Groepsreizen Malediven en corona

Groepsreizen Malediven en corona

Deze pagina is op 12 juli 2022 bijgewerkt naar de op 12 juli geldende toegangseisen voor de Malediven.

Voor de prijzen en vertrekdata van onze singlereizen Malediven kijk je hier

Groepsreizen op de Malediven - tropisch en onvergetelijk!

De Malediven zijn een groep eilanden en eilandjes in de Indische Oceaan en staan bekend om de vele luxe-resorts en zijn lange tijd een exclusieve bestemming geweest voor rijke mensen. Sinds een jaar of tien mogen lokale eilandbewoners ook guesthouses opereren op de eilanden waar de inwoners ook zelf wonen. Dus geen resort, maar prachtige guesthouses, met wifi en airconditioning tussen de locals. Dit zorgt ervoor dat we een tropische, onvergetelijke reis kunnen verzorgen met heel veel activiteiten. Natuurlijk ga je ook naar de Malediven om te genieten van prachtig weer en de zee die zo blauw is als hij op de plaatjes lijkt. 

De Malediven zijn het hele jaar door te bezoeken. De temperatuur ligt altijd tussen de 25 en de 30 graden. Tussen december en april reis je in het droogste seizoen. Tussen mei en november valt er meer regen. Dat beperkt zich tot felle, korte buien en een nog altijd aangename temperatuur. Het zeewater is het hele jaar door rond de 30 graden warm en de buitentemperatuur ligt altijd tussen de 25 en 30 graden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, de kans dat je twee weken lang dag in dag uit regen hebt is nihil (gelukkig!). 

Malediven groepsreis

Praktische zaken - inreizen Malediven tijdens corona

Op het moment van schrijven (12-07-2022):

  • Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs nodig om naar de Malediven te reizen.
  • Hoef je geen test in te plannen voorafgaand je reis naar de Malediven (ongeacht je vaccinatiestatus).
  • Dien je wel binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht een gezondheidsverklaring in te vullen (zowel voor de heenweg als de terugweg). Een linkje naar dit formulier kun je vinden in je vertrekinformatie.
  • Houd er rekening mee dat aan boord van de vlucht en in binnenruimtes op de Malediven mondkapjes nog wel verplicht gesteld kunnen worden.

Zoals je ziet valt het allemaal wel mee dus. 

Standaard inreisregels Malediven

Losstaand van de corona inreisvoorwaarden, dien je aan de volgende algemene regels te voldoen.

  • Voor de Malediven heb je een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit de Malediven.
  • Als toerist krijg je een toeristenvisum. Deze hoef je niet vooraf aan te vragen. 

Wat is aan te raden qua verzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten is verplicht als je meereist met een van de reizen van Simi Reizen. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.

Indien je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit: let goed op wat gedekt wordt. Je kunt je verzekering ook via Simi afsluiten. Check dan deze pagina vooraf. 

In normale jaren is het een afweging of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, gedurende de corona-pandemie raden we je aan dit extra goed af te wegen. Stel dat je vlak voor vertrek corona krijgt, dan is je verzekering een goede back-up. 

singlereis malediven

Droombestemming - Malediven

Dat de Malediven een droombestemming zijn is bijna een understatement. Het eiland waar we verblijven is een lokaal eiland, waar dus ook de inwoners zelf wonen. Dat maakt het een unieke bestemming. We hebben veel activiteiten op de planning staan op de Malediven, vrijwel allemaal watergerelateerd, maar ook gericht op kennismaking met de locals en de cultuur op de eilanden in de Malediven. 

We maken een introductieduik, een prachtige boottocht, gaan snorkelen bij een koraalrif, gaan nachtvissen, maken een daguitstap op een boot of resort (afhankelijk van de mogelijkheden ivm covid) en meer. 

Wat onze reizen naar de Malediven extra bijzonder maken zijn dingen als een voetbalwedstrijdje (Nederland tegen de locals) en een traditioneel diner bij locals. 

Ook veel strandtijd

Het eiland waar we verblijven heeft verschillende stranden. Zoals je wellicht weet zijn de Malediven Islamitisch. Voor toeristen is er om die reden een speciaal strand. Op dit strand mag je gewoon in je bikini op het strand liggen en kun je als toerist gewoon genieten van het prachtige zeewater. Op de andere stranden word je als vrouw geacht om zo min mogelijke blote onderdelen te laten zien. Een t-shirt (niet doorschijnend) is het minimale. In de praktijk zullen onze reizigers meestal naar het toeristenstrand gaan, maar als je meer wilt zien én het niet erg vind om je een beetje aan te passen zijn de andere stranden ook zeker de moeite. 

Neem een boek mee, vergeet je zonnebrand niet en geniet van een onvergetelijke tijd op de Malediven! Natuurlijk ga je ook met je groep in de vrije tijd van alles kunnen ondernemen.

Gezellige groepsreizen

Qua eten en drinken

Alcohol is op de Malediven niet toegestaan. Uitzondering daarop is de dag op een resort/boottocht, waar dit geen probleem is. In samenwerking met onze lokale partner op de Malediven hebben we voor het eten een vrij internationaal menu geregeld, waar we zo afwisselend mogelijk blijven. Daarnaast zul je natuurlijk af en toe genieten van een lokale kokosnoot. Er zijn verschillende winkels op het eiland, waar je vaak alleen contant kunt betalen. 

Dieren

Krabben, pijlstaartroggen, haaien, honderden soorten tropische vissen en meer kom je tegen in de wateren rond de Malediven. Zelfs als je zwemt bij het toeristenstrand loop je kans getrakteerd te worden op fantastische dieren. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs