Singlereizen Lapland 2024

Singlereizen Lapland 2024

Singlereizen Winterreizen

Onze singlereizen Lapland vertrekken elk jaar met volle groepen. We snappen dat heel goed, want in Lapland vind je een wereld die bestaat uit kou, sneeuw, bevroren landschappen en unieke outdoormogelijkheden. Een plek die je eens in je leven moet bezoeken. Waar husky-tochten, sneeuwscooters en sauna's op je wachten en waar je de ultieme wintervakantie gaat kunnen beleven.

Met onze singlereizen Lapland kom je terecht in een fantastische wereld van sneeuw en actie. Met veel standaard inbegrepen activiteiten, een vlucht incl. ruimbagage en handbagage, maaltijden en een verblijf in een mooi ecohotel boek je een heel complete reis waar je als je wilt nauwelijks extra kosten aan hoeft te hebben. 

Trouwens, we noemen het weliswaar een singlereis, maar al onze reizen zijn groepsreizen waar toevallig veel mensen solo boeken. Je kunt je dus ook gerust aansluiten met een vriend of vriendin of klein groepje. 

Single reizen Lapland

Onze reizen naar Zweeds Lapland zijn groepsreizen waar vrijwel iedereen single reist. Je komt terecht in een groep met maximaal 15 andere reizigers. Je brengt je vakantie door in het kleine Zweedse plaatsje Granö in een heerlijk hotel middenin de Zweedse bossen. Het restaurant van het hotel trekt bezoekers uit de wijde regio, dus met de inbegrepen maaltijden geniet je ook nog eens van een lekker diner in de avond. 

Onderstaand filmpje is gemaakt door 1 van onze reizigers naar Lapland en geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten. 

Voor echt winteravontuur!

Zweeds Lapland is een bucketlist-bestemming. Het winterse, lege landschap, grote hoeveelheden sneeuw en de serene rust dragen bij aan een onvergetelijke reis-ervaring. Tel daar een leuke groep bij op en topactiviteiten en je hebt een onvergetelijke Lapland-vakantie te pakken. Winters Lapland is 1 van die plekken die je nog jaren na afloop van je reis een glimlach op je gezicht gaan geven. 

Verblijf: ecohotel Granö Beckasin

Tijdens onze outdoorvakantie in Lapland verblijf je in een ecohotel. Dat is niks zweverigs, maar gewoon een zeer goed geisoleerd hotel waar alles aan gedaan is om het zo energieneutraal mogelijk te bouwen. De kamers zijn mooi en voorzien van alle gemakken. Verwacht geen extreme luxe, maar schoon, goed sanitair en scandinavisch ingericht.

Lapland winter singlereizen Winter singlevakanties

Jagen op het noorderlicht?

Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een natuurverschijnsel dat niet overal te zien is. Behalve weinig daglicht hangt het samen met een heleboel factoren. Zweeds Lapland is 1 van de betere plekken waar je kans hebt op het meemaken van het noorderlicht. Zelfs mensen die niet veel hebben met het noorderlicht zijn na het ervaren ervan onder de indruk. 

Natuurverschijnselen komen helaas niet op commando, maar tijdens de week in Lapland is de kans op het meemaken van het noorderlicht zeker aanwezig. Tot nu toe hebben we het elke keer mogen bewonderen, hoewel het soms wel eens middenin de nacht opstaan betekent. Ook moeten we soms even aan de wandel, om te voorkomen dat we teveel omgevingslicht hebben. De reisbegeleider houdt in de gaten wat er allemaal te zien is en probeert samen met jullie er alles aan te doen om het noorderlicht ook daadwerkelijk te spotten tijdens deze singlevakantie. 

Sneeuwscootertocht

1 van de hoogtepunten van deze reis is de sneeuwscootertocht. Een hele ervaring om zo'n machine te besturen. Een rijbewijs is verplicht, dus vergeet die niet mee te nemen! Uiteraard krijg je eerst een grondige instructie voor we de tocht maken. 

Lapland sneeuwscootertocht

Een singlereis met alles erop en eraan (bijna)

Omdat je in Lapland eigenlijk maar heel weinig bewoning hebt, is er tijdens je reis geen supermarkt in de buurt om even wat te halen. Om die reden zijn maaltijden tijdens deze singlereizen altijd inbegrepen. Natuurlijk kunnen ze rekening houden met uiteenlopende wensen, zolang je het maar vooraf bij je boeking doorgeeft.

Drankjes zijn niet inbegrepen. Deze kun je ofwel in het restaurant kopen ofwel vooraf op de luchthaven bijvoorbeeld. Alle activiteiten die in het programma zitten zijn inbegrepen. Dat maakt dat je een heel complete Lapland-reis boekt. 

Lapland singlereizen

Reisprogramma singlevakantie Lapland

Nouja, echt een singlereis is het niet, het doel is tenminste niet om relaties enzo te stimuleren. Het doel is vooral om met anderen, waar er toevallig veel van alleen reizen, een fijne vakantie te beleven in Lapland. 

