Voor alle busreizen geldt: EUR 80 aanbetalen, het restant pas drie dagen voor vertrek! Voor vliegreizen geldt dat je 15% aanbetaalt bij boeking & het restant als er een geel of groen reisadvies is, maar niet eerder dan 42 dagen voor vertrek. 

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Groepsreis Noord-Griekenland

Groepsreis Noord-Griekenland

 • 18-25 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Tijdens deze actieve groepsreis ga je het avontuur aan in het prachtige Griekenland! Met ontzettend veel moois op het programma van de jongerenreis Griekenland geniet je van 10 dagen vol avontuur, cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Ondanks dat een uitgebreid en gevarieerd activiteitenpakket inbegrepen is bij je reissom, heb je ook voldoende tijd om te relaxen of zelf in te vullen. Dit maakt deze groepsreis ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van iets nieuws ontdekken maar ook relaxen in het zonnetje.

We verblijven tijdens deze rondreis in een hotel in Kavala en een hotel in de Olympische Rivièra, beide met zwembad! Ondanks dat deze groepsreis alle elementen heeft van een rondreis, hebben we ervoor gekozen de overnachtingslocaties beperkt te houden. Door deze uit te kiezen op een mooie, maar centrale plek, hoef je niet constant van hotel naar hotel te reizen, maar bezoek je wel een groot gedeelte van het noorden van Griekenland. Kavala is een gezellige kuststad met enorm veel cultuur en geschiedenis. Je kunt hier goudgele stranden vinden met helder zeewater. Ook de Olympische Rivièra is een waar pareltje. 

Activiteiten op het programma zijn onder andere kanoën, een paardrijrit, een tour bij de 'zwevende' kloosters van Meteora, een Griekse BBQ, een boottocht over Kerkini Lake, een bezoek aan Thessaloniki en een hike bij de Olympus Mountain. Zodoende ontdek je het noorden van Griekenland tijdens diverse activiteiten. Voor het volledige programma van de Griekenland groepsreizen kun je de onderstaande dagbeschrijving doornemen, waarbij je precies kunt lezen wat er welke dag op het programma staat.

Alle activiteiten die staan beschreven in het onderstaande dag-tot-dag programma zijn inbegrepen bij je reissom, tenzij erbij staat dat het om een optionele activiteit gaat. Naast deze activiteiten, zijn ook de vlucht, de overnachtingen en de transfers allemaal al inbegrepen bij de reissom tijdens deze groepsvakantie Griekenland.

Tijdens deze groepsreis Griekenland reist er op locatie een Nederlandstalige reisbegeleider met jullie mee en werken we samen met lokale gidsen. Je mag deze Griekenland groepsreis in je eentje boeken, maar natuurlijk ook met meerdere personen. Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen, dus je bent zeker niet de enige als je alleen boekt! Ga jij komende zomer mee met deze mooie groepsreis Griekenland?

Let op: Bij deze groepsvakantie reizen de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar samen.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 65%

 • Man35%

 • Gem. leeftijd 202121 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 211,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights

 • Accommodaties en vliegreis inbegrepen
 • Kavala ontdekken
 • Wijnproeverij
 • Thessaloniki ontdekken
 • Kanoën
 • Hike Olympus Mountain
 • Tour Meteora en bezoek aan kloosters
 • Vrije tijd voor genieten bij het strand
 • Ontbijt inbegrepen

Dag 1 - Aankomst in Griekenland

Vandaag komen we aan op Thessaloniki Airport in Griekenland. Per transfer reizen we naar Kavala (+/- 2 uur rijden), waar we de komende dagen zullen verblijven. Kavala is een ideale uitvalsbasis voor de activiteiten die we in de komende dagen gaan ondernemen in de omgeving!  

Na aankomst heb je de tijd om rustig op te frissen en je spullen uit te pakken. Op basis van de heenreis kun je zelf beslissen met wie je de komende dagen graag een kamer wilt delen. In de hotels waarin we verblijven slapen we in vierpersoonskamers, allen met een bad, een douche en een toilet. Beide hotels beschikken over een zwembad.

Iedereen is ongetwijfeld moe van de reisdag. Daarom hebben we vandaag nog niks op de planning staan, zodat je rustig met iedereen kennis kunt maken. De reisbegeleider neemt met jullie het programma door van de groepsreis. In de avond raden we aan om samen een leuke plek op te zoeken om te dineren. Ook kun je natuurlijk het zwembad opzoeken!

 • De reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en tref je op de luchthaven van Thessaloniki.
 • Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden vinden zodra deze bekend zijn.

