Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Jongerenreizen Slovenie 18-25
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Jongerenreizen Slovenie 18-25

 • 18-25 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Ben je op zoek naar een authentieke en gezellige groepsreis vol spannende en bijzondere activiteiten en gezellige kampvuuravonden in de prachtige ongerepte natuur? Dan is deze groepsreis Slovenië wellicht wel wat voor jou! Zie je jezelf al gezellig met leeftijdsgenoten bij het kampvuur zitten, samen weerwolven spelen met een lekkere marshmallow boven het kampvuur?

We verblijven tijdens de jongerenreis Slovenië op een knusse camping, lekker dicht bij de natuur zodat we het avontuur gemakkelijk op kunnen zoeken. Op de camping kun je een fijn meertje vinden waar je na de activiteiten rustig kunt bijkomen en een lekkere duik kunt nemen. Daarnaast ligt ons kampement aan de zijkant van de camping, waardoor je verder weg zit van de andere campinggasten. Ook is er op enkele meters lopen van de camping een prachtige idyllische kampvuurplek aan de rivier Savinja.

Slovenië kenmerkt zich door prachtige beboste gebieden, geheimzinnige grotten, bijzondere bergen en sprookjesachtige meren. Je zult zien dat na een klein stukje rijden het landschap steeds weer opnieuw zal verrassen. Dit zorgt ervoor dat hier hele toffe activiteiten mogelijk zijn in afwisselend landschap! 

Inbegrepen activiteiten zijn o.a. kajakken, canyoning, SUP polo, bellyak en cave biken. Ook houden we een gezellige lake party, een kleinschalig feestje bij het meer. Vooral in het teken van gezelligheid. Het diverse programma zorgt voor voldoende uitdaging tijdens jouw groepsvakantie Slovenië. 

De mensen waarmee je samen reist zijn allemaal tussen de 18 en 25 jaar oud. Doordat de groepen bestaan uit gemiddeld 20 tot 30 personen voor deze leeftijdscategorie, zitten hier altijd wel mensen tussen waarmee je een goede klik hebt en gezamenlijke interesses deelt. Regelmatig ontstaan er prachtige vriendschappen, of zelfs meer.... (Indien de 24+ groep aan de kleine kant is kan het voorkomen dat de activiteiten gecombineerd worden uitgevoerd met jullie groep. Meestal zijn de mensen in deze groep tussen de 24 en 30 jaar.)

Net zoals al onze andere groepsreizen is de jongerenreis Slovenië een pakketreis. Dit heeft verschillende voordelen waardoor je op een geruststellende manier kunt reizen. Hierdoor ben je verzekerd van repatriëring bij calamiteiten zoals een pandemie of een natuurramp. Kijk onder het kopje belangrijk voor meer informatie.

Combineer een avontuurlijke reis met de gezelligheid van een groep, op 1 van de mooiste plekken van Europa!

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 856,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Op naar Slovenië!

We vertrekken in de middag vanaf onze verschillende opstapplaatsen. De geplande opstaptijden kun je vinden onder het kopje 'belangrijk'. De defintieve vertrektijden krijg je in je vertrekinformatie, maximaal vier weken voor vertrek.

We reizen in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan, afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet. Neem daarom ook wat lekkere snacks mee!

Tips:

 • De bus zal in de avond een stop maken op een plek waar iedereen wat te eten en te drinken kan halen. Zelf meenemen mag natuurlijk ook. 
 • Probeer in de bus op de heenweg vast zoveel mogelijk mensen uit je groep te leren kennen. Dan weet je tegen de tijd dat je in Slovenië bent met welk persoon je een tent of hostelkamer wil delen.

Dag 2 - Aankomst in Slovenië en kennismaken

In de vroege ochtend komen we aan in het mooie Slovenië. De reisbegeleiding heeft een eenvoudig maar lekker ontbijtje voor jullie klaargezet. Onze reisbegeleiding stelt zich aan je voor en neemt het reisprogramma en wat praktische zaken met je door. Vervolgens is er nog wat tijd om jezelf goed te installeren en je tas uit te pakken. Ook kijken we samen naar de indeling van het hostel en de tenten. Daarna is er de gelegenheid om lekker te gaan zwemmen, uit te rusten bij het meertje, een potje te voetballen of bij te komen op het terras van het ruime en gezellige campingrestaurant. In de avond organiseert de reisbegeleiding een beachvolleybaltoernooi op het nabij gelegen beachvolleybal terrein. Zo leer je elkaar direct goed kennen!

Dag 3 - Canyoning

Canyoning is altijd een activiteit die ontzettend populair is bij iedereen die het doet. Bij canyoning daal je een rivierkloof af, waarbij je gebruik maakt van door de natuur gegeven elementen. Natuurlijke glijbanen worden afgewisseld met sprongen en klauterpartijen over rotsen. Een enorm afwisselende sport met heel veel uitdaging voor iedereen. 

We doen canyoning in kleinere groepjes. Op die manier kunnen we iedereen een topbeleving bieden. Om bij de activiteit te komen maken we een mooie wandeling door de natuur naar het startpunt. De canyon in Slovenië is uitermate geschikt voor beginners die het avontuur zoeken. Wat is canyoning precies?

In de avond maken we een gezellig kampvuurtje en hebben de tijd om even bij te komen.

 • Tip: Voor deze groepsreis is het mogelijk om een foodpackage bij te boeken. Voor 90 euro kan je de hele week genieten van zeven keer ontbijt en acht keer diner in het restaurant. In Mijn Simi kun je dit bijboeken en zie je een voorbeeld van het vaste wekelijkse menu. Voor meer informatie, zie het tabje belangrijk.

Dag 4 - Sit op top

Tijd voor actie! Vandaag gaan we de rivier op. Op het programma staat kajakken, oftewel sit on top. Bij sit op top zit je op een open boot en heb je een peddel die je aan beide kanten kunt gebruiken. Het verschil met kanoën daarmee is dat je bij een kano peddelt met een peddel aan slechts één zijde. 

