Groepsreizen Verenigde Staten en Corona

Groepsreizen Verenigde Staten en Corona

Deze pagina is op 7 juli 2022 bijgewerkt naar het op 7 juli geldende reisadvies en de op 7 juli geldende toegangseisen voor de VS.

Het reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika is GROEN op het moment van schrijven. Om naar de VS te mogen reizen dien je volledig gevaccineerd te zijn. Een boosterprik is op dit moment niet verplicht.

Rondreizen door de Verenigde Staten - het kan weer!

Vanaf 8 november 2021 waren de grenzen weer open en sinds toen was het mogelijk de VS te bezoeken, ook voor vakantie! De verschillende staten in de VS hanteerden begin dit jaar verschillende regels. Zo waren er in Utah en Florida eigenlijk geen beperkingen, terwijl staten als Californië en New York meer regels hadden. Op dit moment zul je ook op verschillende plekken nog je vaccinatiebewijs moeten laten zien.

Ook dit jaar weer heb je keuze uit verschillende rondreizen door de VS. Onder meer onze rondreizen Californië, de Nationale Parken rondreizen, maar ook de Deep South groepsreis voeren we dit jaar uit. Dit is hét moment om die fantastische roadtrip in de VS te maken. Boek je bij ons, dan zorgen wij er ook voor dat je vooraf precies weet wat je moet regelen voor vertrek. 

Rondreizen VS corona

Praktische zaken rondom reizen naar de Verenigde Staten

  • De Verenigde Staten laten uitsluitend volledig gevaccineerde reizigers toe. Op dit moment is een boosterprik niet nodig, maar we houden er rekening mee dat dit wel aangepast kan worden ergens in de komende maanden. Houd er rekening mee dat dit kort voor vertrek kan wijzigen. Een herstelbewijs of testbewijs is niet afdoende. 
  • Je hoeft geen test meer te doen alvorens de reis.
  • Je moet een ESTA aanvragen. Dat is niet nieuw, maar moest altijd al. 
  • Je moet een attestation form invullen. Dit is een formulier waarin je verklaart op de hoogte te zijn van de regels. Deze wordt door de luchtvaartmaatschappij verzameld. Je kunt dit formulier vinden in je vertrekinformatie.
  • Voor terugkomst in Nederland hoef je niets te laten zien. Voorheen was een test nog verplicht, gelukkig is dit niet meer het geval. Ook hoef je thuis niet in quarantaine.
  • Vanzelfsprekend moet je een geldig paspoort hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is. 
  • Neem voor de zekerheid een aantal mondkapjes mee in je handbagage. Diverse airlines die naar de VS vliegen hebben het nog als verplichting dat je deze dient te dragen.

Wanneer volledig gevaccineerd VS?

De meest recente regels kun je vinden op deze pagina. Op het moment van schrijven gaat het om:

  • Je hebt minstens 2 weken geleden je tweede dosis gekregen van de corona vaccinatie die uit 2 prikken bestaat (bv. Pfizer, Moderna of AstraZeneca)
  • Je hebt minstens 2 weken geleden je eerste dosis gekregen van de corona vaccinatie die slecht uit 1 prik bestaat (bv. Janssen)

Met een herstelbewijs of testbewijs kun je de VS niet binnenreizen. Ook één van de twee benodigde dosissen in combinatie met een herstelbewijs is niet geldig. Je dient dus echt volledig gevaccineerd te zijn om de VS binnen te mogen reizen. Op deze pagina kun je lezen welke vaccinaties worden geaccepteerd.

Verenigde Staten corona

Business as usual in de VS

Hoewel de Verenigde Staten de grenzen lange tijd dichtgehouden hebben voor internationale bezoekers is het leven in de VS weer vrijwel terug naar normaal. Er zijn staten waarin een mondkapje binnen verplicht is. Er zijn ook staten waar eigenlijk geen regels meer gelden. Een vaccinatiebewijs kan in sommige staten verplicht zijn voor het eten in restaurants etc. Je gewone coronacheck-app is hiervoor voldoende. Als je op het vraagtekentje rechtsboven tikt, komen de gegevens van je vaccinatie in beeld. Dit is in onze ervaring altijd voldoende. Voor het binnenreizen van de VS dien je wel de papieren versie te printen. Instructies hiervoor kun je vinden in je vertrekinformatie.

Buiten dat zul je weinig van covid merken in de Verenigde Staten. Alles is gewoon open en aangezien je toch al gevaccineerd moet zijn om het land binnen te komen, is ook dat geen verdere belemmering. 

Rondreis Amerika covid

Wat dekt je reisverzekering in de VS?

Elke reisverzekering heeft andere voorwaarden. Als je een doorlopende reisverzekering hebt raden we je absoluut aan om voor vertrek te informeren wat wel en niet gedekt wordt. De reisverzekering die door Simi wordt aangeboden dekt vrijwel alles.

Is een annuleringsverzekering handig?

In normale tijden is het altijd een kwestie van afwegen of een annuleringsverzekering waarde toevoegt. Nu corona nog zo wijdverspreid is raden we je zeker aan een annuleringsverzekering te overwegen. Deze dekt (indien via Simi afgesloten) namelijk ook een positieve corona besmetting voor vertrek. Wel zo prettig, want hoewel mensen voor vertrek natuurlijk wel een beetje opletten is het niet altijd te voorkomen. 

Maar..... ook Amerika wordt duurder

Net als in Europa is ook in de VS de inflatie hoog. Met name huurauto's zijn stukken duurder dan voor corona, maar ook uit eten gaan en brandstof zijn duurder dan ze voorheen waren. Deels hebben we dat verwerkt in de reissom, maar houd er rekening mee dat je ter plaatse ook iets meer kwijt zult zijn. 

Voor de huurauto's komt dat vooral omdat op het moment dat corona de wereld stil legde, veel huurauto's teruggestuurd zijn naar de dealer. Daarmee werden kosten gedrukt, maar het herstel van de zin om te reizen is zo groot dat het verhuurders nu gewoon niet lukt om voldoende auto's te krijgen. Gevolg? Hogere prijzen en minder keus. Dat zal ongetwijfeld weer herstellen, maar voor 2022 is het even niet anders. 

Groepsreizen VS

Voor een overzicht van de groepsreizen Amerika kijk je hier. Met Simi reis je in groepsverband, met verschillende SUV's, dwars door Amerika. We hebben verschillende rondreizen in het aanbod die stuk voor stuk de moeite van het ontdekken waard zijn. Ga je voor het eerst naar Amerika? Dan is Californië of de Nationale Parken rondreis onze aanrader. Ben je vaker geweest en heb je een voorliefde voor natuur? Dan is de noordwest USA rondreis DE reis om te boeken. 

covid rondreizen amerika

Single vakantie met Simi

Als je een single vakantie met Simi boekt, regelen wij de belangrijkste dingen voor je. Jij hoeft je alleen maar aan te sluiten, de vertrekinformatie door te lezen en lekker op vakantie te gaan. Bij een single vakantie met Simi boek je standaard een reis incl. vervoer, verblijf en activiteiten. Voor de VS geldt dat al onze rondreizen echte roadtrips zijn waarbij je met een groep reisgenoten de Verenigde Staten gaat ontdekken. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs