Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

E-sim gebruiken tijdens een verre groepsreis

Waar het eerdere jaren nog lastig was om in het buitenland bereikbaar te zijn voor vrienden en familie, je social media bij te werken of op dat ene cruciale moment Google Maps te kunnen gebruiken is er tegenwoordig voor veel telefoons een oplossing: een e-simkaart! Als jouw toestel ondersteuning biedt aan e-sims kun je eenvoudig online een e-simkaartje kopen dat dan opgeslagen wordt in je instellingen. Reizigers die met Simi mee op pad gaan kunnen bij de aanschaf van een e-sim gebruikmaken van een kortingscode! Hieronder leggen we aan je uit hoe dit precies werkt.

Wat is een e-sim kaart en wat zijn de voordelen?

Binnen Europa maken veel mensen gebruik van hun 4G of 5G abonnement tegen de reguliere prijzen voor datagebruik in Nederland. Buiten Europa is dit vaak niet mogelijk en zit je verbonden aan hoge kosten als je internet gebruikt wanneer je geen wifi hebt. Omdat deze kosten erg hoog liggen, kozen veel mensen ervoor om alleen te internetten wanneer je gebruik kunt maken van een wifi verbinding. De e-sim kaart is de oplossing om wel volledig bereikbaar te zijn. Door het aanschaffen van een e-simkaart kun je namelijk tegen normale tarieven data gebruiken. Van tevoren kun je zelf kiezen hoeveel data je wilt gebruiken en weet je het tarief. Zo zorg je ervoor dat je bereikbaar bent tijdens je vakantie! 

Een e-sim is eigenlijk niets meer dan een simkaart maar dan digitaal. Je ontvangt dus geen fysieke simkaart, maar activeert je abonnement door een QR-code te scannen. Ondertussen ondersteunen de meeste telefoons een e-sim. Via deze link kun jij controleren of dit ook voor jouw toestel zo is.

Hoe werkt de aanschaf van een e-sim?

Het aanschaffen van een e-sim doe je gemakkelijk online binnen enkele minuten. 

  • Klik op deze link om je simkaart uit te zoeken
  • Selecteer jouw reisbestemming
  • Bepaal hoeveel data jij nodig hebt. Afhankelijk van je reisduur en intensiteit kun je hier zelf een inschatting in maken. Voor de meeste bestemmingen is het minimale want je kunt bestellen 1GB en gaan de e-sims tot 20GB. Let goed op, per keuze verschilt het hoeveel dagen je gebruik kunt maken van de e-sim. Klik als je je keuze hebt gemaakt op 'buy now'.
  • Je komt nu op de inlogpagina terecht. Maak hier een account aan.
  • Vervolgens kun je de e-sim kaart aanvragen. Vul onze kortingscode E-SIMi in voor 10% korting op jouw digitale simkaart! 

Ik heb mijn e-sim gekocht, wat nu?!

Zodra je de simkaart gekocht hebt krijg je een QR code, hiermee kun je via het te volgen stappenplan de e-sim activeren. Afhankelijk van de telefoon die je gebruikt zijn er verschillende stappenplannen. Op Airalo kun je deze stappen allemaal één voor één volgen om jouw kaart op tijd actief te krijgen voor je aankomende vakantie! 

E-Sim Amerika Canada rondreizen

Veelgestelde vragen e-sim aanschaffen

Hoe ontvang ik precies de QR-code?

Bij het aanschaffen van een e-sim maak je een account aan. In je account kun je navigeren naar 'My eSIMs' en alle informatie gemakkelijk terugvinden.

Gaat het abonnement direct in of kan ik een ingangsdatum kiezen?

Je dient de e-sim in de meeste gevallen nog te activeren. Per land kan het verschillen of de e-sim direct actief is bij aanschaf, of dat je de e-sim eerst kunt aanschaffen en vervolgens in het land zelf dient te activeren omdat je dan pas op het lokale netwerk zit. Je kunt gemakkelijk bekijken wat voor de e-sim die jij wilt aanschaffen van toepassing is. Selecteer de e-sim die je wilt aanschaffen op de keuzepagina. Onder het kopje 'additional information' lees je onder 'activation policy' hoe dit werkt bij jou geselecteerde e-sim.

Heb je de e-sim al aangeschaft? Log dan in op de site en ga vervolgens naar 'My eSIMs'. Hier klik je op 'details' en vervolgens op 'show more'. Op deze plek kun je de 'activation policy' vinden.

E-sim Amerika Canada rondreizen

Hoe kan ik de e-sim betalen?

Op de website zijn verschillende betaalmogelijkheden. Je kunt onder andere betalen met een credit of debit card, Google Pay, Apple Pay en PayPal. Helaas is het niet mogelijk om te betalen via iDeal. Als je geen creditcard oid hebt kun je natuurlijk even kijken in je omgeving of je een creditcard mag lenen.

Ik kom ergens niet uit en wil graag contact opnemen met de provider

Kom je er toch niet uit? Neem dan even contact op met Airalo, de provider van de e-sims. Airalo is ook gemakkelijk bereikbaar via Instagram en Facebook Messenger. 

Bekijk ook deze handige pagina's

Reisvaccinaties via Simi
Regelen voor vertrek
Paklijsten groepsreizen