De mooiste wandelingen in Ierland

De mooiste wandelingen in Ierland

Ierland is een prachtig land om te ontdekken en is een ideale locatie voor een actieve vakantie tijdens onze 10-daagse wandelvakantie in Ierland. Hoewel dit op slechts anderhalf uur vliegen is vanaf Nederland, is dit een compleet verschillend land met andere gebruiken, gewoontes en cultuur. Als je deelneemt aan deze groepsvakantie reis je 10 dagen door heel Ierland, met een ideale mix van cultuur, activiteiten en natuur.

Onze jongerenreizen naar Ierland richten zich voornaamelijk op het westen van het eiland. Wij hebben hiervoor gekozen omdat in dit gedeelte de pubs het gezelligst zijn en de natuur op haar ruigst is. Toch wordt Dublin natuurlijk als hoofdstad niet overgeslagen en wordt er een bezoek gebracht aan Trim Castle waar onder andere de film Braveheart is opgenomen. Tijdens deze groepsreis staat goede sfeer en gezelligheid voorop en worden er prachtige wandeltochten gemaakt. Wij vertellen je graag meer over de mooiste wandeltochten in Ierland die in ons programma voorkomen tijdens onze jongerenvakantie. 

Check de singlereizen Ierland

Beklimming Croagh Patrick 

De Croagh Patrick is een berg van maarliefst 764 meter hoog en ligt in het westen van Ierland in de County Mayo. Deze prachtige berg is tevens ook de meest heilige van Ierland. De berg stamt af van heidenen die bij elkaar kwamen om het oogstseizoen te vieren. De Croagh Patrick is vernoemd naar de beschermheilige van Ierland, namelijk St. Patrick, die 40 dagen vastte op de top van deze berg volgens christelijke traditie. Elke jaar vindt traditioneel op iedere laatste zondag van juli, genaamd Reek Sunday, een pelgrimstocht plaatst waarbij ongeveer 25.000 pelgrims (vaak blootvoets) de tocht naar boven maken. Boven op deze berg staat een kapel waarvan je prachtige foto's kunt maken van onder andere Nephin Range mountains en de Clew Bay 

De berg wordt dus jaarlijks door tienduizenden Ieren beklommen, maar zij doen dit allemaal op 1 dag, waardoor je tijdens onze jongerenvakantie het prachtige uitzicht maar met weinige andere wandelaars hoeft te delen. Mocht je deze berg gaan beklimmen, zorg dan dat je goede wandelschoenen aan hebt. Deze wandeltocht wordt namelijk als pittig ervaren. Tijdens onze wandelvakantie heb je de mogelijkheid om halverwege met een deel van je reisgenoten terug te gaan of met het andere deel de top van de Croagh Patrick te beklimmen. Als het geen mistige dag is heb je vanaf de top een fantastisch uitzicht. Deze tocht wordt tijdens ons Ierland programma als de pittigste gezien, wel is het voor de lichtgevorderde wandelaar over het algemeen prima te doen. Als je deze wandeling mee vond vallen, dan gaat de rest je dus zeker gemakkelijk af!

Wandelen lang de Cliffs of Moher 

Deze drie urige wandeltocht langs de Cliffs of Moher trakteert je op spectaculaire uitzichten over de ruige Ierse Westkust. De wandeling langs deze cliffs wordt niet als zwaar gezien, omdat het weinig hoogteverschil bevat. Het is een tocht met veel foto mogelijkheden. Het is er ruig en het is zeer indrukwekkend om te zien hoe de kliffen worden blootgesteld aan de elementen van de natuur. Deze tocht is pas echt een aanrader als het niet zo mooi weer is, omdat dit een perfecte weerspiegeling geeft van het Ierse landschap in het algemeen. Een echte must see voor iedere Ierland bezoeker. 

Cliffs of Moher

Valentia Island, Bray Head 

Een mooie drie-urige spectaculaire wandeling tijdens onze jongerenvakantie in rustig tempo door een mix van berg- en kustlandschap. De uitzichten op zowel Horse- en Lang Island zijn panoramisch. Onderweg kom je een verlaten signaaltoren tegen. Bij een heldere dag zie je de scherpgepunte Skelligs liggen. Tijdens deze wandeltocht sta je gegarandeerd meerdere keren stil om foto’s te maken of van het uitzicht te genieten. Het kan modderig zijn, goede schoenen zijn dus geen overbodige luxe. Het is een bizar mooie wandeltocht waarbij je op spectaculaire uitzichten wordt getrakteerd van de kust en het omliggende platteland. 

Slea Head 

Eén van de mooiste plekken van Ierland, Slea Head! Slea Head ligt aan de westelijke zijde van het schiereiland Dingle en is te bereiken via de slingerende Slea Head Drive, een slingerende weg van 30 kilometer lang. Onderweg kom je de “Beehive Huts’’ tegen waarin voorhistorische kolonisten leefden. Eenmaal aangekomen op Slea Head versmalt de weg en zijn er verbazingwekkende uitzichten te ontdekken over de Atlantische Oceaan, de nabijgelegen Blasket-eilanden en de ruige kust bedekt met weelderig groen. Tijdens deze wandeltocht is er de mogelijkheid om te wandelen langs prachtige zandstranden en de top te beklimmen van de Dunmore Head. Boven op deze heuvel kom je de scheve Ogham steen tegen. Afhankelijk van het weer kun je ruige golven aanschouwen die tegen de rotsen aan slaan. In 1588 zijn hier twee schepen tijdens een storm gezonken. Deze plek is zo magisch dat het decor heeft geboden voor twee Hollywood films genaamd “Ryan’s Daughter” en “Far end Away”. 

Dingle Westkust

Glendalough 

Deze niet al te lange wandeling brengt je naar het Upper Lake van Glendalough met mooie uitzichten over de natuur en het dal. Glendalough ligt in het Wicklow National Park, ten zuiden van Dublin. Dit National Park met ongeveer 20.000 hectare berglandschap bevat grotendeels onaangetaste natuur en hierdoor zijn er ook weinig faciliteiten. Tijdens onze Ierland groepsreis brengt een niet al te lange wandeling je naar het Upper lake, die alleen te voet kan worden bereikt middels het schilderachtige Green Road. Dit staat bekend als de meest gefotografeerde plek in Ierland en laat niets aan de verbeelding over. De kleur van het water is bruin, de Ieren zeggen dat het water de kleur heeft van Coca-Cola. De kleur van het water wordt veroorzaakt door het regenwater dat door de veenrijk grond loopt en langs de kliffen het meer bereiken. Het meer ziet er schilderachtig uit doordat het omringd is door rotsachtige heuvels en bergen die werden gevormd door de gletsjers tijdens de ijstijd.

Wandelen tijdens de groepsreizen van Simi

Veel van onze actieve groepsreizen hebben verschillende hikes of wandelingen in het programma zitten. Tijdens onze soloreis Ierland wordt er weliswaar veel gewandeld, maar alle wandeltochten zijn relatief gezien makkelijk te doen, met uitzondering van de Croagh Patrick. Deze beklimming wordt als pittig gezien. Wij adviseren dan ook voor een aantal reizen om goede wandelschoenen aan te schaffen. Als je voor de eerste keer berg- of wandelschoenen koopt, snappen wij heel goed dat je niet precies weet welke je het beste kunt aanschaffen. Er zijn namelijk verschillende soorten in allerlei verschillende prijsklasses. Weet je niet precies welke schoenen het beste bij je passen? Neem dan een een kijkje in ons: Help, welke wandelschoenen moet ik hebben blog!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.