Groepsreizen Thailand 18-32 jaar

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen / jongerenreizen Thailand

Thailand is een populaire reisbestemming onder jongeren en leent zich perfect voor groepsreizen. Jongerenreizen naar Thailand zijn niet voor niets populair. De betaalbaarheid, het avontuur en het diverse landschap, het mooie weer en de overwegend vriendelijke mensen zorgen ervoor dat Thailand steeds populairder wordt. Met ruim 65 miljoen inwoners op een gebied dat ongeveer 13 keer zo groot is als Nederland is Thailand nog niet eens super dichtbevolkt. Wel is de bevolking gecentreerd in een aantal gebieden. 

Voor onze groepsreizen Thailand hebben we gekozen voor een vrij volledig pakket aan activiteiten. Natuurlijk verblijf je tijdens je reis op prima overnachtingslocaties en is je retourvlucht gewoon inbegrepen bij je reissom. Ook hebben we een aantal bijzondere maar must do overnachtingslocaties voor je in petto.

Onze groepsreizen Thailand worden veelal door solo reizenden geboekt, maar zijn geen singlereizen. Wel zijn het reizen waarbij toevallig veel mensen alleen reizen, ongeveer 70%. 

Rondreizen Thailand

Groepsreis Thailand

15 dagen

Groepsreizen Thailand inclusief bezoek aan Bangkok, een hidden hill tribe, Phuket, Chiang Mai, de jungle en meer! Ga voor een unieke rondreis samen met leeftijdsgenoten inclusief vluchten, overnachtingen, programma en meer!

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 2569.00
BEKIJK REIS

Singlereis Thailand

15 dagen

Ga voor een schitterende rondreis door Thailand en ontdek o.a. Bangkok, Chaing Mai, de jungle en Phuket! Met diverse inbegrepen excursies ga je voor een mooie rondreis Thailand samen met leeftijdsgenoten.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 2569.00
BEKIJK REIS
Hoogtepunten rondreis Thailand
 • Canal boat tour in Bangkok 
 • Bezoek Ayutthaya, oude hoofdstad 
 • Nachttrein Bangkok - Chiang Mai 
 • Jungle trekking 
 • Nachtje slapen bij hidden hill tribe 
 • Drijven op een bamboo raft 
 • Elephant Poopoopaper 
 • Phuket ontdekken

Singlereizen naar Thailand - visum en reisgroep

Als je minder dan 30 dagen in Thailand verblijft en een Nederlands of Belgisch paspoort hebt, hoef je geen visum aan te vragen voor Thailand. Voor onze singlereizen en groepsreizen hebben we de maximale duur van rondreizen altijd redelijk beperkt. Je gaat immers op stap met mensen die je niet kent.

Dan is twee tot drie weken nog wel prima, maar stel je voor dat je echt een paar mensen in je groep hebt aan wie je je irriteert, dan is het ook fijn om op een gegeven moment te weten dat het eind eraan komt. Een groepsreis met een reisduur van 14 tot 18 dagen is wat ons betreft ideaal. Je hebt dan wel ruim de tijd om ook af en toe te relaxen, maar zit niet gelijk eeuwig aan elkaar vast. En geen zorgen, we horen ontzettend vaak van reisgroepen die na de groepsreis nog meerder keren met elkaar hebben afgesproken. Er kunnen mooie vriendschappen tijdens een singlereis ontstaan.

Thailand groepsreizen

Waarom een groepsreis of singlereis Thailand boeken?

Er bestaan soms nog wel eens wat misverstanden over het boeken van een groepsreis of singlereis. Bij Simi maken we geen onderscheid tussen deze twee dingen, als het beestje maar een naam heeft. Onze groepsreizen zijn reizen waarbij veel mensen solo reizen, maar ook regelmatig mensen samen een vakantie boeken. Dat kan samen met een vriend of vriendin zijn, maar zeker bij onze verre groepsreizen komt het veel voor dat ook stelletjes mee reizen. Juist de mix van mensen zorgt ervoor dat de sfeer tijdens onze groepsreizen altijd erg goed is. 