Dag 2 - Griekenland verkennen per kano

We genieten van ons inbegrepen ontbijt in het hotel en daarna reizen we naar de Nestos rivier (+/- 1 uur 15 minuten reizen). Deze rivier is ideaal voor een mooie kanotocht! Ons vertrekpunt is Paranesti, een klein dorpje middenin de natuur. De prachtige natuur en het goede klimaat in deze regio staan garant voor een fantastische belevenis. Onze kanotocht eindigt verderop nabij het dorpje Toxotes. 

Vanuit Toxodes reizen we weer terug naar ons hotel in Kavala (+/- 30 minuten rijden). Daar kun je in de avond weer een hapje eten en kun je vervolgens kiezen of je er een rustige avond van maakt of graag nog een beetje van de omgeving wilt zien tijdens een hike van Kavala naar Palia Kavala waarbij je diverse vergezichten, bijzondere bruggen en mooie delen van de rivier gaat zien. Onder het kopje bestemming geven we nog wat meer informatie over deze wandeling.

 

Dag 3 - Vrije dag met verschillende mogelijkheden

We worden wakker in het mooie Griekenland en hebben vandaag een dag om volledig zelf in te vullen. Zodoende kun je naast het vaste programma ook zelf je reis een beetje vormgeven. Of je nou voor een wat relaxtere dag wil gaan of juist je dag goed wil vullen, het is in Kavala allemaal mogelijk. Voor vandaag zijn er diverse mogelijkheden:

 • Het verkennen van Kavala (zie tabje bestemming voor tips)
 • Relaxen bij het hotel, genieten van het zwembad of een van de stranden aan de kust (zie tabje bestemming)
 • Watersport: Kavala is een ideale uitvalsbasis voor watersport activiteiten. Als je graag wilt windsurfen, waterskiën, waterfietsen, kanoën of graag de uitdaging aangaat op een waterbanaan, reis dan naar het strand Nea Iraklitsa (ook wel Alana). Hier is van alles mogelijk. 
 • Optionele activiteit: Griekenland is een land van scheepvaart. Vandaag kun je het Maritiem Museum bezoeken in Kavala (kosten: 29 euro per persoon). Je krijgt een rondleiding door het museum tijdens een ochtendbezoek en de transfer, rondleiding en de entreeprijs zijn inbegrepen. Mogelijk vanaf 10 deelnemers.

Dag 4 - Paardrijtocht, boottocht en hike

Tijd om het departement verder te ontdekken! Na het ontbijt vertrekken we naar een boerderij en de buurt van Kerkini. Hier hebben ze meer dan 30 paarden en veulens en zijn een aantal mooie paden te vinden voor een paardrijtocht. Er wordt een paard voor je uitgezocht die goed bij jouw hoogte past en als we allemaal goed zitten en de basis hebben geleerd maken we een rustige wandeling langs het meer, door het bos en over de groene wandelpaden nabij de berg Kroussia. 

Na de rit verkennen we de omgeving nog wat meer tijdens een boottocht over het Kerkini Meer. Leuk om te weten is dat hier zoveel zeldzame vogelsoorten voorkomen, dat mensen hier vanuit alle windrichtingen naartoe komen om ze te spotten. Heb je thuis nog een verrekijker liggen? Dan kan het een aanrader zijn om deze mee te nemen!

We reizen terug naar het hotel, waar je de keuze hebt om lekker te zwemmen of om nog een mooie hike te lopen. De stad Kavala staat bekend om de oude Via Egnatia weg, die goed bewaard is gebleven. Vroeger verbond deze handelsweg de steden Neapolis (vroegere naam van Kavala) en Philippi. Het is een eenvoudige, maar culturele en historische wandeling.

Dag 5 - Dag naar eigen invulling Kavala

Ook vandaag heb je de mogelijkheid om je dag zelf invulling te geven. Je kunt natuurlijk ter plekke kijken wat je graag wilt ondernemen, maar het is ook een mogelijkheid om voor vertrek al samen met je reisgenoten iets leuks af te spreken via de WhatsApp groep. De gegevens voor je Simi account ontvang je enkele weken voor vertrek.

Bij dag drie hebben we al een aantal tips gegeven. Voor vandaag nog een aantal tips:

 • Optionele activiteit: Bezoek aan het Tabaksmuseum in Kavala (kosten: 29 euro per persoon). De transfers, de entreekosten en de kosten voor de rondleiding zijn inbegrepen bij de bundelprijs. We bezoeken het museum in de ochtend zodat je in de middag de tijd hebt om te relaxen bij het zwembad. Mogelijk vanaf 10 deelnemers.
 • Optionele activiteit: In Dato is het mogelijk om een paardrijtocht bij te boeken, zowel als je geen ervaring hebt als veel ervaring. 
 • Tip: Loop eens een rondje door het oude stadscentrum van Kavala (Panagia). Zie de diverse huisjes in de meest prachtige kleuren, probeer Griekse hapjes uit, bekijk de houten balkonnetjes en vervolg de weg naar de vuurtoren en het fort. Kamares, het oorspronkelijk Romeinse aquaduct, is niet te missen.

