Kansberekening

Kansberekening

Corona heeft een grote invloed op de wereld, waardoor het boeken en plannen van een zomervakantie een grotere uitdaging is dan normaal. Ook voor ons is het even goed uitzoeken en kijken wat mogelijk gaat zijn. We hebben op een rijtje gezet hoe groot de kans is dat onze groepsreizen door kunnen gaan deze zomer en voor de maanden september en oktober, waarin we ook nog een groot aantal groepsreizen aanbieden. 

Onthoud ook:

  • Bij annulering door Simi Reizen ontvang je binnen 14 dagen je geld terug. Wij hebben al onze vouchers al uitbetaald en zijn dus met een schone lei de toekomst in aan het kijken. 
  • Wij verdienen ons geld pas nadat je terug bent. We hebben er dus geen belang bij om onrealistische verhalen te houden. 
  • Alle reissommen zijn altijd gedekt door de SGR. Je kunt onze aansluiting hier controleren
  • We sluiten niet uit dat prijzen stijgen doordat vliegtickets fors duurder zullen worden in de komende maanden. Boek dus tijdig. 
  • Houd rekening met een PCR test of vaccinatiebewijs, dan kan het alleen maar meevallen. 

Bekijk alle groepsreizen

Grootste kans op doorgaan: 

Kroatië Actief

Kroatië heeft vanaf het begin van de Corona-crisis duidelijkheid geboden. Op het moment van schrijven is uitsluitend een negatieve PCR-test nodig om Kroatië binnen te komen als toerist. Terrassen en winkels zijn open. Dat kan alleen maar beter worden! 

Doordat we Kroatië Actief als busreis uitvoeren regelen wij verder alles, inclusief het formulier dat ingevuld moet worden voor de douane. 

Zomer Kroatie 2021

Kroatië Deluxe en eilandhoppen Kroatië

Voor vliegreizen geldt dat een PCR-test nodig zal zijn of een bewijs van vaccinatie. We gaan er vanuit dat de inreis-eisen voor Kroatië gelijk blijven aan hoe ze nu zijn of verder versoepeld worden naarmate meer mensen een vaccin hebben mogen ontvangen. 

Slovenië outdoor

Slovenië is momenteel bereikbaar onder voorwaarden. Afgelopen zomervakanite hebben we een groot deel van onze Slovenië groepsreizen ook gewoon kunnen uitvoeren. Dit is een busreis. 

Frankrijk Actief en Actief PLUS

Frankrijk hebben we in 2020 zonder problemen kunnen uitvoeren. Voor de zomer van 2021 gaan we er ook vanuit dat dit zonder problemen gaat kunnen. Ook hier geldt dat het een busreis is wat het makkelijker maakt om flexibel te zijn. 

Wandelvakantie Oostenrijk

Oostenrijk is vorig jaar tot ver in september probleemloos open geweest. Hoewel deze groepsreis nieuw is in 2021 gaan we er vanuit dat we deze kunnen uitvoeren. Dit is ook een busreis. 

Zeilrondreis Griekenland

Deze reis is een vliegreis. De kans dat de Griekenland reizen gewoon door kunnen gaan is zeer groot. Griekenland heeft als eerste Europese land duidelijke richtlijnen vastgesteld. Een negatieve PCR-test, een bewijs dat je besmet geweest bent of een vaccinatiebewijs zijn voldoende. Steekproefsgewijs worden sneltesten bij aankomst uitgevoerd. De Griekse staat neemt alle kosten op zich als je ter plekke toch besmet zou zijn. 

Rondreis Noord-Griekenland

Hiervoor geldt hetzelfde als voor de zeilrondreis. Geen enkele reden om niet naar Griekenland te gaan deze zomer.

Grote kans op doorgaan

Rondreis Italië

Ondanks het feit dat Italië veel te verduren had van met name de eerste corona-golf is het land in de hele zomer van 2020 gewoon geopend geweest voor toerisme. Ook voor zomer 2021 ziet het er voor Italië goed uit! 

