Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Groepsreis Noord-Griekenland
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Groepsreis Noord-Griekenland

 • 18-39 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Tijdens deze actieve groepsreis ga je het avontuur aan in het prachtige Griekenland! Met ontzettend veel moois op het programma van de jongerenreis Griekenland geniet je van 10 dagen vol avontuur, cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Ondanks dat een uitgebreid en gevarieerd activiteitenpakket inbegrepen is bij je reissom, heb je ook voldoende tijd om te relaxen of zelf in te vullen. Dit maakt deze groepsreis ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van iets nieuws ontdekken maar ook relaxen in het zonnetje.

We verblijven tijdens deze rondreis in een hotel in Kavala en een hotel in de Olympische Rivièra. Ondanks dat deze groepsreis alle elementen heeft van een rondreis, hebben we ervoor gekozen de overnachtingslocaties beperkt te houden. Door deze uit te kiezen op een mooie, maar centrale plek, hoef je niet constant van hotel naar hotel te reizen, maar bezoek je wel een groot gedeelte van het noorden van Griekenland. Kavala is een gezellige kuststad met enorm veel cultuur en geschiedenis. Je kunt hier mooie stranden vinden met helder zeewater. Ook de Olympische Rivièra is een waar pareltje. 

Activiteiten op het programma zijn onder andere kanoën, een paardrijrit, een tour bij de 'zwevende' kloosters van Meteora, een Grieks afscheidsdiner, een boottocht over Kerkini Lake, een bezoek aan Thessaloniki en een hike bij de Olympus Mountain. Zodoende ontdek je het noorden van Griekenland tijdens diverse activiteiten. Voor het volledige programma van de Griekenland groepsreizen kun je de onderstaande dagbeschrijving doornemen, waarbij je precies kunt lezen wat er welke dag op het programma staat.

Alle activiteiten die staan beschreven in het onderstaande dag-tot-dag programma zijn inbegrepen bij je reissom, tenzij erbij staat dat het om een optionele activiteit gaat. Naast deze activiteiten, zijn ook de vlucht, de overnachtingen en de transfers allemaal al inbegrepen bij de reissom tijdens deze groepsvakantie Griekenland.

Tijdens deze groepsreis Griekenland is er op locatie een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig en werken we samen met lokale gidsen. Je mag deze Griekenland groepsreis in je eentje boeken, maar natuurlijk ook met meerdere personen. Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen, dus je bent zeker niet de enige als je alleen boekt! Ga jij komende zomer mee met deze mooie groepsreis Griekenland?

Let op: Bij deze groepsvakantie reizen de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar samen.

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 256,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Aankomst in Griekenland

Vandaag komen we aan op Thessaloniki Airport in Griekenland. Per transfer reizen we naar Kavala (+/- 2 uur rijden), waar we de komende dagen zullen verblijven. Kavala is een ideale uitvalsbasis voor de activiteiten die we in de komende dagen gaan ondernemen in de omgeving!  

Na aankomst heb je de tijd om rustig op te frissen en je spullen uit te pakken. Op basis van de heenreis kun je zelf beslissen met wie je de komende dagen graag een kamer wilt delen. In de hotels waarin we verblijven slapen we in twee-, drie- of vierpersoonskamers, allen met een eigen badkamer.

Iedereen is ongetwijfeld moe van de reisdag. Daarom hebben we vandaag nog niks op de planning staan, zodat je rustig met iedereen kennis kunt maken. De Nederlandstalige reisbegeleider neemt met jullie het programma door van de groepsreis. In de avond raden we aan om samen een leuke plek op te zoeken om te dineren. 

 • De reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en tref je op de luchthaven van Thessaloniki.
 • Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden vinden zodra deze bekend zijn.

Dag 2 - Heerlijke kajaktocht door de natuur

We genieten van ons inbegrepen ontbijt in het hotel en daarna reizen we naar de Nestos rivier (+/- 1 uur 15 minuten reizen). Deze rivier is ideaal voor een mooie kajaktocht! Ons vertrekpunt is Paranesti. De prachtige natuur en het goede klimaat in deze regio staan garant voor een fantastische belevenis. Houd onderweg ook je ogen open om misschien wat mooie vogelsoorten te spotten! Onze kajaktocht eindigt verderop nabij het dorpje Toxotes. Onderweg maken we tijdens het kajakken een of twee zwemstops!

