Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test! Boek tot enkele dagen voor vertrek jouw zomervakantie. Voor de meeste vakantielanden is een vaccinatiebewijs, PCR-test of sneltest (antigeentest nodig). Houd daar rekening mee bij het boeken van lastminutes

Kortlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering  kan uitsluitend afgesloten worden door inwoners van Nederland, België en Duitsland. 

Als je een groepsreis boekt bij Simi Reizen, heb je de mogelijkheid om tijdens je boeking een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Als je een boeking plaatst, is deze bindend. De reden hiervoor is dat bij een reis vaak direct allerlei acties ondernomen worden die voor ons als reisorganisatie kosten met zich meebrengen. Bij je boeking doe je dan ook gelijk een aanbetaling van 25% van de reissom, plus de eventuele kosten voor afgesloten verzekeringen.

Een annuleringsverzekering dekt je kosten op het moment dat je je reis onverhoopt toch niet kan maken, mits dit onder de voorwaarden valt. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een naast familielid, ziekenhuisopname of bijvoorbeeld als je buiten je schuld om werkloos raakt. We raden je aan de polisvoorwaarden goed door te lezen. 

Kortlopende annuleringsverzekering via Simi Reizen afsluiten

Bij je boeking is het mogelijk een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Deze wordt ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen (onderdeel van ASR). Standaard sluit je via Simi Reizen de verzekering af met allrisk dekking. Dit is de meest uigebreide versie van de annuleringsverzekering die ook veel situaties dekt die in een reguliere annuleringsverzekering niet worden gedekt. 

LET OP: hoewel de annuleringsverzekering veel dekt raden we je aan goed door te lezen wat je afsluit. 

We hebben ervoor gekozen via onze website geen verschillende opties aan te bieden. De hoofdreden daarvoor is dat we als reisorganisatie weten wat de impact kan zijn als bepaalde onderdelen niet of niet goed verzekerd zijn. Het staat je uiteraard volledig vrij om zelf een eigen annuleringsverzekering af te sluiten. 

Dekkingsoverzicht en voorwaarden (let op: je sluit bij Simi Reizen de dekking allrisk af).
Schade melden  
Verzekeringskaart 

Veelgestelde vragen kortlopende annuleringsverzekering

Ik reis samen met iemand anders. Zijn we dan verzekerd als 1 iemand de reis niet kan maken? 

Indien je bij boeking in het veld "bijzonderheden" aangegeven hebt samen te reizen, zal de annuleringsverzekering uitkeren mits de reden voor annulering binnen de voorwaarden valt. Er wordt alleen uitgekeerd aan degene die de verzekering heeft afgesloten. Dus: stel je voor dat jij wel een verzekering hebt en je reisgenoot niet en je reisgenoot moet annuleren, dan zal de verzekering normaliter zonder problemen uitkeren. Andersom is dit niet het geval. 

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten en hoe doe ik dat? 

Je kunt deze verzekering via Simi Reizen uitsluitend tijdens je boeking afsluiten. 

Kan ik zelf een verzekering ergens afsluiten? 

Uiteraard. 

Wat is de rol van Simi Reizen bij de verzekering?

Simi Reizen bemiddelt bij het afsluiten van de kortlopende verzekeringen. De premie betaal je aan Simi Reizen. Wij dragen zorg voor de betaling naar de verzekeringsmaatschappij. Voor de bemiddeling ontvangt Simi Reizen een vergoeding voor de administratieve afhandeling. 

Ik heb al een doorlopende annuleringsverzekering. Is een kortlopende annuleringsverzekering noodzakelijk?

Dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bekijk de voorwaarden van je huidige verzekering in ieder geval goed.

Ben ik verplicht een annuleringsverzekering af te sluiten?

Natuurlijk niet. Het is altijd een afweging. Een annuleringsverzekering is niet goedkoop, maar een reis moeten annuleren brengt ook kosten met zich mee. Het is een beetje afhankelijk van de reissom, maar ook persoonlijke omstandigheden die bepalen of het afsluiten van een annuleringsverzekering aan te raden is. 

Ik heb schade of kosten gemaakt die onder de annuleringsverzekering vallen. Wat moet ik doen? 

Indien je onverhoopt je reis moet annuleren, raden we je aan dit zo spoedig mogelijk te melden bij Simi Reizen. Wij bepalen aan de hand van onze algemene voorwaarden vervolgens wat de annuleringskosten zijn. Hoe saai het ook is om te doen: lees de voorwaarden door voor je boekt. 

