Groepsreizen Thailand 18-32 jaar

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen / jongerenreizen Thailand

Thailand is een populaire reisbestemming onder jongeren. Jongerenreizen naar Thailand zijn niet voor niets populair. De betaalbaarheid, het avontuur en het diverse landschap, het mooie weer en de overwegend vriendelijke mensen zorgen ervoor dat Thailand steeds populairder wordt. Met ruim 65 miljoen inwoners op een gebied dat ongeveer 13 keer zo groot is als Nederland is Thailand nog niet eens super dichtbevolkt. Wel is de bevolking gecentreerd in een aantal gebieden. 

Voor onze groepsreizen Thailand hebben we gekozen voor een vrij volledig pakket aan activiteiten. Natuurlijk verblijf je tijdens je reis op prima overnachtingslocaties en is je retourvlucht en ruimbagage gewoon inbegrepen bij je reissom. 

Onze groepsreizen Thailand worden veelal door solo reizenden geboekt, maar zijn geen singlereizen. Wel zijn het reizen waarbij toevallig veel mensen alleen reizen, ongeveer 60%. 

Hoogtepunten rondreis Thailand
 • Tuktuksafari in Bangkok
 • Bridge over the River Kwai
 • Snorkelen
 • Zipline avontuur
 • Bangkok
 • Trekking en watervallen
 • Afwisselende rondreis

Singlereizen naar Thailand - visum

ALs je minder dan 30 dagen in Thailand verblijft en een Nederlands of Belgisch paspoort hebt, hoef je geen visum aan te vragen voor Thailand. Voor onze singlereizen en groepsreizen hebben we de maximale duur van rondreizen altijd redelijk beperkt. Je gaat immers op stap met mensen die je niet kent.

Dan is twee tot drie weken nog wel prima, maar stel je voor dat je echt een paar mensen in je groep hebt aan wie je je irriteert, dan is het ook fijn om op een gegeven moment te weten dat het eind eraan komt. Een groepsreis met een reisduur van 14 tot 18 dagen is wat ons betreft ideaal. Je hebt dan wel ruim de tijd om ook af en toe te relaxen, maar zit niet gelijk eeuwig aan elkaar vast. 

Waarom een groepsreis of singlereis Thailand boeken?

Er bestaan soms nog wel eens wat misverstanden over het boeken van een groepsreis of singlereis. Bij Simi maken we geen onderscheid tussen deze twee dingen, als het beestje maar een naam heeft. Onze groepsreizen zijn reizen waarbij veel mensen solo reizen, maar ook regelmatig mensen samen een vakantie boeken. Dat kan samen met een vriend of vriendin zijn, maar zeker bij onze verre groepsreizen komt het veel voor dat ook stelletjes mee reizen. Juist de mix van mensen zorgt ervoor dat de sfeer tijdens onze groepsreizen altijd erg goed is. 

Een groepsreis heeft dan ook voordelen:

 • Je leert nieuwe mensen kennen die allemaal tussen de 18 en 32 zijn, "jong" dus. Dat zorgt voor een actieve sfeer in de groep en zorgt ervoor dat we het reisprogramma lekker actief kunnen maken. 
 • Er is Nederlandstalige reisbegeleiding bij. In een land als Thailand is het prettig om iemand mee te hebben die je kan helpen en ondersteunen waar nodig, maar die ook de groep bij kan sturen als dat nodig is. 
 • Je hebt altijd aanspraak. Als je iets wilt ondernemen is er altijd wel iemand die met je mee wil.
 • Je hoeft niet gelijk een backpackende avonturier te zijn. We slapen in gewone nette guesthouses en hotels en de route staat vooraf vast. Ook wel zo prettig.
 • Met de SGR is je reisgeld altijd gegarandeerd. Daarnaast is onze aansluiting bij het calamiteitenfonds een prettig idee voor het geval er tijdens of net voor je reis iets gebeurt waardoor je reisplannen noodgedwongen moeten worden aangepast.

Natuurlijk moet een groepsreis ook wel bij je passen. Als je heel veel alleen-tijd nodig hebt, is twee en een halve week met een groep op pad gaan misschien niet het beste wat je kunt doen. Daarnaast weet je natuurlijk nooit vooraf hoe het met anderen klikt, maar doordat je bij Simi al vooraf kennis maakt en de groep vaak uit een man of 20 bestaat lukt het altijd wel om iemand te vinden waarmee het klikt. 

Rondreizen door Thailand - waar moet je op letten?

