Groepsreizen Canada: bergen, bossen en meren

Groepsreizen Canada: bergen, bossen en meren

Verre groepsreizen

Het reisconcept: roadtrip met leeftijdsgenoten!

Bij deze groepsreis vertrek je samen met een groep gelijkgestemden naar Canada. Bij Simi boek je altijd een samen uit - samen thuis reis inclusief vluchten. Het grote voordeel is dat je dus de reis echt van begin tot eind met elkaar beleeft. Alle reizigers zijn tussen de 18 en 32 jaar oud. Voor deze reis specifiek geldt dat de meeste reizigers tussen de 22 en 32 zijn. 

Wat de groepsreizen door Canada uniek maakt is de manier van reizen. We reizen met SUV's dwars door het westen van Canada. Per auto kunnen er twee mensen rijden in de door ons gehuurde auto's. Wij kopen het eigen risico volledig af, dus je hoeft je verder nergens zorgen om te maken. 

Tijdens de rondreis verblijf je in vierpersoonskamers. Dit zorgt er mede voor dat Simi verreweg de goedkoopste aanbieder is voor dit soort rondreizen. Met name accommodatie is ontzettend duur in Canada, zeker op de populaire plekken waar we verblijven. Per vier personen heb je dus een eigen badkamer en toilet en hoewel het even wennen is doen we het al jaren succesvol op deze manier. 

Groepsreizen door Canada - een korte samenvatting

De reizen door Canada die we organiseren zijn een avontuurlijke kennismaking met een paar van de mooiste plekken van Canada. 

Onze rondreis begint en eindigt in Calgary, vanwaar we direct aan het begin van je reis doorreizen naar het prachtige Banff National Park. Het stadje Canmore is de plek waar je de eerste nachten doorbrengt. Dit stadje in de Rocky Mountains heeft een gezellige sfeer. We rijden door de Kananaskis Valley over een bergweg waar je behalve prachtige uitzichten ook kans hebt op het zien van elanden, herten, vossen en met een beetje geluk zelfs beren. 

Canmore is een goede uitvalsbasis voor het rijden van de Icefield's Parkway. Deze weg tussen Banff en Jasper National Park is misschien wel de beroemdste weg van heel Canada. Met aan beide zijden de indrukwekkende Rocky Mountains is deze weg een voortdurend hoogtepunt. 

We nemen de tijd om de weg goed te verkennen en rijden uiteindelijk op de derde dag de hele route naar het stadje Hinton, net buiten de Nationale Parken. Onderweg kom je onder andere langs Lake Louise, Johnston Canyon en Jasper. Een tussenstop in het toeristische stadje Banff is ook zeker een aanrader. 

Houd je ogen goed open want de kans op het spotten van beren in het wild is hier zeker aanwezig! Onderstaande foto is gemaakt tijdens 1 van onze reizen door een goede fotografe die zo vriendelijk is geweest om deze foto door ons te laten gebruiken. 

beer in het wild - canada

Vanuit Hinton reizen we via Wells Gray provincial park en met onderweg verschillende prachtige watervallen die je kunt bezoeken naar Kamloops. Kamloops is een grotere stad waar je behalve hotels ook de nodige winkels kunt vinden. 

Vanuit Kamloops reizen we naar het Olympische stadje Whistler. Dit dorp ademt een en al outdoor en is in de zomer een geliefde plek voor mountainbikers. In de winter is het een wintersportgebied met veel mogelijkheden. 

Whistler is een plek waar je veel outdoormogelijkheden hebt. Of je nu een eenvoudige hike wilt doen of een optionele activiteit, er is meer dan genoeg te doen. In Whistler staat ook de ebike tour op het programma. Deze is inbegrepen bij je reissom en is een eenvoudige maar mooie tocht door de natuur. 

Vanuit Whistler rijden we naar de veerboot en reizen door naar Vancouver Island. Omdat de tijd beperkt is hebben we ervoor gekozen niet het hele eiland te bezoeken maar ons te beperken tot de stad Victoria, waar ook onze inbegrepen walvissafari op het programma staat. Met 99% kans op het zien van orka's en afhankelijk van het seizoen andere walvissen is dit een absoluut hoogtepunt van je rondreis Canada.

walvissafari canada

Na Vancouver Island nemen we de boot weer terug naar het vasteland en brengen twee dagen door bij Vancouver. Deze stad heeft levendige gebieden, prachtige natuur en heeft voor ieder wat wils. 

We gaan terug richting Calgary en maken onderweg nog twee tussenstops. Zowel in Vernon als in Revelstoke kun je nog genieten van mooie uitzichten, mooie meren en verschillende goede hikes doen. 

We laten de stad Calgary verder grotendeels links liggen. Het is een prima plek, maar voegt aan de reis zelf niet zo heel veel toe. 

