Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Raften

Raften is een echte watersport waarbij gebruik gemaakt wordt van een rubberen raft om een rivier te bevaren. Raften wordt overwegend op wildwater uitgevoerd, maar kan ook in rustiger water worden gedaan (wel heel veel minder spannend!). Een raft kan over het algemeen tussen de 8 en 12 personen bevatten, maar op sommige van onze actieve jongerenreizen werken we ook met kleinere driepersoonsrafts.

Raften als groepsactiviteit

Raften is een watersport die erg geschikt is om als groepsactiviteit te ondernemen. Tijdens veel van onze jongeren vakanties is raften 1 van de eerste activiteiten op het programma. De hoofreden om dit te doen is omdat je bij het raften heel intensief bezig bent. Zo leer je elkaar al goed kennen en zul je merken dat tijdens de rest van je vakantie het ijs nog veel meer gebroken is.

Tijdens het raften ga je altijd op pad met een instructeur die ervoor zorgt dat er niks echt misgaat. Toch kan omslaan zeker gebeuren. Een zwemvest krijg je dan ook van ons.

Raften en veiligheid

Raften is over het algemeen een aardig veilige sport, mits rekening gehouden wordt met de nodige kwalitatief goede materialen en een goede instructeur / gids, die de rivier ook echt goed kent. Voor Simi Reizen werken we uitsluitend samen met professionele gidsen die hun beroep hebben gemaakt van het begeleiden van raft-tochten. Zo weten we zeker dat de gidsen de rivier op hun duimpje kennen en bij wijzigingen of mogelijk gevaar de situatie snel herkennen en kunnen handelen.

Raften bij Simi jongerenreizen

Raften is een activiteit die we veel uitvoeren en die bij veel van onze actieve jongerenreizen standaard inbegrepen is bij het reisprogramma. Bij sommige reisprogramma's kun je ervoor kiezen dit optioneel te ondernemen. Bij de onderstaande groepsreizen is raften inbegrepen in het programma (onder voorbehoud van wijzigingen, zie recente programma op de reispagina's):

Groepsreis Costa Rica

Groepsreis Costa Rica

16 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 2956,50

meer informatie
Balkan rondreizen

Balkan rondreizen

10 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1606,50

meer informatie
Adventureweek Frankrijk

Adventureweek Frankrijk

10 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 986,50

meer informatie

Groepsreizen Maleisië

Groepsreizen Maleisië

17 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 2356,50

meer informatie
Canada Only

Canada Only

16 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 2906,50

meer informatie
Bulgarije rondreizen

Bulgarije rondreizen

10 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1606,50

meer informatie

Voorbeelden groepsreizen met raften

Raften jongerenreizen Frankrijk

In Frankrijk hebben we raften inbegrepen bij alle reisprogramma's waaruit je kunt kiezen. Wel is er een verschil in het soort raften dat we aanbieden. Bij de reis Frankrijk Actief bieden we raften aan op de rivier de Durance, een snelstromende maar technisch eenvoudige rivier die voor mensen die nog niet eerder geraft hebben ideaal is. Aan het einde van de tocht is er nog een grote stroomversnelling waardoor adrenaline zeker aanwezig zal zijn!

Bij onze Frankrijk Actief Plus reis raften we op een andere, minder gebruikte rivier waar het allemaal net een stapje intensiever en heftiger is.

Raften Maleisië

In Maleisië ga je onder andere raften in het regenwoud en op de Kampar rivier. Stroomversnellingen (klasse 1-3) staan je te wachten, afgewisseld met mooie uitzichten en ruimte om een beetje te genieten van de omgeving.

Raften Costa Rica

Het raften in Costa Rica brengt je naar je volgende slaapplek! Een klasse 2-3 tocht gaat dwars door de jungle op één van de beste raft-rivieren in de wereld.

Raften Kroatië

Raften in Kroatië is minder spectaculair dan op andere locaties en geldt eigenlijk vooral als leuke kennismakingsactiviteit. Doordat het mooi weer is, de omgeving prachtig is en er veel onderling gegrapt kan worden is het wel ontzettend leuk om te doen in Kroatië!