Single reizen wintersport

Single reizen wintersport

Op zoek naar leuke single reizen wintersport? Op deze pagina kun je handige tips vinden voor het uitzoeken van jouw ideale groepsreis wintersport! Of je nou op zoek bent naar informatie over skigebieden Oostenrijk, last minute wintersport, wintersport vakanties Slovenië of een wintersport busreis. Deze pagina helpt je op weg met de keuze voor een van onze singlereizen wintersport. We hebben naast deze pagina diverse andere informatieve pagina's geschreven om je keuze te vergemakkelijken. Alle informatie en de linkjes naar deze informatieve single reizen wintersport pagina's kun je op deze pagina overzichtelijk vinden.

Twee single reizen wintersport

Bij Simi Reizen heb je de keuze uit twee leuke en gezellige single reizen wintersport met leeftijdsgenoten. Je hebt de keuze uit de Learn to Ski single reizen wintersport Slovenië en de singlereizen wintersport Oostenrijk. Beide single reizen wintersport betreffen een klassieke wintersport busreis. De voorpret voor deze singlereizen wintersport kan dus al in de bus beginnen! Naast het verschil in locatie, hebben beide single reizen wintersport ook een ander karakter qua programma. Zo is de Oostenrijk groepsreis een single reis wintersport waarbij je kunt gaan snowboarden of skiën als je al enige ervaring hebt. We kunnen groepen maken op basis van niveau en daarnaast zijn er enkele extra activiteiten inbegrepen bij je reissom om de single reis wintersport lekker gevarieerd te houden. 

De wintersport jongeren Slovenië Learn to Ski staat, zoals de naam waarschijnlijk al een beetje doet vermoeden, in het teken van leren skiën. Skilessen zijn dan ook al inbegrepen bij je reissom vam de wintersportvakanties jongeren, net als vele andere winterse activiteiten zodat je ook nog even lekker kunt ontspannen naast het leren skiën. Het leukste is dat je dit dus echt samen onderneemt met leeftijdsgenoten!

Standaard inbegrepen bij beide single reizen wintersport van Simi zijn:

 • de overnachtingen
 • de busreis met hand- en ruimbagage
 • bijna de volledige groepsreis wintersport dagelijks ontbijt
 • een Nederlandstalige reisbegeleider
 • boekingskosten
 • een skipas (aantal dagen variëren per groepsreis wintersport)

Per groepsreis wintersport zijn er nog verschillende dingen extra inbegrepen. Je kunt een overzicht hiervan bekijken op de reispagina's onder het tabje inbegrepen. Ook vind je op de reispagina's van de skireizen jongeren meer gedetailleerde informatie over het dagprogramma, de overnachtingen en dergelijke.

Wintersport vakanties Oostenrijk 

Met Simi Reizen kun je mee met de wintersport vakanties Oostenrijk! Tijdens deze single reizen wintersport ga je skiën in het Zell am See skigebied. Een ideaal skigebied Oostenrijk voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens deze busreis wintersport overnacht je in Zell am See, ook dichtbij Kaprun voor als je de après ski bar op wilt zoeken. Een skipas Oostenrijk voor 8 dagen is inbegrepen bij je reissom. Ook zijn tijdens deze ski Oostenrijk groepsreizen de busreis, overnachtingen, dagelijk ontbijt en een leuke activiteit inbegrepen bij je reissom. Zo staat rodelen of sleeën op het programma van de single reizen wintersport Oostenrijk!

Ook in de avonden is er voldoende te beleven tijdens je wintersport jongeren groepsreis. Omdat we slapen in fijne huisjes, kun je bijeen komen voor een gezellige avond om een drankje te doen, een spelletje te spelen of gewoon even te kletsen na afloop van het programma van de skivakantie groepsreis. Als jullie willen après skiën kun je daarvoor uitstekend terecht in Kaprun tijdens de wintersportvakanties jongeren. Met je inbegrepen skipas kun je overdag eenvoudig gebruik maken van de ski-bussen die tussen Zell am See en Kaprun rijden. Later op de avond kun je samen met je reisgenoten een taxi terugnemen naar jullie accommodatie.