Wat gaan we allemaal sowieso doen:

 • IJsvissen - we maken een wak in het ijs en proberen vissen te vangen. Wat we vangen kunnen we eventueel bereiden, maar natuurlijk mag je de gevangen vis ook gewoon terug gooien, wat je het fijnst vind. 
 • Sneeuwschoentocht - we maken een wandeltocht door de besneeuwde wereld. Een heerlijke tocht die voor iedereen te doen is. 
 • Sneeuwscootertocht - we maken een prachtige tocht. Samen met iemand anders deel je een sneeuwscooter en maakt een spectaculaire tocht. Je zult merken dat het besturen van een sneeuwscooter een fantastische ervaring is (rijbewijs noodzakelijk)
 • Huskytocht - bij een vakantie naar Lapland mag een sledehondentocht niet ontbreken. We maken een geweldige tocht met de honden die zichtbaar blij zijn met het rennen door de soms diepe sneeuw. Een topervaring!
 • Sami ski's -  op traditionele ski's maken we een langlauftocht door de omgeving. Inspannend, maar vaak ook heel erg gezellig doordat het even duurt voor je de slag te pakken gaat hebben. 
 • Skien - we gaan een dag skien op een nabijgelegen skigebiedje. Niet te vergelijken met de Alpen, maar desondanks een ontzettend leuke dag en super interessant voor iedereen die altijd al heeft willen leren skien, of voor meer ervaren mensen om hun skills in een ontspannen omgeving te showen. 

Buiten het vaste programma om is Zweeds Lapland vooral ook een hele fijne omgeving om even te ontstressen, te genieten van sauna of jacuzzi (tegen betaling) en heerlijk te relaxen. 

Lapland single reis

Alle foto's op deze pagina zijn door onze eigen reisbegeleiding en reizigers gemaakt en geven je een realistisch beeld van wat je mag verwachten. 

Het weer in Lapland

Hoewel het heel erg koud kan worden met temperaturen tot -30 's nachts, valt het vaak erg mee. Door je goed te kleden voorkom je al een groot deel van de kou. Overdag is het tussen de 2 graden boven nul tot -15 onder nul. Het kan dus erg uiteenlopen. Als er sneeuw valt zal de temperatuur doorgaans wat hoger zijn, terwijl bij koude heldere nachten de temperatuur enorm daalt. Voordeel daarvan is wel dat de kans op het zien van het noorderlicht bij heldere hemel groot is. Van al onze groepsreizen Lapland is er pas 1 groep geweest die het noorderlicht niet heeft kunnen zien. 

Redenen om deze singlereizen te boeken:

In 2022 staan vier vertrekdata op de planning voor deze reis. Deze gaan normaalgesproken ook altijd vol. Als je Lapland wilt boeken is het aan te raden niet te lang te wachten. 

 • Je reist uitsluitend met mensen tussen de 18 en 39 
 • Het hotel waar je verblijft is bovengemiddeld goed en scoort altijd hoge ogen
 • De maaltijden worden door alle reizigers als "ver boven verwachting" gekwalificeerd
 • Je verblijft in the middle of nowhere, waardoor je een echte Lapland-beleving krijgt
 • Het reisprogramma is goed gevuld, maar er is genoeg tijd om ook te genieten
 • Ter plekke vind je onder andere een hot tub die tegen betaling gehuurd kan worden door de groep

Single groepsreis Lapland

Meer wintervakanties voor jongeren?

Inmiddels kun je kiezen uit verschillende winterreizen voor jongeren. Het overgrote deel van de reizigers boekt solo. Onze groepsreizen zijn geen echte singlereizen, maar groepsvakanties waar toevallig veel mensen solo op pad gaan. 

Het noorderlicht meemaken

Het noorderlicht meemaken is een bijzondere gebeurtenis. Tot nu toe hebben we alle groepen blij kunnen maken met een fantastisch schouwspel, maar 100% garanderen lukt natuurlijk nooit. Het noorderlicht wordt door onze reizigers wel standaard benoemd als 1 van de hoogtepunten van onze singlereizen Lapland. 

Simi Reizen is de grootste reisaanbieder van reizen voor jongeren die meer willen dan alleen een simpel reisje. Onze reizen zijn avontuurlijk, afwisselend en heel veel is gewoon inbegrepen bij je reissom. Veel groepen spreken elkaar jaren na dato nog steeds, gewoon omdat het samen meemaken van een vakantie zorgt voor stevige vriendschappen. 

5 redenen om op singlereis naar Lapland te gaan

 1. Lapland is een bucketlist-bestemming. Je moet ooit een keer het noorderlicht kunnen spotten, een rendier kunnen aaien of een sneeuwscootertocht doen. Reizen met mensen tussen de 18 en 32 zorgt ervoor dat je in een lekker actieve groep terecht komt.
 2. Lapland is magisch in de winter. Stil, wit, met vaak prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen, zelfs al is het maar beperkt licht in die periode
 3. Het noorderlicht. Tot nu toe heeft 90% van alle onze reizigers tijdens een groepsreis Lapland het geluk gehad het noorderlicht te kunnen spotten. Een unieke ervaring!
 4. Je verblijft op een prachtige plek midden in de bossen in een heerlijk ecohotel. 
 5. Samen genieten van de witte wereld maakt deze reis extra bijzonder. Niet voor niets is deze groepsreis elk jaar vol! 

Wintersport jongeren

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.