Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Singlevakanties

Simi Reizen is de aanbieder van singlevakanties voor mensen tussen de 18 en 32 jaar. Je boekt altijd een single vakantie inclusief vervoer, verblijf, alle transfers én een volledig pakket activiteiten (m.u.v. een Bali reis die je kunt boeken zonder vluchten). Je reist samen met "jonge" mensen naar uiteenlopende bestemmingen over de hele wereld. 

Hoewel we de naam singlevakanties gebruiken, is dat vooral om aan te geven dat een groot deel van de mensen die een vakantie boeken single reist. Ruim 60% van alle boekingen bestaat uit mensen die solo een groepsreis boeken. 

Enkele feitjes de singlevakanties van Simi:

 • Ruim 60% boekt een reis alleen
 • Je reist altijd met reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. 
 • Doordat iedereen "jong" is, zijn onze groepsreizen daar ook op aangepast. Je boekt dus altijd een singlevakantie met top activiteiten inbegrepen
 • Simi Reizen is ANVR-lid, aangesloten bij de SGR én het calamiteitenfonds. 
 • Je kunt voorafgaand de singlevakantie online kennis maken met je reisgenoten

Singlevakanties binnen Europa

Europa heeft ontzettend veel te bieden. Met alle verre reizen is het makkelijk om de prachtige bestemmingen binnen Europa een beetje te vergeten. Toch zijn er binnen Europa ontzettend veel plekken de moeite waard om je vakantie door te brengen.

Binnen Europa reis je met Simi bijvoorbeeld naar Ierland, Noorwegen, Kroatië, Spanje of Frankrijk. Ben je nog iets avontuurlijker? Dan zijn de singlevakanties Bulgarije of Slovenië zeker aanraders!

Slovenië Actief

Slovenië Actief

11 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1036,50

meer informatie
Noorwegen en Zweden

Noorwegen en Zweden

15 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1956,50

meer informatie
Adventureweek Frankrijk

Adventureweek Frankrijk

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 986,50

meer informatie

Winter groepsvakantie Zweden

Winter groepsvakantie Zweden

8 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2286,50

meer informatie
Bulgarije rondreizen

Bulgarije rondreizen

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1606,50

meer informatie
Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1686,50

meer informatie

Single vakanties USA en Canada

Met ons unieke roadtrip-concept reis je door de Verenigde Staten of Canada zoals het hoort: in een SUV. De ideale manier om rond te reizen tijdens een singlevakantie USA of Canada!

Tijdens deze single groepsreizen bezoek je een gedeelte van de VS of Canada samen met je reisgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Een unieke manier om de vrijheid te ervaren, terwijl je toch samen met een groep op pad gaat. In de winter kun je net voor de kerst ook kiezen voor een groepsreis naar New York en Washington! Weliswaar ditmaal niet per SUV, maar met het OV ben je dan ook overal een stuk sneller.

Canada Only

Canada Only

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2906,50

meer informatie
Grand Tour of the West - USA

Grand Tour of the West - USA

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2806,50

meer informatie
Rondreis Amerika Californië

Rondreis Amerika Californië

15 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2706,50

meer informatie

Verre single vakanties Azië

Nu is Amerika ook niet echt om de hoek, maar buiten reizen naar Amerika kun je ook kiezen uit steeds meer groepsreizen in Azië. Bijzonder populaire zijn onze groepsreizen naar Bali en Sri Lanka. Omdat je een vol pakket activiteiten gelijk bijboekt, beleef je je reis ook echt samen met je groep.

Daarnaast scheelt het gewoon dat je niet voor grote verrassingen komt te staan omdat je niet per se allerlei activiteiten nog hoeft bij te boeken. De Bali reis is overigens ook te boeken zonder vluchten, ideaal als je zelf nog wilt backpacken in Azië en dit wilt combineren met een jongeren groepsreis.

Jongerenreizen Bali

Jongerenreizen Bali

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2556,50

meer informatie
Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2506,50

meer informatie
Groepsreizen Maleisië

Groepsreizen Maleisië

17 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2356,50

meer informatie

Midden- en Zuid Amerika singlevakanties 

Ga op in de heerlijke cultuur, beklim de bergen, explore de jungles en kom bij van je reis op het strand. Met Simi reis je ook mee naar Midden- en Zuid-Amerika! Elke bestemming heeft een eigen programma, zo kun je kiezen welke single vakanties echt het beste bij je past!

Ga jij voor een actieve en avontuurlijke reis in Ecuador met meerdere trektochten? Ga je voor een relaxte rondreis door Costa Rica of ga je toch voor een rondreis door Colombia of Cuba? De keuze is aan jou!

Rondreizen Cuba

Rondreizen Cuba

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2906,50

meer informatie
Groepsreis Costa Rica

Groepsreis Costa Rica

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2956,50

meer informatie
Groepsreizen Ecuador

Groepsreizen Ecuador

17 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2846,50

meer informatie

Winterse singlevakanties in de sneeuw

Je kunt vrijwel het gehele jaar door kiezen uit leuke singlevakanties met leeftijdsgenoten. Ook in de winter kun je kiezen uit verschillende leuke groepsreizen. Ga voor de absolute bucket list groepsreis Lapland (lees: sledehondjes knuffelen, sneeuwscooteren en kans op het zien van het noorderlicht), iets zuidelijk de winter groepsreis Zweden of ga voor een klassieke wintersportvakantie met leeftijdsgenoten!

