Groepsreis Frankrijk met leeftijdsgenoten

Groepsreis Frankrijk met leeftijdsgenoten

Groepsreizen Europa Singlereizen Alleen op reis

Ben jij al klaar voor de zomer? Als je op zoek bent naar een actieve vakantie in het zonnige Frankrijk dan is dit de groepsreis Frankrijk voor jou! Frankrijk is al ruim bekend onder de Nederlanders. Niet alleen omdat het dichtbij is, maar ook omdat het er heerlijk zonnig is en het land voor zoal natuurliefhebbers als stadsmensen veel te bieden heeft. Maar bij deze jongerenreis Frankrijk gaat het natuurlijk vooral om de natuurliefhebbers! Tijdens deze groepreis Frankrijk ga je het avontuur tegemoet in de Franse Alpen. De Frankrijk jongerenreis duurt 10 dagen en zit bomvol met allerlei leuke en sportieve activiteiten.

Op het programma tijdens de jongerenreis Frankrijk

Het avontuur begint in Nederland waarbij je vanaf verschillende opstapplaatsen met de bus vertrekt richting de Franse Alpen. Deze busrit is ideaal om alvast kennis te maken met je groepsgenoten van de Frankrijk groepsreis. De bus rijdt na wat enkele pitstops door naar Guillestre, waar het tijd is om kennis te maken met de rest van je vakantiegenoten en daarna heerlijk te relaxen in de prachtige natuur van Frankrijk. Na een korte wandeling om de buurt te verkennen, staat er direct een pubquiz op het programma van de jongerenreis Frankrijk.

Frankrijk groepsreis

Voor de volgende dag staat er een activiteit gepland die al voor een echte adrenalineboost zorgt, namelijk raften! Tijdens de groepsreis Frankrijk ga je twee keer raften. Je betreedt op de derde dag van de jongerenreis Frankrijk met je raft de rivier Durance. Deze tocht zal eerst rustig beginnen, maar laat dit geen bedrog zijn. Deze rivier kent ook zijn ruige stukken!

Een activiteit waar je ook kennis mee maakt deze groepsreis Frankrijk is hydrospeed. Hierbij krijg je een helm op en zwemvest om, en moet je op je buik op een board gaan liggen. Met dit board ga je vervolgens het water op. Het heet niks voor niks hydrospeed, doordat je dicht bij het water zit lijkt alles sneller te gaan. Na deze dag heb je een dagje vrij om bij te komen van deze ervaring.

De volgende activiteit heet canyoning en bij deze activiteit wordt je mogelijke hoogtevrees op de test gesteld. Voor deze activiteit moet je niet bang zijn om van rotsen af te springen of om er overheen te lopen door een stromende waterval. Hierbij ga je namelijk een interessante route afleggen en loop je door een rivierkloof heen. Je moet gaan zwemmen, springen, glijden, noem het maar op. Je vecht je weg als het ware door de elementen heen en samen met je groepsgenoten zorgen jullie ervoor dat je samen met elkaar de eindbestemming behaald.

Na het raften, hydrospeeden en canyoningen ga je nogmaals de Durance op. Dit keer om te kanoën in een tweepersoons kano. Je zult merken dat je dezelfde rivier bij elke activiteit weer op een andere manier ervaart. 

Nu ben je aangekomen op het moment waar je vast al dagenlang naar hebt uitgekeken. Op de eerste dag van deze groepsreis Frankrijk heb je al kennisgemaakt met het raften. De navolgenden dagen heb je verschillende activiteiten gedaan waarbij je samen met je vakantiegenoten het water hebt getrotseerd. Nu is het moment aangebroken. Je gaat voor de tweede keer raften, maar deze keer op rivier de Guil. Deze rivier is heftiger en sneller dan de rivier waar je hiervoor op getraind hebt. Dit is tevens ook de laatste sportactiviteit die je deze jongerenreis Frankrijk gaat doen. Je hebt nog even een kort dagje vrij en daarna is het weer tijd om op de bus naar huis te gaan.

Frankrijk groepsreis - Raften

Voor deze Frankrijk groepsreis is het handig om een goede conditie te hebben, lees altijd van tevoren wat je gaat doen en of de activiteiten ook haalbaar zijn voor jezelf. Je hoeft uiteraard geen topsporter te zijn voor deze reis. Bij de activiteiten zullen ervaren en gediplomeerde lokale instructeurs aanwezig zijn. Houd er rekening mee dat we alle activiteiten uitvoeren, maar dat de volgorde waarin we dit doen kan afwijken.

Gezellig kamperen groepsreizen Frankrijk

Je verblijft tijdens de jongerenreis Frankrijk op camping la Rochette, gelegen in Guillestre. Per leeftijdsgroep zit je op een apart kampement. Je slaapt hierbij in tenten. In één tent passen maximaal 4 personen. Tijdens de busrit richting de camping heb je alle tijd om een groepje samen te stellen waarmee je gaat slapen. Hierbij slapen mannen en vrouwen apart. Als je aangeeft als stel te reizen kan hier meestal een aparte tent voor geregeld worden (niet gegarandeerd). De tenten zijn voorzien van slaapmatjes of veldbedjes. Zelf mag je ook een matje meenemen als je dit prettiger vindt, deze moet dan natuurlijk wel in je bagage passen. Je neemt zelf een slaapzak en kussentje mee tijdens deze Frankrijk jongerenreis.

