Het reisadvies voor Frankrijk is versoepeld. Reizen naar Frankrijk is weer mogelijk! Vanaf 10 juli vertrekken we volgens planning weer naar de Franse Alpen. Boek tijdig!

Frankrijk Actief 16-17 jaar

Frankrijk Actief 16-17 jaar

 • 16-17 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Een 10-daagse actieve jongerenvakantie op 1 van de mooiste plekken van Frankrijk, boordevol avontuurlijke activiteiten, gezelligheid en sfeer vanaf een prachtige camping op slechts een paar honderd meter van het stadje Guillestre.

Hoewel zomer 2020 er anders uit gaan zien dan anders, lijkt niks ons in de weg te staan om onze groepsreizen uit te kunnen voeren. De onderlinge afstand van 1 meter die in Frankrijk geldt is van toepassing op de camping. Bij activiteiten gelden echter weer andere regels (gek genoeg). 

Geniet van gezellige avonden, een echte groepsvakantie, een mooie camping vlakbij het stadje Guillestre en natuurlijk van avontuurlijke en sportieve activiteiten tijdens deze gezellige jongerenvakantie.

Tijdens deze jongerenreis onderneem je uitdagende en afwisselende activiteiten, geleid door professionals die dagelijks bezig zijn met outdoorsporten. Bij de camping vind je een zwembad, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het stuwmeer iets verderop te lopen. Genoeg te doen voor een avontuurlijke jongerenreis!

Deze actieve jongerenreis is inclusief vervoer vanuit Nederland naar Frankrijk en terug, alle geplande outdoor activiteiten, verblijf op de camping en gebruik van alle tenten en kookmaterialen, evenals onze supergezellige reisleiding ter plaatse.

Deze reis is in principe tot twee dagen voor vertrek te boeken, maar het aantal plaatsen is beperkt. We raden je dus aan tijdig je plekje vast te leggen zodat je zeker weet dat je mee kunt op deze avontuurlijke jongeren reis!

Geniet van een heerlijk avontuurlijke actieve vakantie in Frankrijk en combineer een ontspannen, gezellige reis met leeftijdsgenoten met de nodige actie en adrenaline. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 46%

 • Man54%

 • Gem. leeftijd 202017 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

691,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights jongerenvakantie Frankrijk

 • Raften op de Durance
 • Via Ferrata/klettersteig
 • Wandeltocht
 • Bergwandeltocht
 • Canyoning
 • Simi Survival Challenge

Dag 1 - Vrijdag

Waarom deze jongeren-reis?

 • Echte outdoorvakantie
 • Vlakbij gezellig stadje
 • Topcamping met goede cijfers (La Rochette)
 • Ervaren reisleiding
 • Veel inbegrepen activiteiten
 • Veel extra mogelijkheden ter plekke

We vertrekken aan het eind van de middag vanaf onze verschillende opstapplaatsen in het land. Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet.

LET OP: de vertrektijd die aangegeven wordt in je individuele reisinformatie is de echte vertrektijd van de bus. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent op de verzamelplaats. De touringcar kan niet wachten in verband met de rijtijden. 

Groepgrootte en minimumdeelname

Je kunt rekenen op een groep van tussen de 10 en 20 leeftijdsgenoten. Soms iets meer, soms iets minder, met name afhankelijk van de schoolvakantie-weken. De busreis is gecombineerd met de andere leeftijdsgroepen. Op de camping heeft elke leeftijdsgroep een eigen reisleider en een eigen kampement. 

Dag 2 - Zaterdag

Na een mooie rit met een prachtig uitzicht de laatste uren van je reis, komen we in de ochtend aan op Camping La Rochette in Frankrijk. Het ontbijt staat al voor ons klaar.

Onze reisleiding stelt zich aan je voor en neemt het programma voor de week met je door, waarna je de rest van de dag hebt om even bij te slapen, de omgeving te verkennen, te zwemmen of alvast een stuk te wandelen. De reisleider zal je de belangrijkste dingen alvast laten zien. 

