Groepsreizen Verenigde Staten en Corona

Groepsreizen Verenigde Staten en Corona

Het reisadvies voor de Verenigde Staten van Amerika is GROEN op het moment van schrijven. Door Omicron en het hoge aantal besmettingen in de VS op dit moment (begin februari 2022) geldt het land als zeerhoogrisicogebied. Om naar de VS te mogen reizen dien je volledig gevaccineerd te zijn. Een boosterprik is op dit moment niet verplicht.

Rondreizen door de Verenigde Staten - het kan weer!

Vanaf 8 november 2021 zijn de grenzen weer open en is het mogelijk de VS te bezoeken, ook voor vakantie! De verschillende staten in de VS hanteren verschillende regels. Zo zijn er in Utah en Florida eigenlijk geen beperkingen, terwijl staten als Californië en New York meer regels hebben. Op verschillende plekken zul je je vaccinatiebewijs moeten laten zien.

Voor 2022 staan een groot aantal rondreizen door de VS weer gepland. Onder meer onze rondreizen Californië, de Nationale Parken rondreizen, maar ook Deep South en het Noordwesten van de VS staan op de planning voor het komende jaar. Dit is hét moment om die fantastische roadtrip in de VS te maken. Boek je bij ons, dan zorgen wij er ook voor dat je vooraf precies weet wat je moet regelen voor vertrek. 

Rondreizen VS corona

Praktische zaken rondom reizen naar de Verenigde Staten

  • De Verenigde Staten laten uitsluitend volledig gevaccineerde reizigers toe. Op dit moment is een boosterprik niet nodig, maar we houden er rekening mee dat dit wel aangepast zal worden ergens in de komende maanden. Een herstelbewijs is niet afdoende. 
  • Je dient 1 dag voor vertrek een test te doen. We raden je aan een antigeentest te plannen en niet een PCR-test waarvan de resultaten langer op zich laten wachten. Het gaat dus niet om 24 uur vantevoren, maar om 1 dag vantevoren. Dat is bij het plannen van de test handig te weten. Een antigeentest via Simi kost je EUR 23,95. 
  • Je moet een ESTA aanvragen. Dat is niet nieuw, maar moest altijd al. 
  • Je moet een attestation form invullen. Dit is een formulier waarin je verklaart op de hoogte te zijn van de regels. Deze wordt door de luchtvaartmaatschappij verzameld. 
  • Op dit moment geldt dat je bij terugkomst in Nederland een negatieve test moet laten zien. Een antigeentest die binnen 24 uur voor vertrek wordt afgenomen OF een PCR-test, maar die mag 48 uur oud zijn. Wij verwachten dat deze eis zal vervallen in de komende periode voor mensen die een booster hebben gehad. 
  • Ben je wel volledig gevaccineerd, maar heb je geen booster gehaald? Dan geldt nog een verplichte thuisquarantaine op dit moment. Heb je je booster al wel, dan vervalt deze verplichting. 
  • Vanzelfsprekend moet je een geldig paspoort hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is. 

Verenigde Staten corona

Business as usual in de VS

Hoewel de Verenigde Staten de grenzen lange tijd dichtgehouden hebben voor internationale bezoekers is het leven in de VS weer vrijwel terug naar normaal. Er zijn staten waarin een mondkapje binnen verplicht is. Er zijn ook staten waar eigenlijk geen regels meer gelden. Een vaccinatiebewijs kan in sommige staten verplicht zijn voor het eten in restaurants etc. Je gewone coronacheck-app is hiervoor voldoende. Als je op het vraagtekentje rechtsboven tikt, komen de gegevens van je vaccinatie in beeld. Dit is in onze ervaring altijd voldoende. 

Buiten dat zul je weinig van covid merken in de Verenigde Staten. Alles is gewoon open en aangezien je toch al gevaccineerd moet zijn om het land binnen te komen, is ook dat geen verdere belemmering. 

Rondreis Amerika covid

Wat dekt je reisverzekering in de VS?

Elke reisverzekering heeft andere voorwaarden. Als je een doorlopende reisverzekering hebt raden we je absoluut aan om voor vertrek te informeren wat wel en niet gedekt wordt. De reisverzekering die door Simi wordt aangeboden dekt eigenlijk alles, zelfs als het land nog een oranje reisadvies heeft. 

Is een annuleringsverzekering handig?

In normale tijden is het altijd een kwestie van afwegen of een annuleringsverzekering waarde toevoegt. Nu corona nog zo wijdverspreid is raden we je zeker aan een annuleringsverzekering te overwegen. Deze dekt (indien via Simi afgesloten) namelijk ook een positieve test voor vertrek. Wel zo prettig, want hoewel mensen voor vertrek natuurlijk wel een beetje opletten is het niet altijd te voorkomen. 

Maar..... ook Amerika wordt duurder

Net als in Europa is ook in de VS de inflatie hoog. Met name huurauto's zijn stukken duurder dan voor corona, maar ook uit eten gaan en brandstof zijn duurder dan ze voorheen waren. Deels hebben we dat verwerkt in de reissom, maar houd er rekening mee dat je ter plaatse ook iets meer kwijt zult zijn. 

Voor de huurauto's komt dat vooral omdat op het moment dat corona de wereld stil legde, veel huurauto's teruggestuurd zijn naar de dealer. Daarmee werden kosten gedrukt, maar het herstel van de zin om te reizen is zo groot dat het verhuurders nu gewoon niet lukt om voldoende auto's te krijgen. Gevolg? Hogere prijzen en minder keus. Dat zal ongetwijfeld weer herstellen, maar voor 2022 is het even niet anders. 

Groepsreizen VS

Voor een overzicht van de groepsreizen Amerika kijk je hier. Met Simi reis je in groepsverband, met verschillende SUV's, dwars door Amerika. We hebben verschillende rondreizen in het aanbod die stuk voor stuk de moeite van het ontdekken waard zijn. Ga je voor het eerst naar Amerika? Dan is Californië of de Nationale Parken rondreis onze aanrader. Ben je vaker geweest en heb je een voorliefde voor natuur? Dan is de noordwest USA rondreis DE reis om te boeken. 

covid rondreizen amerika

terug naar blogs