De mooiste bezienswaardigheden van Colombia

De mooiste bezienswaardigheden van Colombia

Verre groepsreizen Singlereizen Tips en adviezen

Colombia ligt in Zuid-Amerika en is de ideale vakantiebestemming als je houdt van een avontuurlijke groepsreis Zuid-Amerika in een nog niet platgelopen land, met een prachtige natuur. Colombia is sfeervol, rijk aan cultuur en heeft ook nog eens fantastisch eten! 

Ga mee met een van onze singlereizen en ontdek hoe het echte Latijns-Amerika eruit ziet. De rondreis in Colombia duurt 18 dagen waarbij je afreist naar verschillende steden en dorpen. Om je een goed overzicht te geven wat je allemaal gaat ontdekken tijdens de groepsreizen Colombia zetten we voor jou de hoogtepunten Colombia even op een rij!

Bogotá ontdekken aan het begin van je groepsreis Colombia!

Bogotá is de plek waar je groepsreis Zuid-Amerika begint en tevens de hoofdstad van Colombia. Na een lange vlucht zal je ongetwijfeld even willen uitrusten. Maar mocht je zin hebben om de stad te verkennen, dan raden we het je aan om de volgende bezienswaardigheden Colombia in Bogotá te ontdekken:

  • Plaza de Bolivar - Dit is het bekendste plein van Bogotá. Bij dit plein is de stad ook gesticht en eromheen staan prachtige gebouwen. Dus als je benieuwd bent naar een stukje geschiedenis, dan kun je een bezoekje aan Plaza de Bolivar niet overslaan!
  • La Candelaria - Dit is de gezelligste wijk in Bogotá. In deze wijk zijn diverse leuke barretjes, restaurantjes en oude winkeltjes te vinden. Het is een gezellige buurt met kleine straatjes en mooie kleurrijke gebouwen.
  • Museo del Oro - Mocht je geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Bogotá, maar ook naar gouden voorwerpen van vroeger, dan kun je naar Museo del Oro. Je leert hier meer over de indianenculturen van de Spaanse overheersing, terwijl je kijkt naar talloze gouden voorwerpen gevonden in die tijd!
  • Mount Monserrate - Een iets intensiever uitje is Mount Monserrate. Dit is een kabelbaan die je naar een hoogte van 3.152 meter boven de stad uit brengt. Naast het hebben van een prachtig uitzicht over de stad kun je bovenop deze berg ook nog eens religieuze gebouwen bekijken.
  • Botanical Garden of Bogotá - In de botanische tuinen van Bogotá kijk je je ogen uit naar planten afkomstig uit heel Colombia. Het is een rustgevend groen parkje en hier kun je heerlijk even bijkomen na een lange vlucht en veel hectiek.

Wees niet bang dat het je niet lukt om alles te zien aan het begin van je groepsreis Zuid-Amerika, de laatste 2 dagen van je rondreis keer je terug naar deze indrukwekkende stad om het nog een keer te verkennen!

Bogotá

Tijd voor wat avontuur: Abseilen en raften!

We reizen door naar Tobia. In Tobia, een klein dorpje omgeven door het mooie jungle landschap, gaan we raften en abeseilen. Tobia staat bekend om de outdor sportactiviteiten die je er kunt ondernemen! Zo zijn er diverse sportorganisaties aanwezig op het gebied van watersport die zorgen voor een echte adrealineboost!

Tobia is gelegen aan de rivier Rio Negro, waar jullie vandaag wat avontuur gaan beleven! Hierbij trotseer je deze stromende rivier in een rafting boot, en met wat uitdagende stukjes in de route zullen jij en je teamgenoten deze wateren trotseren! 

Raften Tobia

Nu wordt het tijd voor nog wat meer spanning. Afsluitend aan het rafting-avontuur, krijg je ook nog de kans om te abseilen bij de watervallen! Beide activiteiten zijn inbegrepen bij je groepsreizen Colombia, dus we raden het echt aan om je grenzen te verleggen en allebei de activiteiten te ondernemen!