's Avonds komen onze gidsen zich nog even voorstellen en meer informatie geven over de verschillende activiteiten. Daarnaast is er door de reisleiding een volleybal-toernooitje georganiseerd op de camping voor wie mee wil doen.

Tips:

 • Voor het zwembad is het mogelijk een strippenkaart te kopen waarmee je tegen gereduceerd tarief kunt zwemmen
 • Gratis zwemmen kan bij het stuwmeertje, maar is wel een stuk lopen

Dag 3 - Zondag

We trappen de week af met een prachtige activiteit om elkaar beter te leren kennen: raften! Tijdens deze spannende raft-tocht op de rivier de Durance krijg je gelijk een goed beeld van wat je tijdens deze actieve vakantie kunt verwachten.

Uiteraard neemt onze gids alle veiligheidsregels met je door, krijg je de beste materialen te leen en ga je goed voorbereid op pad. Tijdens deze avontuurlijke tocht zul je met regelmaat de adrenaline voelen, maar er is ook tijd en gelegenheid op rustiger stukken om lekker te ontspannen.

Tips:

 • In veel groepen is wel iemand met een gopro of action camera aanwezig. Vergeet niet de batterijen op te laden
 • Bezoek in de middag eens het stadje Guillestre. Niet supergroot, maar wel gezellig.

Dag 4 - Maandag

Via ferrata of klettersteigEen echte bergsportactiviteit onder professionele begeleiding van onze gidsen. Tijdens deze tocht ga je gezekerd aan een staalkabel en voorzien van een klimtuigje een prachtige route afleggen.

Soms verticaal de rots op, soms horizontaal, soms omhoog en soms omlaag. Onderweg heb je fantastische uitzichten en op de momenten dat de grond even onder je voeten verdwijnt zul je de adrenaline zeker voelen!

De klettersteig is zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt tijdens deze actieve vakantie. Natuurlijk houden we rekening met mensen die hoogtevrees hebben. We raden je echter aan om te proberen je hoogtevrees te overwinnen en op je eigen tempo de via ferrata met hulp van de gidsen te doen. 

Tips:

 • Onze activiteiten zijn geen wedstrijd. Het doel is dat iedereen binnen de groep een fijne vakantie heeft, dus neem de tijd
 • Maak ook zelf eens een mooie wandeltocht in de omgeving. Je kunt enorm veel mooie, korte en langere, wandelingen maken vanaf de camping. 

Dag 5 - Dinsdag

Na twee dagen met activiteiten heb je vandaag de kans om zelf iets te ondernemen. Er zijn verschillende opties.

Zo kun je ervoor kiezen om een lekker relax-dagje in te bouwen en te gaan zwemmen, lekker te lunchen in Guillestre, een bezoek te brengen aan Briançon met de trein, een extra activiteit te boeken (bv. parapente, hydrospeed, kajakken, rotsklimmen, klettersteig) of een combinatie van alles. In de avond organiseert onze reisleiding een gezellige volleybal-toernooi voor degenen die willen.

Tips:

 • Aanraders zijn hydrospeed, maar ook een extremere raft-versie is zeker de moeite waard
 • Als je nog extra dingen wilt ondernemen, plan deze dan vooraf. Zo heb je in geval van slecht weer uitloop
 • Zorg dat je je goed insmeert. Er staat vaak een verkoelend windje, maar juist dan ligt verbranden op de loer

Dag 6 - Woensdag

We trekken de wandelschoenen aan en maken ons klaar voor een prachtige bergwandeltocht in de omgeving. Naar aanleiding van de voorgaande dagen bepalen we de zwaarte van de route. Het spreekt voor zich dat we tijdens een groepsreis rekening houden met zowel de snelsten als de mensen die iets meer tijd nodig hebben.

Van de groep zelf verwachten we natuurlijk ook wat flexibiliteit en behulpzaamheid, zodat deze bergwandeltocht voor iedereen een heerlijke dag wordt.