Het kajakken doen we op rivier Savinja. Bij een lage waterstand gaan we sit op top doen. We zijn ongeveer een uur op het water en het is onzettend leuk om met de kleine watervalletjes de rivier af te stromen. Ondanks de lage waterstand heeft de rivier voldoende stromingen om de activiteit uitdagend te maken, maar is het ook voor iedereen die dit nog nooit gedaan heeft goed te doen. Bereid je voor op veel lachbuien en hilarische momenten. Vergeet onderweg niet van de prachtige natuur te genieten.

Indien de waterstand te hoog is voor sit op top, zullen we de kajaks inwisselen voor raftboten. Hierbij zit je met een aantal reisgenoten en een instructeur in een opblaasbare boot. Hierbij zal je goed samen moeten werken! Houd er rekening mee dat het over het algemeen om sit on top gaat, raften is het back-up programma.

Dag 5 - Rotsklimmen

In Slovenië hebben we ontzettend veel activiteiten die inbegrepen zijn bij de prijs. Vandaag staat rotsklimmen op het programma! Met een klein half uurtje rijden komen we aan bij de locatie van de activiteit. Hier gaan we met +/- 20 personen per keer naartoe.

Hier delen we de groep in tweeën. De ene groep gaat eerst klimmen, en de andere groep bezoekt het aangrenzende kleine maar schattige idyllische dorpje. Hier kun je voldoende koffiententjes vinden met mooie uitzichten! Het klimmen doen we in kleine groepjes. Als je niet aan het klimmen bent, kun je de andere aanmoedigen! Neem voor een muziekboxje mee.

Er zijn 4 routes met verschillende moeilijkheidsgraden, van beginners tot aan de iets geoefenden. Zodoende is het voor iedereen uitdagend, zowel als je het nog nooit eerder gedaan hebt als wanneer je op klimmen zit als sport. 

 • Tip: Lees voor vertrek de paklijst goed door, daar staat alles in wat je mee moet nemen tijdens je vakantie.
 • Tip: Neem oude kleding met lange mouwen en broekpijpen voor als je per ongeluk gaat rotsknuffelen, dat scheelt weer schaafwonden!

Dag 6 - Bellyak en hike

Vandaag maken we ons klaar voor weer een heel nieuwe activiteit die het midden houdt tussen bodyboarden, hydrospeed en surfen. Met een extra lang board waarmee ook de knieën goed beschermd zijn dalen we de snelstromende rivier af. Een hele andere beleving van het water staat je te wachten tijdens deze outdoor activiteit. Deze activiteit wordt als een van de favoriete activiteiten gezien van onze reizigers! In de middag maken we een mooie wandeling in de omgeving.

Dag 7 - Cave biken, sup polo en lake party

Deze ochtend begint lekker op tijd, want vandaag gaan we cave biken! Met een mountainbike cross je door de Mežica mijn onder de Peca berg heen, een enorm spectaculaire en unieke activiteit die lang bij zal blijven. De avontuurlijke tocht door de ondergrondse paden is ongeveer 8 kilometer lang.

In de middag wisselen we de fiets in voor een sup board en gaan we op het meer van de camping een potje sup polo spelen! Probeer op je board te blijven staan terwijl je de bal naar de juiste kant van het veld (in het meer) probeert te krijgen! Gegarandeerd een van de leukste activiteiten van de week met heerlijke hilarische momenten.

Aansluitend aan het sup polo hebben we een gezellige lake party op het programma staan aan dit meer. We maken er een leuke avond van. Veel groepen vinden het leuk om er direct een BBQ avond van te maken (niet inbegrepen). 

 • Als je een van de laatste dagen een optionele activiteit wil ondernemen, zorg er dan voor dat je dit vroeg in de week al beslist. Zodoende kan de reisbegeleiding dit tijdig voor je reserveren. Slovenië is de enige reisbestemming waarbij de reisbegeleiding dit voor jou kan regelen en je dus niet zelf optionele activiteiten hoeft in te plannen.

Dag 8 - Vrije tijd

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om optionele activiteiten te doen of om lekker te relaxen op de camping. Voorbeelden van activiteiten die mogelijk zijn, zijn een extreme hike, mountainbiken inclusief een lokale lunch, paragliden (let op: erg populair), paintballen, sunset suppen op het meer van Velenje en de uitdaging opzoeken in het adrenaline park. Een compleet overzicht van alle optionele activiteiten kun je vinden onder het tabje 'belangrijk'. 

Tips:

 • Er is een sauna en jacuzzi op de camping. Deze kunnen (tegen betaling) voor de groep worden voorbereid. Een leuke activiteit om de eerste paar dagen mee af te sluiten. 

Dag 9 - Vrije dag en vertrek naar Nederland

Na een hele actieve week merken we altijd dat mensen het wel fijn vinden om nog wat dingen zelf in te plannen. Door de vele outdoormogelijkheden in de directe omgeving is vandaag dan ook gereserveerd om zelf iets te ondernemen.

In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, zorgen we dat alles weer klaar staat voor de volgende groep. We hebben de mogelijkheid om optioneel naar Ljubljana te gaan. Dit is een leuke activiteit die 99% van onze klanten kiest en is ter plekke te boeken bij de reisbegeleider. Het is een mooie afsluiting van je groepsvakantie! Lees je liever een boek of wil je relaxen bij het meertje, dan kan dat natuurlijk ook.

Ljubljana is een kleurrijke en charmante stad met vele knusse koffietentjes en leuke winkeltjes. Ook is er een gondel die je tegen betaling omhoog brengt naar Ljubljanski Grad, het kasteel van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad!

Afhankelijk van de aankomstijd van de bus wordt de vertrektijd bepaald. Normaalgesproken is dit na het avondeten, maar als de omstandigheden het vereisen kan dit ook eerder of later zijn. 

Dag 10 - Terug in Nederland

Vandaag komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen. De aankomsttijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. De buschauffeur communiceert deze aan jullie zodat jullie dit kunnen doorgeven aan je eventuele lift.

