Groepsreizen Ecuador

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Ecuador

Ecuador is een land van uitersten. Van hoge bergen tot ruim 6000 meter hoog, tot de Amazone en de kustgebieden. Tijdens onze groepsreizen door Ecuador kom je dan ook in aanraking met zeer uiteenlopende gebieden en activiteiten. Een absoluut avontuur en een prachtige reisbestemming! 

Groepsreis Ecuador

17 dagen

Ontdek Ecuador tijdens een avontuurlijke groepsreis voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar oud. Met veel inbegrepen bij je reissom.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2619.00
BEKIJK REIS

Singlereis Ecuador

17 dagen

Actieve 17-daagse single rondreis Ecuador voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud met veel excursies inbegrepen.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2619.00
BEKIJK REIS

Highlights

 • Diverse mooie trektochten
 • Actie: Canyoning en raften
 • Aanschouw de Amazone
 • Stadstour in Quito
 • Bezoek het Mindo regenwoud
 • Zie indrukwekkende vulkanen 
 • Een echte jungle trektocht
 • Ontdek de bananen en koffie plantages
 • En meer!

Singlereizen of groepsreizen Ecuador?

Als je deze rondreis Ecuador boekt, boek je een groepsreis waarbij het grootste deel van de reizigers solo reist. Het komt eigenlijk nooit voor dat niet minimaal de helft van alle reizigers solo boekt. Onze reizen staan open voor iedereen tussen de 18 en 32, dus het is zeker niet verplicht om single te zijn of iets dergelijks. Dus hoewel het woord single reizen wel wordt gebruikt, geven we daarmee vooral aan dat je groepsreizen boekt met veel alleenreizenden. 

Op het moment dat de groep aardig vol begint te raken, ontvang je van ons je inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je vooraf kennismaken met je reisgenoten. Veel groepen spreken ook voor ze daadwerkelijk naar Ecuador vertrekken al samen af. 

Galapagos eilanden

De Galapagos-eilanden zijn een kwetsbaar ecosysteem waar overtoerisme een steeds nadrukkelijker rol speelt. Simi Reizen heeft dan ook besloten geen verlenging op de Galapagos-eilanden aan te bieden. Ecuador is van zichzelf een reisbestemming die meer dan de moeite waard is met uiteenlopende natuur en een breed scala aan activiteiten. Een verlenging op de Galapagos is daarnaast ook ontzettend duur. Je betaalt al snel 2000 euro extra voor een beetje Galapagos. Dat past niet binnen het aanbod van Simi.

Omgaan met hoogte

Je komt tijdens deze rondreis Ecuador ook in het Andes-gebergte. Met bergtoppen van ruim 6000 meter hoogte is het even wennen. Ook tijdens onze groepsreizen komen we in hooggelegen gebieden. De hoofdstad Quito ligt al op 2850 meter hoogte. Het is belangrijk dat je je lichaam laat wennen aan de hoogte. Het is niet te voorspellen hoe je hierop reageert. Voor verreweg de meeste mensen is het geen enkel probleem, hoewel je misschien wat sneller buiten adem bent dan normaal. 

Hoogteziekte is op de hoogste plekken die we bezoeken een potentieel risico. We raden je aan vooral rustig op te bouwen. Het is normaal dat je enigszins licht in je hoofd bent op het moment dat je boven de 3500 meter hoogte komt. Geef altijd tijdig bij je lokale gids aan als je je niet goed voelt. Het enige echt goed werkende medicijn tegen hoogteziekte is het verplaatsen naar lager gelegen gebied. Ben je iemand die gevoelig is of heb je bijvoorbeeld Astma, dan kan het geen kwaad om even met je huisarts te overleggen over de reis en eventuele voorzorgen die je kunt nemen. 