Dag 6 - Thessaloniki ontdekken en Olympische Rivièra

Na onze dagen goed gevuld te hebben in de omgeving van Kavala is het tijd om een ander stukje Griekenland te verkennen! Ditmaal de Olympische Rivièra, een gebied dat bekend staat om de lange kustlijn met goudgele stranden en helder water, de berg Olympus van de Griekse goden, schattige bergdorpjes en een rijke cultuur en geschiedenis. We zullen hier vier nachten verblijven.

Onderweg bezoeken we Thessaloniki (+/- 1 uur en 50 minuten rijden), de meest bruisende stad van de Olympische Rivièra. Hier brengen we een bezoek aan de bekende Witte Toren en Heptapyrgion, een Byzantijns en Ottomaans fort. Daarna krijg je vrije tijd om samen met je reisgenoten de stad te verkennen.

 • Tips: drink een cocktail aan de kust, bezoek een van de markten (Modiano market, Bezestini market, Kapani market), loop een rondje om een van de oude kerken (Agia Sophia, Agios Dimitrios), bezoek het centrale plein van de stad (Aristotelesplein) en uiteraard ook de historische Galeriusboog.

Na Thessaloniki bezocht te hebben reizen we door naar ons hotel. Hier bekijken we wie graag waar wilt slapen en hebben we daarna de tijd om te dineren en te zwemmen.

Dag 7 - Olympus Mountain hike

Een mooie hike hoort er natuurlijk ook bij als je in deze omgeving bent in het prachtige Griekenland. Vanuit het hotel rijden we naar Palios Panteleimonas, een gezellig plaatsje dichtbij de berg Olympus. De ochtend zullen we vullen met een hike bij berg Olympus. We krijgen te maken met wat hoogteverschillen, maar hiken enkel in de ochtend zodat de hike voor iedereen goed te doen is. Goed schoeisel is wel relevant vandaag. Leuk om te weten is dat deze berg wordt gezien als de thuis van de Griekse Olympische goden.

In de middag heb je vrije tijd in het dorp Palios Panteleimonas. In de namiddag keren we terug naar het hotel en heb je weer tijd om te dineren, te zwemmen en te genieten van een vrije avond.

 • Deze groepsreis is een rondreis, waarbij we ervoor hebben gekozen om de slaaplocaties beperkt te houden. Deze liggen centraal tussen de activiteiten die we gaan ondernemen. Dit maakt een rondreis een stuk minder intensief, waardoor je meer van het programma kunt genieten! De dagafstanden zijn redelijk beperkt.
 • De overnachtingslocaties zijn vooraf ingepland, maar kunnen door omstandigheden ter plekke in enkele gevallen wijzigen. In dat geval zal de overnachtingslocatie altijd vergelijkbaar zijn aan het geplande overnachtingslocatie.

Dag 8 - Vrije dag Olympische Rivièra

Nog een keer genieten we van een vrije dag, ditmaal bij onze tweede overnachtingslocatie. Je kunt uiteraard weer genieten van een relaxdag bij het zwembad, maar ook zijn er twee toffe optionele activiteiten mogelijk vandaag:

 • Optionele activiteit: de Vergina Koninklijke Tombes. 30 jaar geleden zijn in Vergina koninklijke graven gevonden. Deze zijn nu ook te bezoeken! Het is een unieke vondst en het vermoeden is door deze opgraving dat Vergina oorspronkelijk Aiges was, de eerste hoofdstad van Macedonië. Deze optionele activiteit kost 49 euro per persoon en is inclusief transfers, entree en rondleiding. Mogelijk vanaf 10 personen.
 • Optionele activiteit: Gisteren heb je de Olympus Mountain bezocht. Vandaag is het mogelijk om te paragliden boven dit gebergte. Een onvergetelijke ervaring met adembenemende uitzichten over de bergtoppen en het strand. 
 • Enkele weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je je vertrekinformatie bekijken en contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten.
 • In je vertrekinformatie kun je een link vinden naar de Griekenland paklijst!
 • Bij het tabje bestemming kun je een kaartje vinden van de plekken die we bezoeken in Griekenland.

Dag 9 - Tour Meteora

Vandaag staat op de planning een tour in Meteora. Hier kun je 6 kloosters vinden die zijn gebouwd op hoge rotspilaren. Deze plek is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Griekenland en valt onder de UNESCO werelderfgoedlijst. Leuke weetjes zijn dat de zes (overgebleven) kloosters nog steeds in gebruik zijn en dat hier mensen vanuit de hele wereld komen om hier te bidden. "Meteora" betekent letterlijk ook zweven en daarmee wordt verwezen naar de op rotsformaties gebouwde kloosters. Oorspronkelijk waren dit er 24. We reizen naar Kalmpaka, vanuit waar we naar Meteora wandelen.

