Singlereizen Europa

Singlereizen Europa

Singlereizen

Europa is enorm divers. Als je op zoek bent naar betaalbare single reizen kun je op veel plekken binnen Europa terecht. In dit artikel lichten we een aantal bestemmingen toe waar je als single terecht kunt voor een heerlijke vakantie. 

Over singlereizen Europa

De singlereizen zoals je die bij Simi boekt worden zowel geboekt door alleenreizenden als door mensen die samen met iemand anders reizen. Je hoeft niet per se single te zijn ook. Het gaat er vooral om dat je boekt in een groepsreis waar een groot deel van de reizigers solo geboekt heeft. Gemiddeld boekt 70% van de mensen hun reis alleen en sluiten zich daarmee aan bij de groepsreis. 

Simi Reizen is 1 van de grootste reisaanbieders voor jongeren tussen de 18 en 32. Wij organiseren vakanties met veel avontuur en actie standaard inbegrepen bij je reissom. Jaarlijks reizen duizenden mensen mee op onze single reizen. Een groot deel daarvan reist binnen Europa. 

De beste reisbestemmingen binnen Europa

Welke reis het best bij jou past is afhankelijk van je eigen voorkeuren en wensen natuurlijk. We hebben echter op een rijtje gezet welke reizen erg populair zijn en waarom. Wel zo handig als je een keuze moet maken voor een mooie reis! 

De meeste reizen voeren we uit tussen april en oktober. Daarnaast is er een winters aanbod, met onder andere singlereizen Lapland

Top 5 reisbestemmingen Europa

Op nummer één: Kroatië

Je hebt keus uit drie verschillende singlereizen in Kroatië. Kroatië heeft als vakantieland alles te bieden wat je zoekt. Je kunt er allerlei avontuurlijke activiteiten ondernemen, er is nachtleven en natuurlijk heerlijk weer en de Adriatische kust. Simi vertrekt al tien jaar naar het zuiden van Kroatië en strijkt neer in Split, de een na grootste stad van Kroatië.

Eilandhoppen in Kroatië: bij deze reis ga je aan boord van een boot en leg je in een week tijd een mooie rondreis af langs de Kroatische kust. Onderweg kom je op verschillende plekken, variërend van een nationaal park in de natuur, tot levendige plekken waar je 's avonds ook prima kunt uitgaan. Overdag geniet je van de bar aan boord, het zonnedek en het prachtige landschap in het zuiden van Kroatië. De boot maakt geregeld een zwemstop. Genieten dus!

Kroatië Actief: een actieve vakantie combineren met een verblijf aan het strand? Bij deze reis vertrek je met de touringcar naar Split in Kroatië. Ideaal om kennis te maken onderweg met je reisgenoten! Bij deze reis verblijf je op een mooie camping vlakbij het strand. Verschillende activiteiten en een themafeestje zijn inbegrepen bij je reissom. 

Kroatië Deluxe: voor reizigers die op zoek zijn naar net wat meer comfort. We huren een volledig appartementencomplex af, op slechts 200 meter van de Kroatië Actief groep. Verschillende activiteiten zoals rivertuben en zeekajakken zijn inbegrepen bij je reissom. 

Singlereizen kroatie

 

Op nummer twee: Noorwegen en Zweden

Noorwegen en Zweden zijn beiden landen ideaal voor natuurliefhebbers. Tijdens deze 15-daagse kampeervakantie ontdek je eerst vijf dagen Zweden, gevolgd door een rondreis langs belangrijke hoogtepunten in Noorwegen. Een rondreis die ideaal is voor natuurliefhebbers, met verschillende hikes en prachtige excursies. De imposante fjorden van Noorwegen en een tweedaagse kanotocht in Zweden maken je rondreis compleet. 