Tips:

 • Goede wandelschoenen raden we zeker aan. Ben je echter niet van plan ze goed in te lopen of ben je na deze vakantie niet meer van plan te wandelen, kijk dan of je ergens schoenen kunt lenen. 
 • Behalve wandelschoenen is een dagrugzakje een een bidon of lege fles ook handig mee te nemen. 

Dag 7 - Donderdag

Vandaag staat canyoning op het programma. Samen met onze gids Rob gaan we, na een uitgebreide uitleg, de canyon in. Deze rivierkloof is een soort grote-mensen-speeltuin waarbij je een combinatie van sprongen maakt, gebruik maakt van natuurlijke glijbanen, klautert en zodoende de rivierkloof afdaalt.

Een activiteit die extreem populair is omdat het ontzettend leuk is en je er helemaal je eigen uitdaging in kunt vinden.

Tips:

 • Je kunt er eventueel voor kiezen nog een extremere variant canyoning te doen op zaterdag (afhankelijk van het weer). Je regelt dit rechtstreeks bij de aanbieder. 

Dag 8 - Vrijdag

Een week vakantie met Simi Reizen vliegt voorbij zoals je zult merken, maar we sluiten het programma van de week af met een uitdagende en avontuurlijke Simi Survival Challenge. We gaan nog niet te veel zeggen, maar kunnen wel alvast vertellen dat je tijdens de Survival Challenge een combinatie van verschillende outdoor activiteiten gaat ondernemen. 

In kleine teams onderneem je de challenge. De teams kun je natuurlijk zelf samenstellen. 

Tips:

 • Dit is de ideale avond om met je groep naar het centrum van Guillestre te gaan. Hoewel het maar een klein stadje is zijn er verschillende cafeetjes en restaurants waar je terecht kunt.
 • De meeste activiteiten duren een halve dag. Je hebt dus daarna nog tijd om zelf iets te ondernemen of te relaxen bij het zwembad of stuwmeertje. 

Dag 9 - Zaterdag

Aan alle goede dingen komt helaas een eind. Na een gezellige laatste avond staan we weer op tijd op, ruimen de tenten leeg, helpen nog even met de afwas en het opruimen van het kampement.

Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf een activiteit te ondernemen. In voorgaande jaren zijn vooral parapente en klettersteig als extra activiteit veelgekozen, maar er zijn volop mogelijkheden om nog wat te ondernemen. Natuurlijk kun je ook hier kiezen om de dag relaxed door te brengen.

Na het avondeten vertrekt de touringcar weer naar Nederland.

Tips:

 • Vaak gaan groepen voor ze de touringcar weer in gaan nog ergens als groep iets eten. Reserveer dit al wel in de ochtend, want ze zijn niet gewend aan grote groepen eters tegelijk.
 • Op de terugweg is iedereen vaak erg moe (goed teken!). Je kunt je slaapzak prima als hoofdkussen gebruiken in de bus. Natuurlijk kun je ook een hoofdkussen meenemen. 

Dag 10 - Zondag

We komen in de middag weer aan in Nederland. Terugkomst-tijden zijn altijd enorm afhankelijk van het verkeer en daarom moeilijk te voorspellen. Als het erg druk is of erg rustig kan de aankomsttijd rustig drie uur schelen. We informeren onze deelnemers altijd tijdig over de verwachtte aankomsttijd.

Tip:

 • Vergeet niet je mobiel op te laden voor je de bus in stapt. 
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief bij deze vakantie:

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze actieve vakantie zijn dat: raften, canyoning, bergwandeltocht, via ferrata/klettersteig en de Simi survival challenge.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • Ontbijt op de eerste ochtend bij aankomst
 • Verblijfskosten
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 4. 
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 10 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Corona informatie en aanpassingen

Frankrijk heeft de grenzen geopend voor inwoners uit de EU. Ook het reisadvies is inmiddels aangepast naar geel. Wel zijn er nog enkele voorzorgsmaatregelen van kracht, net als in Nederland. 