Wintersport vakanties Oostenrijk Wintersport vakanties Oostenrijk

De reisduur van 10 dagen is een ideale reisduur om voldoende de piste op te kunnen gaan, maar ook het een en ander te kunnen ondernemen in de omgeving tijdens de skireizen jongeren. De heen- en terugreis is bij de reisduur inbegrepen. Op basis van niveau kunnen we groepen vormen, zodat je kunt aansluiten bij een groep reisgenoten die ongeveer evenveel ervaring heeft. Indien je nog niet zo veel ervaring hebt, kun je optioneel deelnemen aan skilessen. Er worden drie, vier en vijfdaagse cursussen aangebonden. Deze kun je via Mijn Simi bijboeken.

Het skigebied in Oostenrijk biedt vele kilometers aan ski- of snowboardplezier. In totaal is er ongeveer 61 kilometer aan pistes. Je kunt met name blauwe en rode pistes vinden (beginner en gemiddeld), maar ook stukken voor ervaren mensen. Ook is er een funpark aangelegd, waar je kunt oefenen met tricks en freestyle tijdens je wintersport jongeren vakantie. Als je op zoek bent naar een klassieke wintersportvakantie in één van de bekendste skigebieden van Europa, samen met leeftijdsgenoten, dan is dit de single reis wintersport waar je naar op zoek bent!

Lees meer over de ski Oostenrijk groepsreis wintersport op onze wintersport vakanties Oostenrijk.

Wintersport Slovenië 

De wintersport Slovenië groepsreis is opgezet voor mensen die juist willen leren skiën, of alles even goed moeten opfrissen. Als je met familie weg gaat heb je soms de kans dat je aansluit bij een groep beginners die niet altijd bestaat uit een gezellige groep leeftijdsgenoten. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht! Skilessen zijn inbegrepen bij deze single reizen wintersport Slovenië, waardoor je echt samen met je reisgroep de skilessen gaat ondernemen. Dit zal natuurlijk een ontzettend leuke happening zijn, want iedereen zal aan het begin nog een beetje aan het klungelen zijn. Je zult zien dat het steeds beter gaat en voordat je het weet de baby heuvel inruilt voor een beginners piste! 

Het skigebied in Slovenië tijdens de skivakantie groepsreis in kleiner dan in Oostenrijk, maar dit maakt het juist een fijne plek om het onder de knie te krijgen. Het is dan ook zeker wel groot genoeg om als je wat meer ervaren bent, diverse pistes af te gaan. Om je een idee te geven: 34% (2,9 km) van de pistes worden als licht omschreven, 58% (4,9 km) als middel en slechts 8% (0,7 km) als zwaar. Er zijn 6 liften, waarvan 1 kabelbaan, 3 stoeltjesliften en 2 sleepliften. Het is meestal ook geen enorm druk wintersportgebied, waardoor er een gemoedelijke en gezellige sfeer is. Juist waar mensen vaak naar op zoek zijn bij een eerste skivakantie groepsreis! 

Wintersport studenten Wintersport Slovenië

De skilessen zijn verspreid over drie dagen, waarbij uiteraard de huur van de ski's, helm en schoenen zijn inbegrepen. In totaal zul je 12 uur lessen. Om naast het lessen wat variatie aan te brengen zijn diverse andere leuke activiteiten inbegrepen bij je reissom. Het gaat hierbij om een movie night, een après-ski feest, een sneeuwschoentocht, een keer wintersauna, een iglo bouwen, een winterwandeling rondom het meer van Velenje, een fakkeltocht, schaatsen en een rondje in het adrenaline park + ziplinen. Een lekker gevuld programma, maar nog steeds met ook voldoende vrije tijd om te relaxen, kletsen et cetera. Je boekt dus eigenlijk een combinatie van een single reis wintersport en een winterse vakantie.

Ook deze single reizen wintersport duren net als de wintersport vakanties Oostenrijk 10 dagen. Ideaal! Je verblijft op Camping Menina (van de zomerse Slovenië groepsreizen) in verwarmde en comfortabele huisjes. Deze hebben een keukentje en bieden slaapruimte aan vier tot tien personen. Alle huisjes hebben eigen sanitaire voorzieningen en een zitplek. Ook is er voldoende opbergruimte voor jullie spullen tijdens de wintersport jongeren vakantie. Op basis van de heenweg mag je uiteraard zelf beslissen met wie je graag een huisje wilt delen.

Lees meer over de Slovenië wintersport busreis op onze wintersport Slovenië pagina.