Rondreizen Noorwegen

Op nummer drie: Italië

Toscane is de regio waarop we onze focussen tijdens deze singlereizen. Je hebt keus uit twee verschillende reizen, een kampeervakantie of een vakantie vanuit een hotel. Bij beide reizen zijn mooie excursies inbegrepen en geniet je van het heerlijke Toscaanse weer, de mooie omgeving en natuurlijk je gezelschap. 

groepsreis italie

 

Op nummer vier: Ierland

 

Ierland ligt slechts op anderhalf uur vliegen vanaf Nederland. Hoewel de meeste mensen vooral denken dat het altijd regent in Ierland, is het een veelzijdige bestemming waar ook gewoon de zon schijnt vaak. Laat je echter niet tegenhouden door je idee over het weer! Ierland is een gastvrij eiland met een gezellige sfeer, een grote hoeveelheid pubs en restaurants en een prachtige reisbestemming om te ontdekken. Kastelen, prachtige natuur, mooie wandeltochten en een mooie inkijk in Ierland als bestemming. 

Rondreis Ierland

Last but not least: Griekenland

Griekenland is sowieso al een populaire vakantiebestemming, maar vooral voor kant en klare pakketreizen. Griekenland heeft echter veel meer te bieden en is ook qua bezienswaardigheden en natuur zeer de moeite waard. Met keus uit twee rondreizen, 1 in het noorden en 1 rondom Athene, boek je een heerlijke vakantie die Griekse toplocaties combineert met het lekkere weer en het lekkere eten. Griekenland is elk jaar opnieuw populair en wordt veelvuldig geboekt door reizigers die wel graag wat zien van een land, maar ook de nodige ontspanning zoeken. 

griekenland reizen

Over single reizen in het algemeen

Het boeken van een singlereis is best even spannend. Je sluit je aan bij een groep mensen die je niet kent en het is altijd even afwachten hoe dat in de praktijk uit pakt natuurlijk. Als het eenmaal zover is zul je merken dat iedereeen er vooral veel zin in heeft en er met de hele groep een feestje van wil maken. 

Bij Simi reis je altijd met mensen tussen de 18 en 32. Sommige reizen zijn zelfs nog opgesplits in een 18-25 en 24-32 groep, dus nóg specifieker. Doordat we alleen met jonge mensen reizen, kunnen onze reisprogramma's ook lekker actief ingestoken worden.

Als je een reis boekt, boek je deze altijd inclusief vervoer. Je retourvlucht of busreis is dus altijd inbegrepen bij je reissom. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat je altijd met je groep samen op pad gaat. Wel zo prettig! 

Wat voor reis zoek je precies? 

Het allerbelangrijkste bij het boeken van een reis is dat je een reis kiest die bij je past. Er zijn actieve vakanties, vakanties met veel natuur, vakanties met veel sightseeing, zonvakanties en combinatievakanties. Zolang je een reis boekt waarbij je eerste gedachte is: YES - zit het helemaal goed. 

Behalve de bovengenoemde bestemmingen kun je ook met Simi naar Zuid-Frankrijk, naar Slovenië, Bulgarije of een mooie rondreis langs drie landen in de Balkan maken. 

Een paar handige tips:

  • Boek op tijd. Vaak wordt het daadwerkelijke boeken uitgesteld, waardoor de reis op het moment dat je wilt gaan boeken opeens vol zit. Het kan erg snel gaan soms!
  • Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je uit bent. We geven geen kortingen, maar berekenen prijsverhogingen niet door aan mensen die al geboekt hebben. 
  • Kies een reis die bij je past. Trek je niks aan van wat anderen doen: als je een reis tegenkomt waar je een goed gevoel bij hebt, boeken!
  • Maak vooraf kennis. Je krijgt inloggegevens en kunt eenvoudig kennismaken met je reisgenoten, meestal ongeveer een maand voor vertrek. Wel zo leuk. 
  • Als je gaat vergelijken, kijk dan goed wat wel en niet inbegrepen is bij je reissom. Een goedkope reis kan opeens duur blijken als er niks inbegrepen is. 
  • Sfeer en gezelligheid zijn de belangrijkste redenen voor reizigers om met Simi op pad te gaan.