Een groepsreis heeft dan ook voordelen:

 • Je leert nieuwe mensen kennen die allemaal tussen de 18 en 32 zijn, "jong" dus. Dat zorgt voor een actieve sfeer in de groep en zorgt ervoor dat we het reisprogramma lekker actief kunnen maken. 
 • Er is een lokale Engelstalige gids aanwezig in Thailand. In een land als Thailand is het prettig om iemand mee te hebben die je kan helpen en ondersteunen waar nodig en weet hoe alles in het land werkt.
 • Je hebt altijd aanspraak. Als je iets wilt ondernemen is er altijd wel iemand die met je mee wil.
 • Je hoeft niet gelijk een backpackende avonturier te zijn. We slapen in gewone accommodaties en de route staat vooraf vast. Ook wel zo prettig.
 • Met de SGR is je reisgeld altijd gegarandeerd. Daarnaast is onze aansluiting bij het Calamiteitenfonds een prettig idee voor het geval er tijdens of net voor je reis iets gebeurt waardoor je reisplannen noodgedwongen moeten worden aangepast.

Natuurlijk moet een groepsreis ook wel bij je passen. Als je heel veel alleen-tijd nodig hebt, is twee en een halve week met een groep op pad gaan misschien niet het beste wat je kunt doen. Daarnaast weet je natuurlijk nooit vooraf hoe het met anderen klikt, maar doordat je bij Simi al vooraf kennis maakt en de groep vaak uit een man of 20 bestaat lukt het altijd wel om iemand te vinden waarmee het klikt. 

Thailand groepsreizen

Rondreizen door Thailand - waar moet je op letten?

 1. Lees altijd het officiële reisadvies door van het Ministerie van buitenlandse zaken. 
 2. Koop nooit, maar dan ook nooit, drugs in Thailand. Een Thaise gevangenis is geen hotel en de straffen zijn extreem. Gewoon niet doen dus, ook niet na een gezellige avond. 
 3. M.b.t. (optionele) activiteiten: informeer voor vertrek goed of je verzekerd bent via je reisverzekering. Ook voor medische kosten trouwens, want deze zijn hier hoog. Wij raden het sterk af gemotoriseerde voertuigen te huren of extreem gevaarlijke sporten uit te oefenen in Thailand.
 4. Wij staan het als reisorganisatie niet toe om deel te nemen aan olifantenritten, tijgers te aaien en andere activiteiten waarbij je in contact komt met wilde dieren. Ook niet in je vrije tijd. Is niet meer iets van deze tijd.
 5. Wees alert op corruptie. Indien om een document gevraagd wordt zoals je paspoort, houd deze dan zelf vast. Speel het spelletje mee, maar houd het ook luchtig en vrolijk. Neem ook een aantal kopietjes mee van je paspoort. 
 6. Weiger om hoge bedragen te betalen op de markt. Je kunt altijd de afweging maken om bij kleine bedragen wel toe te geven, maar zolang je beseft dat je niks fout gedaan hebt, hoef je je ook niet druk te maken en kun je vriendelijk maar vasthoudend zijn. Je kunt vaak beginnen met inzetten op 50% van de prijs.
 7. Begin geen discussies over politiek. Vakantie is vakantie en politiek politiek. Meng deze niet door elkaar. 

Een aantal dingen om op te letten, maar verder is het gewoon genieten geblazen!

Jongerenreizen Thailand 

De jongerenreis naar Thailand brengt je naar verschillende gebieden in Thailand. Op het programma staan tijdens deze jongerenvakantie veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden, maar we hebben er ook voor gekozen om het programma niet te vol te maken zodat er voldoende tijd is om ook te genieten van je vakantie.

De jongerenreizen Thailand worden aangeboden voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar en vertrekken niet alleen in de zomervakantie, maar ook daarbuiten. 

Bezienswaardigheden in Bangkok

We beginnen onze rondreis in Bangkok, waar je een vrije dag hebt om aan het land te wennen, je jetlag achter je te laten en je reisgenoten beter te leren kennen. We verblijven in Chinatown en kunt in je vrije tijd bijvoorbeeld verschillende bekende boeddhistische tempels en Kao San Road verkennen. Inbegrepen bij je reissom in Bangkok is een traditioneel welkomstdiner en een canal boat tour. Indien dag 4 op een zaterdag of zondag valt kun je tevens een bezoek brengen aan de Chatuchak Weekend Market. Wij regelen dan de transfer voor jullie. Vanuit Bangkok bezoeken we voordat we naar Chiang Mai gaan ook Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand.

Ayatthuya

Chiang Mai

In Chiang Mai hebben we verschillende activiteiten gepland, met name gericht op de indrukwekkende natuur. We maken een trektocht in de jungle, overnachten een nachtje bij een hidden hill tribe, ondernemen een stadstour in Chiang Mai en gaan bamboo raften. Tevens brengen we een bezoek aan het Elephant Poopoopaperpark.

