Groepsreis Egypte: Een duik in de oude beschavingen

Groepsreis Egypte: Een duik in de oude beschavingen

Verre groepsreizen

Egypte, het land van de mysterieuze piramides, eeuwenoude tempels en de machtige Nijl. Als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur en een duik in de geschiedenis, moet je mee met de groepsreis Egypte. We duiken diep in de wereld van de farao's, ontdekken de bijzondere piramides en bewonderen tempels die al eeuwen hebben doorstaan. In dit blog nemen we je mee door enkele van de meest fascinerende oude beschavingen die je tijdens de singlereis Egypte zult ontdekken.

Geschiedenis van Egypte

De geschiedenis van Egypte is enorm rijk en ook super fascinerend. Het is leuk om alvast het een en ander erover te weten voordat je meegaat met de singlereis Egypte. Dat maakt je bezoek nog bijzonderder. Het land van de farao's werd geregeerd door verschillende koninklijke families die bekendstaan als farao's. Deze heersers, die werden beschouwd als goddelijke figuren, regeerden over het oude Egypte met absolute macht.

De Egyptische beschaving kende vele glorieuze periodes, waaronder het Oude Rijk, het Middenrijk en het Nieuwe Rijk. Tijdens het Oude Rijk werden de beroemde piramides gebouwd, waaronder de Grote Piramide van Gizeh, als laatste rustplaats voor de farao's. Tijdens het Middenrijk kwam het land tot bloei op het gebied van kunst, literatuur en architectuur. De farao's stonden bekend om hun bouw van tempels en het ontwikkelen van een bureaucratie. Het Nieuwe Rijk wordt beschouwd als de meest glorieuze periode van de Egyptische geschiedenis. Onder farao's zoals Ramses II bereikte het rijk zijn hoogtepunt van macht en invloed. Grote bouwprojecten werden ondernomen, en er ontstonden grote militaire campagnes om het rijk uit te breiden.

Beroemde farao's zoals Hatsjepsoet, Toetanchamon, Ramses II en Cleopatra zijn enkele van de bekendste figuren uit de Egyptische geschiedenis. Hun bestaan heeft veel invloed gehad op de wereldgeschiedenis en fascinerend voor vele mensen over de hele wereld.

Archeologische hoogtepunten van de groepsreis Egypte

Tijdens de singlereis Egypte gaan we veel oude piramides, tempels en archeologische vindplaatsen bezoeken. Deze zijn echt onderdeel van de rijke geschiedenis en een must tijdens een groepsreis Egypte. Wij vertellen je alvast graag wat meer over een aantal plekken die we gaan bezoeken.

Piramides van Gizeh

Als je aan Egypte denkt, is de kans groot dat deze piramides als eerste in je opkomen. En terecht! Deze meesterwerken van oude architectuur staan al meer dan 4500 jaar in de woestijn te pronken en zijn een absolute must-see tijdens je groepsreis Egypte. De Grote Piramide, ook bekend als de Piramide van Cheops, is het grootste van de drie en werd gebouwd als laatste rustplaats voor farao Cheops. Met zijn hoogte en ingewikkelde constructie is het een van 's werelds grootste architectonische prestaties. De Piramide van Chefren, iets kleiner dan die van Cheops maar nog steeds indrukwekkend, valt op door de nog aanwezige bovenlaag van gladde kalksteen. De Piramide van Mykerinos, is de kleinste van de drie. Hoewel kleiner, is hij niet minder fascinerend en laat het goed de bouwtechnieken van de oude Egyptenaren zien. Naast de piramides vind je hier ook de wel bekende Sphinx. Dit is een iconisch standbeeld met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een farao. De Sphinx is een van de oudste en grootste standbeelden ter wereld.

Philae tempel

Deze oude Egyptische tempel, gewijd aan de godin Isis, is gelegen op het eiland Philae in de Nijl. Het werd gebouwd tijdens de Ptolemeïsche periode en diende voor de verering van Isis, de godin van liefde, magie en moederschap. De tempel is prachtig gedecoreerd met hiërogliefen, reliëfs en beelden die scènes uit de Egyptische mythologie en religie voorstellen. Tijdens de groepsreis Egypte verken je de hoofdtempel, de heilige voorhof, de zuilengang en de verschillende kapellen. 

