Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Verzekeringen

Simi Reizen biedt een aantal verzekering aan in samenwerking met a.s.r. verzekeringen. Bij veel van onze groepsreizen staan activiteiten op het programma die onder de categorie buitensporten vallen. Niet alle reisverzekeringen, met name doorlopende reisverzekeringen, dekken buitensporten.

Het is dus van groot belang om bij je doorlopende reisverzekering na te gaan of de sporten die tijdens onze reizen worden beoefend wel gedekt worden.

Reisverzekering afsluiten via Simi

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Deze wordt via a.s.r. verder geregeld. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen.

Je kunt de kortlopende reisverzekering ook later bijboeken via Mijn Simi, dit is mogelijk tot 1 dag voor vertrek.

De kortlopende reisverzekering die je bij Simi aanschaft heeft altijd een Optimaal dekking in combinatie met een ongevallen dekking.

Let op: het afsluiten van onderstaande verzekeringen is uitsluitend mogelijk voor inwoners van Nederland, België en Duitsland. Voor inwoners buiten Nederland gelden wel een afwijkende dekking.

Annuleringsverzekering afsluiten via Simi

Het is mogelijk een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten bij je boeking. De kortlopende annuleringsverzekering die je bij Simi aanschaft heeft altijd een allrisk dekking. Aan het annuleren van je geboekte reis bij Simi Reizen zijn altijd kosten verbonden. Echter, als je om gedekte redenen af moet zien van je reis, vergoedt de kortlopende annuleringsverzekering (een deel van) deze annuleringskosten. Hetzelfde geldt als er bijvoorbeeld iemand in de omgeving erg ziek is of wordt tijdens je reis. De annuleringsverzekering dekt dan het afbreken van je reis.

Belangrijke links:

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering
Polisvoorwaarden kortlopende reisverzekering

Verzekeringskaart kortlopende annuleringsverzekering
Polisvoorwaarden kortlopende annuleringsverzekering

Online schadeformulier invullen 

Wat te doen in geval van schade of letsel?

Als je onverhoopt te maken krijgt met schade, letsel of diefstal tijdens je vakantie en je je reisverzekering bij Simi Reizen afgesloten hebt kun je je schade rechtstreeks online melden bij a.s.r. verzekeringen. Het is belangrijk om direct contact op te nemen met a.s.r. in het geval van schade of letsel.

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met a.s.r. verzekeringen. Zij zullen vervolgens bij Simi Reizen controleren of je een verzekering hebt afgesloten. De verzekeringsmaatschappij a.s.r. is op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar via (030) 699 79 30. 

Je schade kun je ook nog na je vakantie melden. In sommige gevallen kan de verzekeringsmaatschappij vragen om extra gegevens of aanvullende documenten. Doe bij diefstal dus altijd aangifte op je reisbestemming!

Wat te doen als je je reis moet annuleren?

Indien je je reis moet annuleren, kan de kortlopende annuleringsverzekering een handige verzekering zijn om afgesloten te hebben.

Het kan gebeuren dat je je reis moet annuleren, bijvoorbeeld door een overlijdensgeval in de familie of als je iets breekt vlak voor vertrek. Voor deze situaties is de kortlopende annuleringsverzekering een uitkomst. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Als je je reis moet annuleren, neem dan in eerste instantie contact op met Simi Reizen. Wij hanteren bij annuleringen de annuleringskosten volgens de ANVR-Reizigersvoorwaarden.

Wij maken vervolgens een annuleringsbevestiging. Met de annuleringsbevestiging kun je een claim indienen bij de verzekeringsmaatschappij voor de annuleringskosten die je niet terugkrijgt van Simi Reizen. 

Let op: aan annuleringen zijn kosten verbonden. Deze worden door de verzekering vergoed, indien de reden van annulering gedekt wordt.

Voor vragen over je verzekeringspolis kun je contact met ons opnemen.