Abseilen Tobia

Bezienswaardigheden Colombia ontdekken in Manizales

Manizales ligt centraal in Colombia en staat bekend om het belangrijke centrum in de Colombiaanse koffieproductie. Je overnacht twee dagen in deze stad, waar je bij aankomst gelijk wat tijd hebt om deze koffieregio kort te verkennen. Een aantal tips:

  • Kathedraal van Manizales - De hoogste kerktoren van Colombia kun je vinden in het centrum van de stad. Dit gebouw is 106 meter hoog en heeft een indrukwekkende structuur. Een bezoek aan deze kathedraal kun je haast niet overslaan tijdens je verblijf in Manizales.
  • Chipre - Chipre is de hoogst gelegen wijk in Manizales. Als je op zoek bent naar een punt waar je de zon mooi onder kan zien gaan, dan is dit de locatie. Er is een uitkijk toren, maar ook is er ook een Skywalk. Je word hierbij in een harnas gehesen en vervolgens moet je over een smal bruggetje lopen. Zeker een aanrader als je wel houdt van wat spanning!
  • Hotsprings - Vanwege de ligging rondom vulkanen zijn er door Manizales diverse warmwaterbronnen en thermale baden te vinden. Zo zijn er genoeg bronnen om uit te kiezen. 

Kijk vooral wat mogelijk is en wat eventueel in de buurt ligt en houd er rekening mee dat sommige activiteiten van tevoren geregeld moeten worden!

Manizales

Een smaakvolle koffie tour tijdens de groepsreis Zuid-Amerika

Nu komt het moment dat je absoluut niet kunt overslaan tijdens de groepsreizen Colombia! We hopen dat je een koffieliefhebber bent! Maar ook als je meer een theeleuter bent, is deze tour nog steeds een hoogtepunt van je groepsreis Zuid-Amerika! De koffietour duurt zo'n 3 uur waarbij je eerst een wandeling maakt door de koffieplantages en vervolgens uitleg krijgt over het koffieproces. Dit doen we op een van de mooiste locaties in Colombia. Daarna krijg je de kans om het zelf te doen! Tot slot kun je heerlijk bijkomen met een eigen gebrouwde kopje koffie in de hand. Het voelt altijd extra verdiend als je het zelf gemaakt hebt ;). 

Koffietour Manizales

Salamina ontdekken tijdens de groepsreizen Colombia

Deze kleine koffieregio zul je de dag na je koffietour ontdekken. Het mooie van deze stad is dat het nog niet is platgelopen door toeristen. Dat maakt het een echte Colombiaanse culturele ervaring. Het dorpje staat vol met typische barretjes en natuurlijk, koffietenten! Salamina is authentiek en heeft een prachtige architectuur. Dit ga je allemaal ontdekken tijdens een wandeling van 3 uur door het dorp heen, waarbij een lokale gids je meer zal vertellen over de bezienswaardigheden Colombia van Salamina.

Salamina

Een prachtige wandeltocht door de Samaria Vallei

Na een overnachting in Salamina is het tijd voor een prachtig uitje. Vandaag ga je een wandeling maken door de Samaria Vallei. Je rijdt eerst naar het dorpje San Felix en dan is het nog 5 kilometer naar de vallei. Hier ga je een absoluut hoogtepunt van je groepsreis Zuid-Amerika meemaken. Deze vallei staat vol met waxpalmen. De palmsoorten die je tijdens deze wandeling tegenkomt kunnen wel 60 meter hoog worden en groeien dan ook alleen in deze regio. Een avontuurlijk uitje met een prachtig uitzicht!

Samaria Vallei

City tour in Medellín tijdens de groepsreizen Colombia

Na nog een overnachting in Salamina rijden we door naar Medellín. Het is een flinke rit, helaas horen die er soms bij tijdens een rondreis. Maar geen zorgen, want de volgende dag verken je de stad uitgebreid in de vorm van een city tour. Je komt hierbij meer te weten over Pablo Escobar en de geschiedenis van deze stad. Zo neem je ook de bekende Comuna 13 naar de sloppenwijken waar Pablo Escobar vroeger aanwezig was. Een van de mooiste en meest informatieve bezienswaardigheden Colombia!

