Beste plekken om uit te gaan in Split

Beste plekken om uit te gaan in Split

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

Naar Kroatië kun je mee met twee single reizen Kroatië. Tijdens deze groepsreizen Kroatië verblijf je in Stobreč, een kustplaatsje vlakbij de grote stad Split. De 11-daagse Kroatië Actief groepsreis staat in het teken van kamperen, zeekajakken en snorkelen, paintballen en raften. Ook staat canyoning op het programma van de Kroatië Actief groepsreis, net als beachvolleyballen en een Simi Summer Party.

Tijdens de 8-daagse Kroatië Deluxe groepsreis verblijf je in een appartement en staan onder andere rivertubing, een excursie naar Omis, een eilanden boottocht, zeekajakken en snorkelen en ook een themafeest op de planning. Met een Uber of taxi ben je met een kwartiertje al in de grote stad Split. Split heeft naast veel geschiedenis, oude gebouwen en mogelijkheid tot excursies ook leuke uitgaansgelegenheden.

Uitgaan in Split tijdens groepsreizen Kroatië 

De meeste uitgaansgelegenheden, terrasjes en cafeetjes in Split kun je vinden rondom het Bačvice strand en in de binnenstad. Wel sluiten de meeste uitgaansgelegenheden in de binnenstad tussen 22.00 en 02.00 uur. Daarna kun je verder uitgaan bij de clubs rondom het Bačvice strand en de boulevard. Hieronder kun je de leukste barretjes en clubs vinden, met daaronder een handig kaartje zodat je ze gemakkelijk kunt vinden tijdens je groepsreis Kroatië!

Let op: Ondanks dat we uiteraard ons best doen om de informatie up to date te houden, kan het zijn dat openingstijden worden aangepast.

Uitgaansgelegenheden Split Kroatië Simi Summer party Split Kroatië

Caffe-Club Bačvice

Vernoemd naar het strand kun je bij het Bačvice strand ook Caffe-Club Bačvice vinden. Dit is vooral een leuke club voor tijdens de latere uurtjes van de groepsreizen Kroatië. Een aanrader is wel om tijdig aanwezig te zijn (voor 23.00 uur), aangezien het geen mega grote club is. Je kunt dansen op twee verdiepingen en je kunt er een balkon vinden met uitzicht over de zee. Er wordt vooral techno muziek gedraaid en er zijn vaak dansers aanwezig. De meeste mensen die deze club bezoeken zijn tussen de 18 en 25 jaar oud, maar ook oudere mensen zijn uiteraard welkom. De prijzen zijn laag tot normaal, ideaal.

Adres: Šetalište Petra Preradovića 2 21000 Split, Kroatië
Openingstijden: 24/7 geopend

Hemingway Bar

De Hemingway Bar is 500 vierkante meter groot en heeft daarnaast ook nog een terras van 1500 vierkante meter groot. Een prima oppervlakte voor een goed feestje waarbij veel mensen samen kunnen komen. Deze ruimtes worden dan ook vaak gebruikt voor evenementen. Het is een exclusieve bar en club, waardoor je hier ook VIP lounges kunt vinden. In de zomer zijn er vaak live optredens en geniet je van heerlijke cocktails tijdens je groepsreis Kroatië. 

Adres: Osmih mediteranskih igara 5, 21000, Split, Kroatië
Openingstijden: elke dag van 10.00-04.00 uur

Tropic Club 

Tropic Club wordt als een van de eerste clubs genoemd als je een local vraagt om een goede club bij het Bačvice Strand. Hier is het altijd feest tot in de late uurtjes. Er wordt voornamelijk techno en house gedraaid, maar per avond kan dit verschillen. Absoluut een hele trendy bar, ook door de lounge-banken en het uitzicht over de zee. Wel wordt verwacht dat je niet in je strandkleding aan komt, maar enigszins representatief gekleed bent. Mannen dienen bijvoorbeeld een lange broek te dragen. Indien je er voor middernacht bent kun je er nog rustig een drankje drinken, daarna veranderd het in een echte disco bar. Vanaf 01.00 uur wordt het echt druk, dus het is handig om voor die tijd binnen te zijn tijdens de groepsreizen Kroatië.