Voor deze groepsreis heeft het de volgende gevolgen:

 • Terrassen, supermarkten, meren, zwembaden en cafeetjes zijn geopend. Op een terras mag je met maximaal 10 personen zitten.
 • In de bus zijn mondkapjes net als in het OV in Nederland verplicht. Ook indien je een taxi neemt.
 • Waar nodig worden activiteiten in iets kleinere groepen uitgevoerd, maar ze mogen gewoon doorgaan en grote kans dat dit nog versoepeld naar grotere groepen. Hierbij hoeft geen afstand te worden gehouden.
 • We verblijven met maximaal 2 personen in een 4-persoonstent of je slaapt in een 1-persoonstent. Op de camping dienen we 1 meter afstand aan te houden.
 • Er worden nog wekelijks versoepelingen aangekondigd. In je vertrekinformatie vind je de meest actuele informatie.
 • Het kan zijn dat je een formulier in moet vullen mbt je gezondheid. Dit krijg je via je vertrekinformatie van ons. 

Dus in het kort: de situatie in Frankrijk is vergelijkbaar met Nederland. We gaan ons uiterste best doen om een ontzettend gezellige reis voor je te organiseren met de paar beperkingen die er nu eenmaal zijn. 

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De reisleiding zal aan het begin van de reis de recente maatregelen met de groep doornemen, zodat iedereen weet welke maatregelen er gelden in het land op moment van aankomst. Ze zullen je hooguit op iets aanspreken, maar het zijn geen handhavers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit constant gaat worden benadrukt tijdens je reis.

Vertrekgarantie?

We hebben nog nooit een Frankrijk-reis hoeven annuleren. Dit verwachten we in de toekomst ook niet te hoeven doen. 

Waarom kiezen voor deze jongerenvakantie?

 • Simi Reizen is beste aanbieder actieve vakanties (reisorakel.nl)
 • Simi Reizen is beste aanbieder van jongerenreizen (reisgraag.nl)
 • Je beleeft met de groep de activiteiten en beleeft dus echt samen de reis
 • Veel activiteiten inbegrepen en begeleid door professionele gidsen
 • Zwembad direct naast de camping (tegen betaling)
 • Goed verzorgde camping in Guillestre
 • Op loopafstand van het centrum (max. 10 minuten lopen)

Vertrekinformatie jongeren vakantie Frankrijk

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 16:15
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 17:30
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - 18:30

We verwachten de volgende ochtend rond 08:30 aan te komen op de camping. Natuurlijk is dit afhankelijk van verkeersdrukte en kunnen we deze tijd nooit garanderen. Tot nu toe is het echter altijd gelukt.

Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Minimumdeelname jongeren vakantie Frankrijk

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 18 personen. 

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is. 

Over de leeftijdsgroepen

Je reist samen met de andere leeftijdsgroepen in de touringcar naar Frankrijk. Dit is een touringcar die speciaal voor Simi rijdt, er zijn dus geen mensen van andere organisaties en dergelijke aanwezig. Maximaal kunnen er 45 mensen mee, verspreid over de leeftijdsgroepen. 

Over het algemeen bestaat de 16-17 groep uit ongeveer 10-20 personen. 

Om logistieke redenen zullen sommige activiteiten uitgevoerd worden samen met de andere leeftijdsgroepen. Ter plaatse heeft elke groep zijn eigen kampement met eigen reisleiding en heb je met de andere leeftijdsgroepen niet veel te maken. 

Verblijf

Je verblijft tijdens deze groepsreis in een tent voor maximaal 4 personen. Naar aanleiding van de heenreis bepaal je zelf met wie je in een tent slaapt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je bij boeking aangegeven hebt samen te reizen.

Waar mogelijk proberen we mensen zo in te delen dat je wat meer ruimte hebt. In de tenten zelf is geen stroom (ivm brandveiligheid), maar in de grote kooktent kun je je apparatuur opladen. 

Voor samenreizende stelletjes hebben we in beperkte mate de mogelijkheid een tweepersoons koepeltentje te regelen. Dit is echter geen garantie! 

We hebben op camping La Rochette ons eigen plekje, speciaal voor ons. De camping zelf is schoon, netjes en gezellig, maar verwacht geen super luxe bij deze outdoorvakantie. Gemiddeld scoort de camping een 9.1 op Zoover. 

