Single reizen: waarom een single reis boeken?

Single reizen: waarom een single reis boeken?

Singlereizen

Er zijn ruim 3 miljoen singles in Nederland. Ruim 3 miljoen volwassenen leven alleen. Over het algemeen natuurlijk naar prima tevredenheid, maar voor een vakantie kan single zijn wel eens lastig zijn.

Nu zijn er verschillende reisorganisaties waar je als single terecht kunt. Je kunt een regulier pakket boeken naar een all-inclusive hotel, maar ook aansluiten bij een echte singlereis. Als het gaat om vooroordelen en snelle veroordelingen zijn single reizen daarvan misschien wel één van de grootste slachtoffers. Of dat terecht is? In de praktijk gelukkig niet. 

Simi Singlereizen

Over Simi reizen: wij organiseren groepsreizen waarbij het grootste deel van de reizigers single reist. Alle reizigers zijn tussen de 18 en 32 jaar oud en het reisaanbod is enorm divers. Zo kun je genieten van wintervakanties in Lapland, de zon opzoeken in Thailand, kamperen in Noorwegen of genieten van historische steden in Ierland. 

Simi organiseert het hele jaar door actieve single reizen, dus je kunt vrijwel elk moment van het jaar wel ergens naartoe! 

Aansluiten bij een georganiseerde reis

Aansluiten bij een georganiseerde reis is niet voor iedereen weggelegd. Althans, dat denken mensen nog wel eens. In de praktijk is het heerlijk om in een groep terecht te komen met leeftijdsgenoten waarvan een groot deel solo reist. Je bent immers niet alleen op reis, maar hebt altijd aanspraak. We merken dat het een extra dimensie geeft aan het reizen. 

Allemaal op zoek naar een relatie...

Helaas bestaan er best wat vooroordelen over zo'n reis met andere solo reizigers. Het idee dat mensen zo'n vakantie boeken om op zoek te gaan naar een relatie is misschien wel de meest hardnekkige. Er is geen enkel ander doel dan gewoon samen een topvakantie beleven. Er zit niks achter, er wordt niet stiekem gekoppeld en de intentie van vrijwel niemand in zo'n groep is om eens even een relatie te vinden op vakantie.

En heel eerlijk: een vakantie mag wat ons betreft ook nooit tot doel hebben om op zoek te gaan naar een relatie. In de praktijk zien we natuurlijk regelmatig stelletjes ontstaan, maar dat mag nooit de reden zijn om een vakantie te boeken. 

Geen vrije tijd

Een volledig volgeplempt reisprogramma is voor niemand leuk. Tijdens de single-reizen van Simi kun je rekenen op een goed uitgebalanceerd programma. Hoewel er zeker volle, intensieve dagen tussen zitten, proberen we die af te wisselen met rustiger dagen. Je ontkomt tijdens veel reizen ook niet aan de nodige reistijd. Met name bij rondreizen ben je altijd nog best veel onderweg. Logisch, want als je een dure vakantie boekt wil je ook zoveel mogelijk van het land zien, proeven en meemaken. 

Waarom juist wel een single reis?

 1. Nieuwe mensen leren kennen. Met stip op 1 staat het leren kennen van nieuwe mensen. Tijdens een singlereis maak je kennis met mensen die net als jij voor dezelfde reis hebben gekozen. Dat schept al een band, maar ook in de praktijk zien we dat terug. Iemand die een rondreis Ierland boekt is waarschijnlijk niet per se een party-animal die zon-zee-strand nodig heeft en andersom. 
 2. Sámen een bestemming ontdekken. Bij het boeken van een georganiseerde reis ontdek je samen met je reisgenoten een nieuwe bestemming. Ideaal, want je hebt altijd aanspraak! De kans is groot dat je altijd wel iemand kunt vinden die wat met je wil ondernemen. 
 3. Veilig. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een vakantie, ook als deze georganiseerd is door een reisorganisatie. Toch is het prettig om niet alleen over straat te hoeven en niet met al je hebben en houden zelf van hostel naar hostel te moeten trekken in een vreemd land. Voor sommige mensen werkt dat uitstekend, maar met een groep op pad is toch wel prettig. 
 4. Beschermd door SGR en Calamiteitenfonds. Reizen met een georganiseerde reis betekent dat je boeking valt onder het garantiestelsel van de SGR. Elke reis die je bij Simi boekt valt onder deze garantie. Stel dat je reisorganisatie failliet gaat en jij een aanbetaling hebt gedaan, dan zorgt SGR ervoor dat je vakantie alsnog door kan gaan of dat je je geld terug krijgt. Toch een fijn idee.
 5. Niet eens veel duurder. Reken maar uit wat een reis inclusief excursies en vluchten je kost. Je zult zien dat een reis helemaal zelf doen soms wat goedkoper is, maar vaak ook niet. Doordat we regelmatig met groepen afreizen krijgen we betere prijzen gemiddeld en is het verschil in de praktijk vaak niet zo groot. 
 6. Samen reizen naar de bestemming! Bij Simi boek je altijd een reis inclusief vervoer, verblijf, excursies en transfers ter plaatse. Dat betekent dat als jij op tijd je reis boekt, je ook gewoon samen vliegt met je reisgenoten. Wel zo relaxed, want zeker bij lange vluchten is een beetje aanspraak wel leuk. 
 7. Gespecificeerde leeftijdsgroep. Als je met Simi reist boek je altijd een reis in een groep met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Iedereen is dus jong en actief. Ook de reizen zijn daar op afgestemd en hebben altijd een actief karakter. En we snappen heus dat iemand van 18 een ander leven heeft dan iemand van 32, maar in alle gevallen reis je wel met mensen die in ieder geval niet dertig of veertig jaar ouder zijn. We hebben gezocht naar de goede balans tussen de grootste kans dat reizen gewoon met een volle groep doorgaan en de leeftijd. 
 8. Iedereen legt graag contact. Niemand boekt een single groepsreis als je het niet leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen. Ga het avontuur dus gewoon lekker aan! 

Genoeg redenen dus om singlereizen te overwegen. Met een groot aanbod uiteenlopende reizen kun je terecht voor:

 • Reizen in de natuur: bijvoorbeeld Slovenië, Noorwegen, Zweden, Costa Rica, Canada
 • Reizen gericht op cultuur: bijvoorbeeld Egypte, Ierland, Marokko, Jordanië, Italië
 • Reizen gericht op actie: bijvoorbeeld Frankrijk, Ecuador of Nepal
 • Combi singlereizen: bijvoorbeeld Cuba, Tanzania, Mexico, Kroatië en Griekenland