Adres: Plaža Bačvice, 21000, Split, Kroatië
Openingstijden: vanaf 23.00 open tot laat

Kroatië groepsreizen - uitgaansgelegenheden Split Uitgaan in Split, de beste plekken

Caffee Bar St. Riva

Caffee Bar St. Riva is een ideale bar om naartoe te gaan voordat je een club bezoekt tijdens je groepsreis Kroatië. Er hangt hier een relaxte sfeer en je kunt er een cocktail drinken terwijl je uitkijkt over de zee. Handig om te weten is dat je hier ook nog een lekkere snack kunt scoren voordat je aan de drankjes gaat. Het personeel is erg gezellig. Let op: Je kunt hier enkel betalen met contant geld.

Adres: Obala Hrvatskog narodnog preporoda 1, 21000, Split, Kroatië
Openingstijden: iedere dag 09.00-22.00 

Cocktail Bar Gaga 

Gaga is een kleine maar gezellige en redelijk goedkope bar, ideaal als je met een kleiner groepje reisgenoten op stap gaat en niet perse de dansvloer op wilt. Je kunt hier zelfs cocktails vinden van 2 liter. Fijn om te weten is dat de cocktails en biertjes hier ook mooie prijzen hebben. Deze trendy bar zit snel vol, dus zorg dat je tijdig aanwezig bent (voor 23.00 uur).  

Adres: Ulica Iza Loze 5, Split 21000 Kroatië
Openingstijden: ma, di-za 07.00-02.00, di, zo 07.00-23.00

Academia Club Ghetto 

Een kroeg waar iedereen welkom is, is Academia Club Ghetto. Dit is een ondergrondse club waar veel verschillende mensen samenkomen en waar ook de de LHBGT gemeenschap zeer welkom is. Hier wordt veel oude muziek gedraaid en ook zijn er in de zomer wel eens bandjes die live muziek spelen. Een hele vriendelijke club met een eigen sfeer en een goede bierselectie voor tijdens je groepsreis Kroatië.

Adres: Dosud 10, Split 21000 Kroatië
Openingstijden: zo-do 09.00-01.00, vr-za 10.00-02.00

Uitgaan Split Kroatië - groepsreizen Kroatië Uitgaansgelegenheden Kroatië Split

Marvlvs Library Jazz Bar 

In de binnenstad van Split kun je deze leuke schilderachtige jazz bar vinden. Deze kun je vinden in het Diocletian Palace, waardoor het een hele bijzondere ervaring is om deze bar te bezoeken. Je kunt hier genieten van je whisky of een wijntje samen met een Cubaanse sigaar. Op de achtergrond kun je altijd jazz muziek horen. Misschien niet de goedkoopste bar, maar wel eentje om te bezoeken als je fan bent van jazz muziek en op z'n tijd een goede sigaar. Ook de koffie schijnt erg goed te zijn. Daarnaast wordt de bar op Tripadvisor als tweede beste bar beoordeeld van Split. De mensen achter de bar staan altijd open voor een praatje. De bar is erg knus, dus enkel te bezoeken met enkele reisgenoten en niet met de hele groep tijdens de groepsreis Kroatië.

Adres: Papalićeva ul. 4, 21000, Split 
Openingstijden: ma-do 11.00-23.00, vr-za 17.00-02.00, zo gesloten

Vanilla Club 

De Vanilla Club is opnieuw weer een erg populaire club, onder zowel locals als toeristen. Het is hier dan ook altijd gezellig druk. Buiten kun je een groot terras vinden waar bijna altijd nog wel plek is als het binnen erg druk is. Ook worden er wel eens live optredens georganiseerd in de zomer. Er wordt voornamelijk house, hip-hop en R&B muziek gedraaid. De entreeprijs is de meeste avonden 5 euro, wat hoger kan liggen als er een live optreden is. In totaal kunnen er zo'n 2000 mensen in de club aanwezig zijn. Vanaf 01.00 uur wordt het echt gezellig. Let op: ook deze club heeft een dresscode.