Vanuit Toxodes reizen we weer terug naar ons hotel in Kavala (+/- 30 minuten rijden). Daar kun je in de avond weer een hapje eten en kun je vervolgens kiezen of je er een rustige avond van maakt of graag nog een beetje van de omgeving wilt zien door deel te nemen aan de door de reisbegeleider georganiseerde stadstour. Optioneel kun je tijdens de stadstour een bezoek brengen aan het Fort van Kavala voor +/- 2,50 euro p.p. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over stad, het aquaduct en de zee.

Dag 3 - Vrije dag met verschillende mogelijkheden

We worden wakker in het mooie Griekenland en hebben vandaag een dag om volledig zelf in te vullen. Zodoende kun je naast het vaste programma ook zelf je reis een beetje vormgeven. Of je nou voor een wat relaxtere dag wil gaan of juist je dag goed wil vullen, het is in Kavala allemaal mogelijk. Voor vandaag zijn er diverse mogelijkheden:

 • Het verkennen van Kavala (zie tabje bestemming voor tips)
 • Relaxen bij een van de stranden aan de kust (zie tabje bestemming)
 • Optionele activiteit: De regio van Kavala is een ideale uitvalsbasis voor watersport activiteiten. Als je graag wilt windsurfen, waterskiën, waterfietsen, kanoën of graag de uitdaging aangaat op een waterbanaan, reis dan naar het strand Nea Iraklitsa met een taxi of Uber (ook wel Alana). Hier is van alles mogelijk. Wel even van tevoren reserveren.
 • Optionele activiteit: Griekenland is een land van scheepvaart. Indien je hier meer over wil weten kun je zelf optioneel het Maritiem Museum bezoeken in Kavala.
 • Optionele activitiet: Een van onze groepen heeft samen een boot (met schipper) gehuurd en zijn hiermee naar verschillende baaitjes afgevaren om te zwemmen.

Dag 4 - Paardrijtocht en boottocht

Tijd om het departement verder te ontdekken! Na het ontbijt vertrekken we naar een boerderij en de buurt van Kerkini. Hier hebben ze meer dan 30 paarden en veulens en zijn een aantal mooie paden te vinden voor een paardrijtocht. Er wordt een paard voor je uitgezocht die goed bij jouw hoogte past en als we allemaal goed zitten en de basis hebben geleerd maken we een rustige wandeling langs het meer, door het bos en over de groene wandelpaden nabij de berg Kroussia. 

Na de rit verkennen we de omgeving nog wat meer tijdens een boottocht over het Kerkini Meer. Leuk om te weten is dat hier zoveel zeldzame vogelsoorten voorkomen, dat mensen hier vanuit alle windrichtingen naartoe komen om ze te spotten. Heb je thuis nog een verrekijker liggen? Dan kan het een aanrader zijn om deze mee te nemen!

We reizen terug naar het hotel en genieten van een relaxte avond.

Dag 5 - Dag naar eigen invulling Kavala

Ook vandaag heb je de mogelijkheid om je dag zelf invulling te geven. Je kunt natuurlijk ter plekke kijken wat je graag wilt ondernemen, maar het is ook een mogelijkheid om voor vertrek al samen met je reisgenoten iets leuks af te spreken via de WhatsApp groep. De gegevens voor je Simi account ontvang je enkele weken voor vertrek.

Bij dag drie hebben we al een aantal tips gegeven. Voor vandaag nog een aantal tips:

 • Optionele activiteit: Breng een bezoek aan het Tabaksmuseum in Kavala.
 • Optionele activiteit: In Dato is het mogelijk om een paardrijtocht bij te boeken, zowel als je geen ervaring hebt als veel ervaring. 
 • Optionele activitiet: Met een taxi of Uber kun je afreizen naar het oude Philippi.
 • Tip: Loop eens een rondje door het oude stadscentrum van Kavala (Panagia). Probeer Griekse hapjes uit, (mezedes), vervolg de weg naar de vuurtoren en het fort. Ook Kamares, het oorspronkelijk Romeinse aquaduct, is niet te missen.

Dag 6 - Thessaloniki ontdekken

Na onze dagen goed gevuld te hebben in de omgeving van Kavala is het tijd om een ander stukje Griekenland te verkennen! Ditmaal de Olympische Rivièra, een gebied dat bekend staat om de lange kustlijn met heerlijke stranden en helder water, de berg Olympus van de Griekse goden, schattige bergdorpjes en een rijke cultuur en geschiedenis. We zullen hier vier nachten verblijven.