Na de tour is het tijd voor een relaxte activiteit. We bezoeken in Kalampaka (van waaruit je Meteora kunt zien!) een wijnmakerij. Hier hebben krijgen we een rondleiding en genieten we van een wijnproeverij. Vanavond is de laatste avond in het mooie Griekenland. We sluiten de groepsreis af met een barbecue met een Grieks voor- en hoofdgerecht, Griekse wijn en ouzo!

 • Voor als je een echte James Bond fan bent: De James Bond film For Your Eyes Only uit 1981 is deels op deze locatie opgenomen!

Dag 10 - Vertrek naar Nederland

Na een mooie reis vol met avonturen, gezelligheid en een volle fotocamera is het weer tijd om naar Nederland te vliegen. Afhankelijk van de vliegtijden heb je nog de tijd om laatste souvenirtjes te scoren of om te relaxen op het strand. 

 • Tijdens deze groepsreis is een Nederlandse reisbegeleider aanwezig.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten.
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een rondreis is het daarom altijd handig om een flexibele instelling te hebben.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki met 1 overstap
 • Transfers luchthaven en excursies
 • Ruimbagage
 • 5 hotelovernachtingen in Kavala
 • 4 hotelovernachtingen in Olympische Rivièra
 • 9x ontbijt in de hotels
 • Kanoën
 • Hike Kavala - Palia Kavala
 • Paardrijtocht bij Kerkini Lake
 • Boottocht Kerkini Lake
 • Hike Via Egnatia 
 • Bezoek Thessaloniki incl. Witte Toren en Heptapyrgion
 • Hike Olympus Mountain
 • Bezoek bergdorpje Palios Panteleimonas
 • Tour Meteora
 • Rondleiding en wijnproeverij bij wijnmakerij
 • BBQ incl. Grieks voorgerecht, Grieks hoofdgerecht, een ouzo en een Grieks wijntje
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige gids bij excursies 
 • Bijdrage SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

De hotelkamer deel je samen met drie reisgenoten en hebben een eigen douche, bad en toilet. Beide hotels hebben een zwembad.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • EUR 1,50 toeristenbelasting per persoon per nacht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

We reizen met het vliegtuig naar bestemming. Met 1 overstap vlieg je naar Thessaloniki in Griekenland. Ook de terugvlucht is vanaf deze plaats. De totale tijd dat je in de lucht bent is ongeveer 3,5 uur en je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. Het reizen doen we met een groepsticket. 

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Samen of alleen reizen

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen en je reist dus zeker niet alleen als je in je eentje boekt. Ook de mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis, dus staan ook zeker open voor contact.

Reis je samen? Geef het dan op in het opmerkingen/bijzonderheden veldje. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wie zijn mijn reisgenoten?

De 18-25 groep en de 24-39 groep reizen tijdens deze groepsvakantie samen. Je reisgroep bestaat dus uit reizigers tussen de 18 en 39 jaar. Ongeveer 55% van de Simi reizigers is vrouw en 45% man en het zijn vooral mensen die houden van avontuur, gezelligheid en samen genieten. De meeste reizigers van Simi Reizen zijn tussen de 20 en 26 jaar oud. Informeer gerust naar de groepssamenstelling van jouw gewenste vertrekdatum.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking van de groepsreis ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie bekijken, je reisgenoten inzien, je telefoonnummer delen om samen een Whatsappgroep aan te maken alvorens de reis en kennis te maken, het forum bezoeken, eventueel nog een reisverzekering aflsluiten en gemakkelijk je (restant)betaling doe via iDeal.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 16 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat. Maximaal kunnen er 30 reizigers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Boeken van deze groepsreis

Boeken kun je via deze pagina bij het tabje data/prijzen. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Prijzen zijn per persoon, tenzij anders aangegeven. Onder andere:

 • Bezoek Maritiem Museum in Kavala op dag 3: 29 euro per persoon, minimumdeelname 10 personen (incl: transfers, rondleiding, entreeprijs)
 • Bezoek Tabaksmuseum in Kavala op dag 5: 29 euro per persoon, minimumdeelname 10 personen (incl: transfers, rondleiding, entreeprijs)
 • Paardrijden in Dato op dag 5: prijzen varieren, vraag het gerust na tijdens een van de eerste reisdagen aan je reisbegeleider
 • Bezoek Vergina Koninklijke Tombes op dag 8: 49 euro per persoon, minimumdeelname 10 personen (incl: transfers, rondleiding, entreeprijs)
 • Paragliden Olympus Mountain op dag 8: prijzen varieren, vraag het gerust na tijdens een van de eerste reisdagen aan je reisbegeleider