Adres: Poljudsko šetalište b.b., 21000, Split, Kroatië
Openingstijden: dagelijks van 23.00-05.00

Klub Quasimodo

Quasimodo is een kleine maar sfeervolle zaak, dat naast een club ook een hostel is. Hier kun je goed terecht als je deel wil nemen aan een pubquiz of ander kroeg spel tijdens je groepsreis Kroatië. Ook komen hier geregeld DJ's langs of bandjes uit de omgeving. Vooral leuk als je niet perse wilt dansen maar op een gezellige plek een drankje wil doen, of als je een startlocatie zoekt voor een kroegentocht. 

Adres: Gundulićeva 26a/II 21000 Split, Kroatië
Openingstijden: ma-do 19.00-02.00, vr-za 09.00-04.00, zo 19.00-02.00

Kaartje clubs en barren Split

Kosten uitgaan in Split groepsreizen Kroatië

Het verschilt erg per club of bar hoeveel een drankje ongeveer kost. Gemiddeld gezien is het uitgaan in Kroatië net iets goedkoper dan in Nederland. De uitgaansgelegenheden in de binnenstad hebben vaak iets gunstigere prijzen dan de uitgaansgelegenheden rondom het Bačvice strand. Je kunt de kosten eventueel lager houden door vooral lokale drankjes te bestellen in plaats van geïmporteerde drank. Handig om te weten is dat je bij sommige clubs entreegeld moet betalen als er live optredens zijn. Hierbij kun je denken aan ongeveer 3,50 euro tot 10,00 euro. Indien er geen live muziek is, is de entree meestal gratis.

Meer lezen over Split 

Ben je benieuwd naar wat Split allemaal nog meer te bieden heeft? Bekijk dan ook zeker onze twee andere blogs over deze gezellige stad! De Split Kroatië blog geeft je meer informatie over de stad zelf, het vervoer in Split en dingen om te doen in Split. De Split Kroatië activiteiten blog verteld je meer over de voordelen van Split als reisbestemming, informatie over Split, bezienswaardigheden in en rondom Split en dagexcursies vanaf Split. Ook kun je in een andere blog meer leuke weetjes vinden over de Kroatië jongerenreizen.

Groepsreizen Kroatië - uitgaan Cocktails drinken Split Kroatië

Uitgaan tijdens groepsreizen Simi

De groepsreizen van Simi Reizen zijn geen uitgaansvakanties, maar uitgaan kan natuurlijk wel leuk zijn tijdens de groepsvakanties van Simi Reizen. We bieden bij de groepsreizen Kroatië Actief en Deluxe leuk activiteitenpakket of programma aan bij de groepsreis dat is inbegrepen bij je reissom.

Natuurlijk staat het je wel vrij om uit te gaan tijdens onze groepsreizen. De beste locatie om dit te doen is Kroatië, simpelweg omdat in Split de meeste mogelijkheden zijn. De meeste groepen gaan samen als groep uit. Wel vragen we altijd van onze reizigers om het netjes te houden. Je wilt immers wel fris zijn tijdens de activiteit de volgende dag!

De meeste groepen gaan één tot enkele keren uit, maar vinden het ook leuk om bijvoorbeeld een BBQ avond te houden bij het appartement of een spelletjesavond te houden op de camping. Houd er rekening mee dat je enigszins representatief moet kleden bij het uitgaan (dus niet in zwemkleding), omdat veel bars en clubs een dresscode hanteren. Bij sommige clubs en bars wordt bijvoorbeeld mannen gevraagd een lange broek te dragen.

Meer informatie groepsreizen Simi Reizen 

Groepsreizen binnen Europa

Alleen op vakantie met een singlereis

Boeken bij een reisorganisatie

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.