Onderweg bezoeken we Thessaloniki (+/- 1 uur en 50 minuten rijden), de meest bruisende stad van de Olympische Rivièra. Hier brengen we een bezoek aan de bekende Witte Toren en Heptapyrgion, een Byzantijns en Ottomaans fort, samen met een Engelstalige gids. Afhankelijk van hoe snel de rondleiding verloopt heb je daarna nog wat vrije tijd in Thessaloniki voordat we doorreizen naar ons tweede hotel. Eventuele tips:

 • Eet een hapje aan de kust, bezoek indien een doordeweekse dag een van de markten (Modiano market, Bezestini market, Kapani market), loop een rondje om een van de oude kerken (Agia Sophia, Agios Dimitrios), bezoek het centrale plein van de stad (Aristotelesplein) of de historische Galeriusboog.

Na Thessaloniki bezocht te hebben reizen we door naar ons hotel. Hier bekijken we wie graag waar wilt slapen en hebben we daarna de tijd om te dineren, te winkelen en te relaxen.

Dag 7 - Olympus Mountain hike

Een mooie hike hoort er natuurlijk ook bij als je in deze omgeving bent in het prachtige Griekenland. Vanuit het hotel rijden we naar Palios Panteleimonas, een gezellig plaatsje dichtbij de berg Olympus. De ochtend zullen we vullen met een hike bij berg Olympus. We krijgen te maken met wat hoogteverschillen, maar hiken enkel in de ochtend zodat de hike voor iedereen goed te doen is. Goed schoeisel is wel relevant vandaag. Leuk om te weten is dat deze berg wordt gezien als de thuis van de Griekse Olympische goden.

Onderweg heb je de mogelijkheid om te lunchen. In de middag brengen we nog een bezoekje aan het dorp Palios Panteleimonas. Dit is een schattig bergdorpje met een mooi uitzicht over het land en de zee. In de namiddag keren we terug naar het hotel en heb je weer tijd om te dineren, te zwemmen en te genieten van een vrije avond.

 • Deze groepsreis is een rondreis, waarbij we ervoor hebben gekozen om de slaaplocaties beperkt te houden. Deze liggen centraal tussen de activiteiten die we gaan ondernemen. Dit maakt een rondreis een stuk minder intensief, waardoor je meer van het programma kunt genieten! 
 • De overnachtingslocaties zijn vooraf ingepland, maar kunnen door omstandigheden ter plekke in enkele gevallen wijzigen. In dat geval zal de overnachtingslocatie altijd vergelijkbaar zijn aan het geplande overnachtingslocatie.

Dag 8 - Vrije dag Olympische Rivièra

Nog een keer genieten we van een vrije dag, ditmaal bij onze tweede overnachtingslocatie. Je kunt uiteraard weer genieten van een relaxdag, maar ook zijn ook leuke dingen in de omgeving mogelijk:

 • Optionele activiteit: Breng met een taxi of Uber een bezoek aan de Vergina Koninklijke Tombes. 30 jaar geleden zijn in Vergina koninklijke graven gevonden. Deze zijn nu ook te bezoeken! Het is een unieke vondst en het vermoeden is door deze opgraving dat Vergina oorspronkelijk Aiges was, de eerste hoofdstad van Macedonië. 
 • Optionele activiteit: Gisteren heb je de Olympus Mountain bezocht. Het is mogelijk om te paragliden boven dit gebergte. Een onvergetelijke ervaring met adembenemende uitzichten over de bergtoppen en het strand. Ook hiervoor zal je even met een taxi of Uber moeten reizen, maar deze kosten kun je evt. delen met reisgenoten die wellicht hetzelfde van plan zijn.
 • Enkele weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je je vertrekinformatie bekijken en contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten.
 • In je vertrekinformatie kun je een link vinden naar de Griekenland paklijst!
 • Bij het tabje bestemming kun je een kaartje vinden van de plekken die we bezoeken in Griekenland.

Dag 9 - Tour Meteora, wijnmakerij en afscheidsdiner

Vandaag staat op de planning een tour in Meteora. Hier kun je 6 kloosters vinden die zijn gebouwd op hoge rotspilaren. Deze plek is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Griekenland en valt onder de UNESCO werelderfgoedlijst. Leuke weetjes zijn dat de zes (overgebleven) kloosters nog steeds in gebruik zijn en dat hier mensen vanuit de hele wereld komen om hier te bidden. "Meteora" betekent letterlijk ook zweven en daarmee wordt verwezen naar de op rotsformaties gebouwde kloosters. Oorspronkelijk waren dit er 24.