De grote kooktent beschikt over tafels/banken, kookmaterialen, een koelkast met vriesvak en de mogelijkheid apparatuur op te laden. Ook is er verlichting aanwezig. 

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Optionele activiteiten

Er zijn in Guillestre mogelijkheden om buiten het door Simi georganiseerde programma activiteiten bij te boeken zoals parapente of raften op een wildere rivier. Dit gebeurt altijd op eigen risico. Van partners waar we direct mee samenwerken controleren we jaarlijks de aansprakelijkheidsverzekering en vergunningen, om het risico op ongelukken te minimaliseren. Voor andere bedrijven kunnen we dit niet doen. Extra activiteiten zijn dus op eigen risico.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Boeken van deze actieve vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. De resterende reissom dient 42 dagen voor vertrek bijgeschreven te zijn op onze bankrekening. Je kunt dit via je account eenvoudig online betalen met iDeal.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 10-07-2020
  Zo 19-07-2020
  689,00 €
 • Vr 17-07-2020
  Zo 26-07-2020
  689,00 €
 • Vr 24-07-2020
  Zo 02-08-2020
  689,00 €
 • Vr 31-07-2020
  Zo 09-08-2020
  689,00 €
 • Vr 07-08-2020
  Zo 16-08-2020
  689,00 €
 • Vr 14-08-2020
  Zo 23-08-2020
  689,00 €
 • Vr 21-08-2020
  Zo 30-08-2020
  689,00 €
 • Vr 09-07-2021
  Zo 18-07-2021
  689,00 €
 • Vr 16-07-2021
  Zo 25-07-2021
  689,00 €
 • Vr 23-07-2021
  Zo 01-08-2021
  689,00 €
 • Vr 30-07-2021
  Zo 08-08-2021
  689,00 €
 • Vr 06-08-2021
  Zo 15-08-2021
  689,00 €
 • Vr 13-08-2021
  Zo 22-08-2021
  689,00 €
 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 09-08-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke week gehad ! Mooie omgeving, leuke activiteiten en gezellige reisleiding. Reisleidster Warda was betrokken en enthousiast. Ze gaf duidelijkheid waar nodig, maar deed ook vaak met de groep mee! Ook reisleider Robin was gezellig! De leeftijdsgroepen mengden leuk, wat extra gezellig was. Al met al erg genoten =)

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 02-08-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik vond het een hele leuke en gezellige vakantie. We hebben veel activiteiten gedaan, zoals raften, canyoning en Via Ferrara. Ook hadden we top reisleiding. Mijn reisleider was Kelly. Ze was vrolijk, betrokken en gezellig. Kortom, een onvergetelijke vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 26-07-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een gezellige reis met een leuke groep en leuke activiteiten. Het was een mooie locatie en een gezellige reisleider.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 26-07-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Er was gezellige reisleiding, gezellige groepen, leuke activiteiten en heb mooie plekken gezien. Heb het erg naar mijn zin gehad.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 05-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik reisde alleen maar al snel hadden we een gezellig en hecht groepje. We hadden een groepje van negen meiden bij elkaar en werden door onze reisleider Michel al snel het prinsessenkamp genoemd. Hij was een zeer leuke en enthousiaste reisleider. We hebben veel activiteiten daar gedaan maar er was ook zeker tijd om te rusten en te socializen met andere campinggasten en de andere leeftijdsgroepen.
  Het enige nadeel vond ik dat er geen free wifi op de camping was en dat de bus tijdens de heenreis en terugreis best koud was.
  Voor de verder rest heb ik een top vakantie gehad en zou ik zo nog een keer een vakantie boeken bij simireizen

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 06-07-2018

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het waren tien geweldige dagen, ik heb er geen spijt van dat ik mee ben gegaan. De medereizigers waren erg gezellig en je kon erg met ze lachen. Ik vond de activiteiten heel leuk, vooral het raften en het kajakken. Persoonlijk had ik van het canyoning meer verwacht, maar het was wel leuk om te doen. De reisleiders waren ook erg gezellig, ze waren er als je ze nodig had en je kon leuk met ze kletsen. De reis zelf was goed georganiseerd en de avonden in de bar zal ik niet meer vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 19-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een leuke en actieve vakantie met leuke reis genoten , de mensen op de camping waren heel aardig en we konden goed met de gidsen overweg