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Di 13-07-2021
  Do 22-07-2021
  1 249,00 €
 • Do 22-07-2021
  Za 31-07-2021
  1 249,00 €
 • Ma 02-08-2021
  Wo 11-08-2021
  1 249,00 €
 • Wo 11-08-2021
  Vr 20-08-2021
  1 249,00 €
 • Di 07-09-2021
  Do 16-09-2021
  1 239,00 €
 • Do 16-09-2021
  Za 25-09-2021
  1 209,00 €
 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2020

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Hele gezellige reis, goed geregeld zelfs met corona maatregelen. Leuke groep en een gezellige reisleider. Ontzettend mooie reis en zeker een aanrader om te doen.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  image

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Mooie rondreis door het noorden van Griekenland. Afwisseling van natuur, cultuur, actief en relaxen. Naar mijn mening vond ik bepaalde activiteiten wel aan de korte kant, waardoor je de rest van de dag zelf in moet delen. Aan de andere kant geeft dit de reiziger wel de ruimte om zelf de omgeving te verkennen of iets te ondernemen.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Voor de mensen die kijken bij SIMI reizen voor een leuke groepsreis ben je hier aan het goede adres! Er is veel variatie in de hoeveelheid reizen en goede reisleiders! Bij SIMI reizen is het goed geregeld en er is genoeg duidelijkheid!

  Dus aarzel niet om deze mooie ervaringen voor je voorbij te laten gaan! #holiday

Griekenland ontdekken

Om je een idee te geven van welk gebied we bezoeken in Griekenland, kun je hieronder een kaartje vinden met daarop een aantal gemarkeerde punten van plekken die we een bezoek brengen.

Je kunt inzoomen op de kaart door te scrollen met je muis. Indien je deze pagina bezoekt op je mobiel kun je inzoomen door twee vingers te gebruiken. Klik vervolgens op een van de punten om meer over een specifieke locatie te lezen. 

Verblijf tijdens de groepsreizen

Gedurende deze reis verblijf je in twee verschillende nette hotels. Bij beide hotels in het ontbijt inbegrepen. Je slaapt samen met drie andere reisgenoten op een kamer. Uiteraard kun je op basis van de heenweg zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. Bij beide hotels kun je gebruikmaken van het zwembad. 

Over Griekenland

Griekenland is een populaire reisbestemming. Griekenland is het meest zuidelijke land van de Balkan en kent veel cultuur, geschiedenis, vriendelijke mensen en heeft een mooie natuur. Doordat het land mooie kustplaatsen heeft, maar ook binnenland met mooie natuur en bezienswaardigheden, is het een ideaal land voor een mooie rondreis met Simi Reizen. Het land staat bekend om de rijke geschiedenis vol met filosofie, sport en religie. Bij het oude Griekenland stond natuur en religie dan ook centraal. In de zomer is de kans op neerslag gemiddeld gezien vrij nihil en lopen de temperaturen vaak op tussen de 23 en 40 graden, afhankelijk van of je aan de kust bent of in de bergen. Heerlijk weer dus voor een groepsreis! Omdat de luchtvochtigheid lager ligt dan in Nederland, zijn ook de hoge temperaturen hier een stuk aangenamer. In Griekenland wordt Grieks gesproken en in de zomer sprake van een uur tijdsverschil (het is er een uur later).

De Griekse keuken bestaat met name uit veel vlees, vis, ovengerechten en verse producten. Als je in Nederland een Grieks restaurant bezoekt is de keuken daarentegen wel anders dan wanneer je een restaurant in Griekenland bezoekt. Je kunt een mediterrane keuken verwachten met veel salade, groente, rijst, aardappelen, honing en fetakaas. Vaak zijn de gerechten ook redelijk gezond. In het binnenland wordt veel waarde gehecht aan vlees, rond de kust is dat meer vis.

Over Kavala

Kavala is de eerste locatie waar we meerdere nachten zullen verblijven. Het is een kuststad met ontzettend veel cultuur en geschiedenis. Door de ligging op heuvels, aan de voet van de berg Simbolo, kun je door een beetje omhoog te klimmen prachtige uitzichten verwachten. Daarnaast is Kavala een van de belangrijkste steden in Griekenland met betrekking tot de visserij. Daarom kun je hier ook een groot Maritiem Museum vinden (een van de optionele activiteiten). 

Kavala bestaat uit een nieuw gedeelte en een oude gedeelte, ook wel Palia Poli (oude stad) en Nea Poli (nieuwe stad). Beide zijn de moeite waard om te ontdekken. De oude stad, die ook wel Panagia wordt genoemd, wordt gedomineerd door oude, vaak gekleurde, huisjes met houten balkonnetjes. Als je afbeeldingen bekijkt op Google zal je vast ook niet het aquaduct ontgaan zijn met de prachtige bogen. Deze aquaduct heeft de naam Kamares, en is oorspronkelijk gebouwd in de Romeinse tijd. Het aquaduct scheidt het oude en nieuwe stadscentrum van elkaar en is 270 meter lang. Ook kun je in het oude stadscentrum diverse cafeetjes vinden waar je Griekse hapjes (mezedes) uit kunt proberen.

