Jongerenreizen en groepsreizen Sri Lanka

Singlereizen Sri Lanka rondreizen

Ga mee op singlereis naar prachtig Sri Lanka en ontdek de mooiste locaties in dit Aziatische land. In 16 dagen maak je een onvergetelijke singlereis. Echt wat voor avonturiers! De singlereizen door Sri Lanka bieden je flink wat groepsgezelligheid, een hoop cultuur en avontuur, leuke activiteiten en ontzettend mooie herrineringen.

Wat dacht je van het opzoeken van de de mooiste stranden, het maken van DE bekende en prachtige treinrit van Ella naar Nanuoya langs de theeplantages, surfen, bijzondere locaties ontdekken en nog veel meer?! Op deze pagina en de reispagina kun je meer informatie vinden over de singlereizen naar Sri Lanka.

Sri Lanka is een populaire jongerenreis-bestemming en terecht! Er valt ontzettend veel te beleven en te ontdekken. Tijdens onze rondreize Sri Lanka kom je op unieke plekjes en zijn heel veel activiteiten standaard inbegrepen bij je reissom. 

En ps: we noemen het hier wel singlereis, maar het is gewoon een groepsreis waar toevallig veel mensen solo reizen. 

Onze singlereis in Sri Lanka

Groepsreis Sri Lanka

16 dagen

16-daagse actieve rondreis Sri Lanka incl. retourvlucht, alle maaltijden, alle activiteiten en alle verblijf. Avontuurlijke rondreis!

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 1749.00
BEKIJK REIS

Groepsvakantie Sri Lanka

16 dagen

16-daagse actieve groepsreis incl. retourvlucht, verblijf, maaltijden en een groot aantal activiteiten. Goedkope rondreis Sri Lanka

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 1749.00
BEKIJK REIS

Bezoek aan Sigiriya lion Rock

Treinrit Ella - Nanuoya

Hike door theeplantage en fabriek

Raften in Kithulgala

Relaxen aan het strand

Tuktuk-safari

Bezoek aan oude steden

Surfles

Onze jongerenreizen Sri Lanka zijn qua prijs/kwaliteit, de hoeveelheid activiteiten en alle inbegrepen entreegelden, 1 van de beste deals die je gaat tegenkomen. Vrijwel alles is inbegrepen bij je reissom, van maaltijden tot transfers, alle activiteiten en alle entreegelden. Geen gekke verrassingen dus tijdens deze actieve jongerenreis waar onder andere raften en canyoning op het programma staat, evenals een onvergetelijke tuktuk-safari. 

Singlereizen Sri Lanka 

veiligheidsrilankaaanslagen

BLOG

Veiligheid Sri Lanka - update situatie aanslagen

Activiteiten Sri Lanka Singlereis

Deze singlereis is een zestiendaagse rondreis. Zodoende kunnen we diverse gebieden van het land verkennen en komen we mooie tempels, oude steden, tropische wouden en plantages tegen. Tussendoor ondernemen we verschillende activiteiten waarmee we het land nog beter leren kennen. 16 dagen is een perfect aantal dagen voor een singlereis door Sri Lanka. Het land is groot genoeg en er is veel te zien. Daarom bekijken we in 16 dagen alle hoogtepunten. Een rondreis is altijd vrij intensief en daarom is het aantal dagen van deze singlereis afgesteld op de intensiviteit van het programma. 

In Sri Lanka kun je ontzettend veel theeplantages vinden tijdens de Sri Lanka singlereizen. Om deze theeplantages te zien maken we tijdens de singlereis een hele mooie treinrit van Ella naar Nanuoya, welke door veel mensen wordt beschreven als een van de mooiste treinritten in de wereld. We reizen dwars door de prachtige natuur van Sri Lanka en zien onderweg diverse kleine huisjes van locals, plantages, hoge spoorbruggen en mooie stukken natuur van het land.

Zeeschildpadden zijn dieren die hier op diverse stranden veel voorkomen. Op de eennalaatste dag van de reis gaan we op zoek naar dit dier op een van de mooie stranden van het land. Ook op het strand krijg je surfles tijdens de singlereizen! Ook op het water, maar dit keer op een rivier, gaan we samen raften! Zodoende zorgen we ook voor wat actie tijdens de singlereis! Op cultureel gebied bezoeken we onder andere een religieuze locatie waar Boeddhistische monniken nog steeds mediteren en mediteren. 

Om de theeplantages wat meer te verkennen maken we een mooie wandeltocht over een theeplantage en mogen we ook een kijkje nemen in de theefabriek. Tempels zullen natuurlijk ook niet ontbreken in de route van de singlereis. Ook rijstvelden zijn hier erg belangrijk. Daarom maken we een mooie wandeling een berg op langs de rijstvelden waarbij we eindigen op een klif met een ontzettend mooi uitzicht. Specerijen- en kruidentuinen zullen ook niet ontbreken in het programma van deze singlereis.

Zoals bovenstaand te lezen bezoeken we tijdens de singlereis diverse plekken waar etenswaren verbouwd worden. Om nog meer te leren over de cultuur en kookkunsten hier, krijgen we een kookles in de keuken van Sri Lanka tijdens de singlereis. De bekendste plekken die we natuurlijk ook gaan bezoeken zijn Anuradhapura , de gouden tempel van Dambulla en de Sigirya Lion Rock. 

jongerenvakantiessrilanka

BLOG

Jongeren en Sri Lanka - goede combi!


Jongerenreizen Srilanka

singlereisnaarnieuwebestemmingsrilanka

BLOG

Single reizen naar de nieuwe bestemming: Sri Lanka!


Overnachten en maaltijden, hoe zit dat in Sri Lanka?