Tijdens de gegidste tour brengen we een bezoek aan een van de kloosters en heb je vanaf hier ook een mooi uitzicht over de andere kloosters. Daarna maken we een korte hike door het beboste gedeelte om nog even te genieten van de heerlijke natuur hier. 

Ook brengen we vandaag, voor of nadat we Meteora bezoeken, een bezoek aan en wijmakerij. Hier hebben krijgen we een rondleiding en genieten we van een wijnproeverij. Vanavond is de laatste avond in het mooie Griekenland. We sluiten de groepsreis af met een Grieks afscheidsdiner met een Griekse wijn en een ouzo (inbegrepen)!

 • Voor als je een echte James Bond fan bent: De James Bond film For Your Eyes Only uit 1981 is deels bij Meteora locatie opgenomen!

Dag 10 - Vertrek naar Nederland

Na een mooie reis vol met avonturen, gezelligheid en een volle fotocamera is het weer tijd om naar Nederland te vliegen. Afhankelijk van de vliegtijden heb je nog de tijd om laatste souvenirtjes te scoren of om te relaxen op het strand. 

 • Tijdens deze groepsreis is een Nederlandse reisbegeleider aanwezig.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten.
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een groepsreis is het daarom altijd handig om een flexibele instelling te hebben.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki met 1 overstap
 • Transfers luchthaven en excursies
 • Ruimbagage
 • 5 hotelovernachtingen in Kavala
 • 4 hotelovernachtingen in Paralia Katerini (Olympische Rivièra)
 • 9x ontbijt in de hotels
 • Kajakken
 • Paardrijtocht bij Kerkini Lake
 • Boottocht Kerkini Lake
 • Bezoek Thessaloniki incl. Witte Toren en Heptapyrgion
 • Hike Olympus Mountain
 • Bezoek bergdorpje Palios Panteleimonas
 • Tour Meteora
 • Rondleiding en wijnproeverij bij wijnmakerij
 • Grieks afscheidsdiner incl. een ouzo en een Grieks wijntje
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige gidsen bij de meeste excursies
 • Bijdrage SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

De hotelkamer deel je samen met één, twee of drie reisgenoten en hebben een badkamer. 

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • EUR 1,50 toeristenbelasting per persoon per nacht, ter plekke te voldoen
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Vertrekinformatie

We reizen met het vliegtuig naar bestemming. Met 1 overstap vlieg je naar Thessaloniki in Griekenland. Ook de terugvlucht is vanaf deze plaats. We vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. 

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je, indien van tevoren bekend, vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Samen of alleen reizen

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen en je reist dus zeker niet alleen als je in je eentje boekt. Ook de mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis, dus staan ook zeker open voor contact.

Reis je samen? Geef het dan op in het opmerkingen/bijzonderheden veldje. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wie zijn mijn reisgenoten?

De 18-25 groep en de 24-39 groep reizen tijdens deze groepsvakantie samen. Je reisgroep bestaat dus uit reizigers tussen de 18 en 39 jaar. Ongeveer 55% van de Simi reizigers is vrouw en 45% man en het zijn vooral mensen die houden van avontuur, gezelligheid en samen genieten. De meeste reizigers van Simi Reizen zijn tussen de 20 en 26 jaar oud. Informeer gerust naar de groepssamenstelling van jouw gewenste vertrekdatum.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking van de groepsreis ontvang je van ons enkele weken voor vertrek een inlogcode voor Mijn Simi. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie bekijken, je reisgenoten inzien, je telefoonnummer delen om samen een Whatsappgroep aan te maken alvorens de reis en kennis te maken, het forum bezoeken, eventueel nog een reisverzekering aflsluiten en gemakkelijk je (restant)betaling doe via iDeal.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 16 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat. Maximaal kunnen er 30 reizigers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Boeken van deze groepsreis

Boeken kun je via deze pagina bij het tabje data/prijzen. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Optionele activiteiten

Ter plaatse zijn diverse optionele activiteiten mogelijk. Onder andere:

 • Bezoek Maritiem Museum in Kavala op een vrije dag in Kavala
 • Bezoek Tabaksmuseum in Kavala op een vrije dag in Kavala
 • Paardrijden in Dato op een vrije dag in Kavala
 • Bezoek Vergina Koninklijke Tombes op de vrije dag in Paralia Katerini
 • Paragliden Olympus Mountain op de vrije dag in Paralia Katerini

Ook in het dag-tot-dag programma staan enkele tips aangegeven.