Onze deelnemers die Slovenië boeken zijn avonturiers, die van gezelligheid houden en graag actief bezig zijn, wat ook kan bestaan uit pingpongen, een potje voetbal, een potje badminton en zwemmen. Bij de Slovenië reis zien we weinig subgroepjes. De deelnemers gaan graag met z'n allen in één geheel met elkaar om. Dit zien we ook terug in de vele leuke groepsfoto's die we ontvangen vanuit Slovenië. Het meerendeel boekt deze groepsreis alleen. Wegens dezelfde interesses ontstaan er vaak hechte vriendschappen.

 • Let op: bovenstaand dag-tot-dag programma is het programma zoals dit gepland is. In de werkelijkheid kan om logistieke redenen, maar ook aan de hand van weersvoorspellingen of de stand van het water, de volgorde van het programma wijzigen. Houd hier rekening mee!

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar (met keurmerk touringcarbedrijven) met voldoende beenruimte. 
 • Beachvolleybal toernooi
 • Canyoning
 • Sit on top (kajak)
 • Rotsklimmen
 • Bellyak (hydrospeed)
 • Hike
 • Cave biking
 • SUP polo met aansluitend lake party
 • Spel materiaal: boogschietspullen, tafeltennisbatjes, badmintonset, ballen.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, hostel/tent etc.
 • Je verblijft in een eenvoudig hostel of in een tent op een apart deel van de camping
 • Ontbijt op 1e dag
 • Repatriëring bij calamiteiten
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisbegeleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 4 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. Ook is het mogelijk om een food package bij te boeken, zie hiervoor het kopje belangrijk.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Vertrekgarantie

Over het algemeen gaan alle reizen naar Slovenië door. De minimumdeelname per week is 20 personen. Maximaal zijn dit er 44. Voor beiden geldt dat het verspreid is over beide leeftijdsgroepen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Verblijf

Je verblijft tijdens deze jongeren vakantie op een gezellige en zeer levendige familiecamping in Slovenië. De camping scoort op Zoover gemiddeld een 8.6. Je slaapt in een eenvoudig hostel of in een tent op een apart deel van de camping. Camping Menina heeft een uitstekende reputatie en is een levendige camping waar van alles wordt georganiseerd. Op woensdag is er een feest avond op de camping. Ook een kampvuurtje mag op deze camping nog gewoon gemaakt worden, vrij uniek!

De camping ligt aan de rivier de Savinja. Er is een ruim en gezellig restaurant met veel zitterrasjes, een ijsco- en pannenkoekenhut, een klimpark (optioneel), een fijn meer, een voetbalkooi, pingpongtafels, een winkeltje en verschillende barbecue- en picknickplekken. Daarnaast is er een sauna en een hot tub waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Food package

Voor deze groepsreis Slovenië is het mogelijk om een food package bij te boeken via Mijn Simi. Deze kost 90 euro en bevat zeven keer ontbijt en acht keer diner. Het menu staat wekelijks vast en een voorbeeldmenu kun je vinden in Mijn Simi. Helaas is de food package niet verkrijgbaar in een vegetarische versie of een versie waarbij rekening gehouden dient te worden met allergieën.

Food package Slovenië Food package Slovenië groepsreizen

Voor de mensen die geen food package willen is het altijd mogelijk om losse maaltijden in het restaurant te bestellen, elders te eten of op de camping te koken. Simi Reizen biedt de gelegenheid om op het kampement te koken. Alle materialen zijn hiervoor aanwezig. Bij het zelf koken is het uiteraard wel mogelijk om rekening te houden met vegetariërs, allergieën en dieëten. Wel raden we aan om bij bepaalde specifieke allergieën de basisproducten vanuit Nederland mee te nemen. Zie ook onze pagina over glutenvrij reizen.

Filmpje van deze jongerenreis

Vertrekinformatie

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Je hebt de keuze uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - gepland vertrek 14:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - gepland vertrek 15:45
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - gepland vertrek 16:45

De vertrektijden kun je vinden in de vertrekinformatie zodra je je Simi inlog hebt ontvangen. Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Er is geen mogelijkheid om ergens anders op te stappen. We hebben er bewust voor gekozen de opstapplaatsen beperkt te houden, zodat de mensen die als eerste instappen niet nog 10 stops moeten maken voor we eindelijk "echt" vertrekken.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Je reist in de touringcar samen met de andere leeftijdgroep naar Slovenië. Zo kun je elkaar onderweg al goed leren kennen!

Reis je samen?

Gemiddeld gezien boekt ongeveer 55% van onze reizigers alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Echter is bij de reis naar Slovenië het percentage alleenreizenden een stuk hoger. We merken in Slovenië dat de groepen enorm hecht zijn en dat er weinig sprake is van subgroepjes. Of je nou alleen reist of met meerdere mensen, iedereen kiest bewust voor een groepsreis en staat open voor het leren kennen van zijn medereizigers. Gezelligheid staat hier voorop!

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Onder andere:

 • Paragliden - +/- 140 euro
 • Mountainbiken met lokale lunch - +/- 65 euro
 • Avontuurlijke hike - +/- 40 euro
 • Paintballen - +/- 35 euro
 • Sunset SUP op het meer van Velenje - +/- 35 euro
 • Adrenaline park op de camping - +/- 20 euro
 • Excursie Ljubljana - +/- 25 euro (minimale deelname 10 personen)

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Simi organiseert nadrukkelijk geen zuipvakanties. Onze jongerenvakanties zijn in eerste instantie actieve vakanties. Onze reisbegeleiding zal altijd het programma vooropstellen. Natuurlijk kun je op de camping prima wat drinken 's avonds, maar het is zeker niet de bedoeling dat er hele drankvoorraden ingeslagen worden. 

Boeken van deze jongerenreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Het is ook mogelijk om een optie te nemen op deze groepsreis Slovenië. Klik voor de voorwaarden op de knop 'neem een optie' onder het kopje data/prijzen.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Nog een filmpje!

