfect aantal dagen voor een singlereis door Sri Lanka. Het land is groot genoeg en er is veel te zien. Daarom bekijken we in 16 dagen alle hoogtepunten. Een rondreis is altijd vrij intensief en daarom is het aantal dagen van deze singlereis afgesteld op de intensiviteit van het programma. 

In Sri Lanka kun je ontzettend veel theeplantages vinden tijdens de Sri Lanka singlereizen. Om deze theeplantages te zien maken we tijdens de singlereis een hele mooie treinrit van Ella naar Nanuoya, welke door veel mensen wordt beschreven als een van de mooiste treinritten in de wereld. We reizen dwars door de prachtige natuur van Sri Lanka en zien onderweg diverse kleine huisjes van locals, plantages, hoge spoorbruggen en mooie stukken natuur van het land.

Zeeschildpadden zijn dieren die hier op diverse stranden veel voorkomen. Op de eennalaatste dag van de reis gaan we op zoek naar dit dier op een van de mooie stranden van het land. Ook op het strand krijg je surfles tijdens de singlereizen! Ook op het water, maar dit keer op een rivier, gaan we samen raften! Zodoende zorgen we ook voor wat actie tijdens de singlereis! Op cultureel gebied bezoeken we onder andere een religieuze locatie waar Boeddhistische monniken nog steeds mediteren en mediteren. 

Om de theeplantages wat meer te verkennen maken we een mooie wandeltocht over een theeplantage en mogen we ook een kijkje nemen in de theefabriek. Tempels zullen natuurlijk ook niet ontbreken in de route van de singlereis. Ook rijstvelden zijn hier erg belangrijk. Daarom maken we een mooie wandeling een berg op langs de rijstvelden waarbij we eindigen op een klif met een ontzettend mooi uitzicht. Specerijen- en kruidentuinen zullen ook niet ontbreken in het programma van deze singlereis.

Zoals bovenstaand te lezen bezoeken we tijdens de singlereis diverse plekken waar etenswaren verbouwd worden. Om nog meer te leren over de cultuur en kookkunsten hier, krijgen we een kookles in de keuken van Sri Lanka tijdens de singlereis. De bekendste plekken die we natuurlijk ook gaan bezoeken zijn Anuradhapura , de gouden tempel van Dambulla en de Sigirya Lion Rock. 


Overnachten en maaltijden, hoe zit dat in Sri Lanka?

Er is sprake van een authentieke sinlgereis door de plekken waar we zullen verblijven. Zo slapen we in guesthouses, hotels en slapen we ook bij lokale families. Zo maken we de cultuur van Sri Lanka echt mee! Wanneer we richting het strand reizen, slapen we in een accommodatie op slechts vijf minuten lopen van het strand.

Op alle dagen, behalve de aankomstdag (door later aankomen met het vliegtuig), is het ontbijt inbegrepen tijdens de singlereis Sri Lanka. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Mede ook omdat het eten hier natuurlijk anders is dan in Nederland en je zodoende zelf kunt beslissen wat je allemaal uit wilt proberen.

Bij de maaltijden tijdens de singlereizen in Sri Lanka kun je denken aan diverse soorten eten. Voorbeelden van lekkere gerechten die je kunt nuttigen in dit land zijn als volgt:

 • Curry's
 • Gefrituurde rijst
 • Diverse rotigerechten
 • Zoete pannenkoeken

Je zult merken dat het eten hier wat pittiger is dan in Nederland. Ook wordt heel veel gemaakt op basis van rijst. Qua drinken lusten mensen hier graag fruitshakes en thee. Genoeg om uit te proberen dus tijdens deze singlereis!

Wilde dieren in Sri Lanka

Bij Zuid-Azie denk je waarschijnlijk al snel aan olifanten en schildpadden die leven in de prachtige natuur. Maar wist je dat we kans hebben op het zien van veel meer bijzondere dieren? Zo komen hier ook onder andere luipaarden, apen, eekhoorns, sambaherten, krokodillen, walvissen en tropische vogels voor.

Natuurlijk is er geen garantie dat we alle dieren tegen gaan komen tijdens de singlereis. De dieren leven hier immers in het wild en met Simi Reizen brengen we geen bezoek aan dieren die in gevangenschap leven voor het toerisme. Op de eennalaatste dag gaan we wel in het wild zeeschildpadden zoeken! Voor de andere dieren geldt: ogen en oren open en goed opletten!

Wat kan ik verder verwachten van Sri Lanka?

Sri Lanka is een vriendelijk land. De lokale mensen zijn erg gastvriendelijk en je zult ze vaak zien lachen. Het land is Boeddhistisch en de meeste mensen wonen in Colombo. Met ruim 1,5 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Sri Lanka. Doordat de andere plaatsen veel kleiner zijn werken veel mensen in de landbouw. Zo werkt de bevolking bijvoorbeeld in de visserij en op de theeplantages. De temperatuur ligt in de zomer rond de 28 tot 30 graden. In het zomerseizoen kunnen soms heftige buien voorkomen, maar die zijn maar van korte duur en dus zo weer voorbij. Kortom, een heerlijk weertje!

Met deze singlereis zullen we reizen per vliegtuig met een overstap naar Colombo. Dit duurt ongeveer 14 tot 15 uur. Je kunt in het land betalen met de Srilankeese rupee. Een Nederlandse reisleider is tijdens de groepsreis aanwezig en je reist tijdens deze singlereis enkel samen met mensen tussen de 18 en 35 jaar. Zo reis je echt samen met leeftijdsgenoten. We verwachten dat voornamelijk avontuurlijke en actieve mensen meegaan die vooral veel willen ontdekken en zien. 

Sri Lanka singlereizen op een rijtje

 • 16-daagse rondreis door Sri Lanka
 • Inclusief vlucht, overnachtingen en uniek programma inclusief entreegelden
 • Verblijf in guesthouses, hotels en homestays bij lokale families
 • Elke dag ontbijt inbegrepen (m.u.v. eerste dag i.v.m. latere vlucht)
 • Kans op het zien van wilde dieren
 • Samen met enkel 18 tot 35 jarige leeftijdsgenoten
 • Vooraf online kennismaken via Simi account en Whatsapp
 • Nederlandstalige reisleider mee op reis
 • Reizen met groepsticket waardoor samen in 1 vliegtuig en vaak bij elkaar
 • 89,7% van de Simi reizen gaan door
 • Unieke ervaring 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Als je meer wilt weten kun je altijd extra informatie lezen over onze vakanties voor jongvolwassenen en jongeren vakanties. Ook kan het natuurlijk zijn dat je specifiek geinteresseerd bent in rondreizen, of juist specifiek in verre reizen. Wist je trouwens dat je bij onze singlereizen altijd online van tevoren met je groepsgenoten kunt kennismaken