Over de heerlijke groepsreis Griekenland (Bijna vol!)

Over de heerlijke groepsreis Griekenland (Bijna vol!)

De Griekenland/Macedonie plekjes zijn dit jaar als warme broodjes over de toonbank gegaan. Heel begrijpelijk, want de reisduur is perfect (10 dagen) en je combineert tijdens de groepsreis Griekenland en Macedonie cultuur met geschiedenis, strand, outdoor en gezelligheid. Verblijf de meeste dagen in Griekenland en combineer dit met een aantal dagen Macedonie.

Op dit moment (24 juni) zijn de reizen met vertrek op 14 juli en 4 augustus al vol. Wil je 23 juli mee? Daar hebben we nog 1 plekje bij vrij. Voor 13 augustus hebben we nog enkele plekjes. We hebben twee reizen kort geleden toegevoegd voor de maand september. Bij deze groepsreizen Griekenland en Macedonie is nog voldoende plek. Wil je graag nog mee in juli of augustus? Wacht dan zeker niet te lang! In deze blog vertellen we je meer over deze gevarieerde groepsreis Griekenland en Macedonie!

De Griekenland en Macedonie groepsreis in het kort

De Griekenland en Macedonie groepsreis is een tiendaagse reis. We genieten tijdens de groepsreis Griekenland en Macedonie van het heerlijke zonnetje en de natuur. Bij je groepsreis zijn de activiteiten, overnachtingen, ruimbagage en de vluchten allemaal al inbegrepen bij je reissom. Je reist samen met mensen tussen de 18 en 35 jaar. Het programma is vol genoeg maar biedt ook vrije tijd. Tijdens de reis verblijven we in zes verschillende nette hotels, waarbij het ontbijt is inbegrepen. Je slaapt samen met enkele reisgenoten op een kamer, zodoende kan je in de avond lekker napraten over de belevenissen van de dag!

Griekenland is het meest zuidelijke land van de Balkan en heeft eigenlijk voor iedereen wel wat. Cultuur, geschiedenis en een prachtige natuur ontbreken hier absoluut niet. Zowel het binnenland als de kustplaatsen zijn de moeite waard om te ontdekken. Ook tijdens deze groepsreis combineren we het binnenland met de kustplaats Katerini, zodat je ook kunt genieten van het strand aan het einde van je groepsreis.

Macedonie kun je vinden boven Griekenland. Toerisme komt steeds meer op gang in dit land, maar het land is absoluut nog niet platgelopen! Ook hier kennen ze in de zomer lekkere temperaturen en kun je karakteristieke dorpjes vinden in combinatie met een mooie natuur. Ideaal om te combineren met Griekenland!

De reisroute van de Griekenland en Macedonie groepsreis

We komen aan in Thessaloniki, vanuit waar we direct doorreizen naar Macedonie. Hier genieten we o.a. van het natuurgebied Mariovo en verkennen we Ohrid en het Ohrid Lake. Daarna is het tijd om Griekenland te verkennen. We reizen naar het avontuurlijke Prespa, bezoeken de omgeving van Grevena om te raften, bezoeken uiteraard het indrukwekkende Meteora en sluiten de reis af in de kustplaats Katerini.

Activiteiten tijdens de Griekenland en Macedonie groepsreis

Natuurlijk staan er ook een aantal gave activiteiten op de planning van de Griekenland en Macedonie groepsreis. Wat dacht je bijvoorbeeld van het volgende?:

  • Een wijnproeverij in Macedonie
  • Een fietstocht in Macedonie
  • Een tour door Ohrid in Macedonie
  • Kajakken op Lake Ohrid in Macedonie
  • Hiken in Griekenland
  • Raften in Griekenland
  • Meteora ontdekken in Griekenland
  • Vrije tijd in de kustplaats Katerini in Griekenland

Indien je graag bezig blijft is het eventueel mogelijk om op locatie optionele activiteiten bij te boeken.

Corona maatregelen Griekenland en Macedonie

Griekenland verwelkomt vanaf 1 juli weer Nederlandse reizigers. De stranden, cafes, bars, restaurants en bezienswaardigheden zijn inmiddels onder voorwaarden weer open. Grote kans dat alle maatregelen trouwens nog versoepelen de komende periode. Macedonie opent 26 juni haar grenzen, dus ook de grens met Griekenland. Er geldt geen verplichte quarantaine of iets dergelijks. De avondklok is in Macedonie opgeheven, de winkels zijn open, toeristische accommodaties zijn open en ook een terrasje pakken is gewoon weer toegestaan. Vanaf 26 juni gaan ook de bars en de restaurants weer open. Als het goed is wordt het reisadvies rond 1 juli aangepast naar geel. Voor uitgebreide informatie, zie onze Reizen. Wat kan wel en wat kan niet? pagina.

Meer informatie over de Griekenland en Macedonie groepsreis

Uitgebreide informatie kun je vinden op de reispagina van de Griekenland en Macedonie groepsreis. Bij meer vragen over deze groepsreis of andere bestemmingen mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

terug naar blogs