Studentenreizen

Studentenreizen

Op zoek naar studentenreizen? Met Simi Reizen vertrekken jaarlijks vele jongeren op studentenreis naar uiteenlopende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Een voordeel van de studentenreizen is dat veel al inbegrepen is bij de prijs en je ter plaatse alleen nog geld kwijt bent aan je maaltijden en eventuele extra dingen die je wilt doen tijdens je vakantie.

Je kunt kiezen uit verschillende studenten-reizen, afhankelijk van je eigen wensen. Wil je zon, zee, strand en een beetje actie? Dan is Kroatië een echte aanrader. Wil je vooral een actieve vakantie beleven, dan zijn Slovenië (met goedkope drank!) en Frankrijk zeker geschikt.

Hieronder beschrijven we een aantal van onze studentenreizen. Via het menu bovenin vind je uiteraard nog veel meer leuke, avontuurlijke en bovenal gezellige groepsreizen voor studenten.

Studentenreizen Europa

Kroatië Deluxe

8 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 999,00 €

meer informatie

Jongeren groepsreis Montenegro

8 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
 • vanaf 1 069,00 €

meer informatie

Reizen voor studenten, buiten Europa

Singlereizen voor studenten

Bij Simi boek je geen echte single reizen, maar vooral een groepsreis waar toevallig veel mensen solo reizen. Simi is 1 van de grootste aanbieders op het gebied van actieve solo-reizen. Ruim 60% van de mensen die met een groepsreis van Simi meereizen, boeken hun reis alleen. Andere mensen boeken met een vriend of vriendin of klein groepje.

Juist die mix maakt dat onze groepsreizen enorm populair zijn. Je boekt altijd een volledig pakket, dus inclusief vlucht of bus, activiteiten én verblijf. Of je nu een wandelvakantie in Ierland zoekt of een spectaculaire droomreis naar de Malediven: bij Simi Reizen kom je altijd terecht in een groep met mensen die min of meer in dezelfde levensfase zitten. 

Studentenreizen Kroatie

Kroatie is voor jongeren die op zoek zijn naar een echte jongerenvakantie een topbestemming. Tijdens onze studentenreizen Kroatie verblijf je op een absolute toplocatie vlakbij de stad Split. Niet voor niets is Split de bestemming waar elk jaar Ultra Europe georganiseerd wordt met alle bekende DJ's van de wereld.

Tijdens deze jongerenreizen heb je keus uit twee reisprogramma's. Bij elke reis is vervoer, verblijf, gebruik van materialen en een heel programma aan outdoor activiteiten inbegrepen. Vanaf onze camping op 30 meter van het strand kun je daarnaast heerlijk genieten van de warme zon en het heerlijke weer. Deze studentenreis zit niet alleen boordevol actie, maar ook vol uitgaan, fun, avontuur en gezelligheid.

Enkele redenen om voor studentenreizen naar Kroatie te kiezen:

 • Betaalbaar. Kroatie is niet supergoedkoop, maar ook absoluut niet duur te noemen
 • Direct aan het strand
 • Vlakbij de een na grootste stad van Kroatie met levendig uitgaansleven
 • Reizen met leeftijdsgenoten
 • Topcamping
 • Met veel activiteiten inbegrepen, standaard

Meer weten over de studentenreizen Kroatie?


Studentenreis Slovenie

Slovenie is niet zo bekend als vakantieland, maar voor een actieve vakantie is Slovenie THE place to be. Ga voor avontuur, afwisseling en heel veel actie. Tijdens deze actieve jongerenreis verblijven we op een camping in Slovenie waar nog veel kan en mag. Inbegrepen bij de reissom zijn heel veel activiteiten waaronder paintball, raften, canyoning, bellyak (een soort bodyboarden op de rivier), een via ferrata en een bezoek aan de sauna op de camping. 

Daarnaast is Slovenie goedkoop. Je kunt er niet uitgaan zoals in Lloret, maar voor wat betreft de gezelligheid en sfeer is het een topplek waar je nog een halve liter bier voor anderhalve euro kunt kopen. Een reis voor wie veel afwisseling zoekt! Slovenie heeft trouwens in de zomer vaak hartstikke mooi weer met temperaturen van rond de 30 graden en uitgezonderd een enkele zomerstorm altijd een heerlijk klimaat.

