Schotland ontdekken met een groepsreis!

Schotland ontdekken met een groepsreis!

Groepsreizen Europa

Schotland is een onzettend mooi land dat zeker het ontdekken waard is! Als je mee gaat met de groepsreis Schotland, ontdek je niet alleen dit mooie land, maar kun je ook genieten van diverse inbegrepen activiteiten en een heleboel gezelligheid met je reisgroep! Als je fan bent van kamperen, hiken en graag natuur wilt combineren met cultuur, dan is dit wellicht wel de groepsrondreis jongeren die jij zoekt! In deze blog kun je alles lezen over de groepsreis Schotland.

Groepsreizen Schotland met leeftijdsgenoten

De groepsreizen Schotland duren 10 dagen, een perfecte lengte voor een gevarieerde rondreis. Je reist samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 35 jaar. Wij zijn van mening dat kamperen in Schotland een echte must-do is, daarom is het een echte kampeerrondreis! Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je deze spullen allemaal mee hoeft te slepen, daar zorgen wij voor. We combineren natuur, geschiedenis, cultuur en actief bezig zijn. Hierdoor boek je absoluut een gevarieerde groepsreis Schotland met daarnaast nog eens heel veel inbegrepen.

bell tents Scotland groepsreis

Schotland staat bekend om de fijne sfeer, de gevarieerde en ruige natuurgebieden, whisky en kastelen. Schotland is druk bevolkt in de grotere steden, maar buiten de steden kun je grote stukken rijden zonder iemand tegen te komen. Het is maar een klein stukje vliegen, maar je waant je in een compleet andere wereld! Mensen die mee gaan naar Schotland zijn reizigers die houden van gezelligheid, avontuur, wandelen, natuur, sightseeing en leuke activiteiten. Gemiddeld reist iets meer dan de helft van de reizigers alleen. 

Route groepsrondreis Schotland 

Onderaan dit kopje zie je de route van de rondreis Schotland. Zoals je kunt zien, gaan we onzettend veel ontdekken! We beginnen de rondreis Schotland in Glasgow, reizen door naar Isle of Arran, waar we genieten van de eerste gezellige groepsactiviteiten. We maken kennis met elkaar en de reisbegeleiding en genieten van een eerste kampvuuravond. Vervolgens reizen we door naar het zuidelijker gelegen Galloway National Forest Park, ook wel 'the Highlands of the Lowlands'. We maken hier alvast een beetje kennis met de ruige natuur tijdens een hiketocht en een daarna welverdiende picknick. Na het eerste gedeelte van de rondreis Schotland in de natuur meegemaakt te hebben, is het tijd om het bruisende Edinburgh te bezoeken en verkennen. We slapen hier in een hostel, omdat als je gaat kamperen je verder weg van de stad bent.

Edinburgh Schotland rondreizen

Natuurlijk mag je Schotland eigenlijk niet verlaten zonder whisky geproefd te hebben, daarom hebben we op reisdag vier een whisky proeverij en rondleiding gepland bij te Glenturret Distellery. Op reisdag 5 bezoeken we Cairngorms National Park, een ontzettend mooi natuurgebied met ook nog eens een uitgebreide geschiedenis. De volgende dag gaan we eens kijken of we Nessie kunnen spotten bij het meer Loch Ness en bezoeken we Urquhart Castle. Schotland staat immers ook bekend om de vele kastelen. We genieten van wat actie tijdens de klim- en abseilactiviteit. 

Op reisdag 7 beklimmen we de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Het is een stukje klimmen, maar bij een heldere dag wordt je dan wel beloond met een fantastisch uitzicht. Uiteraard maken we de hike samen met een lokale Schotse gids die de berg goed kent. We reizen door richting the Corbetts en maken een fotostop bij de Harry Potter brug (Glenfinnan Viaduct) en bezoeken ook Glencoe, waar diverse films zijn opgenomen, o.a. Harry Potter en Monty Python. 

Groepsreizen met Simi

Als een van de grotere aanbieders van groepsreizen boek je bij Simi altijd een avontuurlijke vakantie. Dat kan binnen Europa zijn, maar ook in Azië, Noord-Afrika, Midden-Amerika en Noord-Amerika. Er is volop keus uit avontuurlijke groepsreizen. Van Cuba tot Canada, van Costa Rica tot Marokko, van de Malediven tot Noorwegen en nog veel meer. We hebben voor elk type reiziger wel een passende groepsreis. Doordat je je aansluit bij een grotere groep heb je niet alleen een fantastische reis, maar ook fantastisch gezelschap. Een groot deel van de reizigers boekt solo. Je hoeft je dus nooit druk te maken of je de enige bent die alleen reist. Het is in alle jaren dat wij groepsreizen organiseren nog nooit gebeurd dat er binnen een groep slechts 1 iemand solo op pad ging. 

Schotland rondreizen

We reizen verder naar het grootste meer van Schotland, Loch Lomond. We beklimmen hier Conic Hill, een redelijke klim, maar prima te doen. Boven wordt je beloond met uitzicht over het meer. Na afloop zullen de benen vast even rust willen, daarom zetten we de armen aan het werk tijdens een kanotocht over het meer en leren we in de avond een aantal basic survival skills, voordat we de volgende dag weer terugvliegen naar Nederland.

route groepsreizen Schotland

Activiteiten rondreis Schotland

Tijdens de rondreizen Schotland zijn diverse activiteiten inbegrepen in het programma:

 • Mini Highland Games om kennis met elkaar te maken
 • Een bezoek aan Galloway National Forest en we maken hier een mooie hike tocht
 • Gin en whisky proeven
 • Bezoek aan Edinburgh met een sightseeing tour
 • Bezoek Pitlochry Dam Visitor Centre
 • Bezoek Cairngorms National Park en we maken hier een mooie hike tocht
 • Sightseeing Jacobite Fort, Historic Village en Glenfinnan Viaduct
 • Klimmen en abseilen
 • Bezoek aan het meer Loch Ness en het Urquhart Castle
 • Bezoek Caledonian Canal Heritage Centre
 • Beklimming van de Ben Nevis
 • Bezoek Glencoe natuurgebied en we maken hier een moie hike tocht
 • Hike Conic Hill met uitzicht over Loch Lomond
 • Kanoen op Lpch Lomond
 • Basic survival skill training

Kortom, een heerlijk vol programma! Daarnaast zijn ook alle maaltijden ter plekke, het vervoer ter plekke, de verblijfskosten en je vluchten allemaal al inbegrepen bij je reissom. We houden ervan om het makkelijk voor je te maken!

schotse hooglander Schotland groepsreizen

Wanneer kun je mee met de groepsreis Schotland?

De eerstvolgende groepsreis vertrekt op 8 september! Daarna kun je weer mee in 2021. Bekijk de data en prijzen en kies de gewenste vertrekdatum!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.