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 08-07-2022
  Zo 17-07-2022
  859,00 €
 • Vr 15-07-2022
  Zo 24-07-2022
  869,00 €
 • Vr 22-07-2022
  Zo 31-07-2022
  869,00 €
 • Vr 29-07-2022
  Zo 07-08-2022
  869,00 €
 • Vr 05-08-2022
  Zo 14-08-2022
  869,00 €
 • Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  869,00 €
 • Vr 19-08-2022
  Zo 28-08-2022
  869,00 €

s

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 13-08-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb een hele leuke tijd gehad met Simi. Nieuwe activiteiten mogen doen, en heel veel nieuwe dingen geleerd. De sfeer in de groep was ook erg goed en heb leuke vrienden er aan over gehouden. De activiteiten waren redelijk goed geregeld. De reisleiding Tibo en Marlis waren ook echt toppers. Erg behulpzaam en willen graag dingen voor je regelen. Als je ooit zit te twijfelen om met Simi naar Slovenie te gaan, kan ik het je zeker aanraden om het te boeken. Echt een top vakantie!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 06-08-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Mee geweest naar de Slovenie reis afgelopen week. Heb werkelijk een top week gehad! De activiteiten die op de planning stonden waren erg leuk en daarnaast was er ook genoeg vrije tijd om je rust te pakken of om gezellig iets te ondernemen met je mede reizigers.

  De reis zelf was goed geregeld, maar vanwege corona waren er wel een aantal dingen die afweken van de normale gang van zaken. Hier had ik vooraf eigenlijk nog wel wat informatie over willen ontvangen, maar dat kan ik simi niet teveel kwalijk nemen vanwege de situatie.

  De sfeer op de camping was top en iedereen voelde zich (naar mijn idee) welkom in de groep mede dankzij onze geweldige reisleider mega Tibo!

  Al met al was het een top vakantie en zou ik simi reizen zeker aanbevelen aan vrienden!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Deze zomer ben ik met Simi naar Slovenie geweest. Dit was een super toffe ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Ik heb alleen geboekt en heb allemaal nieuwe mensen leren kennen. Een reunie komt er zeker aan. Ik raadt deze reis dan ook zeker aan als je van een nieuw avontuur houdt en ook van een actieve vakantie. Er staat iedere dag wel iets op de planning. Als je tijd voor jezelf hebt kun je op de prachtig mooie en rumoerige camping (er is altijd wel iets te beleven) even gaan zwemmen bij een meertje of in de rivier. Wij hadden het geluk dat het de hele week prachtig weer was, dus hebben we vaak in het meertje/de rivier gelegen.
  De omgeving rondom de camping is mooi heuvelachtig. Het is een aanrader om in eventuele vrije tijd een fiets van de camping te huren en erop uit te gaan. Uniek aan deze camping is dat je er nog zelf een vuurtje mag stoken, dus een kampvuur maken en daaromheen verhalen vertellen is zeker een must als je deze reis boekt!
  Over Simi-reizen zelf: een professionele organisatie en je krijgt absoluut waar voor je geld. Wij hadden een super reisbegeleider die duidelijk vertelde wat ons te wachten stond. Voorafgaand aan de reis kregen we van Simi alle benodigde informatie zoals een paklijst, informatie over optionele activiteiten en konden we alvast een groepsapp aanmaken omdat iedereen zijn 06-nummer kan invoegen op de gezamenlijk Mijn-Simi pagina.
  Kortom, super strakke organisatie, goed, professioneel, aardig en de activiteiten en de hele ervaring van het 'alleen' op reis gaan waren het geld meer dan waard! Ik zou volgend jaar zomaar nog eens met Simi op reis kunnen gaan!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2021

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Dit jaar besloot ik om weer met Simi Reizen op reis te gaan. Van 16 juli t/m 25 juli ging ik naar Slovenie.
  De busreis ernaartoe duurde lang door de vele files, maar het was een erg gezellige reis. Vanaf het begin kon ik gewoon mezelf zijn en durfde ik gek te doen door te zingen en te dansen. Het fijne aan deze groep vond ik, dat iedereen met iedereen overweg kon. Natuurlijk had je meer contact met de een dan met de ander, maar er was niemand die werd buitengesloten.
  Eenmaal aangekomen op Kamp Menina leerden we onze reisleider kennen. Onze reisleider kwam vanaf het begin al over als een vriendelijke en gezellige jongen. Het was fijn, dat hij ons binnen de kaders onze gang liet gaan en er niet de hele tijd bovenop zat.
  De activiteiten in Slovenie waren heel leuk om te doen. Je werd tijdens de activiteiten goed begeleid door de gidsen.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Van 16-25 juli ben ik met simi naar Slovenie geweest, en wat was dat een mooie ervaring.
  Ik heb zoveel leuke mensen leren kennen, vette activiteiten gedaan, en heel veel gezelligheid gehad elke avond op de camping. Onze reisleider Dani was echt top, hij heeft zeker bijgedragen aan het feit dat deze reis zo'n succes was. Ik kan het echt iedereen aanbevelen om een keer zo'n reis te maken :)

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2021

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een top reis was dit,
  Vervoer:
  laten we beginnen bij minuut 1 je stapt in de bus met 24 andere onbekende. Dat lijkt spannend maar eigenlijk is het super gezellig. Je gaat allemaal met hetzelfde doel naar dezelfde bestemming, namelijk, een top vakantie aangaan met elkaar. Dat is bij ons wel echt gelukt. Iedereen leerde elkaar kennen en het klikte, we waren al een hechte groep toen we na 24 uur reizen de bus uitstapte.

  Over de accomodatie:
  Je hebt 2 mogenlijkheden tenten + veldbedden of hutjes met bedden. Dit is afhankelijk van groepsgrootte en groepsindeling. Ik vond dit heel goed geregeld allemaal, maar dit kwam misschien ook omdat we een kleinere groep hadden dat we meer keus hadden.

  Reisleiding:
  Nou wat een toppers zijn dit bij simi!!!!
  Ze zorgen echt dat jij geniet van je reis en dat is toch wel het belangrijkste, dani even in het zonnetje zetten want die heeft daar dit jaar voor gezorgd dat wij als groep echt een geweldige week hebben gehad. Alles had je op een rijtje activiteiten, eten, vervoer je regelde het wel!

