5 keer de beste wandelvakanties voor jongeren

5 keer de beste wandelvakanties voor jongeren

Tips en adviezen

Als je een beetje actief ingesteld bent kan een wandelvakantie een aanrader zijn. Op deze pagina lichten we een aantal van de wandelvakanties uit, vertellen hoe actief ze zijn en wat je aan voorbereiding nodig hebt om te kunnen genieten van deze vakanties.

Wandelvakanties en conditie

We merken vaak dat mensen het boeken van een wandelreis toch spannend vinden. Er wordt al snel gedacht dat de vakanties per definitie heel intensief zijn en je een enorme topconditie moet hebben om de reis te kunnen volbrengen. In de praktijk is dat gelukkig niet het geval en zijn de meeste wandelvakanties geschikt voor de meeste reizigers. 

Je hoeft je dus niet te druk te maken over je conditie. Sport je met enige regelmaat? Dan komt een wandelvakantie ook goed.

Belangrijker nog is dat je het leuk vindt om te doen en dat je wandelschoenen hebt die goed ingelopen zijn. Daarmee kom je al een heel eind!

Wandelreis Nepal - hike naar het Everest basecamp

De meest spectaculaire wandelvakantie is een trekkersreis naar het Mount Everest Basecamp in Nepal. Tijdens deze reis vlieg je naar de hoofdstad Kathmandu en gaat van hieruit, met behulp van dragers en gidsen, de trekking naar het Everest basecamp doen. 

Na een tweetal acclimatisatiedagen om te wennen aan de hoogte begin je aan je trektocht naar het basiskamp van de Mount Everest. Dit is het startpunt vanwaar mensen de hoogste berg ter wereld proberen te beklimmen. Een fantastisch eindpunt dus voor deze trektocht. Na 8 dagen bereik je het basecamp. Vervolgens heb je nog drie dagen nodig om naar Lukla te hiken, vanwaar we met een binnenlandse vlucht terugvliegen naar Kathmandu. 

Vereiste wandelervaring: beperkt. Je moet wel echt van wandelen houden. Je hoeft geen topconditie te hebben. De hoogte maakt de tocht voor sommige mensen zwaar, maar een goede acclimatisatie zorgt ervoor dat het voor verreweg de meeste mensen geen probleem is. Je spullen worden grotendeels door dragers meegenomen. Zelf loop je met een dagrugzakje met water, wat te eten en wat dingen als regenkleding enz. 

Waarom je deze reis moet boeken: als je hikes wilt maken, is het hebben van een fantastische bestemming natuurlijk een extra voordeel. Het lopen met om je heen de hoogste bergen ter wereld is een bijzondere, onvergetelijke ervaring!

Wandelreis Nepal

Wandelreis Ecuador

Een uitstekende tweede optie voor avontuurlijk ingestelde wandelaars is onze groepsreis Ecuador. Hoewel er tijdens deze reis volop sightseeing gedaan wordt, bestaat een groot deel van de rondreis uit mooie hikes. Hike door de Amazone, langs de flanken van een vulkaan, maak een prachtige trektocht door een kloof en wandel door het Cotopaxi National Park. 

Voor reizigers die houden van afwisseling en van actie is dit een ideale rondreis. Behalve verschillende trektochten in heel diverse gebieden bezoek je ook hoofdstad Quito en ga je raften in het Amazone-gebied. Een rondreis met heel veel afwisseling, die voor sportieve reizigers geen enkel probleem moet zijn. 

Vereiste wandelervaring: bij deze reis is het ook vooral de hoogte die relevant is. Hoewel je het leuk moet vinden om te hiken en het handig is als je ervaring hebt met het maken van wat langere wandeltochten, is het een reis die goed te doen is voor de meeste mensen. 

Waarom je deze reis moet boeken: als je op zoek bent naar avontuur, afwisseling en een enorm afwisselend landschap is deze groepsreis Ecuador perfect voor jou. Er zijn weinig landen ter wereld waar je zowel in de jungle als in de bergen kunt lopen. Ecuador is een uniek land!

