Groepsreizen met hikes

Groepsreizen met hikes

Groepsreizen Europa

Met ruim 35 reisbestemmingen zowel binnen als buiten Europa is het kiezen van de meest geschikte groepsreis nog best een uitdaging. Veel van de reizen die we aanbieden hebben een actief karakter. In dit artikel gaan we in op groepsreizen waar wandelingen en hikes opgenomen zijn in het reisprogramma. 

De ultieme hike - Nepal Everest Basecamp! 

Als we het over hiken hebben is het reizen naar het basiskamp van de Mount Everest misschien wel de meest avontuurlijke wandelvakantie die je kunt boeken. Tijdens deze hike loop je, omringd door de hoge bergen van de Himalaya, naar het basiskamp van de Mount Everest, vanwaar bergbeklimmers proberen de top te bereiken. Een unieke reis waar je elke dag een mooie hike maakt. Moet je een absolute topconditie hebben? Dat valt wel mee, maar je moet het wel echt leuk vinden om te hiken én goede bergschoenen hebben om deze tocht succesvol te maken. 

Deze groepsreis wordt slechts enkele keren per jaar georganiseerd. Wees er dus op tijd bij als je deze reis wilt boeken!

Groepsreizen Ierland

Een stuk dichter bij huis vind je het mooie Ierland. Deze groepsreis is een beetje een mix van mooie wandelingen, bijvoorbeeld naar de top van Diamond Hillen langs de beroemde Cliffs of Moher, maar biedt daarnaast ook een hoop sfeer en gezelligheid. We bezoeken Ierse steden, gaan natuurlijk een pub bezoeken en reizen langs de mooiste plekjes van Ierland. 

De hikes tijdens deze reis zijn voor iedereen te doen overigens, we hebben geen hele extreme hikes opgenomen in het programma.

Ierland groepsreizen hike

Groepsreis Noorwegen en Zweden

Een vakantie voor natuurliefhebbers! Je begint je groepsreis in het mooie Zweden, waar je. de eerste vijf dagen van je reis zult verblijven. Vervolgens trekken we via het Fulufjället National Park naar Noorwegen. We bezoeken de mooiste plekjes van Noorwegen en zien fjorden, gletsjers, meren, bergen en bossen. De hikes tijdens deze groepsreis stemmen we zoveel mogelijk af op het niveau van de groep. Met een hele sportieve groep zullen we iets pittiger hikes lopen. 

Voor natuurliefhebbers is deze rondreis een aanrader. Je bent elke dag in de natuur, kampeert 's avonds met je reisgenoten op mooie campings en kunt genieten van de unieke natuur in zowel Noorwegen als Zweden. 

Bulgarije reis

Bulgarije is vermoedelijk niet direct het eerste land waar je aan denkt op het moment dat je een jongeren groepsreis wilt boeken. Toch raden we je aan deze groepsreis goed te bekijken, omdat het qua prijs/kwaliteit en afwisseling 1 van de beste reizen in het aanbod is. 

We maken tijdens deze rondreis een aantal wandelingen. Zo maken we een prachtige wandeltocht door het Nationaal Park Pirin, hebben we een stadstour door de hoofdstad Sofia op het programma staan en wandelen we naar het bijzondere Shipka monument. Een reis die je zeker moet bekijken! 

Groepsreizen in de Verenigde Staten en Canada

Bij de rondreizen door de VS en Canada bepaal je in grote mate zelf of en hoeveel en hoe intensief je gaat hiken. Tijdens deze groepsreizen reizen we met auto's door Noord-Amerika. De route staat vast, maar de invulling is deels aan jezelf en de mensen waarmee je reist. 

Er is dus volop gelegenheid om mooie hikes te maken, bijvoorbeeld in Yosemite National Park in Californië, in Banff National Park in Canada of in Zion National Park als je de Grand Tour of the West boekt. Volop keus dus en door de flexibele manier van rondreizen kun je goed onderling afstemmen welke hikes je wilt maken. Houd er rekening mee dat je in dat geval wel zelf wat vooronderzoek moet doen. Onze reisleider kan je wel op weg helpen, maar juist omdat het zulke flexibele rondreizen zijn is je eigen input hier ook van groot belang. 

Wat moet je je voorstellen bij een wandelreis? 

We hebben er bij Simi voor gekozen om de reizen laagdrempelig te houden. Behalve voor de trekking in Nepal en de groepsreis Ecuador zijn er verder geen reizen waarvoor je echt een specifieke conditie moet hebben. Je moet wel van hiken houden natuurlijk, maar hoeft geen doorgewinterde bergwandelaar te zijn.