  Prijs/kwaliteit:
  Zoals verwacht heb ik het ook gekregen. Heb niet het idee gehad dat ik nu veel betaald heb voor de fantastische vakantie die ik heb gehad. Ik vond alles leuk, hadden we een alternatief voor kajakken werd het niet gewoon geschrapt maar regelde ze een goede vervanger voor deze activiteit

  Algemene ervaring:
  Als je gaat voor een goed geregelde vakantie met lekker veel activiteiten en gezellige kampvuurtjes, kies, simi reizen, Slovenie!!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Bij simi een vakantie geboekt naar Slovenie en alles was goed geregeld. We zaten op een leuke camping met goed gevulde dagen, dus tijd om ons te vervelen hadden we niet. Een vakantie met deze organisatie is zeker aan te raden!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie gehad in Slovenie! Hele leuke en gezellige groep en reisleider (Dani).
  Ik zou zo weer een nieuwe reis boeken via simi reizen!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2021

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Super leuke vakantie gehad in Slovenie, leuke actieve vakantie met genoeg afwisselingen en vrije tijd naast de activiteiten. Deze vakantie is zeker voor herhaling vatbaar dankzij Simi reizen, voornamelijk ook door onze reisleider Dani.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2021

  8.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een supertijd gehad met Simi in Slovenië! Geen problemen gehad met slecht geregelde activiteiten e.d., fijne klantenservice die hielp bij het (om)boeken van mijn reis, een leuke groep en precies het goede niveau van uitdaging/spanning tijdens de activiteiten. Ik zou het aanraden!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Dit was mijn eerste groepsreis met Simi. In het begin vond ik het redelijk spannend om te boeken, omdat ik niet wist in wat voor groep ik zou komen en of het wel zou klikken. Uiteindelijk waren deze spanningen tevergeefs, want ik het ontzettend leuk gehad met de groep. Bedankt voor de super vakantie Simi!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een hele leuke reis met superactiviteiten, geweldige reisgenoten en gezellige reisleiders.
  De planning klopte niet helemaal maar uiteindelijk hebben we wel alles gedaan wat we konden doen.

  Bedankt Simi en misschien tot volgend jaar!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben met simi op reis geweest naar Slovenie. Ik vond deze vakantie echt ontzettend leuk. Dit kwam door de begeleiding (dankje Rixte), onze groep en de activiteiten die wij deze vakantie konden doen. Ik zou deze vakantie zeker aan raden voor mensen die van actie houden.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb een top vakantie gehad met simi reizen. Veel leuke en gezellige mensen leren kennen en de reisleiding was super( daan en rixte)
  De activiteiten waren geweldig leuk om te doen, heel uitdagend en gezellig omdat je dit in een groepje doet.
  De accomodatie was prima en schoon . We zaten op een gezellige camping tussen de bergen.
  Als je op zoek bent naar uitdaging en wil je graag meer mensen leren kennen dan is een actieve vakantie zeker iets voor jou

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  8.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een super gave vakantie, ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. De reisleidster was echt top! Als je een actieve vakantie wilt en veel nieuwe mensen wilt leren kennen is dit de ultieme uitdaging!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Organisatie van vervoer etc. was niet altijd geweldig en de camping zelf had ook wat puntjes, MAAR ik heb een super leuke tijd gehad met de groep en onze reisleidster (Rixte)!! Ik had zo nog een week kunnen blijven en afscheid nemen was voor veel mensen niet makkelijk. Daarnaast waren de activiteiten geweldig en alle begeleiders ervan ook!
  Al met al topvakantie :D

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super gave groepsreis gehad in Slovenie.
  Gave activiteiten mogen doen. De groep en ook de reisleiding was super leuk, en zorgden voor een super gezellige sfeer.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 12-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben in juli met Simi op actieve jongerenreis naar Slovenie geweest. Ik ben zelf 18 jaar en zat in een groep waar de leeftijden wisselden van 17 tot 26. De reis naar Slovenie was voor mij de perfecte combinatie tussen s ochtends heel veel leuke en actieve activiteiten doen, s middags relaxen en s avonds een biertje rond het kampvuur met spelletjes. Ik zag van tevoren een beetje op tegen de busreis maar dit was echt geen probleem. Het was een super goede gelegenheid om iedereen beter te leren kennen. Verder is een klein beetje conditie wel fijn, maar het is geen topsport vakantie dus iedereen kan het waarschijnlijk wel volhouden. Kortom: hele leuke vakantie, hele leuke mensen, leuke leiding, leuke activiteiten en een fantastische sfeer. Ik wil zeker vaker mee gaan met Simi.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 12-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Alle activiteiten waren erg leuk en goed geregeld. Verder was er een hele leuke groep en top reisleiding (Daan en Rixte)

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 12-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was mijn eerste vakantie met simi reizen. Ik vond het heel fijn dat we voor de reis al contact hadden met je reisgenoten. In de bus hadden we ook genoeg tijd om elkaar te leren kennen. Toen we bij de bestemming aankwamen konden we kiezen wie waar wouden slapen. Met de aankomende dagen hebben we het heel leuk gehad en toen we daar weg gingen weer terug naar Nederland wouden we niet weg omdat het te leuk was.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 12-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een geweldige vakantie gehad! leuke reisleiding (Rixte en Dion) die alles tot in de puntjes verzorgde!
  Leuke/Gave Activiteiten gedaan!