Ecuador wandelvakantie

Wandelvakantie Ierland

Ierland is een beetje de allemansvriend voor reizigers. Behalve een unieke cultuur met veel pubs en gezellige straatjes vind je in Ierland ook prachtige natuur. Je maakt tijdens je rondreis Ierland verschillende mooie hikes. Zo beklimmen we Diamond Hill, maken we een mooie wandeling langs de imposante Cliffs of Moher en hike je naar Dunmore Head en Valentia Island. 

Ierland is een wandelreis, maar het gaat in de meeste gevallen om hikes met weinig hoogteverschil (behalve Diamond Hill). Dit maakt de reis voor iedereen goed te doen. 

Vereiste wandelervaring: behalve goede schoenen hoef je geen speciale wandelervaring te hebben om te kunnen genieten van deze reis. Sommige wandelingen worden als pittig ervaren, maar het niveau voor alle wandelingen vereist geen speciale wandel ervaring. 

Waarom je deze reis moet boeken: Ierland is niet alleen om te wandelen heel erg mooi, maar ook een plek om te bezoeken als je gek bent op geschiedenis, oude gebouwen, sfeer en gezelligheid. 

ierland wandelvakantie

Rondreis Bulgarije

Bulgarije is niet het meest bekende land van Europa. Dat maakt het tot een bijzondere reisbestemming die je ongetwijfeld in positieve zin zal verrassen. Niet alleen maken we een aantal mooie hikes tijdens deze reis, ook bezoeken we verschillende historische hoogtepunten van Bulgarije. 

Je maakt onder meer een mooie hike in het Nationaal Park Pirin, maar hebt ook een stadswandeling in hoofdstad Sofia op het programma staan en een wandeling naar het Shipka monument. 

De rondreis Bulgarije combineert actief zijn met prachtige bezienswaardigheden. 3 van de plekken die we bezoeken staan zelfs op de UNESCO werelderfgoederenlijst. 

Vereiste wandelervaring: als je het maar leukt vindt! Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn. 

Waarom je deze reis moet boeken: hoe leuk is het om een land te bezoeken dat nog niet overspoeld is door toeristen. Waar je wellicht niet zoveel vanaf weet, maar waar je ongetwijfeld van onder de indruk zult raken? Bulgarije is een bijzonder mooie vakantiebestemming die bij ons in de reviews ook altijd hoge ogen gooit. 

Bulgarije groepsreis

Groepsreis West-Canada

Als er een land is dat zich leent voor het maken van mooie wandelingen is het Canada wel. Hoewel er tijdens deze rondreis geen standaard hikes inbegrepen zijn, is de manier van reizen er zo op gericht dat je wel samen met je reisgenoten heel veel mooie hikes kunt maken. 

Zo bezoek je tijdens deze rondreis Banff en Jasper National Park, maar ook het levendige Whistler van waaruit je een grote hoeveelheid wandeltochten kunt maken.

Door de flexibele manier van rondreizen met SUV's bij deze groepsreizen Canada is het mogelijk om binnen de groep ook af te stemmen wie wat wil doen. 

Vereiste wandelervaring: je kunt bij deze reis in grote mate zelf bepalen hoe actief je bent. Je stemt met je reisgenoten onderling de planning grotendeels af. 

Waarom je deze reis moet boeken: de natuur in Canada is adembenemend. Je boekt met deze reis echt een groepsreis langs bijzonder mooie plekken in de natuur. Canada staat daarnaast bekend om wildlife en prachtige uitzichten. 

Canada

Wandelen tijdens je vakantie

Alle groepsreizen van Simi zijn ingesteld op reizigers die niet per se heel veel ervaring hebben met hiken en wandelen. De reizen zijn voor iedereen met een goede basisconditie goed te doen. Voor Nepal en Ecuador zul je wel wat voorbereidingen moeten treffen en is het belangrijk dat je met enige regelmaat wandelt of gewandeld hebt. Je hoeft echt een vierdaagse te lopen elke week, maar hoe beter je voorbereid bent, hoe makkelijker het hiken je af zal gaan. 

Twijfel je over je skills? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.