Phuket

Vanuit Chiang Mai reizen we af naar Patong op het eiland Phuket. Hier overnachten we de laatste nachten, waar we onder andere gaan snorkelen met de groep en diverse eilanden en baaien bezoeken en een gids je meeneemt tijdens een middagtour op het eiland. Om hier te komen nemen we een binnenlandse vlucht, waarna je op een prachtige locatie aankomst met helder, warm water en geelgoude stranden. Hier kun je trouwens ook fantastisch winkelen en uitgaan.

Groepsreizen Thailand

Solo reizen of samen boeken?

Deze jongerenreizen worden zowel door jongeren geboekt die solo reizen (ongeveer 70%) als door jongeren die met een vriend of vriendin reizen. Dit zorgt voor een goede mix en maakt de sfeer tijdens onze jongerenreizen altijd enorm goed. 

Voor mensen die solo reizen is het altijd wat spannend voor vertrek, maar onthoud:

 • Je bent niet de enige. Het gebeurt nooit dat je de enige zult zijn die alleen reist. 
 • Iedereen die een groepsvakantie boekt, doet dit omdat ze het ook leuk vinden om samen met anderen te reizen en nieuwe mensen te leren kennen. Niemand boekt een groepsvakantie om vervolgens geen contact te willen leggen met anderen. 
 • Als je alleen reist is het vaak wat spannend, maar je kunt vooraf al contact leggen met je reisgenoten en een app-groep starten. Veel groepen spreken voor vertrek ook samen af, dat raden we zeker aan! Je voorpret begint dan al mooi op tijd, je hebt iedereen al eens gezien en je kunt samen voorbereiden voor je rondreis.
 • Als je op tijd boekt, vlieg je mee met het groepsticket. Dat betekent dat je de hele reis samen met je groepsgenoten aflegt. 

Groepsreis Thailand

Het reizen met een groep leeftijdsgenoten heeft best veel voordelen. Je hoeft niet alles zelf te regelen en organiseren bijvoorbeeld. Je boekt je reis, wacht de informatie af en vertrekt. 

Een ander voordeel is dat je terecht komt in een groep met jonge mensen. Daardoor is er altijd wel iemand te vinden die iets met je wil gaan drinken of iets wil ondernemen. Doordat je altijd samen het reisprogramma doet en veel activiteiten standaard inbegrepen zijn, leer je elkaar tijdens zo'n groepsreis goed kennen. 

Groepsreizen Thailand - op reis met leeftijdsgenoten

Bij het boeken van een groepsreis is de belangrijkste vraag altijd of een reis door kan gaan. Bij een groepsreis ben je natuurlijk altijd afhankelijk van het aantal boekingen dat binnenkomt voor een bepaalde vertrekdatum. 

Sommige reisorganisaties gebruiken "groepsreizen met vertrekgarantie". Dat bekent echter ook per definitie dat je dus niet bij alle reizen denkt dat ze door kunnen gaan. Bij Simi doen we het andersom. Als je een groepsreis boekt, mag je er in principe vanuitgaan dat de reis ook door kan gaan. Natuurlijk zijn ook wij daarbij afhankelijk van mensen die boeken.

Het kan dus gebeuren dat een reis op een bepaalde datum niet het minimumaantal deelnemers behaalt. Dit gebeurt echter zo weinig, slechts 4% van al onze groepsreizen moeten we noodgedwongen annuleren. Dat betekent dus dat er een kans van 96% is dat als je een reis boekt bij Simi, je reis gewoon door kan gaan. 

Je reist bij Simi uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Je komt dus altijd in een actieve groep met relatief jonge mensen terecht. Daar is het reisprogramma ook op afgestemd. 

Waarom een jongerenreis / singlereis Thailand boeken?

Thailand is populair omdat het eigenlijk alles heeft wat je nodig hebt om een fantastische vakantie te beleven. Hoewel Thailand veel door backpackers wordt aangedaan is het juist voor veel jongeren ook fijn om in een wat meer georganiseerd verband een rondreis Thailand te doen. Je hebt dan altijd aanspraak en mensen om je heen, vaak ook in dezelfde leeftijdsrange als je zelf bent.

Tijdens onze rondreizen leggen we de nadruk op de combinatie van een heel pakket activiteiten die zowel cultureel als actief zijn, maar waar we ook de cultuur een beetje leren kennen. We schuwen de wat meer toeristische plekken niet trouwens, er is immers een reden dat bepaalde plekken erg populair zijn.  

Tijdens al onze singlereizen is er daarnaast ook voldoende tijd om gewoon te relaxen, te ontspannen en dingen voor jezelf te doen. Gemiddeld is zo'n 70% van je tijd in beslag genomen door het reguliere programma, daarbuiten heb je tijd om zelf dingen te ondernemen.