  Deze reis is zeker voor herhaling vatbaar!!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 05-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke groep, goede begeleiding, bijna alles was tot in perfectie geregeld. We hadden een fantastische reisleider nadat de andere twee na de eerste dag al weg gingen. Sebastiaan was altijd vrolijk actief en eigenlijk gewoon een deel van de groep en wanneer het moest of noodzakelijk was was hij echt de reisleider. En oja de heenreis was ook erg gezellig door de ondernemende Kelly.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Top reisleiders (Vera & Janneke), rechtvaardig en gezellig. Activiteiten waren leuk en nog nooit gedaan en de groep was de beste ooit. Beste vakantie die ik tot nu ooit heb gehad!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De activiteiten waren geweldig, de groep was ongelofelijk leuk en Vera was een toppertje. De reis was goed georganiseerd en alles verliep heel soepel. Dankjewel voor deze geweldige week!!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik vond de reis geweldig. Het land was top. Het weer was geweldig. De activiteiten waren ook helemaal geweldig. Vooral het canyoningen vond ik heel gaaf. De hulp van het camping team bij de activiteiten waren heel behulpzaam en duidelijk. Je kon ze alles vragen wat je maar wilde.

  De optionele activiteiten waren ook heel gaaf. Zo heb ik weer iets van mijn Bucket list af kunnen strepen. Paragliden. Alles liep heel vlot. Het was helemaal duidelijk. En echt heel erg vet.

  De reisleiders Janneke en Vera waren ook helemaal top. Ze waren heel aardig en duidelijk. Ze deden gezellig met ons mee. En waren gewoon top mensen om mee om te gaan.

  Het leukste van de vakantie vond ik nog wel de groep. Iedereen was zo gezellig en aardig. Al meteen op dag een had iedereen een klik met elkaar. Ook omdat het een kleine groep was was het wel gezelliger.

  Ik heb niet veel te zegen wat er verbeterd moet worden, maar als ik iets moet zeggen dan vond ik de bedden een beetje irritant om op te slapen. En in de kamer waar ik in sliep was geen stroom om onze apparaten op te laden. Maar dat is iets waar Simi niks aan kan doen.

  Dus ik vond het een geslaagde top vakantie en ik zou zo weer een reis willen boeken met het zelfde groepje.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was sowieso een van mijn leukste reizen ooit! De locatie om te beginnen was prachtig! Er valt veel te doen, en de activiteiten zijn relatief dichtbij. Er was een winkeltje, en voor de rest alles wat ik persoonlijk nodig had! Heel erg belangrijk vind ik de groep en de reisleiding, dit maakt namelijk ongeacht van de locatie of je reis aangenaam verloopt. Ik had een topgroep! We waren vrij snel gewend en bevriend met elkaar, dit mede door onze reisleiding! De eerste dag hebben we een leuk welkom gekregen, een rondje rond de camping gemaakt en samen in het meertje gelegen. Janneke en Vera waren echt de beste reisleiding die ik mij kon inbeelden. Ik had niet verwacht dat ze zo vlotjes zouden zijn. Ze waren zeer verantwoordelijk, hebben mij geholpen overal waar ik het nodig had, hadden veel geduld, voelden heeel vertrouwd aan, en waren daarenboven toch part van de groep! Je kon merken dat ze de leiding waren, maar speelden spelletjes met ons mee, deden vlotte leuke babbeltjes, waren grappig leuk,... en dat maakt het voor mij persoonlijk fijn! Dit is in mijn ogen hoe een reisleider moet zijn! Beter dan ik mij kon voorstellen! Je merkte ook zeker dat Vera wist wat ze deed, ze goede planningen had, ... . Een chaotisch persoon zoals mij heeft zo iemand wel nodig! Vera was bijvoorbeeld altijd goed voorbereid, ze had muziek bij, wat wel leuk was, en altijd water als ik het vergat!
  Hiernaast vond ik de activiteiten super gekozen! Het was variatie van in de hoogte/ bergen en het water in! Ze waren van niveau perfect voor mij! Ik ben sportief, zoek uitdagingen, maar ben zeker geen gevorderde, dus dit was uitdagend genoeg voor mij! De begeleiders van de raftgarage van de camping waren ook heel fijn en goed! Ze waren zeer professioneel, wat een veilig gevoel gaf bij de activiteiten. Omdat we niet konden raften, door het weer, werd er een vervangactiviteit geregeld, deze was zeker van hetzelfde niveau, wat ik echt fijn vond! Ook de optionele activiteiten vind ik leuk dat je dat kon doen. Ik heb voor paragliden gekozen. Dit heeft niets met Simi te maken, maar ik vind het leuk dat je de ruimte krijgt om dit te kunnen doen! Verder ben ik naar Ljubljana gegaan en ook de hikingtocht met Janneke en Vera heb ik meegewandeld. Deze laatste was een gratig activiteit en zeker de moeite waard! Ik denk dat ik nooit eerder zo ver heb gewandeld, maar door de prachtige route en het enthousiasme van Vera en Janneke, en mijn groepleden ging het met vrij gemak! :D
  Over het algemeen vond ik de prijs goed te doen, en was alles zeker het geld waard! Dit was mijn eerste Simireis, maar ik weet zeker dat het niet mijn laatste zal zijn!!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 15-07-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad tijdens mijn reis met Simi naar Slovenie. De groep was geweldig, activiteiten super leuk en ook de sfeer op de camping was echt tof. Op de vaak afwijkende planning qua tijden na (al lag dat niet aan Simi vaak) en het verplicht vroeg ontbijten met de groep heb ik eigenlijk niet echt wat aan te merken op deze reis. De reisleiding luisterden goed naar problemen vanuit de groep en hielden zo een oogje in het zeil. Zo is de vakantie voor iedereen goed verlopen volgens mij. Top vakantie dus!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 16-08-2017

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  De reis was erg leuk. Leuke activiteiten. De groep was heel gezellig.
  De hostel waarin we in sliepen had weinig sanitair. En was niet al te schoon.

