Groepsreizen Balkan

  • Altijd incl. excursies
  • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Balkan

Hoewel er verschillende definities zijn van de landen die tot de Balkan behoren en het een enorm gebied betreft, weten de meeste mensen wel ongeveer wat met de Balkan-landen bedoeld wordt. We hebben een fantastische 10-daagse Balkan rondreis voor je samengesteld door vier landen: Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië en Albanië. Ga voor een intrigerende, avontuurlijke rondreis Balkan met vanzelfsprekend de belangrijkste excursies inbegrepen bij je reissom, zoals je dat van ons gewend bent. 

Onze groepsreizen Balkan worden begeleid door een Engelstalige lokale Simi-gids.

Balkan groepsreizen

Highlights

Reis samen met leeftijdsgenoten

Ontdek vier prachtige landen

Afwisseling activiteiten en relax-tijd

Gevarieerd programma

Veel inbegrepen bij de reissom

Bij onze Balkan singlereizen boek je een tiendaagse rondreis door vier verschillende landen. We bezoeken Noord-Macedonië, Montenegro, Kosovo en Albanië. Vier landen in dezelfde regio, maar met grote onderlinge verschillen. Zo zijn Kosovo en Albanië grotendeels Islamitische landen, terwijl landen als Noord-Macedonië en Montenegro grotendeels Christelijk zijn. 

Ook qua diversiteit van het landschap kun je je opmaken voor veel afwisseling tijdens deze Balkan singlereis. In tien dagen tijd laten we je prachtige plekken zien, maar hebben ook genoeg tijd ingebouwd om zelf te relaxen tijdens deze Balkan groepsreis

Matka floof - Noord-Macedonië

Reizen naar de Balkan

Als je een rondreis boekt naar de Balkan moet je rekening houden met andere standaarden. Een viersterrenhotel in Nederland is niet vergelijkbaar met een viersterrenhotel in bijvoorbeeld Noord-Macedonië. Ook de gebruiken zijn anders, fooi geven is normaal (en vereist!) en de infrastructuur is anders dan wij gewend zijn. Dat maakt het rondreizen alleen maar interessanter, want wat is er leuker dan jezelf onder te dompelen in een geheel nieuwe omgeving én cultuur. 

Boek geen rondreis of singlereis naar deze landen als je niet flexibel bent. Je moet tegen andere standaarden kunnen en bent van plek naar plek toch altijd enige tijd onderweg. Een rondreis is altijd per definitie intensief, dus stel jezelf daarop in. 

Noord-Macedonië

Sinds enkele jaren wordt dit kleine land aangeduid als Noord-Macedonië, om verwarring met het Griekse Macedonië te voorkomen. Het is een klein land dat eerder onderdeel was van Joegoslavië. In 1992 verklaarde Noord-Macedonië de onafhankelijkheid en is sindsdien een eigen land. 

Aan het begin en einde van je rondreis verblijf je een nacht in Skopje, Noord-Macedonië. Tijdens de rondreis verblijven we ook 2 nachten in Noord-Macedonië aan het meer van Ohrid. Verschillende excursies zijn inbegrepen bij de reissom. Noord-Macedonië is zich enorm aan het ontwikkelen de laatste jaren als vakantieland. Desondanks is het nog niet plat gelopen en ook zeker heel betaalbaar. Onder andere de Matka-kloof en het meer van Ohrid zijn de grootste hoogtepunten van het land, deze gaan we dan ook allebei bezoeken.

Groepsreizen voor alleenreizenden

Het overgrote deel van de reizigers reist alleen. Door een reis te boeken, sluit je je aan bij een groepsreis waar het grootste deel solo reist. Hoewel we het woord single reizen een beetje vermijden, kun je erop rekenen dat minimaal 70% van je reisgenoten solo reist. Wel zo prettig, want iedereen heeft er zin in om nieuwe mensen te leren kennen! 

Groepsreis Balkan

Albanië

Hoewel grotendeels onbekend voor de meeste Nederlanders is Albanië een land met veel potentie voor toerisme. Niet alleen vind je er prachtige bergen en mooie steden, maar je bent ook opeens in een hele andere wereld. Behalve een bezoek aan hoofdstad Tirana bezoeken we ook het populaire Shkodër aan het meer van Shkodër. Deze stad heeft zowel Oosterse als Europese invloeden, een interessante mix!

Albanië is van de vier landen die we tijdens deze groepsreizen bezoeken misschien de meest afwijkende. Het heeft een geheel eigen geschiedenis en achtergrond en is een land met bergen, meren en zee. Dit zorgt voor een mooie afwisseling tijdens je rondreis Balkan.

Montenegro

Montenegro is een klein land, maar ontzettend mooi. We verblijven hier tijdens de single reis aan de kust in Budva, waar we ook tijd hebben om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand. Ook kun je hier ontzettend goed uitgaan en zijn er voldoende terrasjes. Je kunt hier dus zeker hele leuke avonden beleven samen met je reisgenoten. Tijdens je rondreis breng je ook een bezoek aan de mooie kuststad Kotor in Montenegro. 

Wist je dat Budva autovrij is en nog middeleeuwse stadsmuren heeft? Hierdoor kun je hier echt fantastische foto's maken en optimaal genieten van de ervaring van een bezoek aan het mooie land Montenegro.

