Groepsreizen Malediven en corona

Groepsreizen Malediven en corona

Het reisadvies voor de Malediven is op het moment van schrijven GEEL. Onze Malediven-reizen zullen doorgaan bij een oranje reisadvies. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. De door ons aangeboden reisverzekering van Europeesche Verzekeringen dekt ook bij code oranje op locatie. 

Voor de prijzen en vertrekdata van onze singlereizen Malediven kijk je hier

Update 7 april 2022: het is niet langer nodig een PCR-test te doen voor vertrek naar de Malediven, ongeacht je vaccinatiestatus. 

Groepsreizen op de Malediven - tropisch en onvergetelijk!

De Malediven zijn een groep eilanden en eilandjes in de Indische Oceaan en staan bekend om de vele luxe-resorts en zijn lange tijd een exclusieve bestemming geweest voor rijke mensen. Sinds een jaar of tien mogen lokale eilandbewoners ook guesthouses opereren op de eilanden waar de inwoners ook zelf wonen. Dus geen resort, maar prachtige guesthouses, met wifi en airconditioning tussen de locals. Dit zorgt ervoor dat we een tropische, onvergetelijke reis kunnen verzorgen met heel veel activiteiten. Natuurlijk ga je ook naar de Malediven om te genieten van prachtig weer en de zee die zo blauw is als hij op de plaatjes lijkt. 

De Malediven zijn het hele jaar door te bezoeken. De temperatuur ligt altijd tussen de 25 en de 30 graden. Tussen december en april reis je in het droogste seizoen. Tussen mei en november valt er meer regen. Dat beperkt zich tot felle, korte buien en een nog altijd aangename temperatuur. Het zeewater is het hele jaar door rond de 30 graden warm en de buitentemperatuur ligt altijd tussen de 25 en 30 graden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, de kans dat je twee weken lang dag in dag uit regen hebt is nihil (gelukkig!). 

Malediven groepsreis

Praktische zaken - inreizen Malediven tijdens corona

  • Inreizen mag uitsluitend naar eilanden met een vaccinatiegraad van 90% of hoger. Het eiland waar onze reis plaatsvindt (Velidhoo) voldoet daaraan. 
  • Als toerist krijg je een toeristenvisum. Deze hoef je niet vooraf aan te vragen. 
  • Afhankelijk van waar je overstap plaatsvindt naar de Malediven moet je je PCR-test inplannen binnen 48 uur voor vertrek. Voor de Malediven zelf is 96 uur toegestaan. Er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar de Malediven, vaak stap je over in Dubai, Doha of Abu Dhabi. 
  • Indien je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit: let goed op wat gedekt wordt. Je kunt je verzekering ook via Simi afsluiten. Check dan deze pagina vooraf. 

Zoals je ziet valt het allemaal wel mee dus. In normale jaren is het een afweging of je een annuleringsverzekering moet afsluiten, maar gedurende de corona-pandemie raden we je dit toch echt zeer dringend aan. Stel dat je vlak voor vertrek positief zou testen, dan is je verzekering een goede backup. 

singlereis malediven

Droombestemming - Malediven

Dat de Malediven een droombestemming zijn is bijna een understatement. Het eiland waar we verblijven is een lokaal eiland, waar dus ook de inwoners zelf wonen. Dat maakt het een unieke bestemming. We hebben veel activiteiten op de planning staan op de Malediven, vrijwel allemaal watergerelateerd, maar ook gericht op kennismaking met de locals en de cultuur op de eilanden in de Malediven. 

We maken een introductieduik, een prachtige boottocht, gaan snorkelen bij een koraalrif, gaan nachtvissen, maken een daguitstap op een boot of resort (afhankelijk van de mogelijkheden ivm covid) en meer. 

Wat onze reizen naar de Malediven extra bijzonder maken zijn dingen als een voetbalwedstrijdje (Nederland tegen de locals) en een traditioneel diner bij locals. 

Ook veel strandtijd

Het eiland waar we verblijven heeft verschillende stranden. Zoals je wellicht weet zijn de Malediven Islamitisch. Voor toeristen is er om die reden een speciaal strand. Op dit strand mag je gewoon in je bikini op het strand liggen en kun je als toerist gewoon genieten van het prachtige zeewater. Op de andere stranden word je als vrouw geacht om zo min mogelijke blote onderdelen te laten zien. Een t-shirt (niet doorschijnend) is het minimale. In de praktijk zullen onze reizigers meestal naar het toeristenstrand gaan, maar als je meer wilt zien én het niet erg vind om je een beetje aan te passen zijn de andere stranden ook zeker de moeite. 

Neem een boek mee, vergeet je zonnebrand niet en geniet van een onvergetelijke tijd op de Malediven! Natuurlijk ga je ook met je groep in de vrije tijd van alles kunnen ondernemen.

Gezellige groepsreizen

Qua eten en drinken

Alcohol is op de Malediven niet toegestaan. Uitzondering daarop is de dag op een resort/boottocht, waar dit geen probleem is. In samenwerking met onze lokale partner op de Malediven hebben we voor het eten een vrij internationaal menu geregeld, waar we zo afwisselend mogelijk blijven. Daarnaast zul je natuurlijk af en toe genieten van een lokale kokosnoot. Er zijn verschillende winkels op het eiland, waar je vaak alleen contant kunt betalen. 

Dieren

Krabben, pijlstaartroggen, haaien, honderden soorten tropische vissen en meer kom je tegen in de wateren rond de Malediven. Zelfs als je zwemt bij het toeristenstrand loop je kans getrakteerd te worden op fantastische dieren. 

terug naar blogs