Naast dat er voldoende te zien en te doen is in Kavala, is het natuurlijk ook een heerlijke kuststad voor relaxen op het strand, zwemmen in de zee en een stukje wandelen over de boulevard. Indien je wat minder van de zee bent kun je ook zwemmen in het zwembad bij het hotel.

Meer tips voor je bezoek aan Kavala:

 • Wandel omhoog naar de vuurtoren. Je kunt de vuurtoren niet altijd bezoeken, maar van buiten is deze ook erg mooi en je hebt ook nog eens een mooi uitzicht over de stad en de zee vanaf hier. Bezoek ook gelijk de heilige kerk van Panagia.
 • Kavala kent een aantal mooie stranden, waaronder Batis, Palio, Tosca, Kalamitsa, Rapsani, Perigiali, Ammoglossa Keramotis en Ammolofi.
 • Het fort van Kavala kun je op het hoogste punt van de stad vinden en kiunnen we ook zeker aanraden om te bezoeken. Het is een echt verdedigingsfort. In de zomer worden hier ook wel eens evenementen gehouden.
 • Het Archeologisch Museum van Kavala biedt een kijkje in de bevinden van een breder gebied van Griekenland.
 • 15 kilometer van het het centrum kun je Phillipi vinden, een opgegraven stad met o.a. een amfitheater, pilaren en een blik op diverse opgravingen.
 • The House of Muhammad Ali is ook een bijzondere bezienswaardigheid. 

Over de Olympische Rivièra / Pieria

De Olympische Rivièra, ook wel Pieria is een gebied dat zich uitstrekt van Neoi Peroi (zuid) tot aan Axios-Loudias-Aliakmonas National Park (noord). In het westen van het gebied kun je National Park Olympos en de Pierian Mountains vinden. Het gebied eindigt in het oosten aan de kust. De hoofdstad van Pieria is Katerini. Het mooie aan dit gebied is dat het populair is onder toeristen, maar nog niet mega platgelopen is.

De Olympus Mountain die je kunt vinden in dit gebied is de hoogste berg van Griekenland en is volgens de Griekse mythologie de thuis van de Griekse goden. Om de berg heen kun je veel wijngaarden vinden. Uiteraard gaan wij ook wijn proeven. De kustlijn van de Olympische Rivièra is maar liefst +/- 80 kilometer lang. De stranden zijn goudgeel en het water is heerlijk helder. Daarnaast heeft dit gebied de meest schattige dorpjes met gekleurde huisjes en een warme bevolking. 

Meer informatie over programma-onderdelen

Hike Kavala - Palia Kavala 

Het wandelpad Kavala - Palia Kavala (“De weg van het water”) is er eentje die zeer geliefd is. Het laat je het oude gedeelte van Kavala zien en cultuur en historie komen hier samen. De eerste 5 kilometer van de route brengt je naar de Three Elms. De daarna volgende 5.5 kilometer brengt je naar Palia Kavalia. Je loopt over diverse bijzondere stenen bruggen, langs beken en langs water. 

Het pad is goed begaanbaar, je loopt deels over een verhard wandelpad en deels over een soort bospad. Het eerste gedeelte is vrij vlak, met een kleine stijging aan het einde. Het tweede gedeelte is een iets verwilderd pad dat niet altijd verhard is. In totaal hike je ongeveer 4 uur, afhankelijk van de wandelsnelheid van de groep.

Paardrijden

Maak je geen zorgen als je nog nooit paard hebt gereden. De basis wordt rustig doorgenomen en ook de wandeling maken we op een rustig tempo. We raden je het zeker aan om deze ervaring mee te maken, maar mocht je je er niet prettig bij voelen ben je natuurlijk nooit verplicht om deel te nemen aan een activiteit.

Meteora

De rotsen zijn gevormd door wind- en watererosie en vanaf de negende eeuw werden de rotsformaties al beklommen. Een aantal eeuwen later kwamen hier monniken naartoe om zich af te zonderen van de gemeenschap en om te vluchten van de destijdse Turkse bezetters. We lopen van rots naar rots over trappen en bruggen, waardoor het geen enorme afstanden zijn maar het wel handig kan zijn om te denken aan goede dichte schoenen. Een dag met adembenemende uitzichten staat je te wachten, vol met geschiedenis, natuur, architectuur, religie en cultuur. 