Wat voor mensen boeken deze groepsreis?

Deze reis wordt vooral geboekt door echte natuurliefhebbers. De gemiddelde leeftijd ligt vaak iets hoger dan bij sommige andere reizen. Als je deze reis boekt, is het van belang dat je het leuk vindt om te wandelen en gek bent op afwisselende natuur. De afstanden tussen steden zijn vaak best groot, dus op veel plekken is buiten de natuur om niet zoveel te beleven. 

Onderweg heb je kans op het spotten van uiteenlopende dieren. Prachtige hikes, variërend van zeer eenvoudig tot lang en moeilijk kun je hier maken. 

Deze reis wordt niet geboekt door mensen die tijdens hun vakantie willen feesten. Wel vinden de reizigers die deze reizen boeken het over het algemeen leuk om samen een spelletje te doen, samen wat te gaan drinken en vooral een heel gezellige tijd met elkaar te hebben. 

Vooral ook zelf plannen maken!

Je krijgt bij Simi altijd toegang tot je Simi account. Uiterlijk vier weken voor vertrek, maar in de meeste gevallen al veel eerder. Eenmaal ingelogd in je account kun je je telefoonnummer achter laten. Elke groep heeft wel een eigen groepsapp. Voor verre reizen zoals de groepsreis Canada spreken de meeste groepen voor vertrek al een keertje af in Nederland om kennis met elkaar te maken. 

Omdat onze reis best wat flexibiliteit geeft raden we je zeker aan om vooraf met je reisgenoten door te spreken wat je allemaal wilt ondernemen. Hoe beter je jezelf voorbereid op deze reis, hoe meer je eruit haalt. Bij elke rondreis moeten keuzes gemaakt worden, alles zien is onmogelijk. Een slimme planning kan echter wel helpen om het maximale uit je tijd te halen. Verdiep je dus voor je op reis gaat alvast in wat je allemaal kunt doen onderweg.

 gezellig canada

Een rondreis met mensen tussen de 18 en 32 heeft als groot voordeel dat je allemaal jong bent. De meeste reizen hebben dan ook een actief karakter. We horen natuurlijk wel eens dat mensen het verschil tussen 18 en 32 wel groot vinden en dat klopt natuurlijk ook. In de praktijk gaat dat echter vaak bijna altijd erg goed. We moeten de leeftijdsrange ook niet té klein willen maken, want je wilt natuurlijk ook dat je reis gewoon doorgaat. We hebben ontdekt dat onze gekozen leeftijdsgroep daarbij eigenlijk perfect is. 

Soortgelijke groepsreizen

Canada is niet echt vergelijkbaar met veel andere reizen, maar als je kijkt naar het type reiziger, dan zijn de volgende reizen wellicht ook interessant:

  • Rondreis Ierland - een mix van natuur, cultuur en mooie hikes
  • Rondreis Bulgarije - verrassend mooi, met wandeltochten en historische gebouwen
  • Noorwegen en Zweden - een 15-daagse kampeer rondreis in Scandinavië is een avontuur om nooit te vergeten. 

Hoogtepunten van de groepsreis Canada:

  • De walvissafari op Vancouver Island 
  • Bezoek aan Victoria, de stad die Engelser is dan Engeland zelf!
  • Banff National Park
  • Rocky Mountains
  • Lake Louise
  • Colombia Icefield
  • Peyton Lake

Lake Louise Canada

Victoria, Canada

Is Canada duur?

Canada is geen goedkoop land. Op het moment van schrijven is de koers van de Canadese Dollar ten opzichte van de Euro echter erg gunstig. Dat zorgt ervoor dat Canada nog altijd een betaalbaar vakantieland is. Doordat we bij Simi de kamer delen met vier personen is het voor ons mogelijk om de prijzen voor deze rondreis nog enigszins acceptabel te houden. 

Houd er wel rekening mee dat je elke dag buiten de deur eet, waardoor je in je budget zeker rekening moet houden met extra kosten. Uit eten gaan kun je natuurlijk zelf zo duur maken als je wilt. 

Wanneer moet je Canada boeken? 

Vanaf 2 januari kun je de rondreizen Canada weer boeken via de Simi website. Ons advies is om er zo snel mogelijk bij te zijn. Je aanbetaling bedraagt 25% van de reissom. Het restant betaal je echter pas zes weken voor vertrek. De prijs waarvoor je de prijs vastlegt is verder vast en wijzigt niet meer. Over het algemeen geldt dat hoe later je boekt, hoe meer je betaalt.

In sommige gevallen kan de prijs stijgen of dalen, maar de ervaring leert ons dat reizen over het algemeen vaak alleen maar duurder worden. Kosten die aan Simi doorberekend worden, worden met vertraging doorberekend aan de reizigers, maar niet als je je reis al hebt vastgelegd. 

Informatieve pagina's - overzicht