Wil je mee naar Zweden? Dan is het belangrijk dat je je singlevakantie al maanden van tevoren vastlegt. Deze reizen zijn ontzettend populair en gaan vroeg vol.

Lapland groepsreis Zweden

Lapland groepsreis Zweden

8 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2356,50

meer informatie
Winter groepsvakantie Zweden

Winter groepsvakantie Zweden

8 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2286,50

meer informatie

Voordelen van een georganiseerde singlevakantie

 • Je hoeft zelf niks te regelen. Het enige dat je hoeft te doen is op tijd op het vliegveld staan en kijken of je alle benodigde documenten enzovoort hebt. Wij geven je informatie via je Mijn Simi account.
 • Je ontmoet nieuwe mensen. En waar is dat nou leuker dan op een mooie bestemming?
 • Je komt op prachtige plekken, maar hebt wel altijd mensen in de buurt om wat mee te ondernemen.
 • Het is ontzettend gezellig en waardevol om samen een reis te beleven. We horen vaak zat verhalen van reizigers die elkaar jaren na de reis nog spreken, over nieuwe besties en zelfs relaties.

Heeft een groepsvakantie ook nadelen? Ongetwijfeld! Je zult je toch een beetje sociaal moeten opstellen en continu mensen om je heen is ook best een uitdaging soms. Toch wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen.

Trouwens, dat is wel de reden dat we onze singlevakanties nooit langer maken dan 18 dagen: de kans dat er na die tijd onderling frustraties ontstaan is best aanwezig omdat de moeheid toeslaat. We kiezen dus bewust voor geen gigantisch lange rondreizen. 

Veelgestelde vragen singlevakanties

Reist iedereen alleen? 

Nee, ongeveer 60% van de reizigers boekt alleen. Bij sommige groepsreizen ligt dit percentage absoluut hoger, dat verschilt een beetje per vertrekdatum. De anderen boeken met een vriend of vriendin of soms kleine groepjes.

Het grote voordeel hiervan is dat als mensen elkaar kennen het ijs sneller gebroken is. Niemand boekt een groepsreis als hij of zij geen zin of behoefte heeft aan het maken van een topvakantie ook met de mensen die ze niet kennen. Dus nee, als je alleen van plan bent om mee te gaan met een singlereis, je bent absoluut niet de enige!

Wanneer ontmoet ik mijn reisgenoten?

Je ontvangt van ons enkele weken voor vertrek inloggegevens. Hiermee kun je via Whatsapp al contact met elkaar leggen. Sommige groepen, zeker bij verre rondreizen, spreken voor vertrek al in Nederland af om elkaar een klein beetje te leren kennen.

Dat raden we van harte aan, want zo begint je voorpret al een stukje eerder! Je kunt in Mijn Simi je telefoonnummer achterlaten en zodoende kunnen jullie de appgroep aanmaken.

Ik reis alleen, maar vind het spannend. Is iedereen wel aardig? 

Dit is DE vraag die iedereen heeft als ze voor het eerst solo een vakantie boeken. Het is ontzettend spannend om je solo op te geven voor een groepsreis waar je niemand kent. Door vooraf al contact te leggen leer je je reisgenoten al wel een beetje kennen, maar het zal spannend blijven. Wat wij merken is dat het ijs vaak heel snel gebroken is. Tegen de tijd dat je op de bestemming aankomt zit de sfeer er eigenlijk altijd al goed in.

Natuurlijk is het van belang om er open in te gaan en jezelf ook belangstellend op te stellen naar anderen in je groep. Probeer het absoluut een keer uit. Vele reizigers gaan jaar in jaar uit met ons mee sinds ze zich voor de eerste keer hebben opgegeven. 

Waarom heet het een singlevakantie?

Als het beestje maar een naam heeft. We merken dat mensen regelmatig zoeken op singlevakanties. Onze groepsreizen worden voor een groot deel door solo/single reizende mensen geboekt. Vandaar de naam.

Waarom zoveel mensen solo reizen? Het kan zijn dat vrienden andere vakantieplannen hebben bijvoorbeeld, dat je favoriete bestemming niet overeenkomt met je vrienden of dat je gewoon zelf een nieuw avontuur aan wil gaan. Zo heeft iedereen eigenlijk zijn of haar eigen redenen om mee te gaan met een single vakanties.

Hoe weet ik welke jongerenreis bij me past?

Als je op zoek gaat naar een vakantie spelen verschillende dingen een rol. Het belangrijkste om te bedenken is hoeveel je aan je vakantie (ongeveer) uit wilt geven. Aan de hand daarvan kun je op zoek gaan naar een groepsreis die bij je past. Bekijk alle groepsreizen en je kunt alle single vakanties filteren op jouw wensen. Ook hebben we een leuke keuzehulp ontwikkeld die je op weg kan helpen. 

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op! 

Meer informatie