Tijdens onze rondreizen Sri Lanka zijn alle maaltijden gewoon inbegrepen. Wel zo makkelijk. Goedkoop naar Sri Lanka reis je met Simi. Je zult, als je even alles optelt, merken dat er geen goedkopere, meer complete Sri Lanka singlereizen te vinden zijn. We hebben ervoor gekozen excursies en activiteiten standaard bij de reissom inbegrepen neer te zetten. Je boekt immers een groepsreis, dus dan is het wel zo handig als je ook de excursies samen onderneemt. 

De guesthouses in Sri Lanka zijn van uitstekende kwaliteit en liggen over het algemeen op mooie, goed bereikbare plekken. 

Bij de maaltijden tijdens de singlereizen in Sri Lanka kun je denken aan diverse soorten eten. Voorbeelden van lekkere gerechten die je kunt nuttigen in dit land zijn als volgt:

 • Curry's
 • Gefrituurde rijst
 • Diverse rotigerechten
 • Zoete pannenkoeken

Je zult merken dat het eten hier wat pittiger is dan in Nederland. Ook wordt heel veel gemaakt op basis van rijst. Qua drinken lusten mensen hier graag fruitshakes en thee. Genoeg om uit te proberen dus tijdens deze singlereis!

Wilde dieren in Sri Lanka

Bij Zuid-Azie denk je waarschijnlijk al snel aan olifanten en schildpadden die leven in de prachtige natuur. Maar wist je dat we kans hebben op het zien van veel meer bijzondere dieren? Zo komen hier ook onder andere luipaarden, apen, eekhoorns, sambaherten, krokodillen, walvissen en tropische vogels voor.

Natuurlijk is er geen garantie dat we alle dieren tegen gaan komen tijdens de singlereis. De dieren leven hier immers in het wild en met Simi Reizen brengen we geen bezoek aan dieren die in gevangenschap leven voor het toerisme. Op de eennalaatste dag gaan we wel in het wild zeeschildpadden zoeken! Voor de andere dieren geldt: ogen en oren open en goed opletten!

Wat kan ik verder verwachten van Sri Lanka?

Sri Lanka is een vriendelijk land. De lokale mensen zijn erg gastvriendelijk en je zult ze vaak zien lachen. Het land is Boeddhistisch en de meeste mensen wonen in Colombo. Met ruim 1,5 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Sri Lanka. Doordat de andere plaatsen veel kleiner zijn werken veel mensen in de landbouw. Zo werkt de bevolking bijvoorbeeld in de visserij en op de theeplantages. De temperatuur ligt in de zomer rond de 28 tot 30 graden. In het zomerseizoen kunnen soms heftige buien voorkomen, maar die zijn maar van korte duur en dus zo weer voorbij. Kortom, een heerlijk weertje!

Met deze singlereis zullen we reizen per vliegtuig met een overstap naar Colombo. Dit duurt ongeveer 14 tot 15 uur. Je kunt in het land betalen met de Srilankeese rupee. Een Nederlandse reisleider is tijdens de groepsreis aanwezig en je reist tijdens deze singlereis enkel samen met mensen tussen de 18 en 35 jaar. Zo reis je echt samen met leeftijdsgenoten. We verwachten dat voornamelijk avontuurlijke en actieve mensen meegaan die vooral veel willen ontdekken en zien. 

jongerenvakantiessrilanka

BLOG

Jongeren en Sri Lanka - goede combi!

Sri Lanka singlereizen op een rijtje

 • 16-daagse rondreis door Sri Lanka
 • Inclusief vlucht, overnachtingen en uniek programma inclusief entreegelden
 • Verblijf in guesthouses
 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Kans op het zien van wilde dieren
 • Samen met enkel 18 tot 35 jarige leeftijdsgenoten
 • Vooraf online kennismaken via Simi account en Whatsapp
 • Nederlandstalige reisleider mee op reis
 • Reizen met groepsticket waardoor samen in 1 vliegtuig en vaak bij elkaar
 • 98,7% van de Simi reizen gaan door
 • Unieke ervaring 

Actief reisprogramma groepsreis Sri Lanka

Je zult merken dat bij deze rondreizen door Sri Lanka veel activiteiten al inbegrepen zijn. We denken zelfs dat het programma dusdanig gevuld is dat het eerder te veel dan te weinig actie zal zijn. Raften, canyoning, maar ook wildlife-safari's en zelfs een echte tuktuk-safari staan tijdens deze singlereizen allemaal op je te wachten en zijn standaard inbegrepen bij de reissom.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Als je meer wilt weten kun je altijd extra informatie lezen over onze vakanties voor jongvolwassenen en jongeren vakanties. Ook kan het natuurlijk zijn dat je specifiek geinteresseerd bent in rondreizen, of juist specifiek in verre reizen. Wist je trouwens dat je bij onze singlereizen altijd online van tevoren met je groepsgenoten kunt kennismaken

Sri lanka groepsvakanties

Voorbereiding Sri Lanka groepsreizen

 • Vraag je visum voor vertrek online aan. Dit scheelt tijd bij de douane en is net zo makkelijk. Je visum wordt vaak snel goedgekeurd, je krijgt daar een bevestiging van per e-mail. 
 • Zorg dat je goed drinkt. Sri Lanka heeft een warm, tropisch klimaat waar voldoende water drinken belangrijk is.
 • Kraanwater is niet drinkbaar, een bidon of drinkfles meenemen is aan te raden. Je kunt ook overal flesjes kopen, maar dat zijn vaak wel plastic flesjes.
 • Controleer je inentingen. Er gelden geen verplichte, maar wel aanbevolen inentingen voor een groepsreis Sri Lanka.