Thessaloniki

Thessaloniki is een gezellige Griekse stad in de Olympische Rivièra. Aanraders in deze gezellige Griekse stad zijn onder andere het bezoeken van een van de markten (Modiano market, Bezesteni Market, Kapani Market), een van de oude kerken (Agia Sophia, Agios Dimitrios), het Odos Manoli Andronikou Archeologisch Museum, het centrale plein van de stad (Aristotelesplein) en de historische Galeriusboog. Natuurlijk is het ook een optie om gezellig met je groepsgenoten een drankje te doen en om direct de Griekse lekkernijen uit te proberen door bij een lokaal restaurant uit eten te gaan. De stad staat vooral bekend om de vele kerken.

Wat zijn de toegangseisen voor Griekenland op dit moment?

Hoewel reizen dit jaar wat ingewikkelder lijkt dan anders, valt het allemaal wel mee. We hebben de toegangseisen voor Griekenland voor je op een rijtje gezet. Deze werken we regelmatig bij indien nodig.

Hoe kan ik betalen in Griekenland?

In 1981 in Griekenland lid geworden van de Europese Unie. Je kunt hier gewoon betalen met de euro. Voor Griekenland wordt aangeraden om voldoende contact geld mee te hebben omdat je op sommige plekken niet kunt pinnen (ook niet te veel vanwege veiligheid). Je kunt hier met de bankpas pinnen, wat vaak ook goedkoper is dan met de creditcard.

Het kan zijn dat er in beide landen transactiekosten worden gerekend voor het pinnen, waardoor het veelal goedkoper kan zijn om iets grotere bedragen tegelijk te pinnen in plaats van vaak kleine bedragen. Als er transactiekosten worden gerekend is dit vaak een paar euro per transactie.

Heb ik een visum nodig voor reizen naar Griekenland?

Voor Griekenland heb je ook een paspoort of identiteitskaart nodig, maar hoeft die niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Houd iets speling aan. Je hebt voor deze groepsreis geen visum nodig.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Italië geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: in Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.
 • Talen: In Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Hoe werkt het met vliegen?

We reizen op basis van een groepsticket naar Griekenland. Dit heeft als voordeel dat de tickets al ruim voor vertrek vastliggen en dat jullie in de meeste gevallen dicht bij elkaar zitten in het vliegtuig. Bij groepstickets heb je vooraf niet altijd een fysiek ticket nodig. Vaak is het voldoende om met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dan vinden ze je gegevens in het systeem. Deze informatie ontvang je allemaal in je vertrekinformatie, die je uiterlijk vier weken voor vertrekt ontvangt via Mijn Simi.

Let op: Indien je heel last minute boekt is het niet altijd meer mogelijk om op het groepsticket mee te vliegen. Lees meer over de vliegreis en de groepstickets.

Let op: Vergeet niet bij vliegreizen altijd je eerste officiele voornaam aan ons door te geven via het boekingsformulier, exact zoals deze in je paspoort staat. 

Vlieg je voor de eerste keer? Neem dan eens een kijkje op onze pagina vliegen voor de eerste keer. help, hoe werkt dat?

Kan ik het water gewoon drinken in Griekenland?

In Griekenland is het water prima veilig om te drinken. Ondanks dat het schoon is, zit er wel in lichte mate chloor in. Dit water smaakt anders dan in Nederland en als je er gevoelig voor bent kun je hierdoor een beetje last krijgen van je maag. Als je je er fijner bij voelt kun je beter flesjes water kopen in de supermarkt.

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Zeker niet. Meestal reist er ongeveer 60% alleen en 40% samen met een vriend, vriendin of een groepje. Ook deze mensen bewust een groepsreis om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult merken dat vaak op dag 1 de sfeer er al in zit. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Worden er inentingen verplicht of aanbevolen?

Voor Griekenland zijn er geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Meer informatie kun je vinden op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig en de Simi Reizen vaccinatie pagina.

Hoe werkt het precies met optionele activiteiten?

Bij het dag-tot-dag programma en onder het kopje reisinformatie kun je verschillende suggesties vinden voor optionele activiteiten. Mocht je naast het vaste programma wat extra's willen ondernemen, is dit dus zeker mogelijk. Je kunt deze activiteiten zelf ter plaatse boeken of reserveren, Simi Reizen is hier verder geen partij in. We raden je aan om voorafgaand de groepsreis al een beetje te overleggen in de Whatsapp groep wat jullie samen willen ondernemen, zodat je dit eenmaal in Griekenland tijdig kunt reserveren.

Wat kost ongeveer een maaltijd en een drankje in Griekenland?

In Griekenland kost een normale maaltijd meestal rond de 10-15 euro. Dit kan verschillen per gebied. Een kopje koffie kost ongeveer 2,50 euro en een biertje 3 euro. Op sommige plekken worden de prijzen verhoogd in het hoogseizoen. Handig weetje: In Griekenland wordt verwacht dat je niet te bloot een restaurant bezoekt.