Jongerenreizen Frankrijk - Camping

Bij de kampementen is ook een kooktent aanwezig. Deze is voorzien van kookgerei en een koelkast. Bij aankomst maken jullie met zijn allen een groepspot aan, hiermee doe je de inkopen voor het avondeten. Jullie mogen dan zelf bepalen welk maal er gekookt gaat worden. Het koken doe je vervolgens in kleine groepjes, en dan is het tijd om jullie zelf gemaakte avondmaal met zijn allen op te eten. Voor onze koffieliefhebbers is er in de kooktent een koffieapparaat aanwezig. In de slaaptenten is het in verband met de veiligheid niet mogelijk om je telefoon/powerbank op te laden. In de kooktent is hier plek voor vrijgehouden. Je moet natuurlijk deze mooie reis wel zien vast te leggen ;).

De camping biedt zelf diverse faciliteiten aan waar je gebruik van kunt maken. Voor twee van deze activiteiten wordt een vergoeding gevraagd, houd hier rekening mee. Dit is voor het zwembad (ong. 3 Euro) en voor WIFI. De meeste telefoon-abonnementen zijn echter gewoon geldig in het buitenland. Dus vaak is WIFI niet nodig. Daarnaast is de camping voorzien van een tafel tennis tafel en jeu de boules banen, een barretje, een winkel met vers brood en eenvoudig voedsel en is er een wasmachine/droger aanwezig. 

Mocht je nou een dagje niet zo'n zin hebben om te koken dan kan je natuurlijk ook het prachtige dorpje ontdekken en hier verschillende restaurantjes bezoeken om een hapje te eten of om gezellig met de hele groep een drankje te doen. Naast de activiteiten is er genoeg ruimte gehouden voor optionele activiteiten en om te relaxen. Het stadje Guillestre biedt zelf ook leuke activiteiten. In de zomer worden er nog wel eens feesten georganiseerd. Het is een prachtig stadje om een mooie wandeling in te maken. Als je nou zin hebt om in de natuur te zwemmen is een half uur verwijderd van de camping een stuwmeertje te vinden. 

Jongerenreizen Frankrijk - Guillestre

Optionele activiteiten Frankrijk jongerenreizen en belangrijke informatie

Naast de door Simi georganiseerde groepsreis Frankrijk activiteiten zijn er ook optionele activiteiten. Als je een vrije dag hebt, maar toch zin hebt om iets avontuurlijks te doen zijn er enkele activiteiten waar je jezelf voor kunt inschrijven:

  • Rockclimbing (50 euro)
  • Via Ferrata Extreme (60 euro)
  • Hydrospeed school (35 euro)
  • Whitewaterswimming (30 euro)

Deze kun je ter plaatste contant afrekenen. Het programma zit in principe vol genoeg om geen optionele activiteiten meer bij te hoeven boeken. Voor de echte thrillseekers zijn er uiteraard wel genoeg mogelijkheden om een extra activiteit bij te boeken. De optionele activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en op eigen risico. We hebben geen invloed op tussentijdse prijswijzigingen van de optionele activiteiten.

De prijzen in Frankrijk liggen zowel in de supermarkt als in de horeca ongeveer gelijk aan de Nederlandse prijzen. Houdt er wel rekening mee dat je niet overal in Frankrijk kunt pinnen. Neem dus genoeg contant geld mee. 

Mocht je ter plekke vragen hebben dan kun je deze stellen aan de Simi-host. De Simi-host is al aanwezig op de camping op het moment dat je op de locatie aankomt.

Waarom met Simi mee naar Frankrijk?

Simi Reizen biedt de jongerenreizen en groepsreizen Frankrijk aan als pakketreis. Veel is hierbij inbegrepen, denk aan de busreis, diverse activiteiten en de overnachtingen op de camping. Op de reispagina kun je een overzicht vinden van wat precies inclusief en exclusief is bij je reissom. Het leuke aan een groepsreis is dat er sprake is van gezelligheid, avontuur en activiteiten. Simi zoekt de beste plekken af en zorgt dat er voldoende voorzieningen en faciliteiten aanwezig zijn. Met Simi reis je altijd met leeftijdsgenoten zodat er altijd wel iemand tussen zit waarmee je het goed kunt vinden. Het grootste deel van onze reizigers reist ook alleen. Hierdoor kun je veel nieuwe reizigers leren kennen. Van te voren is het ook al mogelijk om je reisgenoten te leren kennen door samen een appgroep aan te maken, dit kan via Mijn Simi.

Met deze Frankrijk jongerenreis leer je de actieve en avontuurlijke kant van Frankrijk kennen en ga je van je traditionele strandvakantie naar een actieve vakantie waar je veel nieuwe mensen gaat leren kennen. Je maakt kennis met verschillende wateractiviteiten en bent op een actieve en sociale manier lekker sportief bezig. Frankrijk heeft veel mooie natuur te bieden en het authentieke stadje Guillestre zorgt voor een hele nieuwe Franse ervaring. Kom het ontdekken en schrijf je in voor deze groepsreis in de prachtige Alpen van Frankrijk!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.