Maleisië groepsreizen

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Maleisië

Wil jij de theeplantages aanschouwen in de Cameron Highlands, heb jij altijd al een keer willen raften in het regenwoud en wil jij de Petronas Twin Towers aanschouwen in Kuala Lumpur? Deze groepsreis Maleisië laat je de mooiste plekken van dit magische land zien. Sluit je aan bij een avontuurlijke groepsreis met veel inbegrepen activiteiten en ga een fantastische rondreis tegemoet op een prachtige bestemming. Maleisië kun je vinden in het zuidoosten van Azië en heeft ontzettend veel te bieden voor avontuurlijke reizigers. Ga voor onvergetelijke herinneringen samen met reisgenoten tussen de 18 en 32 jaar!

Singlevakanties Maleisië

Hoogtepunten
 • Unieke natuur
 • Bruisende steden
 • Canopy-wandeling
 • Bezoek Orang Asli stam
 • Mossy Forest bezoek
 • Kuala Lumpur
 • Geniet van tropisch weer
 • Reis met leeftijdsgenoten
 • Geheel georganiseerd

Dankzij de grote steden, ongerepte natuur en prachtige stranden van Maleisië maak je een mega avontuurlijke groepsreis mee. De diversiteit van deze rondreis is bijzonder groot.

Waarom groepsreizen Maleisië?

 • Omdat je, zoals al eerder benoemd, kunt genieten van een mega diverse natuur waar we met een beetje geluk tevens diverse bijzondere diersoorten kunnen tegenkomen.
 • Omdat je je bezoek aan Maleisië tijdens deze Maleisië groepsreis combineert met een bezoek aan de metropool Kuala Lumpur. Deze gigantische stad is absoluut een bezoek waard.
 • Omdat Maleisië een enorme diversiteit biedt aan cultuur. Het land is een echte smeltkroes van culturen, waardoor je heerlijke gerechten uit kunt proberen en verschillende bouwwerken kunt aanschouwen. Ook brengen we een bezoek aan de Orang Asli stam!
 • Omdat je een bezoek brengt aan UNESCO-werelderfgoedstad George Town. Ontdek de historische forten en tempels en geniet van de gastvrije bevolking.
 • Omdat je een van de oudste regenwouden van de wereld gaat bezoeken! In Taman Negara National Park doen we een fantastische canopy-wandeling!

Rondreizen in Maleisië

Tijdens deze groepsreis Maleisië gaan we met maximaal 25 personen op pad. We kiezen er bewust voor om geen hele grote groepen te hebben, maar ook geen kleine groepjes. Je moet immers wel ruim 2 weken met elkaar doorbrengen tijdens de singlereis.

In onze ervaring blijkt dat je met 25 man wel genoeg keus hebt uit mensen waarmee je het goed kunt vinden, maar het niet onoverzichtelijk wordt. Mocht het dan een keertje wat minder met iemand klikken, dan zit je niet zo boven op elkaars lip als bij bijvoorbeeld een groepje van 8 personen. 

Al onze verre groepsreizen zijn nooit groter dan 25 personen, omdat het dan onoverzichtelijk blijft en het groepsgevoel een stuk moeilijker te bereiken wordt bij een rondreis als het om veel grotere groepen gaat. 

Rondreizen in Maleisië kost tijd. Houd daar rekening mee als je deze reis boekt. Je zult je tijdens de groepsreis Maleisië moeten aanpassen aan de lokale snelheid en manier van doen. Dat is trouwens ook gelijk het beste advies om een goede vakantie te beleven. Laat het lekker over je heen komen! 

Hoogtepunten groepsreis Maleisië

Ga jij mee de hoogtepunten van Maleisië ontdekken? Van het regenwoud, tot aan UNESCO-steden en eilanden, je gaat voor een enorm gevarieerde rondreis Maleisië. Hieronder lichten we een aantal van deze mooie plekken uit.

Indrukwekkend Kuala Lumpur

Zowel de eerste dagen als de laatste dagen kom je tijdens je singlereis Maleisië in Kuala Lumpur. Na je heenvlucht slaap je direct een nachtje in deze bruisende stad. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je wellicht al tijd om hier het een en ander te ontdekken. Aan het einde van de jongerenvakantie Maleisië nemen we de tijd om Kuala Lumpur echt te ontdekken. Op de 14e reisdag kun je, eenmaal aangekomen in de stad, samen weer het een en ander ontdekken op eigen gelegenheid.