Busreis wintersport 

Bij beide single reizen wintersport van Simi Reizen is de busreis naar locatie (en uiteraard ook weer terug) inbegrepen bij je reissom. Het voordeel van een busreis is dat je niet vroeg op een luchthaven hoeft te arriveren, je koffers moet inchecken en ophalen en dat je niet vanaf de luchthaven nog naar de accommodatie hoeft te reizen. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je op tijd bij de opstaplocatie bent en wij zorgen ervoor dat je aankomt bij de accommodatie! Onderweg kun je al een beetje kennismaken met je reisgenoten. Veel mensen vinden het ook leuk om onderweg een paar keer van zitplaats te veranderen, zodat je al flink wat mensen hebt leren kennen voordat je aankomt. Ook erg fijn omdat je op basis van de heenreis zelf mag beslissen met wie je graag de accommodatie deelt tijdens de wintersportvakanties jongeren.

Busreis wintersport Busreis wintersport

Nog een voordeel van een busreis wintersport is dat het je vakantie betaalbaar houdt. Je hebt de keuze uit verschillende opstapplaatsen in het land. Enkel Simi reizigers stappen in de bus, de touringcars rijden exclusief voor ons. Onderweg stoppen we voldoende keren om even de benen te strekken of om snel een snack te scoren. Een ander voordeel dat een busreis biedt, is dat je bij de Oostenrijk wintersportvakantie eventueel voor 50 euro je eigen materialen mee kunt nemen. In verband met beperkte beschikbare laadruimte in de touringcar (iedereen mag standaard namelijk ook 20 kg ruimbagage meenemen), vragen we wel dit voorafgaand je skivakantie groepsreis even te melden via Mijn Simi.

Lees meer over de wintersport busreis groepsreizen op onze busreis wintersport pagina.

Wintersport met vrienden 

Wintersporten met vrienden is hartstikke leuk en gezellig! Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen en de anderen reizen samen met een of meerdere vrienden tijdens de wintersportvakanties jongeren. Het is vooral leuk om met een vriendengroep deel te nemen aan een groepsreis wintersport als je vriendengroep zin heeft in een gezellige reis samen maar ook open staat voor het leggen van nieuwe vriendschappen buiten de vriendengroep. Leuk om te zien is dat vrijwel bij elke groepsreis van Simi nieuwe vrienden of vriendengroepen ontstaan, en we verwachten ook zeker dat mensen leuke wintersport vrienden overhouden aan de singlereizen wintersport.

Wintersport met vrienden Wintersport vrienden

Stel je wilt met je vriendengroep samen leren skiën, biedt dat ook als voordeel dat je het echt samen onderneemt en niet bang hoeft te zijn dat je in je eentje bij een groep met kinderen wordt geplaatst. De horror. Ook onderneem je dit samen met je andere reisgenoten als je mee gaat met de skireis Slovenië. Als jij en je vrienden al ervaring hebben met wintersporten raden we jullie de wintersportvakantie Oostenrijk aan. Mocht een van je vrienden nog niet eerder geskied of gesnowboard hebben, is het mogelijk voor diegene om optioneel lessen bij te boeken via Mijn Simi. Daarna kom je natuurlijk gewoon weer samen om wat leuks te ondernemen. Goed om te weten is dat als er niks wordt aangegeven bij een vertrekdatum van de wintersport jongeren vakantie, jullie gewoon nog kunnen boeken. Iedereen vult wel een eigen boekingsformulier in. In het formulier kunnen jullie aangeven dat jullie samen reizen. Als er een gekleurd bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de laatste plekjes en kan het handig zijn even te informeren of er nog voldoende plek is.

Lees meer over de wintersport vakanties met vrienden op onze wintersport met vrienden pagina.

Singlereizen wintersport 

Misschien wel een van de leukste dingen aan onze single reizen wintersport is de groepssamenstelling. Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen en de rest reist samen met een of meerdere vrienden. We hebben nog nooit een groepsreis meegemaakt met minder dan 40% alleenreizenden. Dit zorgt voor een ideale mix. Je hoeft dus totaal ook niet bang te zijn dat je de enige bent die alleen reist, en ook de mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis. Op de eerste dag zit de sfeer er al snel in tijdens de skireizen jongeren. Doordat iedereen tussen de 18 en 32 jaar is, zijn er altijd wel mensen waarmee je gemeenschappelijke interesses hebt en waarmee je een klik hebt. We horen dan ook vaak van mooie vriendschappen, zelfs jaren na afloop van de reis.