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 05-08-2016

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Zoon 17 ging mee op deze actieve vakantie en raakte gewond aan zijn voet. Hij werd goed verzorgd en niet alleen gelaten. Wij werden goed geinformeerd. Het noodnummer was goed bereikbaar. Zoon moest aldaar naar een dokter. Er werd ook gezorgd voor een iemand die kon tolken. De kosten konden worden voorgeschoten. Er zijn dus goede afspraken/procedures bij Simireizen ook als er iets mis gaat. Zoon heeft verder een topvakantie gehad

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 29-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

Camping La Rochette

Camping La Rochette is waar we tijdens deze reis zullen verblijven. Deze drie-sterrencamping heeft schoon en net sanitair en scoort gemiddeld een 9.1 op Zoover. Simi Reizen heeft op deze camping plek voor twee kampementen, enigszins afgelegen van de andere camping-gasten.

Het stadje Guillestre ligt op 800 meter afstand van de camping. Op de heenweg heuvel op, maar op de terugweg heuvel af.

Faciliteiten camping

 • Zwembad (tegen betaling, ongeveer EUR 3, afhankelijk van het tijdstip)
 • Tafeltennis en jeu de boules
 • Barretje met drankjes en eenvoudig voedsel
 • Wifi (tegen betaling)
 • Winkeltje met vers brood en eenvoudige producten
 • Wasmachine en droger aanwezig

 camping frankrijk

Hoe slapen we?

Tijdens deze groepsvakantie slaap je in een tent voor maximaal 4 personen. Afhankelijk van de periode waarin je reist kan het zijn dat je met drie personen in een tent slaapt. De tenten zelf hebben geen electriciteit, maar het opladen van telefoons en dergelijke kan in de grote tent. Houd er rekening mee dat er geen kluisjes op de camping zijn en wij het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk afraden. Zorg er in ieder geval voor dat je geen dingen onbeheerd achterlaat.

Hieronder zie je een foto van het tentenkamp in Frankrijk.

Wat is er te doen in Guillestre?

Guillestre ligt midden in de Franse Alpen en is dus vooral een plek om te genieten van een actieve vakantie. Toch wordt er 's zomers verrassend veel georganiseerd in Guillestre zelf. Zo is er rond 14 juli, de nationale feestdag, altijd van alles te beleven, tot schuimparty's aan toe, maar zijn er ook regelmatig festivals en optredens in de zomer.

In Guillestre vind je een aantal supermarkten, een aantal leuke barretjes en restaurants en kun je uitstekend terecht voor een drankje in de avond.

Vanuit Guillestre kun je eenvoudig het kasteel bezoeken, maar ook een dagje naar Briançon kan een leuke extra uitstap zijn. Daarnaast leent het zich natuurlijk perfect voor mooie wandelingen in de bergen.

Op een klein half uurtje van de camping vind je daarnaast een stuwmeertje waar je prima terecht kunt om in de middag te relaxen. Als je het vriendelijk vraagt willen de gidsen ons soms zelfs wel afzetten bij het meertje.

Extra activiteiten

Er zijn diverse extra activiteiten bij te boeken ter plaatse. Deze boek je rechtstreeks bij het bedrijf dat dit uitvoert. Simi Reizen is hier geen partij in en heeft, in tegenstelling tot de partners bij onze eigen activiteiten, geen inzicht in de kwaliteit van deze partijen. We raden je aan altijd even na te vragen hoe een en ander geregeld is. De Franse regels zijn echter erg streng, dus je kunt er over het algemeen zeker vanuit gaan dat veiligheid een belangrijk thema is.