  De groepsindeling die Simi reizen belooft klopt niet. Ik ben twee keer mee gegaan en twee keer hebben ze de groepen bij elkaar gezet. Terwijl Simi reizen van tevoren aangeeft dat de groep apart blijven

  Hoi Thomas,

  Bedankt voor je review. Het is wel degelijk de bedoeling dat groepen opgesplitst worden, ook bij de reis in Slovenie. Praktisch is een 100% scheiding niet helemaal mogelijk, maar het is absoluut de bedoeling geweest dat ook bij jullie groep de 18-22 en 23+ gescheiden zou zijn. We gaan het intern bespreken!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 07-07-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Op deze vakantie verveel je je geen enkel moment. Elke dag hadden we leuke en erg gevarieerde activiteiten, maar ook ruim genoeg tijd om lekker te zwemmen of iets anders voor jezelf te doen. De reisleiding was serieus zodra dat nodig was en had alles onder controle, maar was op de meeste momenten niet te onderscheiden van de reizigers, wat hartstikke gezellig is

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 07-07-2017

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een fantastische vakantie! Geweldige activiteiten en heel gezellige groep. De omgeving is prachtig en op de camping is een mooi meertje om even lekker in af te koelen, waar ook bepaalde luchtkussen in het water lagen om je mee te vermaken.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 07-07-2017

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben net terug van een geweldige reis in Slovenie! Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen en heb geweldige activiteiten gedaan. De reisleiding (Sebas en Joost) krijgt van mij een dikke 10! Ze waren er als reisleiding als je ze nodig had, maar vielen ook heel goed in de grap en waren altijd gezellig. Wat me echter tegenviel was het feit dat er geen EHBO-doos aanwezig was op de locatie, terwijl deze wel meerdere keren nodig was. Gelukkig is er in de loop van de week een geregeld. Een ander negatief puntje van de vakantie was dat er een overlappende nacht is, waarbij de nieuwe en oude groep beide nog op locatie zijn. Dit betekende dat wij al uit onze kamers waren gezet en snachts buiten moesten slapen. Veel mensen hebben deze nacht geen oog dichtgedaan van de kou en ik ben er zelfs ziek van geworden! Dit alles mocht de pret niet drukken, dus ik ga zeker volgend jaar met Simi op vakantie! ..

  Hoi Jasmijn,

  Wat vervelend te horen dat je ziek geworden bent. We hebben naar aanleiding van onder andere jouw feedback voor volgend zomer een andere oplossing gezocht en gevonden voor de laatste overnachting. Het jaar hiervoor hebben we het ook op de manier gedaan zoals jij dit had, maar toen waren de groepen veel kleiner en was het makkelijker te regelen. Nu, met de grotere groepen zijn we erachter dat het inderdaad niet echt lekker werkt die laatste avond. Aangepast dus voor 2018!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 18-08-2016

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2016

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Deze vakantie had van mij drie keer zo lang mogen duren. Zo ontiegelijk heb ik het naar mijn zin gehad. Een paar dagen thuis en ik mis mn reisgenootjes al! Geluk gehad met de gezellige groep en natuurlijk met de reisleiding. Demi en Dominique, jullie waren toppers! Altijd gezellig maar wanneer er adequaat gehandeld moest worden wisten jullie van aanpakken. Ook hebben jullie het voor elkaar gekregen dat bijna iedereen alle optionele activiteiten kon kiezen, ook al waren dit er soms vier per persoon. Echt top. Camping was heerlijk met een meertje en riviertje. Voor in de rivier zijn waterschoenen wel aan te raden. Het sanitair was over het algemeen goed geregeld, alleen het hostel zouden ze vaker schoon mogen maken. Gelukkig mochten wij ook gebruik maken van de andere gebouwen die minstens twee keer per dag bijgehouden werden. De activiteiten waren leuk maar door lage waterstand minder spectaculair dan verwacht. Wel goed instapniveau, iedereen kon overal mee doen. Als ik een tip mag geven, boek een optionele mountainbike tocht bij de White Rabbit. Super leuke ervaring! De reis terug duurde helaas wat langer door problemen met het gewicht van de bus. Voor Simi als tip: weeg de koffers en geef een limiet aan de kilos. Hoeven we s nachts niet 5 uur vertraging op te lopen met corrupte Oostenrijkse politieagenten ;)
  Deze vakantie was waardevoller dan met een punt of pen te beschrijven. Wat een ervaring, zeker boeken zeg ik!...

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2016

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenie.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. Savonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenie zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2016

  6.3

  REISLEIDING

  5

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Busreis was goed geregeld nette bus maar na wissel in Duitsland kregen we 2 chagerijnige buschauffeurs die gewoon in de bus rookte!

  Eenmaal aangekomen op de camping werder de kamers ingedeeld dit liep heel erg rommelig maar uiteindelijk had iedereen eenn slaapplek.

  De volgende ochtend was er onbijt en wandeltocht dit was goed geregeld.

  Maar hierna begon het gedoe van geen duidelijke uitleg van de dag planning . Savonds rond 12 uur werden groepen en tijdstip voor activiteiten van andere dag op bord gezet dus niet met ons gecommuniceerd. Tijden veranderde de helletijd.

  Ook was er geen goede comunicatie tussen reisleiders mogenlijk.

  Een keer heb ik 1,5 uur op eenn busje gewacht om me op te halen nadat we reisleider caneequa ons doorverwees naar iemand van de camping om het te regelen in de plaats van het zelf te regelen.

  Ook was de reisleider (caneequa) de helft van de tijd niet te vinden om vragen aan te stellen en door geen comunicatie vanuit caneequa naar nina konden wij onze vragen nergens kwijt.

  Maar al bij al heb ik een leuke vakantie gehad we hadden een top groep!

  Hoi Natasha,

  Het was voor ons fijn dat jullie uiteindelijk direct met het kantoor contact hebben gezocht. Zo hebben we in ieder geval het probleem nog met jullie als groep en met de reisleiding ter plaatse kunnen bespreken. Je feedback wordt meegenomen in de evaluatie van deze reis!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (mijn koffer paste eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

Camping Menina

Onze camping in Slovenië scoort hoge cijfers op Zoover, vooral door de gezellige sfeer en de prachtige ligging. De camping ligt aan een riviertje. Simi heeft een volledig eigen gedeelte van de camping met onder andere een kampvuurplek, maar ook een hostel met hutjes en kampeerplaatsen. 