Om ergens een hapje te kunnen eten zijn er een aantal leuke tenten:

  • Alambique - Een schattig café weggestopt in een rustige zijstraat. Het heeft een dakterras en het interieur is heel authentiek Colombiaans.
  • Mercado del Río - Weet je niet wat je wilt eten of heeft iedereen ergens anders zin in? In deze foodcourt kun je diverse soorten voedsel vinden in een hele sfeervolle ruimte.
  • Pergamino - Eerder op zoek naar een lekker bakje koffie? Dan kun je op dit terras de lekkerste koffie halen, met natuurlijk een klein hapje erbij. Want bij goede koffie hoort natuurlijk ook een lekkere snack!
  • Arte Dolce - In het warme weer is het dan soms ook wel even lekker om een ijsje te halen. Bij Arte Dolce kun je heerlijk ijscoupés bestellen.
  • Betty Bowls - Voor heerlijk fruitschalen, salades en smoothies ben je hier op het goede adres!

Medellín

Bezienswaardigheden Colombia in de grote stad: Cartagena!

In Cartagena heb je een vrije dag. Rondreizen kunnen best intensief zijn, dus een dagje rust inbouwen kan nooit kwaad. In deze grote stad is er genoeg te beleven. Het is een redelijk grote stad, meet veel mooie terrasjes, historische gebouwen en smalle interessante straatjes waar je in rond kunt dwalen. Zo is het zeker een aanrader om even een bezoek te brengen aan Old Town en La Ciudad Vieja. Nog een aantal leuke dingen die je kunt overwegen tijdens deze vrije dag zijn:

  • Muren van Cartagena - In de tijd van de Spaanse veroveringen werd er een grote muur om deze oude stad gebouwd. Dit deden ze om zich te kunnen verdedigen tegen aanvallen. Tegenwoordig kun je de muren op om een geweldig uitzicht over de veel veranderde stad te hebben. Vooral in de avond zul je alle lampjes in de grote stad zien oplichten en is het dan zeker een aanrader om hier even naartoe te gaan.
  • Getsemani - In deze buurt kun je het lekkerst en ook het meest goedkoop eten. Onderweg kom je langs diverse mooie kleurrijke gebouwen en sfeervol ingerichte straten. Het is zeker een aanrader om deze buurt te bezoeken tijdens de groepsreis Zuid-Amerika! Onderweg zul je veel kunstwerken en muurschilderingen tegenkomen, wat een echt Colombiaans gevoel geeft!
  • Castillo de San Felipe de Barajas - Castillo da San Felipe is een kasteel dat in de 16e eeuw is gebouwd wat je weer terugbrengt in de tijd van de Spanjaarden. Vanuit deze toren konden de Spanjaarden zich verdedigen tegen aanvallers van buitenaf. Het is het perfecte uitstapje als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze gemoderniseerde, maar ook authentieke stad.

Cartagena

Een strand-dag op Isla Grande tijdens de groepsreizen Colombia

Naast het feit dat Cartagena een indrukwekkende stad is, heeft het ook nog eens een indrukwekkende ligging. De stad wordt omringd door prachtige eilanden. Vandaag gaan jullie een van de eilanden bezoeken! In de ochtend worden jullie naar de haven gebracht om daar de boot op de stappen. Met deze boot varen jullie naar de Isla Grande, dit is één van de zestien Rosario-eilanden. Hier ga je samen met de groep heerlijk bijkomen van een intensieve groepsreis Zuid-Amerika op, als we geluk hebben, een zo goed als privéstrand. Dit eiland is zeer onbekend onder de toeristen en daarom is het perfect voor de groepsreizen Colombia! Op dit strand krijg je ook een heerlijke typisch Colombiaanse lunch (inbegrepen) en voor de mensen onder ons die niet houden van stil zitten kunnen er hier ook optionele activiteiten bijgeboekt worden! Je vaart weer terug naar Cartagena waar je in dezelfde acccomodatie als de nacht hiervoor slaapt.

Isla Grande

Relaxen aan het strand van Palomino

Het strandleven is nog niet voorbij, want de volgende ochtend worden jullie weer opgehaald met spullen en al om te vertrekken naar de prachtige stranden van Palomino! Het is een redelijke rit van 6 uur, maar onderweg is er voldoende te zien! Zo reis je door Barranquilla en Santa Marta, twee relatief grote steden in Colombia. Ook rijden we langs de Caribische zee en Taryona National Park. Nog even snel inchecken en dan is het tijd om weer wat waterpret te beleven. Jullie gaan namelijk rivertuben! Naast dat rivertuben heel leuk is, is het ook nog eens relaxend! Je drijft in een band de Don Palomino-rivier af. In deze rivier zit een lichte stroming zodat je de goede kant op drijft. Zo kun je terwijl je heerlijk aan het relaxen bent in een band ook nog eens gezellig kletsen reisgenoten en genieten van de natuur! De rivertube rit word spectaculair afgesloten met een mooi eindpunt, namelijk een prachtig strand aan de zee. Bij een heldere dag kan je vanaf dit strand de besneeuwde bergpieken van Sierra Nevada zien! Op dit strand kun je tevens genieten van een prachtige zonsondergang, voordat je weer langzaam terugkeert richting het hotel.

