Singlereizen Lapland 2018

Singlereizen Lapland 2018

Lapland: slechts 2,5 uur vliegen vanaf Schiphol, maar toch een compleet andere wereld. Een wereld waar de winter bestaat uit kou, sneeuw, bevroren landschappen en unieke outdoormogelijkheden. Een plek die je eens in je leven moet bezoeken. Waar husky-tochten, sneeuwscooters en sauna's op je wachten en waar je de ultieme wintervakantie gaat kunnen beleven.

Met onze singlereizen Lapland kom je terecht in een fantastische wereld van sneeuw en actie. Met veel standaard inbegrepen activiteiten, een vlucht incl. ruimbagage en handbagage, maaltijden en een verblijf in een mooi ecohotel boek je een heel complete reis waar je als je wilt nauwelijks extra kosten aan hoeft te hebben. 

Verblijf: ecohotel Granö Beckasin

Tijdens onze outdoorvakantie in Lapland verblijf je in een ecohotel. Dat is niks zweverigs, maar gewoon een zeer goed geisoleerd hotel waar alles aan gedaan is om het zo energieneutraal mogelijk te bouwen. De kamers zijn mooi en voorzien van alle gemakken. Verwacht geen extreme luxe, maar schoon, goed sanitair en scandinavisch ingericht.

Standaard boek je een kamer die je met iemand anders deelt, maar je kunt er ook voor kiezen om tegen een toeslag een kamer alleen te boeken. 

Lapland winter singlereizen Winter singlevakanties

Jagen op het noorderlicht?

Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een natuurverschijnselen dat niet overal te zien is. Behalve weinig daglicht hangt het samen met een heleboel factoren. Zweeds Lapland is 1 van de betere plekken waar je kans hebt op het meemaken van het noorderlicht. Zelfs mensen die niet veel hebben met het noorderlicht zijn na het ervaren ervan onder de indruk. 

Natuurverschijnselen komen helaas niet op commando, maar tijdens de week in Lapland is de kans op het meemaken van het noorderlicht zeker aanwezig. Tot nu toe hebben we het elke keer mogen bewonderen, hoewel het soms wel eens middenin de nacht opstaan betekent. Ook moeten we soms even aan de wandel, om te voorkomen dat we teveel omgevingslicht hebben. De reisleider houdt in de gaten wat er allemaal te zien is en probeert samen met jullie er alles aan te doen om het noorderlicht ook daadwerkelijk te spotten tijdens deze singlevakantie. 

Reisprogramma singlevakantie Lapland

Nouja, echt een singlereis is het niet, het doel is tenminste niet om relaties enzo te stimuleren. Het doel is vooral om met anderen, waar er toevallig veel van alleen reizen, een fijne vakantie te beleven in Lapland. 

Wat gaan we allemaal sowieso doen:

  • IJsvissen - we maken een wak in het ijs en proberen vissen te vangen. Wat we vangen kunnen we eventueel bereiden, maar natuurlijk mag je de gevangen vis ook gewoon terug gooien, wat je het fijnst vind. 
  • Sneeuwschoentocht - we maken een wandeltocht door de besneeuwde wereld. Een heerlijke tocht die voor iedereen te doen is. 
  • Sneeuwscootertocht - we maken een prachtige tocht. Samen met iemand anders deel je een sneeuwscooter en maakt een spectaculaire tocht. Je zult merken dat het besturen van een sneeuwscooter een fantastische ervaring is (rijbewijs noodzakelijk)
  • Huskytocht - bij een vakantie naar Lapland mag een sledehondentocht niet ontbreken. We maken een geweldige tocht met de honden die zichtbaar blij zijn met het rennen door de soms diepe sneeuw. Een topervaring!
  • Sami ski's -  op traditionele ski's maken we een langlauftocht door de omgeving. Inspannend, maar vaak ook heel erg gezellig doordat het even duurt voor je de slag te pakken gaat hebben. 
  • Skien - we gaan een dag skien op een nabijgelegen skigebiedje. Niet te vergelijken met de Alpen, maar desondanks een ontzettend leuke dag en super interessant voor iedereen die altijd al heeft willen leren skien, of voor meer ervaren mensen om hun skills in een ontspannen omgeving te showen. 

Buiten het vaste programma om is Zweeds Lapland vooral ook een hele fijne omgeving om even te ontstressen, te genieten van sauna of jacuzzi (tegen betaling) en heerlijk te relaxen. 

terug naar blogs