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Vanaf 2 januari 2022 kun je onderstaande reizen boeken. We verwachten dat een aantal reizen die dag direct vol zullen zitten. Wil je er tijdig bij zijn? Geef dan je e-mailadres door, dan geven we je tijdig een seintje dat je kunt boeken.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 07-07-2022
  Za 16-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Za 16-07-2022
  Ma 25-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Ma 25-07-2022
  Wo 03-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Wo 03-08-2022
  Vr 12-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 08-09-2022
  Za 17-09-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Za 17-09-2022
  Ma 26-09-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 299,00 €
 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 15-10-2021

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een geweldig reis, goed georganiseerd met een leuke reisleider. De groep was ook zeker een meevaller dus ik ben zeker blij met mijn keuze om een actieve jongeren reis te doen!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 15-10-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een top reis

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 07-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Prijs/kwaliteitverhouding en uitvoering erg goed.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 07-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een hele fijne en gezellige vakantie gehad in Griekenland. Veel gedaan en gezien!
  Klein minpuntje aan de reis waren de lange busritten.. maar verder was alles goed geregeld!
  Speciale dank aan onze top reisleidster Kim

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 07-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Zeer mooie en leuke reis gehad naar Griekenland!
  Met wisselende activiteiten en een gezellige sfeer, heb ik me geen moment hoeven te vervelen. Special thanks to reisleidster Kim, voor de betrokkenheid en al het goede regelwerk!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 07-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super leuke hotels mooi locaties bezocht top activiteiten en super groepsleidster Kim.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ontzettend leuke reis gehad naar Griekenland, een onvergetelijke ervaring! Mooie plekken gezien, gave activiteiten gedaan en vooral heel veel gezelligheid. Reisleidster Iris was een topper, je kon met alles terecht en heeft voor een top reis gezorgd!! Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan een nieuwe bestemming ;)

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heb 3 reizen met simi gehad, alle 3 geweldig. Elke keer fantastische reisleiding (vooral Iris ;) ) en hele leuke activiteiten. Echt een aanrader.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ontzettend leuke reizen. Fijne begeleiders die zorgen voor gezelligheid. Er wordt flexibel omgegaan met alles en zodra iets niet lukt doen ze er alles aan om het aan te passen!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Net teruggekomen van een geweldige reis uit Noord-Griekenland! Het was erg goed geregeld en een goeie afwisseling tussen vrije dagen en de dagen met activiteiten. Zeker voor herhaling vatbaar!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Mijn eerste groepsreis, dus ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. De prijs van de Simi reizen lijkt in eerste instantie aan de hoge kant waardoor ik even heb getwijfeld om dit te doen. Met allemaal mensen op vakantie die ik nog nooit heb gezien lag niet in mijn comfortzone. Nu ik terug ben van deze reis kan ik alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat ik dit heb gedaan! Ik heb vrienden gemaakt, heb mega vette dingen gedaan die ik anders nooit zou doen en heb Griekenland op een nieuwe manier leren kennen. Onze reisbegeleider Iris was top en ontzettend gezellig. Ze heeft een goeie balans tussen professionaliteit en gezelligheid. Zonder haar was de vakantie niet zo geweest als dat het nu was.

  De enige aanmerkingen die ik heb is dat het reizen in de bus soms wat aan de lange kant was en dat ik graag wat meer tijd in meteora had willen hebben, maar voor de rest heb ik een top vakantie gehad!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Met simi mee geweest naar noord-Griekenland. Een erg mooie reis, met verschillende activiteiten en genoeg rustdagen. De reisleiding is top, erg behulpzaam en meedenkend. Voor mij al de derde reis met deze organisatie, over een week alweer reis vier. Ik raad deze organisatie erg aan en ga zeker nog een keer mee!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Met simi meegereisd naar Noord Griekenland van 22 juli tot 31 juli 2021. Over het algemeen vond ik het een hele leuke vakantie. De activiteiten waren niet altijd geweldig, maar door de gezellig groep werd alles wel leuk. De dagen waren soms wel erg druk en het hielp dat je dan ook af en toe een dagje vrij had. Ook kon je met alles bij de reisbegeleider terecht :) Volgend jaar zou ik zeker weer mee willen met simi!!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Mijn reis met simi naar Noord Griekenland is zeker een aanrader. Ik heb een super leuke tijd gehad met een hele leuke groep mensen en een fijne reisleider. De activiteiten zijn allemaal goed verzorgd ook kreeg ik op tijd de informatie door voor de volgende dag. Ik heb veel van Griekenland mogen zien.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Dit jaar heb ik tien mooie dagen gehad in Noord-Griekenland! Prettige reisleidster, leuke groep en daarnaast een mooie afwisseling tussen actieve activiteiten (kajakken, hiken, paardrijden) en passieve activiteiten (zwembad, strand, terrassen).
  Eerder ben ik al met Simi naar Ierland geweest, ook heel erg leuk! Beide reizen met Simi zijn wat mij betreft erg aan te raden!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb een super leuke en toffe tijd gehad samen met Simi reizen. Waar nieuwe verhalen zijn gemaakt en nieuwe vriendschappen zijn gesloten. Zeker een aanrader!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ben 10 dagen met een grote groep naar Noord-Griekenland geweest heb het heel erg naar m'n zin gehad. Activiteiten waren erg leuk, de een leuker dan de andere maar dat houd je toch. Reisleiding was prima, hotels waren prima het enige minpuntje was soms de wat langere busritten van en naar de activiteiten toe maar verder heb ik een hele leuke vakantie gehad