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. Van beide Griekenland groepsreizen is de verwachting dat de reizen al vroegtijdig vol zullen raken.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Je kunt het in het boekingsformulier aangeven als je een dieet volgt of allergieën hebt, dan proberen we hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt. Tijdens deze groepsreis is het ontbijt inbegrepen, net al een Griekse BBQ. Een vegetarische BBQ is hierbij geen probleem, mits je het even aangeeft bij het maken van je boeking. 

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Griekenland groepsreis zijn als volgt:

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

 • Zeilrondreis Griekenland: 11-daagse zeilrondreis eilanden van Griekenland met meerdaags bezoek aan Athene
 • Cyprus: 8-daagse relaxvakantie met watersportactiviteiten, geschiedenis en cultuur

Kan in van tevoren contact leggen met mijn reisgroep?

Ja zeker. Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons de inloggegevens van Mijn Simi. Hier kun je een lijst zien met de voornamen, woonplaatsen en leeftijden van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie samen een Whatsapp groep starten. Veel groepen vinden het ook fijn om samen in te checken en via de Whatsapp groep hier afspraken voor te maken. In Mijn Simi kun je ook je vluchtgegevens vinden, net als je vertekinformatie met een link naar de paklijst. Ook het betalen van de restsom kan hier eenvoudig via iDeal geregeld worden.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis of ter plekke?

Het is altijd belangrijk om jezelf bij het boeken van een reis te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en de kortlopende annuleringsverzekering, voor de zomer van 2021 zal dit extra belangrijk zijn. Meer informatie en veelgestelde vragen over corona en de verzekering kun je bekijken via de linkjes. Het is mogelijk om een kortlopende reisverzekering en kortlopende annuleringsverzekering via Simi Reizen af te sluiten. Hoewel het super vervelend zal zijn als je voorafgaand de reis of ter plekke corona krijgt, is er altijd een kleine kans aanwezig dat dit je kan gebeuren. Bij het verdiepen in een verzekering is het belangrijk om goed het dekkingsoverzicht door te lezen. Het dekkingsoverzicht biedt meer informatie over wat er allemaal wel en niet wordt gedekt door de verzekering. Je zorgverzekering dekt standaard de medische kosten tot Nederlands tarief. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi Reizen kunt afsluiten dekt bijvoorbeeld een percentage voor de niet gebruikte reisdagen in het geval dat je eerder naar huis moet door een aangepast reisadvies op de bestemming of een oplossing indien je voorafgaand de reis corona krijgt. De Griekse staat dekt alle medische kosten in het geval dat een reiziger corona krijgt tijdens de vakantie in Griekenland. De Griekse staat verstrekt gratis accommodatie aan mensen die in quarantaine of zelfisolatie dienen te gaan en gratis medische zorg voor mensen in quarantaine of die in het ziekenhuis dienen te worden opgenomen. 

Wat zijn de toegangseisen voor Griekenland?

De verwachting voor de zomer van 2021 is dat we weer naar Griekenland kunnen reizen en het programma van de reis volledig kunnen uitvoeren. Ook de zomer van 2020 liet zien dat de corona-maatregelen in Griekenland beperkt waren tot het houden van onderlinge afstand en het dragen van een mondkapje in het vliegtuig en tijdens transfers ter plekke. De activiteiten op het programma van de Griekenland reis vallen onder buitensport, hierdoor hoef je geen mondkapje te dragen tijdens de activiteiten. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een vaccinatiebewijs of een uitslag van een negatieve PCR-test moet kunnen aantonen bij aankomst in Griekenland of het bewijs dat je beschikt over antilichamen door een recente besmetting. Let op: bij deze opties gaat om één van de drie, het is dus niet verplicht om al gevaccineerd te zijn. 

Gaat de reis door als er ter plekke een lockdown is?

Nee, als er sprake is van een lockdown in Griekenland of een negatief reisadvies (oranje of rood) wordt uitgegeven voor Griekenland zullen we de reis niet uitvoeren. Daarnaast zal de reis ook niet worden uitgevoerd als het programma grotendeels niet kan worden uitgevoerd of als ter plekke alles gesloten is. Een vakantie hoort immers leuk en ontspannend te zijn. Wanneer wij je groepsreis annuleren krijgt je altijd de mogelijkheid om je reis om te boeken naar een vertrekdatum op een later moment of een groepsreis naar een andere bestemming, zodat je er toch nog lekker tussen uit kunt. Indien je niet wil omboeken is het uiteraard mogelijk om je betaalde reissom terugbetaald te krijgen. In 2021 gaat het om een rechtstreekse terugstorting binnen 14 dagen, de corona-voucher die in 2020 in gebruik was is niet meer van toepassing.

Wat is de stand van zaken op dit moment?

Op onze corona pagina houden we dagelijks per bestemming de stand van zaken en ontwikkelingen bij. Op deze pagina vind je ook de huidige stand van zaken voor Griekenland.