Faciliteiten camping

 • Gratis wifi
 • Eigen sanitair voor onze groep
 • Gezellige bar/restaurant
 • Veel activiteiten mogelijk
 • Meertje waarin gezwommen kan worden
 • Eigen kampvuurplek
 • Gezellig restaurant met terrasjes
 • IJsco- en pannenkoekenhut
 • Klimpark (optioneel)
 • Een voetbalkooi
 • Pingpongtafels
 • Winkeltje met souvenirs
 • Barbecue- en picknickplekken
 • Sauna en hot tub (optioneel)

Over Slovenië

Slovenië is in veel opzichten anders dan de landen er omheen. Doordat het lange tijd deel uitgemaakt heeft van Joegoslavië terwijl omringende landen als Oostenrijk en Italië veel meer gericht waren op Europa zijn er grote verschillen in de cultuur. Dat maakt een vakantie naar Slovenië extra leuk, want het is net zo ver als een reis naar Zuid-Frankrijk, maar je komt terecht op een echte originele reisbestemming. Bijkomend voordeel is dat prijzen in Slovenië een stuk lager zijn dan in andere landen.

Wat is er allemaal te doen

Als je voor deze groepsreis gaat, ga je vooral voor het land en de activiteiten. Je verblijft in het stadje Rečica ob Savinji, een klein gehuchtje in Slovenië met een bakkertje en een paar plekjes om 's avonds iets te drinken. De bar en het restaurant op de camping staan echter garant voor een hoop gezelligheid in de avond.

Slovenië is een ontzettend groene bestemming met verrassend ruige bergen, maar dat zul je zeker ontdekken tijdens deze groepsvakantie. 

Prijzen

Slovenië is in veel opzichten een goedkoop vakantieland. Prijzen in café's en restaurants zijn relatief laag. Voor 5 euro koop je een vers gemaakte pizza en een kopje koffie kost ongeveer 1 tot anderhalve euro.

Geef trouwens gerust een fooi, want de inkomens in Slovenië zijn over het algemeen lager dan in Nederland.

Betalen enzo

Ze betalen in Slovenië gewoon met de euro. Dat maakt het vergelijken handig. Je kunt dus gewoon geld meenemen vanuit Nederland, maar je kunt ook pinnen ter plaatse. Houd er rekening mee dat het pinautomaat op fietsafstand is en we maar twee fietsen beschikbaar hebben voor de Simi groep. Daarom raden we aan om voldoende contant geld mee te nemen, rekening houdend met welke optionele activiteiten je wellicht wil ondernemen. Bij het kopjebelangrijk' kun je indruk krijgen van de prijzen. 

Hoe warm is het in Slovenië in de zomer?

Over het algemeen kent Slovenië warme zomers met temperaturen rond de 30 graden. Wel verblijven we natuurlijk tussen de bergen, dus het kan goed zijn dat er een stevige onweersbui voorbij trekt af en toe.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Onder het kopje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata bekijken van aankomende zomer. Indien er geen bolletje bij de reisdatum staat, is er nog voldoende plek. Staat er een geel bolletje bij, dan gaat het om de tien laatste plekken. Bij een oranje bolletje zal je echt de knoop moet doorhakken, want dan gaat het om de laatste plek(ken). We raden aan tijdig te boeken als je gebonden bent aan een specifieke reisperiode.

Hoe duur is Slovenië?

In Slovenië gebruikt men de euro. Over het algemeen zul je merken dat met name eten en drinken veel goedkoper is dan wanneer je dit in Nederland zou kopen. Voor een kopje koffie betaal je gemiddeld één tot anderhalve euro. Om die reden kunnen we in Slovenië ook veel meer activiteiten aanbieden dan op andere locaties.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar Slovenië wordt geboekt door avontuurlijke jongeren die gezelligheid willen mixen met natuur en een echte actieve vakantie. De meeste mensen zijn alleenreizenden die enorm houden van de groepsgezelligheid. Daarnaast boeken mensen vaak Slovenië als ze houden van actief bezig zijn. Na het dagprogramma nog even een potje voetballen of badmintonnen is dan ook geen uitzondering. Na het avondeten zit iedereen graag bij het kampvuur om de dag goed af te sluiten met een leuk spelletje (Weerwolven!) of om lekker na te kletsen met een drankje. Opvallend is dat in Slovenië weinig sprake is van subgroepjes. Het zijn vaak hechte groepen, waar ook nog eens hele mooie vriendschappen uit ontstaan, en soms zelfs meer... 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een paar oude schoenen, kleren die nat mogen worden, zonnebrand en een goed humeur zijn de belangrijkste onderdelen. Een goed boek, zwemspullen, een zonnebril en gemakkelijke kleding zijn daarnaast handig. Maak vooral gebruik van onze paklijsten pagina met een suggestie paklijst!

Hoe kan ik aangeven dat ik samen reis?

Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. We delen jullie in hetzelfde slaapvertrek in. In principe slapen mannen en vrouwen gescheiden. Zijn jullie een koppel? Geef het dan even duidelijk aan bij de boeking, dan wordt je waar mogelijk samen ingedeeld. Uiteraard onderneem je samen met je reisgenoot / reisgenoten de activiteiten.

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisbegeleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

Houd er rekening mee dat bijzonderheden verplicht doorgegeven moeten worden.

Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Doordat we als groep samen koken kun je redelijk zelf kijken wat je wilt. Vaak lukt het wel om gewoon mee te eten met wat aanpassingen. Eventueel kun je ook zelf samen met je reisbegeleider een maaltijd samenstellen. We raden je aan bij speciale dieeten (bijvoorbeeld glutenvrij) om het een en ander mee te nemen vanuit Nederland.

Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

Slovenië is niet echt de reisbestemming voor mensen die houden van veelvuldig uitgaan, maar voor wie 's avonds graag nog een terrasje pakt of ergens wat gaat drinken is het helemaal prima. Voor mensen die van gezelligheid en feestjes houden is dit DE locatie. Met ook een feest dat wordt georganiseerd door de camping en onze lake party, kan dit niet anders dan een mega gezellige reis worden!

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Slovenië en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.