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Wij hebben een superleuke rondreis richting griekenland. Het vliegen en transfer was allemaal super duidelijk en makkelijk. Je werd goed opgevangen door de nederlandse reisleiding en dat was super fijn.

  De planning zoals hij van te voren stond werd bijna volledig uitgevoerd. Mocht er iets niet kunnen dan werd daar een passende oplossing voor gezocht door de reisleiding.
  Wij hebben een actieve en vooral leuke week gehad met de groep, iets om zeker op terug te kijken.
  De prijs die je moest betalen in vergelijking met de activiteiten die je gaat doen is zeker de moeite waard.

  Al met al een superleuke en volle reis gehad en superblij dat ik dit heb mogen meemaken.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Hele gezellige reis, goed geregeld zelfs met corona maatregelen. Leuke groep en een gezellige reisleider. Ontzettend mooie reis en zeker een aanrader om te doen.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Mooie rondreis door het noorden van Griekenland. Afwisseling van natuur, cultuur, actief en relaxen. Naar mijn mening vond ik bepaalde activiteiten wel aan de korte kant, waardoor je de rest van de dag zelf in moet delen. Aan de andere kant geeft dit de reiziger wel de ruimte om zelf de omgeving te verkennen of iets te ondernemen.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Voor de mensen die kijken bij SIMI reizen voor een leuke groepsreis ben je hier aan het goede adres! Er is veel variatie in de hoeveelheid reizen en goede reisleiders! Bij SIMI reizen is het goed geregeld en er is genoeg duidelijkheid!

  Dus aarzel niet om deze mooie ervaringen voor je voorbij te laten gaan! #holiday

Griekenland ontdekken

Om je een idee te geven van welk gebied we bezoeken in Griekenland, kun je hieronder een kaartje vinden met daarop een aantal gemarkeerde punten van plekken die we een bezoek brengen.

Je kunt inzoomen op de kaart door te scrollen met je muis. Indien je deze pagina bezoekt op je mobiel kun je inzoomen door twee vingers te gebruiken. Klik vervolgens op een van de punten om meer over een specifieke locatie te lezen. 

Verblijf tijdens de groepsreizen

Gedurende deze reis verblijf je in twee verschillende nette hotels. Bij beide hotels in het ontbijt inbegrepen. Je slaapt samen met één, twee of drie andere reisgenoten op een kamer. Uiteraard kun je op basis van de heenweg zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. 

Over Griekenland

Griekenland is een populaire reisbestemming. Griekenland is het meest zuidelijke land van de Balkan en kent veel cultuur, geschiedenis, vriendelijke mensen en heeft een mooie natuur. Doordat het land mooie kustplaatsen heeft, maar ook binnenland met mooie natuur en bezienswaardigheden, is het een ideaal land voor een mooie rondreis met Simi Reizen. Het land staat bekend om de rijke geschiedenis vol met filosofie, sport en religie. Bij het oude Griekenland stond natuur en religie dan ook centraal. In de zomer is de kans op neerslag gemiddeld gezien vrij nihil en lopen de temperaturen vaak op tussen de 23 en 40 graden, afhankelijk van of je aan de kust bent of in de bergen. Heerlijk weer dus voor een groepsreis! Omdat de luchtvochtigheid lager ligt dan in Nederland, zijn ook de hoge temperaturen hier een stuk aangenamer. In Griekenland wordt Grieks gesproken en in de zomer sprake van een uur tijdsverschil (het is er een uur later).

