Verzekeringen

Verzekeringen

Simi Reizen biedt een aantal verzekering aan in samenwerking met Allianz Global Assistance. Bij veel van onze groepsreizen staan activiteiten op het programma die onder de categorie buitensporten vallen. Niet alle reisverzekeringen, met name doorlopende reisverzekeringen, dekken buitensporten.

Het is dus van groot belang om bij je doorlopende reisverzekering na te gaan of de sporten die tijdens onze reizen worden beoefend wel gedekt worden.

Reisverzekering afsluiten via Simi

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Deze wordt via Allianz Global Assistance verder geregeld. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening.

De kortlopende reisverzekering die je bij Simi aanschaft is altijd in combinatie met een adventure en survival verzekering die bijzondere sporten dekken..

Let op: het afsluiten van onderstaande verzekeringen is uitsluitend mogelijk voor Nederlandse mensen. Inwoners van Vlaanderen kunnen best contact opnemen met een lokale verzekeraar.

Annuleringsverzekering afsluiten via Simi

Het is mogelijk een annuleringsverzekering af te sluiten bij je boeking. Normaalgesproken zijn er kosten verbonden aan het annuleren van een bij Simi geboekte reis. Echter, als je om verschillende redenen af moet zien van je reis, vergoedt de annuleringsverzekering deze kosten. Hetzelfde geldt als er bijvoorbeeld iemand in de omgeving erg ziek is of wordt tijdens je reis. De annuleringsverzekering dekt dan het afbreken van je reis.

Belangrijke links:

Dekkingsoverzicht kortlopende reisverzekering
Dekkingsoverzicht adventure & survival verzekering

Dekkingsoverzicht annuleringsverzekering

Online schadeformulier invullen 

Wat te doen in geval van schade of letsel?

Als je onverhoopt te maken krijgt met schade, letsel of diefstal tijdens je vakantie en je je reisverzekering bij Simi Reizen afgesloten hebt kun je je schade rechtstreeks online melden bij Allianz.

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Allianz. Zij zullen vervolgens bij Simi Reizen controleren of je een verzekering hebt afgesloten. Allianz is 24 uur per dag bereikbaar op 0031-205929292.

Je schade kun je ook nog na je vakantie melden. In sommige gevallen kan de verzekeringsmaatschappij vragen om extra gegevens. Doe bij diefstal dus altijd aangifte!

Wat te doen als je je reis moet annuleren?

Hier is een annuleringsverzekering een handige verzekering.

Het kan gebeuren dat je je reis moet annuleren, bijvoorbeeld door een overlijden in de familie of als je iets breekt vlak voor vertrek. Voor deze situaties is de annuleringsverzekering een uitkomst. Ook herexamens worden door de annuleringsverzekering gedekt.

Als je je reis moet annuleren, neem dan in eerste instantie contact op met Simi Reizen.

Wij maken vervolgens een annuleringsbevestiging waarna je de reissom kunt claimen bij de verzekering.

Let op:  aan annuleringen zijn kosten verbonden. Deze worden door de verzekering vergoed.

Voor vragen over je verzekeringspolis kun je contact met ons opnemen.