Kosovo

Het vierde land dat we bezoeken is Kosovo. Tijdens de Balkan groepsreis bezoek je op de tweede dag Pristina, de hoofdstad van Kosovo en de mooie stad Prizren. Doordat de Balkan landen allemaal niet gigantisch groot zijn, kun je ontzettend veel moois bezoeken terwijl de reistijd relatief beperkt blijft. In beide steden staan een rondleiding op de planning.

Je kunt niet alles zien tijdens een singlereis

Zoals bij alle rondreizen, maken we een keus uit wat we wel en niet kunnen zien en doen. Er zijn nog ontelbaar veel mooie plekken in alle vier de landen te vinden, maar hebben gekozen voor een reis met de belangrijkste highlights.

Ook vinden we het belangrijk om vrije tijd in te plannen. Rondreizen zijn nou eenmaal intensief, en zodoende heb je zelf ook de ruimte om nog wat relax-tijd in te plannen of iets in te plannen dat dichtbij je interesses ligt. We hebben gekozen voor een tiendaagse rondreis, wat prima is voor een gezellige rondreis waarbij je de hoogtepunten van de vier landen ontdekt.

Hotels en kwaliteit van de hotels

We verblijven tijdens deze rondreis Balkan in 3-sterrenhotels. Houd er echter wel rekening mee dat in de bovengenoemde landen de standaard voor hotels en accommodatie vaak anders is dan wij in Nederland gewend zijn. Als je super deluxe verwacht raden we je af deze rondreizen te boeken. We kunnen niet garanderen dat er nooit iets stuk is tijdens een rondreis of een kamer niet geheel voldoet aan de verwachtingen. Meld dit soort dingen wel altijd direct aan de gids zodat we kunnen zoeken naar een goede oplossing. 

Echter: je moet als je deze prachtige landen bezoekt, je wel enigszins aan kunnen passen aan de omgeving waar je bent. De hele historie van de landen die we bezoeken is volledig anders. Ga je voor gastvrijheid, vriendelijkheid en een unieke ervaring in prachtige landen, dan is deze rondreis geknipt voor jou! Zoek je meer luxe en comfort, dan is het wellicht verstandiger om even door te zoeken. 

Fooien tijdens de singlereis

Wij als Nederlanders zijn niet gewend fooi te geven, maar in bijna alle andere landen ter wereld is dit gebruikelijk en gewoon een verplichting. Boek deze groepsreis dus ook uitsluitend als je flexibel genoeg bent om de juiste fooien te geven. Voor deze rondreis worden door de gids verplichte fooien geïnd. Doordat deze ter plaatse worden uitgegeven aan lokale mensen die ons helpen met de reis, kan dit niet in de reissom meegenomen worden, maar dien je deze wel mee te tellen. Een fooi van 5 EUR per persoon per dag voor de lokale mensen die direct betrokken zijn bij de singlereis is verplicht. Daarnaast is het in restaurants gebruikelijk om minimaal 10% fooi achter te laten. Doe dit dus ook gewoon, hoort erbij in deze landen!

Singlereizen, groepsreizen, same same!

We maken geen onderscheid tussen single reizen en groepsreizen. Ongeveer 70% van alle reizigers boekt een reis alleen en sluit zich aan bij een groep. De anderen boeken samen met een vriend of vriendin of klein groepje. Uiteindelijk boek je dus een groepsreis met mensen tussen de 18 en 32, waarvan een groot deel solo reist. 

Meer groepsreizen Balkan

Naast Albanië, Kosovo, Montenegro en Noord-Macedonië kun je nog meer prachtige landen vinden in de Balkan. Wat dacht je bijvoorbeeld van onder andere Bulgarije en Kroatië? Ook deze landen kun je bezoeken met Simi!

Groepsreis Kroatië Actief

Ga voor een super gezellige 11-daagse kampeer- en busreis in Stobrec, Kroatië! We combineren relaxen met heerlijk actieve activiteiten, waaronder bijvoorbeeld canyoningen, zeekajakken en snorkelen, raften en paintball. De camping ligt op enkele grote stappen verwijderd van het strand en ook kom je gemakkelijk in Split waar je goed kunt uitgaan. Ideaal.

Groepsreis Kroatië Deluxe

Lekker relaxen maar ook het e.e.a ondernemen? Dan ben je aan het goede adres bij de Kroatië Deluxe groepsreis! We vliegen naar Kroatië en verblijven hier in een appartement vlakbij de zee. Inbegrepen bij je reissom zijn een boottocht met een lekkere lunch, rivertubing (op een band de rivier af), een thema party, zeekajakken en snorkelen en een excursie naar een mooie stad.

Rondreis Bulgarije

Reis met Simi mee naar een niet meest voor de hand liggende bestemming, Bulgarije, en ga voor een heerlijke ervaring in een prachtig Balkan land. We blijven ver weg van Sunny Beach en gaan juist voor cultuur, geschiedenis en avontuur. We gaan onder andere diverse wandeling maken, kanoën, klimmen, raften en bezoeken natuurlijk ook diverse mooie plekken.

Bekijk de rondreis Bulgarije