De Griekse keuken bestaat met name uit veel vlees, vis, ovengerechten en verse producten. Als je in Nederland een Grieks restaurant bezoekt is de keuken daarentegen wel anders dan wanneer je een restaurant in Griekenland bezoekt. Je kunt een mediterrane keuken verwachten met veel salade, groente, rijst, aardappelen, honing en fetakaas. In het binnenland wordt veel waarde gehecht aan vlees, rond de kust is dat meer vis.

Over Kavala

Kavala is de eerste locatie waar we meerdere nachten zullen verblijven. Het is een kuststad met ontzettend veel cultuur en geschiedenis. Door de ligging bij de heuvels, aan de voet van de berg Simbolo, kun je door een beetje omhoog te klimmen prachtige uitzichten verwachten. Daarnaast is Kavala een van de belangrijkste steden in Griekenland met betrekking tot de visserij. Daarom kun je hier ook een groot Maritiem Museum vinden.

Kavala bestaat uit een nieuw gedeelte en een oude gedeelte, ook wel Palia Poli (oude stad) en Nea Poli (nieuwe stad). Beide zijn de moeite waard om te ontdekken. Als je afbeeldingen bekijkt op Google zal je vast ook niet het aquaduct ontgaan zijn met de prachtige bogen. Deze aquaduct heeft de naam Kamares, en is oorspronkelijk gebouwd in de Romeinse tijd. Het aquaduct scheidt het oude en nieuwe stadscentrum van elkaar en is 270 meter lang. Ook kun je in het oude stadscentrum diverse cafeetjes vinden waar je Griekse hapjes (mezedes) uit kunt proberen.

Naast dat er voldoende te zien en te doen is in Kavala, is het natuurlijk ook een heerlijke kuststad voor relaxen op het strand, zwemmen in de zee en een stukje wandelen over de boulevard. 

Meer tips voor je bezoek aan Kavala:

 • Wandel omhoog naar de vuurtoren. De vuurtoren stelt zelf niet zo veel voor, maar vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee. Vanaf het fort (punt 3) heb je een nog mooier uitzicht.
 • Kavala heeft een fijn en schoon strand op loopafstand. 
 • Het fort van Kavala kun je op het hoogste punt van de stad vinden en kunnen we ook zeker aanraden om te bezoeken. Het is een echt verdedigingsfort. In de zomer worden hier ook wel eens evenementen gehouden.
 • Het Archeologisch Museum van Kavala biedt een kijkje in de bevinden van een breder gebied van Griekenland.
 • 15 kilometer van het het centrum kun je Phillipi vinden, een opgegraven stad met o.a. een amfitheater, pilaren en een blik op diverse opgravingen.
 • The House of Muhammad Ali is ook een bijzondere bezienswaardigheid. 

Over de Olympische Rivièra / Pieria

De Olympische Rivièra, ook wel Pieria is een gebied dat zich uitstrekt van Neoi Peroi (zuid) tot aan Axios-Loudias-Aliakmonas National Park (noord). In het westen van het gebied kun je National Park Olympos en de Pierian Mountains vinden. Het gebied eindigt in het oosten aan de kust. De hoofdstad van Pieria is Katerini. Het mooie aan dit gebied is dat het populair is onder toeristen, maar nog niet mega platgelopen is.

De Olympus Mountain die je kunt vinden in dit gebied is de hoogste berg van Griekenland en is volgens de Griekse mythologie de thuis van de Griekse goden. Om de berg heen kun je veel wijngaarden vinden. Uiteraard gaan wij ook wijn proeven. De kustlijn van de Olympische Rivièra is maar liefst +/- 80 kilometer lang. Daarnaast heeft dit gebied de meest schattige dorpjes met gekleurde huisjes en een warme bevolking. De laatste vier nachten slapen we in de plaats Paralia Katerini, gelegen in deze regio. Dit is een gezellig en toeristisch stadje. Het strand is vanaf alle plekken dichtbij, je kunt hier goed winkelen en ook zijn er restaurantjes in overvloed.

Meer informatie over enkele programma-onderdelen

Paardrijden

Maak je geen zorgen als je nog nooit paard hebt gereden. De basis wordt rustig doorgenomen en ook de wandeling maken we op een rustig tempo. We raden je het zeker aan om deze ervaring mee te maken, maar mocht je je er niet prettig bij voelen ben je natuurlijk nooit verplicht om deel te nemen aan een activiteit.