Singlereizen wintersport Singlereizen wintersport

Ideaal aan bijvoorbeeld de wintersport Slovenië groepsreis, is dat je samen met je reisgenoten de skilessen volgt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in je eentje in een groep onbekenden te komen met mensen van hele andere nationaliteiten, of met kinderen. Tijdens de Oostenrijk wintersport kunnen we groepen vormen op basis van ervaring met skiën en snowboarden en kom je daarna weer samen met iedereen en kunnen jullie samen iets leuks ondernemen. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag de accommodatie wilt delen. Iedereen die mee reist, zowel alleenreizenden als samenreizenden, staan open voor nieuwe contacten en vriendschappen. Ook een ideale optie dus als jouw vrienden bijvoorbeeld minder interesse hebben in een wintersportvakantie of in die periode geen vrij kunnen krijgen. Klik op de link hieronder om wat tips te lezen over alleen reizen tijdens de skireizen jongeren. Je kunt bijvoorbeeld voorafgaand de groepsreis al contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten in Mijn Simi. 

Lees meer over de single reizen wintersport op onze singlereizen wintersport pagina.

Wintersport studenten 

De meeste mensen die met ons meereizen met de wintersport vakanties zijn tussen de 20 en 26 jaar oud. Je kunt met ons meereizen als je tussen de 18 en 32 jaar bent met een van de skireizen jongeren. Er is altijd wel een variatie van mensen die al werken of nog studeren. Dit maakt het juist een fijne combinatie van mensen die meereizen met de single reizen wintersport.

Wintersport studenten Wintersport studenten

Speciaal voor de studenten hebben we nog een informatieve pagina geschreven over wintersport studenten. Hier kun je meer informatie op vinden over mensen die mee reizen met de single reizen wintersport en ook een stukje over wat allemaal inbegrepen is bij je reissom en wat er nog ongeveer aan extra kosten kan bijkomen. Bij Simi Reizen zijn altijd de reis naar locatie, de overnachtingen en activiteiten inbegrepen bij je reissom. Zo weet je voorafgaand de wintersportvakanties jongeren al goed waar je aan toe bent. Ook betaal je bij Simi Reizen geen boekingskosten!

Lees meer over de singlereizen wintersport studentreizen op onze wintersport studenten pagina.

Last minute wintersport

Onze singlereizen wintersport kun je ook last minute boeken als last minute wintersportgroepsreis! Zolang er nog geen 'vol' staat bij de gewenste vertrekdatum, kun je nog gewoon boeken! Je kunt, mits niet vol, zelfs een dag van tevoren nog boeken en de volgende dag op de bus stappen van de wintersport busreis! Ideaal als blijkt dat je je tentamen hebt gehaald waardoor je het nog even niet zeker wist of als je pas laat weet of je vrij krijgt in de wintersportperiode. Dat is ook een van de voordelen van de met bus reizen in plaats van met het vliegtuig tijdens de skireizen jongeren. Als er nog plek is, kun je nog last minute mee reizen.

Last minute wintersport Last minute wintersport

Op deze informatieve pagina over single reizen wintersport geven we aan wanneer het handig is om te boeken en waar je dan nog even aan moet denken. Ook lees je hier meer over de voordelen van het boeken van een pakketreis en wat de gekleurde bolletjes betekenen die kunnen verschijnen bij de vertrekdata. Met deze bolletjes kun je namelijk in de gaten houden of een groepsreis wintersport bijna vol is, of dat je je beslissing last minute kunt maken. Ook is het mogelijk om bij Simi Reizen een optie te plaatsen.

Lees meer over de last minute skivakantie groepsreizen op onze last minute wintersport pagina.

Keuze single reizen wintersport

Je hebt de keuze uit twee leuke single reizen wintersport! Het grootste verschil tussen de de ski Oostenrijk groepsreis en de Slovenië groepsreis wintersport is dat de Oostenrijk vooral een leuke groepsreis wintersport is voor als je al ervaring hebt met skiën of snowboarden. De Slovenië wintersport vakanties staan helemaal in het teken van het leren skiën. Daarnaast boek je een echte winterse reis met extra winteractiviteiten. Mocht je graag vooral willen skiën of snowboarden maar alle skills even opnieuw moeten oefenen, dan is het ook mogelijk om bij de wintersport vakanties Oostenrijk skiles of snowboardles bij te boeken. 