Italie rondreizen

Ierland

Ierland heeft als land de strengste lockdowns gekend van Europa. We rekenen erop dat zodra ook in Ierland de vaccinaties een bepaald punt bereiken de versoepelingen hier snel zullen gaan en buitenlands toerisme weer zonder problemen mogelijk is. 

Noorwegen/Zweden

Zowel voor Noorwegen als Zweden rekenen we erop dat deze groepsreizen kunnen doorgaan zonder al teveel beperkende maatregelen. 

Schotland

Het Verenigd Koninkrijk is het verst met vaccineren van alle Europese landen. We gaan er vanuit dat tegen de zomer Schotland weer gewoon bereisbaar is. 

Misschien wel, misschien nietjes

Verenigde Staten

Door de enorme voorsprong van de Verenigde Staten op het gebied van vaccineren is er sprake van dat de Verenigde Staten als een van de eerste bestemmingen buiten Europa weer opengesteld wordt voor Europeanen. De kans dat reizen vanaf juli door kunnen gaan is daarmee zeker aanwezig. 

Bali

Bali werkt hard aan het mogelijk maken van reizen. Helaas is het op dit moment nog niet duidelijk per wanneer toerisme weer mogelijk is. We hopen deze zomer alweer, maar houden er rekening mee dat het pas vanaf september weer kan. 

Sri Lanka

Toerisme is weer mogelijk in Sri Lanka, maar heeft op dit moment nog teveel beperkende voorwaarden om de reizen uit te kunnen voeren. We hopen dat met het stijgen van de vaccinaties ook de voorwaarden versoepelen. 

Cyprus

Hoewel Cyprus toeristen ontvangt is het nog even de vraag of we tijdig de groepen groot genoeg kunnen vullen. 

Servië

Servië is 1 van de koplopers als het gaat om vaccinaties. Hoewel Servië voor Simi maar een kleine 

Spanje

Hoewel Spanje vermoedelijk wel opent, gaat het een uitdaging worden om onze groepen genoeg te vullen voor deze groepsreizen. Dit komt vooral omdat Spanje vaak pas lastminute wordt geboekt en we voorbereidingstijd nodig hebben om een reis goed te vullen. 

Waarschijnlijk pas later (na 1 september)

Marokko

Marokko is in veel opzichten nog een ontwikkelingsland. Hoewel het vaccineren voorspoedig gaat is het op dit moment nog niet duidelijk wanneer we onze reizen die kant op kunnen oppakken. De eerste groepsreizen Marokko staan overigens pas gepland na 1 september. 

Jordanië

Op dit moment is het politiek instabiel in Jordanië. Hoewel reizen wel mogelijk gaat zijn, houden we ontwikkelingen scherp in de gaten. 

Thailand

Thailand laat per 1 juli toeristen toe naar Phuket. Voor rondreizen zullen we nog even geduld moeten hebben. 

Canada

Canada is als land telkens strikt geweest met het toelaten van toeristen. De verwachting is dat we voor zomer en herfst 2021 nog niet naar Canada kunnen reizen. Aan de andere kant kan het snel gaan, dus uitsluiten doen we het ook niet. 

Vietnam

Vietnam heeft de corona-crisis vanaf het begin goed onder controle gehad. Toch zal Vietnam vermoedelijk huiverig zijn met het toelaten van Europese toeristen tot het moment dat er een aanzienlijk deel van de bevolking is gevaccineerd. 

Wanneer moet je boeken?

  1. Als je er zelf vertrouwen in hebt, dat is het belangrijkste!
  2. Maar wel zo snel mogelijk, want hoe eerder wij weten hoe vol de groep is, hoe eerder we weten of de reis door kan gaan
  3. Houd rekening met stijgende vluchtprijzen vanaf de seconde dat iedereen tegelijk gaat boeken. Prijzen zullen dan stijgen. 
terug naar blogs