Mogelijke activiteiten zijn:

 • Downhill mountainbiken
 • Parapente duosprong
 • Extreme rafting
 • Extreme canyoning
 • Verschillende klettersteigs
 • Mountainbike-huur

Prijzen liggen tussen de 35 en 80 euro (parapente is ongeveer EUR 80).

Prijzen

Frankrijk is geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen in het stadje. Er zijn verschillende pin-automaten. In supermarkten kun je vaak wel pinnen, maar bij de bakker en cafeetjes gaat eigenlijk alles contant.

V. Hoe warm is het in Guillestre?

A. Gemiddeld kun je in de zomer rekenen op een temperatuur tussen de 25 en 35 graden, met af en toe in de namiddag een buitje. 

V. Hoe slapen we?

A. Je slaapt tijdens deze groepsvakantie in een tent voor vier personen maximaal. Afhankelijk van de periode waarin je reist kan het zijn dat je met drie mensen in een tent slaapt. De tenten zelf hebben geen electriciteit, maar het opladen van telefoons en dergelijke kan in de grote tent. Houd er rekening mee dat er geen kluisjes op de camping zijn en wij het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk afraden. Zorg er in ieder geval voor dat je geen dingen onbeheerd achterlaat.

V. Alcoholbeleid 15-17

A. Niet toegestaan. In Frankrijk gelden dezelfde regels als in Nederland. Hoewel sommige jongeren wellicht thuis of met vrienden wel eens iets mogen drinken, is dit helaas zelfs met toestemming van ouders bij Simi niet mogelijk. Tijdens de reis is Simi immers verantwoordelijk voor het reilen en zeilen en het welzijn van al onze reizigers. Daarbij dienen we ons te houden aan geldende wet- en regelgeving.

V. Waar kan ik de paklijst vinden?

De paklijst voor deze jongerenreis vind je hier. 

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Hoe lang duren de activiteiten?

Activiteiten duren normaalgesproken een dagdeel. De bergwandeltocht zal over het algemeen iets langer duren. Zo blijft er voldoende tijd over om ook te relaxen, niet onbelangrijk bij een jongerenreis!

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Deze vakantie wordt door ongeveer de helft van de reizigers alleen geboekt. De andere helft reist samen met nog iemand of in een groepje. Doordat je bij Simi het grootste deel van deze jongerenreis samen uitvoert zul je merken dat onze groepsvakanties ook echt zorgen voor een hechte groepsband.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de camping?

Onze camping La Rochette scoort op Zoover een 8,6. Schoon en goed onderhouden sanitair, gratis douchen, een zwembad op de camping (tegen betaling) en een gezellig barretje maken je vakantie compleet. De camping ligt daarnaast ook nog eens vlakbij het centrum van het gezellige stadje Guillestre. 

V. Moet je een goede conditie hebben?

A. Hoewel je een actieve vakantie boekt, is het niet nodig een mega-conditie te hebben. Zeker bij deze vakantie zijn veel activiteiten gericht op beginners en kan iedereen goed mee komen. Dat betekent niet dat je als sportieveling niet een hele leuke vakantie gaat hebben natuurlijk. Bij veel activiteiten kunnen we op individuele basis het niveau van de uitdaging wat vergroten of verkleinen.

V. Wij reizen samen, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. Zeker. De meeste activiteiten nemen een dagdeel in beslag. Daarbuiten heb je voldoende tijd om zelf activiteiten te ondernemen of in overleg met de reisleiding leuke extra dingen te doen.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen. Dit is geen vrijblijvende optie. Op het moment dat we tijdens je reis constateren dat bepaalde informatie niet is vermeld (denk bijvoorbeeld aan een vorm van autisme, adhd, depressies, angstaanvallen, maar ook dingen als flauwvallen zijn relevant), kan het zijn dat we je reis voortijdig moeten beeindigen.

Andersom, als je netjes aangeeft wat er speelt, zijn we ook beter in staat in te schatten of onze groepsreizen geschikt voor je zijn. Bij een groepsreis is het immers van belang dat iedereen volop kan genieten en iedereen evenredig veel tijd en aandacht van onze reisleiders krijgt.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!

V. Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

A. Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

V. Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.