Andere toffe winterse groepsreizen

Naast onze single reizen wintersport heb je ook de keuze uit drie andere winterse groepsreizen in de sneeuw! We hebben drie groepsreizen voor je in petto in de winter. Mocht je nog twijfelen tussen een klassieke wintersportvakantie en een winterse vakantie, dan kun je hieronder ook meer lezen over de winterse vakanties.

Noorwegen winter groepsreis

Noorwegen winterreis Noorwegen winterreis

Tijdens de 8-daagse groepsreis Winter Avontuur Noorwegen staan er diverse winterse activiteiten op het programma. Je verblijft vlakbij Jothuheimen National Park en de Besseggen ridge in een comfortabele lodge in de natuur. Vanuit hier staat er veel moois op het programma. Fijn om te weten is dat je met slechts één andere reisgenoot samen slaapt en iedere kamer een eigen badkamer heeft. Een groot deel van je maaltijden zijn al inbegrepen bij je reissom en daarnaast kun je tijdens je verblijf gratis gebruik maken van de hot tub en de sauna. Ook ski- en sneeuwschoenhuur is inbegrepen tijdens je verblijf, zodat je ook buiten het programma iets leuks in de natuur kunt ondernemen! Op het programma staan de volgende activiteiten:

 • cross-country ski les en spelletjes
 • basic skills les over de bergen
 • basi navigatie skills leren
 • iglo bouwen en indien je wil hierin overnachten
 • ijsvissen
 • Besseggen hike
 • meerdere kampvuur momenten

Zweden winter groepsreis

Zweden Winter groepsreizen Zweden winter groepsreizen

De Zweden wintervakantie neemt je mee naar het prachtige besneeuwde Zweden. Je verblijft in een Zweedse cabins en ook bij deze single reizen wintersport zijn diverse winterse activiteiten inbegrepen, net als overigens alle maaltijden en natuurlijk standaard de vlucht, transfers en overnachtingen. Ook gaan we een nachtje slapen in een zelfgebouwde shelter. Hoe avontuurlijk wil je het hebben? Je reist samen met minimaal 5 en maximaal 15 andere reisgenoten. Op het programma staan de volgende activiteiten:

 • 1x winter kamperen
 • ijsvissen
 • ijskarten
 • sneeuwschoenwandeling 2x
 • sneeuwscootertocht
 • cross country skiën
 • hondensledetocht
 • schaatsen
 • een hot tub en sauna avond

Lapland groepsreis

Lapland groepsreizen Lapland groepsreizen

Tijdens de 8-daagse Lapland groepsreis staan er diverse toffe winterse activiteiten op het programma. Je overnacht in een comfortabel eco-hotel in het noordoosten van Zweden. Tijdens je hele vakantie mag je gratis gebruik maken van sami-ski's, sneeuwschoenen en visgerij. Ook alle maaltijden ter plaatste zijn inbegrepen bij je reissom en je hebt goede kans op het spotten van het Noorderlicht! Bucket list dingetje natuurlijk. Let op: Deze groepsreis Lapland zit vaak al maanden van tevoren vol. Boek deze groepsreis dus tijdig als je graag mee wilt! Op het programma staan de volgende activiteiten:

 • sledehondentocht
 • sneeuwscootersafari
 • ijsvissen
 • sneeuwschoentocht
 • Sami ski safari met outdoor lunch en bezoek aan Sami dorp
 • 1 dag downhill skiën incl. skipas en skihuur

Waarom een groepsreis wintersport boeken bij Simi

De single reizen wintersport van Simi Reizen staan garant voor gezelligheid. Heel veel is al inbegrepen bij je reissom en vaak ontstaan er mooie vriendschappen tijdens de groepsreizen. Nog een aantal redenen om je groepsreis wintersport te boeken bij Simi Reizen:

 • Simi Reizen is lid van de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds
 • gevarieerde keuze uit single reizen wintersport
 • vervoer, overnachtingen en een activiteitenpakket zijn altijd inbegrepen bij je reissom
 • van te voren online kennis maken met je reisgenoten
 • 24/7 bereikbaar via ons noodnummer tijdens je groepsreis
 • er is altijd een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig op locatie
 • handige informatie voor vertrek, zoals de suggestie paklijst en vertrekinformatie
 • 98% van onze groepsreizen gaat door
 • Geniet van de voordelen van het boeken van een pakketreis

Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op!