Redenen om naar Slovenie te gaan:

 • Het is weer eens iets anders
 • Goedkoop eten en drinken
 • Toplocatie met mogelijkheid tot kampvuur
 • Veel extra activiteiten mogelijk waaronder skydiven en parapente
 • Top activiteiten standaard inbegrepen bij de reissom.

Meer over de studentenreis Slovenie?

Slovenie studenten Studentenreis


Studenten rondreis Ierland

Ierland is hot! Deze zomervakantie kun je Ierland ontdekken tijdens een fantastische 10-daagse rondreis Ierland met leeftijdsgenoten. Ontdek steden als Galway en Dublin, maar geniet vooral ook van de ruige Ierse weskust die we tijdens onze rondreis uitvoerig bezoeken.

Deze rondreis is een ideale combinatie tussen natuur, steden, actief bezig zijn en genieten van de traditionele Ierse cultuur.We beklimmen de Croagh Patrick, gaan op zoek naar Funghi de dolfijn, ontdekken de Dingle Whisky distillery en genieten natuurlijk van de geweldige uitzichten.

Het weer valt trouwens wel mee hoor, het regent wel eens, maar ook in Ierland kennen ze zomer. Het wordt er weliswaar niet zo warm als in andere landen, maar met een zonnetje is het ook in de zomer heel aangenaam.

En....een Guinness drinken met uitzicht over Dublin, traditionele Ierse muziek in 1 van de vele pubs en de sfeer en gezelligheid van de Ieren zijn niet voor niets legendarisch!

Ierland studenten rondreis Studenten rondreis

Studenten rondreizen Amerika

De rondreizen die we organiseren in Noord Amerika zijn vanwege de kosten voor het vliegticket niet voor iedereen weggelegd, maar zijn wel ideaal voor de echte reiziger die het avontuur op wil zoeken met leeftijdsgenoten. Tijdens deze reis, waarbij er een mix van studenten en werkenden meereizen, reizen we dwars door verschillende staten in Amerika en bezoeken we imposante nationale parken, fantastische steden en unieke plekjes. Doordat we met SUV's rijden zijn we flexibel, snel en hebben we een groepsreis met heel veel vrijheid kunnen ontwikkelen.

In 2019 heb je de keus uit een rondreis door Idaho, Wyoming, Montana en Utah, maar ook uit een rondreis Californie, waarbij we steden als San Francisco en Los Angeles bezoeken, maar ook plekken als het Sequoia forest en Yosemite National Park. Een reis voor avonturiers!

rondreizen studenten 

Studenten groepsreizen jongeren

Als aanbieder van jongerenreizen zoeken we niet naar de standaard bestemmingen. Als je echter een unieke jongeren vakantie wilt boeken met een echte groepsreis zit je helemaal goed. Tijdens onze jongeren groepsreizen zul je merken dat de sfeer fantastisch is. Niet voor niets scoren onze reizen gemiddeld een 8.8.

Behalve de hierboven genoemde groepsreizen zijn er nog een groot aantal reisbestemmingen waaruit je kunt kiezen. Er zijn een aantal dingen die onze studentenreizen uniek maken:

 • Veel activiteiten inbegrepen. Doordat je de activiteiten met de groep uitvoert zul je merken dat de groepssfeer heel gezellig is. Ideaal bij het uitgaan.
 • Veel vrijheid. Behalve het georganiseerde gedeelte is er natuurlijk ook bewust genoeg tijd voor jezelf om met je groepsgenoten of met je vriendengroep zelf dingen te ondernemen. We verblijven altijd op locaties waar genoeg te doen is buiten het door ons georganiseerde programma om.
 • Mooie bestemmingen. Misschien niet de geijkte jongeren reis bestemmingen, maar dat is misschien maar goed ook. Tijdens onze reizen zul je merken dat je onvergetelijke ervaringen opdoet en na terugkomst nog een hoop te vertellen hebt ook.
 • Goede mix. Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen. Het andere deel komt samen met een vriend of vriendin of groepje. Ideaal, want zo ontstaat er vanzelf een goede mix van mensen en een levendige en supergezellige sfeer.

Meer weten:

Jongerenreizen
Vakanties jongvolwassenen
Jongeren rondreizen
Zomerkampen