De volgende ochtend heb je een vrije dag in Palomino. Je kunt ervoor kiezen om je heerlijke relax-vakantie door te zetten op het strand of in het zwembad, maar ook zijn er leuke optionele activiteiten te beleven:

  • Excursie Tyrona National Park - Dit park beschikt zowel over een mooi regenwoud als over prachtige stranden. Hier reis je in ongeveer een uur naartoe waarna je een prachtige hike kunt maken over stranden en zelfs door de jungle!
  • Palomino stad bezoeken - Palomino is niet heel groot, maar toch kun je in dit gebied leuke winkels vinden en heerlijk kleine terrasjes pakken.
  • Terrasjes pakken op het strand - Op het strand zijn ook leuke terrassen en barretjes te vinden, soms zelfs met live muziek!

Palomino

Surfles op de prachtige stranden van Palomino

Vandaag ga je weer wat avontuur beleven, dit keer krijgen jullie surfles! Je wordt opgehaald door een lokale gids die je vervolgens circa 1,5 uur les geeft in het surfen. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je surft en hoe je het beste op de plank kunt staan om het vervolgens zelf uit te proberen op het water! Tijdens het surfen raden we wel aan dat je niet te ver de zee in gaat. Deze plek is natuurlijk ideaal voor surfen, maar dat betekent dus ook dat er sterke stromingen kunnen zijn. Informeer bij de gids of bij de locals of het veilig is om op bepaalde plekken te zwemmen. Na het surfen kun je nog heerlijk relaxen, om voor een laatste keer van het strand te genieten tijdens deze groepsreis Zuid-Amerika!

Palomino surfles

Laatste bezienswaardigheden Colombia - fietstocht Bogotá

Voor de terugreis keer je terug naar Bogotá, waar je nog voor de laatste keer van deze stad kunt genieten in de vorm van een fietstocht! Je overnacht nog 1 nacht in deze stad en op je éen na laatste dag ga je het oude koloniale centrum van Bogotá bekennen met een gids! Eerst bezoek je La Candelaria, het koloniale centrum van de stad. Daarna zul je nog doortrekken naar Paloquemao, een enorme overdekte fruitmarkt met eetkraampjes, waar je nog voor de laatste keer tijdens de groepsreizen Colombia kunt genieten van de Colombiaanse specialiteiten! Dan breng je daarna ook nog een bezoek aan een lokale koffiebranderij, waar je dan toch echt voor het laatst kan genieten van een heerlijk bakje Colombiaanse koffie. Want daarna zul je in de middag terugkeren naar het hotel om alvast je spullen te pakken voor het vertrek van morgen.

Bogotá fietstocht

Een zekere aanrader is om na de terugkomst in het hotel nog even een knallend afscheidsdiner te houden met zijn allen om de groepsreis Zuid-Amerika mooi af te sluiten en nog een laatste herinnering te delen! De lokale gids kan je meer vertellen over de leukste restaurants zodat de afsluiting spectaculair kan verlopen! We vliegen weer naar huis en dan zit je groepsreis Zuid-Amerika er toch echt op. Je kunt terugkijken op een avontuurlijke, culturele en toch ook relaxte groepsreis Zuid-Amerika! 

afscheidsdiner Bogotá

Mee met Simi Reizen op een groepsreis Zuid-Amerika

Als je met Simi meereist doe je dit samen met reisgenoten tussen de 18-32 jaar. Je boekt de groepsreis Colombia inclusief excursies, vervoer en verblijf. Colombia brengt een diversiteit aan excursies waarbij je naast het beleven van een spannend avontuur, ook nog eens de insides van een grote stad te zien krijgt en heerlijk kunt relaxen aan het strand! Midden- en Zuid-Amerika heeft zoveel te bieden. Je maakt van alles mee, en 1 ding is zeker: een Midden- en Zuid-Amerika reis vergeet je nooit meer!