 1. Lees altijd het officiële reisadvies door van het Ministerie van buitenlandse zaken. 
 2. Koop nooit, maar dan ook nooit, drugs in Thailand. Een Thaise gevangenis is geen hotel en de straffen zijn extreem. Gewoon niet doen dus, ook niet na een gezellige avond. 
 3. Bromfietsen en motoren, jetski's en quads: informeer je voor vertrek goed of je verzekerd bent als je al van plan bent om in het chaotische verkeer deel te nemen. Wij raden het sowieso af, ongeacht of je verzekerd bent. Houd er rekening mee dat motoren vaak een motorrijbewijs vereisen, ook in Thailand. 
 4. We reizen uitsluitend door "gele" gebieden op het kaartje van het ministerie. 
 5. Wees alert op corruptie. Indien om een document gevraagd wordt zoals je paspoort, houd deze dan zelf vast. Speel het spelletje mee, maar houd het ook luchtig en vrolijk. 
 6. Weiger om hoge bedragen te betalen. Je kunt altijd de afweging maken om bij kleine bedragen wel toe te geven, maar zolang je beseft dat je niks fout gedaan hebt, hoef je je ook niet druk te maken en kun je vriendelijk maar vasthoudend zijn. 
 7. Begin geen discussies over politiek. Vakantie is vakantie en politiek politiek. Meng deze niet door elkaar. 

Jongerenreizen Thailand 

De jongerenreis naar Thailand is nieuw in 2020 en brengt je naar verschillende gebieden in Thailand. Op het programma staan tijdens deze jongerenvakantie veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden, maar we hebben er ook voor gekozen om het programma niet te vol te maken zodat er voldoende tijd is om ook te genieten van je vakantie.

De jongerenreizen Thailand worden aangeboden voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar en vertrekken niet alleen in de zomervakantie, maar ook daarbuiten. 

Bezienswaardigheden in Bangkok

We beginnen onze rondreis in Bangkok, waar je een vrije dag hebt om aan het land te wennen, je jetlag achter je te laten en je reisgenoten beter te leren kennen. We verblijven op loopafstand van het Grand Palace, het nationale museum, verschillende bekende boeddhistische tempels en Kao San Road. 

Kanchanaburi 

Een populaire reisbestemming en bijna een vast onderdeel van de meeste rondreizen in Thailand die je zult tegenkomen. De plek is vooral bekend vanwege de film "A bridge over the river Kwai". We verblijven hier op de rivier op een jungle raft. Er is geen elektriciteit, maar een muskietennet, redelijke toiletvoorzieningen en handdoeken zijn wel aanwezig. Een prachtige plek overigens! 

Chiang Mai

In Chiang Mai hebben we verschillende activiteiten gepland, met name gericht op de indrukwekkende natuur. We maken een trektocht(je) naar een mooi uitzichtpunt en bezoeken een waterval. We bekijken de Phra Mahathat Naphapholphumisiri, twee grote op een berg gebouwde torens ter ere van de koninklijke familie. 

Maesa gebied

We bezoeken een lokale gemeenschap en ondernemen wat toeristische, maar leuke activiteiten die gewoon bij de prijs in zitten. 

Pattaya / Koh Larn

Vanuit Pattaya, waar we 1 nacht verblijven (aan de kust) reizen we per boot naar het eiland Koh Larn, waar we onder andere gaan vissen met een lokale visser en gaan snorkelen met de groep. 

Solo reizen of samen boeken?

Deze jongerenreizen worden zowel door jongeren geboekt die solo reizen (ongeveer 60%) als door jongeren die met een vriend of vriendin reizen. Dit zorgt voor een goede mix en maakt de sfeer tijdens onze jongerenreizen altijd enorm goed. 

Voor mensen die solo reizen is het altijd wat spannend voor vertrek, maar onthoud:

 • Je bent niet de enige. Het gebeurt nooit dat je de enige zult zijn die alleen reist. 
 • Iedereen die een groepsvakantie boekt, doet dit omdat ze het ook leuk vinden om samen met anderen te reizen en nieuwe mensen te leren kennen. Niemand boekt een groepsvakantie om vervolgens geen contact te willen leggen met anderen. 
 • Als je alleen reist is het vaak wat spannend, maar je kunt vooraf al contact leggen met je reisgenoten en een app-groep starten. Veel groepen spreken voor vertrek ook samen af, dat raden we zeker aan! Je voorpret begint dan al mooi op tijd, je hebt iedereen al eens gezien en je kunt samen voorbereiden voor je rondreis.
 • Als je op tijd boekt, vlieg je mee met het groepsticket. Dat betekent dat je de hele reis samen met je groepsgenoten aflegt. 

Waarom een jongerenreis / singlereis Thailand boeken?

Thailand is populair omdat het eigenlijk alles heeft wat je nodig hebt om een fantastische vakantie te beleven. Hoewel Thailand veel door backpackers wordt aangedaan is het juist voor veel jongeren ook fijn om in een wat meer georganiseerd verband een rondreis Thailand te doen. Je hebt dan altijd aanspraak en mensen om je heen, vaak ook in dezelfde leeftijdsrange als je zelf bent.

Tijdens onze rondreizen leggen we de nadruk op de combinatie van een heel pakket activiteiten die zowel cultureel als actief zijn, maar waar we ook de cultuur een beetje leren kennen. We schuwen de wat meer toeristische plekken niet trouwens, er is immers een reden dat bepaalde plekken erg populair zijn.  

Tijdens al onze singlereizen is er daarnaast ook voldoende tijd om gewoon te relaxen, te ontspannen en dingen voor jezelf te doen. Gemiddeld is zo'n 70% van je tijd in beslag genomen door het reguliere programma, daarbuiten heb je tijd om zelf dingen te ondernemen.