Tempel Abu Simbel

Deze indrukwekkende tempel bevindt zich aan de oevers van het Nassermeer, in Zuid-Egypte. Het bestaat uit twee imposante tempels die zijn uitgehouwen in de rotsen tijdens het bewind van farao Ramses II in de 13e eeuw voor Christus. De grote tempel is gewijd aan Ramses II zelf, terwijl de kleinere tempel is opgedragen aan zijn geliefde koningin Nefertari. Je vind er prachtige reliëfs en inscripties die de militaire overwinningen en goddelijke status van de farao verheerlijken. De tempels zijn beroemd om hun gigantische beelden van Ramses II die de ingang bewaken. Absoluut niet te missen tijdens de singlereis Egypte.

Kom Ombo

Deze unieke dubbele tempel is een van de meest intrigerende archeologische sites tijdens de groepsreis Egypte. De tempel is gewijd aan twee goden: de valkgod Horus en de krokodillengod Sobek. De ene helft van de tempel is gewijd aan Horus en de andere helft is gewijd aan Sobek. Je vindt er verschillende reliëfs en inscripties die deze goden vereren. Bovendien kun je hier ook de overblijfselen zien van een oude krokodillen mummie, een eerbetoon aan de god Sobek.

Tempel van Horus

Deze tempel is een van de best bewaarde tempels die je gaat zien tijdens de singlereis Egypte. Gewijd aan de valkgod Horus, staat deze tempel bekend om zijn indrukwekkende architectuur en gedetailleerde reliëfs. Je kunt hier de grootsheid van het oude Egypte nog echt voelen. Er zijn veel grote zuilengalerijen en muurtekeningen die je de overwinningen van Horus en de rituelen van het tempelleven laten zien.

Luxor Tempel

De Luxor-tempel is een meesterwerk van oude architectuur en een van 's werelds grootste tempels. Deze tempel is gewijd aan de god Amun en straalt echt grootsheid en macht uit. Je vindt er veel grote zuilen, uitgestrekte binnenplaatsen en ingewikkelde reliëfs. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet en de oude Egyptenaren in het echt ziet. De tempel staat als een monument voor de tijdloze spirituele en architectonische prestaties van de mensheid. Een plek die je echt gezien wilt hebben tijdens de groepsreis Egypte.

Vallei der Koningen 

Samen met de piramides van Gizeh behoort de Vallei der Koningen tot de beste archeologische plekken in Egypte. Je vindt er vele koningsgraven van farao’s als Amenhotep, Ramses || en de welbekende Toetanchamon. Vele van de tombes bevatten muurschilderingen die de verhalen van de koningen vertellen. Iets verderop vind je ook de Vallei der Koninginnen voor de vrouwelijke farao’s.

Kolossen van Memnon

De beroemde Kolossen van Memnon zijn gigantische standbeelden die aan de westelijke oever van de rivier de Nijl in Egypte staan. Deze kolossale beelden, die meer dan 3.400 jaar oud zijn, zijn een spectaculaire erfenis van het oude Egypte. Ze stellen farao Amenhotep III voor en bewaken de ingang van zijn dodentempel. Deze standbeelden zijn zo groot dat ze al eeuwenlang mensen verbazen. Ze zijn wel 18 meter hoog! De Kolossen van Memnon zijn niet alleen enorm indrukwekkend om te zien, maar ook een fascinerend stukje geschiedenis dat je terugvoert naar de tijd van de farao's.

 

Je weet nu al wat meer over de geschiedenis en enkele plekken die je gaat bezoeken tijdens de singlereis Egypte. Uiteraard gaan we er nog veel meer bezoeken dus bekijk ook zeker eens het dag tot dag programma van de groepsreizen Egypte. Naar welke kijk jij het meest uit?

Als je groepsreizen naar Egypte overweegt is het een aanrader om je vooraf goed te verdiepen in de rondreis die je gaat boeken. Je boekt met deze reis een volle reis met veel inbegrepen excursies. Dat is superleuk, maar voor mensen ook wel eens te intensief. Overweeg dus goed of een vol programma met veel excursies bij jou past.