Ik heb een klacht over de verzekering of afhandeling

Hiervoor vul je het klachtenformulier in op https://www.europeesche.nl/klachtenformulier of stuurt een brief naar:

Europeesche Verzekeringen
O.v.v Klacht
Postbus 2072
3500HB Utrecht 

Corona gerelateerde vragen

Hieronder kun je ook een aantal vragen vinden met betrekking tot corona. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan het uitgebreide dekkingsoverzicht en de voorwaarden. Het gaat om de allrisk verzekering. Indien je extra vragen hebt raden we je aan om rechtstreeks contact op te nemen met Europeesche Verzekeringen. Wij mogen namelijk enkel informeren en helaas niet adviseren.

Wat als ik of mijn reisgenoot corona krijg(t) tijdens de reis?

Indien je corona krijgt tijdens de reis op een bestemming met een positief reisadvies (geel of groen), dan zijn alleen medische kosten en een ziekenhuisopname verzekerd. Naar bestemmingen met een negatief reisadvies (oranje of rood) reist Simi Reizen niet af. Zorg er ook voor dat je zorgverzekering op orde is. Je zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland tot Nederlands tarief. Deze situatie is dus vergelijkbaar met als je de pech hebt tijdens de reis bijvoorbeeld een been te breken. Bewaar altijd bonnetjes en dergelijke als je een arts bezoekt in het buitenland, voor het geval je dit pas achteraf terug kunt claimen (en als bewijs). 

Indien je in quarantaine moet, is er geen sprake van een vergoeding. Simi Reizen zal maximaal 3 hotelovernachtingen vergoeden indien door bijzondere omstandigheden een terugreis onmogelijk is als gevolg van onvermijdbare omstandigheden. Andere hotelovernachtingen zijn voor eigen rekening. Overleg altijd even met je verzekeringsmaatschappij.

Wat als ik alvorens de reis besmet raak met corona?

Indien jij of je reisgenoot (waarmee je duidelijk hebt opgegeven samen te reizen) corona krijgt alvorens de groepsreis, dan dien je dit aan te kunnen tonen met een positieve testuitslag. Een positieve PCR test is een verzekerde gebeurtenis. 

De kortlopende annuleringsverzekering met all risk dekking biedt een vergoeding van de annuleringskosten, waarbij er sprake is van een eigen risico van 25%. Let op: Deze dekking geldt enkel als je zelf ziek bent of als je reisgenoot ziek is (waarmee je duidelijk hebt opgegeven samen te reizen in het boekingsformulier). 

Voor vragen over het krijgen van corona tijdens de reis, verwijzen we je graag door naar de pagina over de kortlopende reisverzekering. Deze kun je onderaan de pagina vinden.

Kan ik een beroep doen op de annuleringsverzekering als ik eerder naar huis moet?

Indien je eerder naar huis moet vanwege een aangepast reisadvies, dan zal Europeesche Verzekeringen de niet gebruikte reisdagen voor 75% vergoeden. Simi Reizen heeft goed contact met lokale partners, waardoor we hier in de meeste gevallen goed op kunnen anticiperen.

Losstaand van de verzekeringen, wanneer gaat mijn groepsreis niet door?

Indien er een oranje of rood reisadvies geldt, voert Simi Reizen de groepsreis niet uit. Ook zullen we niet vertrekken als alles ter plekke dicht is of als we het programma niet uit kunnen voeren. We willen immers een veilige vakantie aan kunnen bieden. In 2020 was alles gewoon mogelijk op de bestemmingen waarvoor een geel reisadvies werd uitgegeven.

Indien je groepsreis door ons wordt geannuleerd, dan krijg je altijd de mogelijkheid om om te boeken. Indien je liever niet wilt omboeken, dan kan je aangeven dat je een terugstorting wilt ontvangen. In 2021 gaat dit om een rechtstreekse terugstorting en niet meer om een corona-voucher, zoals in 2020.

Waar moet ik extra op letten?

Verzekeringsmaatschappijen willen altijd dat gebeurtenissen aantoonbaar zijn. Meld het daarom altijd aan de verzekeringsmaatschappij als je schade of iets dergelijks hebt en bezoek een arts indien je ziek wordt. De reisbegeleider kan je ter plekke helpen met het vinden van een arts. Daarnaast is het belangrijk om van alles de bonnetjes en dergelijke te bewaren en niet te vergeten om je Europese zorgpas mee te nemen.

Meer informatie

Bekijk ook de corona gerelateerde vragen van de kortlopende reisverzekering