Op de 15e reisdag brengen we een bezoek aan de beroemde Petronas Twin Towers. De entreeprijs is inbegrepen bij je reissom. Vanaf deze hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Ook de rest van deze dag heb je de mogelijkheid om de stad verder te ontdekken, want op dag 16 vliegen we pas weer terug!

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft een indrukwekkende skyline. Je zult merken dat veel culturen hier zijn samengesmolten, wat er ook voor zorgt dat je uit veel keukens kunt kiezen als je een hapje wilt eten. Eventueel kun je hier ook enorm goed winkelen. 

Indien we slapen in de geplande accommodatie, dan kun je genieten van een heerlijk rooftop zwembad. Ook kun je in Kuala Lumpur ontzettend veel rooftop bars vinden. We raden je zeker aan om er samen eentje te bezoeken. Maak tijdens je verblijf in Kuala Lumpur zeker een aantal felbegeerde foto's met de Twin Towers op de achtergrond!

Kuala Lumpur groepsreizen Borneo

Taman Negara National Park

Taman Negara is een van de oudste regenwouden ter wereld. Wij zullen twee nachten in dit natuurgebied slapen, want we hebben hier namelijk hele bijzondere activiteiten op de planning staan. Zo staat hier een prachtige canopy-wandeling op de planning waarbij we van bovenaf het dichte bladerdak van het regenwoud aanschouwen, maar ook een avondwandeling waarbij we ons meer focussen op het nachtleven in de jungle.

Camera en verrekijker mee, want als je geluk hebt spot je heel veel coole beesten! Fun fact: 'Teman Negara' betekent letterlijk 'Nationaal Park' in het Maleis. 

De groene Cameron Highlands

Nog een prachtig natuurgebied dat je gaat ontdekken tijdens de groepsreizen Maleisië is de Cameron Highlands. Hier kun je mooie theeplantages, prachtige groene stukken natuur en imposante bergen vinden. Tevens vind je hier het Mossy Forest Park, waar alles bedekt is met mos. Geniet van de ontspannen sfeer, de natuur die groener is dan groen en ook het wat koelere klimaat in vergelijking met de andere plekken waar we verblijven. 

Relaxen op het eiland Pangkor

Veel Azië groepsreizen hebben wat met elkaar gemeen: we ontdekken ontzettend veel moois tijdens de single reizen, maar er is ook tijd om even lekker helemaal niets te hoeven. Tijdens deze groepsvakantie Maleisië reizen we op de 10e dag af naar het eiland Pangkor. Tijdens je verblijf kun je relaxen bij het zwembad van de accommodatie, gemakkelijk je handdoekje neergooien op een van de mooie stranden of eventueel ook nog het een en ander ondernemen, zoals het ontdekken van een Nederlands fort uit de tijd van de VOC (optioneel). Als je fan bent van vis, dan kun je hier tevens heerlijke visgerechten scoren!

Cultuur snuiven in George Town, Penang

Alvorens ons bezoek aan het eiland Pangkor, brengen we ook een bezoek aan het eiland Penang. Nadat je in Kuala Lumpur bent geweest, de natuur bent ingedoken, hebt genoten van de raft-activiteit, een theeplantage hebt bezocht en nog veel meer, maken we nu ruimte voor een stukje geschiedenis en charme. Hierdoor boek je een enorm diverse groepsreis. Op het eiland Penang slapen we in George Town, dat bekend staat om de koloniale gebouwen, mooie tempels en Fort Cornwallis.

Je maakt in George Town een inbegrepen gegidste fietstocht mee om de grootste hoogtepunten te ontdekken, maar hebt ook de tijd om zelf je dag verder in te vullen. Ontdek bijvoorbeeld de straten gevuld met street art, een clanhuis met de Chinese architectuur, één van de prachtige tempels of een van de andere vele mooie plekken die deze UNESCO-stad te bieden heeft. 

Singlereizen of groepsreizen? 

Wat ons betreft zijn singlereizen niet meer dan een groepsreis waar toevallig veel mensen solo naartoe reizen. Bij vrijwel alle Simi reizen gaat het om meer dan 70% van de reizigers die solo reizen en dus niemand kennen voor ze aan de reis beginnen. Het is dus maar net wat voor naam je eraan geeft. Je hoeft dus niet single te zijn om mee te reizen, maar het grootste deel is wel single reizend. Wat ons betreft boek je vooral een groepsreis of single reis als je het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen, dus dat is uiteindelijk wat telt!