Meteora

De rotsen zijn gevormd door wind- en watererosie en vanaf de negende eeuw werden de rotsformaties al beklommen. Een aantal eeuwen later kwamen hier monniken naartoe om zich af te zonderen van de gemeenschap en om te vluchten van de destijdse Turkse bezetters. Een dag met adembenemende uitzichten staat je te wachten, vol met geschiedenis, natuur, architectuur, religie en cultuur. 

Hoe kan ik betalen in Griekenland?

In 1981 in Griekenland lid geworden van de Europese Unie. Je kunt hier gewoon betalen met de euro. Voor Griekenland wordt aangeraden om voldoende contact geld mee te hebben omdat je op sommige plekken niet kunt pinnen (ook niet te veel vanwege veiligheid). Je kunt hier met de bankpas pinnen, wat vaak ook goedkoper is dan met de creditcard.

Het kan zijn dat er transactiekosten in rekening worden gebracht voor het pinnen, waardoor het veelal goedkoper kan zijn om iets grotere bedragen tegelijk te pinnen in plaats van vaak kleine bedragen. Als er transactiekosten worden gerekend is dit vaak een paar euro per transactie.

Heb ik een visum nodig voor reizen naar Griekenland?

Voor Griekenland heb je ook een paspoort of identiteitskaart nodig, deze hoeft niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Houd iets speling aan. Je hebt voor deze groepsreis geen visum nodig.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Griekenland geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: in Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.
 • Talen: In Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Kan ik het water gewoon drinken in Griekenland?

In Griekenland is het water prima veilig om te drinken. Ondanks dat het schoon is, zit er wel in lichte mate chloor in. Dit water smaakt anders dan in Nederland en als je er gevoelig voor bent kun je hierdoor een beetje last krijgen van je maag. Als je je er fijner bij voelt kun je beter flesjes water kopen in de supermarkt.

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Zeker niet. Meestal reist er ongeveer 60% alleen en 40% samen met een vriend, vriendin of een groepje. Ook deze mensen bewust een groepsreis om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult merken dat vaak op dag 1 de sfeer er al in zit. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Worden er inentingen verplicht of aanbevolen?

Voor Griekenland zijn er geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Meer informatie kun je vinden op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig en de Simi Reizen vaccinatie pagina.

Hoe werkt het precies met optionele activiteiten?

Bij het dag-tot-dag programma en onder het kopje belangrijk kun je verschillende suggesties vinden voor optionele activiteiten. Mocht je naast het vaste programma wat extra's willen ondernemen, is dit dus zeker mogelijk. Je kunt deze activiteiten zelf ter plaatse boeken of reserveren, Simi Reizen is hier verder geen partij in. We raden je aan om voorafgaand de groepsreis al een beetje te overleggen in de Whatsapp groep wat jullie samen willen ondernemen, zodat je dit eenmaal in Griekenland tijdig kunt reserveren.

Wat kost ongeveer een maaltijd en een drankje in Griekenland?

In Griekenland kost een normale avondmaaltijd meestal rond de 8-12 euro. Dit kan verschillen per gebied en restaurant. Een kopje koffie kost ongeveer 2,50 euro en een biertje 3 euro. Op sommige plekken worden de prijzen verhoogd in het hoogseizoen. Bij de meeste restaurants heb je de keuze uit zowel groente- vlees- als visgerechten.

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. Van beide Griekenland groepsreizen is de verwachting dat de reizen al vroegtijdig vol zullen raken.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Je kunt het in het boekingsformulier aangeven als je een dieet volgt of allergieën hebt, dan proberen we hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt. Tijdens deze groepsreis is het ontbijt inbegrepen, net als het Griekse afscheidsdiner. Een vegetarische maaltijd is hierbij geen probleem, mits je het even aangeeft bij het maken van je boeking. In Griekenland heb je voor de overige avonden redelijk wat vegetarische opties.

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Griekenland groepsreis zijn als volgt:

Daarnaast kun je de volgende groepsreis wellicht ook interessant vinden:

Kan in van tevoren contact leggen met mijn reisgroep?

Ja zeker. Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons de inloggegevens van Mijn Simi. Hier kun je een lijst zien met de voornamen, woonplaatsen en leeftijden van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie samen een Whatsapp groep starten. Veel groepen vinden het ook fijn om samen in te checken en via de Whatsapp groep hier afspraken voor te maken. In Mijn Simi kun je ook je vluchtgegevens vinden, net als je vertekinformatie met een link naar de paklijst. Ook het betalen van de restsom kan hier eenvoudig via iDeal geregeld worden.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Griekenland en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.