Amazone-gebied

Het Amazone-gebied is een absolute belevenis tijdens deze actieve rondreis. Er zijn weinig reizen waar je op grote hoogte kunt zijn en vervolgens in de jungle terechtkomt. We blijven enkele dagen tijdens deze rondreis in het Amazone regenwoud en gaan daar onder andere raften, canyoning doen en maken een jungletocht door het regenwoud. Een absoluut fantastisch avontuur dat je nog lang bij zal blijven. 

Groepsreizen

Groepsreizen zijn een ideale manier om landen te leren kennen die je misschien niet zo snel alleen zou bezoeken. Door je aan te sluiten bij een groepsreis, reis je met mensen tussen de 18 en 32 jaar door Ecuador. De groepsreizen Ecuador zijn specifiek voor mensen die gek zijn op cultuur en natuur en mensen die een beetje een flexibele instelling hebben. In Zuid-Amerika lopen dingen nu eenmaal soms anders, maar als je je daarop instelt komt het helemaal goed.

Elke groep bestaat uit tussen de 16 en 25 personen. Dat maakt onze groepen groot genoeg om te zorgen dat er altijd wel iemand van rond je eigen leeftijd bij is en groot genoeg om altijd wel iemand te vinden waarmee het klikt. Daarbij is de leeftijd trouwens vaak ondergeschikt aan het type persoon dat voor een bepaalde reis kiest overigens. 

Waarom op groepsreis naar Ecuador?

 1. Je leert nieuwe mensen kennen! Zonder twijfel 1 van de beste argumenten om je aan te sluiten bij een groepsreis. 
 2. Quito is als stad 1 van de mooiste steden en UNESCO werelderfgoed
 3. Je maakt prachtige hikes in zowel de Amazone als in het Andes-gebergte. 
 4. Heel veel is inbegrepen, zowel sightseeing als mooie hikes

Actieve rondreis Ecuador

Als je deze rondreis boekt, boek je een intensieve rondreis. We maken verschillende trektochten, zowel in het Andes-gebergte als in de jungle van de Amazone. Goede wandelschoenen zijn voor deze reis verplicht. We raden je ook aan om je serieus voor te bereiden op deze rondreis zodat je er ook echt van kunt genieten. Maak dus in Nederland alvast wandelingen en zorg vooral dat je schoenen goed ingelopen zijn. Neem de paklijst goed door. 

Voor sommige trektochten is het mogelijk de route korter te maken of halverwege te stoppen, maar het is natuurlijk veel leuker om het toch helemaal te kunnen volbrengen. Dit is een rondreis die je echt nog lang zal bijblijven. Je doet unieke dingen, maakt bijzondere momenten mee en hebt een reis met afwisseling die je niet snel in andere landen kunt vinden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige steden en heerlijke cultuur! 

Vaccinaties en dergelijke

Voor deze rondreis wordt een Gele koorts, DTP en Hepatitis A vaccinatie sowieso aangeraden. Malaria komt voor in het Amazonegebied. Informeer vooraf bij je huisarts of het raadzaam is malariapillen mee te nemen of dat een noodbehandeling in het geval van Malaria praktischer is. 

We raden je aan om als je deze rondreis Ecuador boekt even met je huisarts of de GGD te overleggen of er voor jou nog andere vaccinaties nodig zijn. Vaccinaties zijn altijd een persoonsgebonden advies, dus je kunt daarvoor het beste terecht bij je eigen zorgverlener. 

Voor het eerst alleen op reis

Een groepsreis zoals deze is ideaal als je van plan bent alleen te reizen, maar wel graag met een groep gelijkgestemden op pad gaat. Door je aan te sluiten bij groepsreizen hoef je eigenlijk alleen maar te boeken en de informatie af te wachten. Best relaxed toch? 

Als je bij Simi een rondreis boekt, ontvang je van ons een paar weken voor vertrek alle vluchtgegevens. Maar, nog veel belangrijker, je kunt dan ook je reisgenoten alvast leren kennen. Je ziet voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten en kunt je Whatsapp invullen. Heel veel groepen spreken voor vertrek al een keer ergens af om kennis te maken. Dat raden we je absoluut aan!