Hoe kies je de beste single reis?

Hoe kies je de beste single reis?

Alleen op reis

Als organisator van single reizen voor jongeren is Simi de grootste reisaanbieder van reizen voor mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om uit het grote aanbod van reizen de single reis te kiezen die bij jou past. 

Single reis kiezen? Doe de test!

Als startpunt voor jouw zoektocht naar de perfecte reis is het invullen van deze eenvoudige quiz een aanrader. Aan de hand van slechts 15 meerkeuzevragen krijg je inzicht in het soort reis dat bij jou past. Je zult merken dat de uitslag in verreweg de meeste gevallen best heel goed klopt. 

We stellen je enkele vragen over het type mens dat je bent en hebben dat gekoppeld aan het reisaanbod. Een hele goede eerste stap bij het uitkiezen van jouw vakantie voor dit jaar! 

Stel jezelf de nodige vragen

Het belangrijkste is om goed na te denken over wat je uit je vakantie wilt halen. Wil je een echte rondreis doen en meerdere landen bezoeken, wil je een verre rondreis maken of wil je er gewoon even tussenuit? Vraag jezelf bijvoorbeeld de volgende dingen af:

 • Wat is je budget? 
 • Hoe lang wil je weg?
 • Wil je naar een tropisch land of juist niet?
 • Wil je in een grote groep reizen of liever in een wat kleinere?
 • Wil je veel rondtrekken of blijf je liever wat langer op 1 plek? 
 • Wil je veel actie of wil je een combinatie tussen actief en relaxed? Of juist een hele relaxte vakantie? 

Door dit soort vragen bewust aan jezelf te stellen kun je bepalen welke single reis het best bij jou past. Je kunt je voorstellen dat een rondreis Noorwegen of Ierland een heel ander soort reis is dan een rondreis door Griekenland of een zonvakantie in Kroatië. Stel jezelf dus kritische vragen. 

Wacht niet te lang

Het is best spannend, meegaan met een reis waar mensen overwegend solo boeken. We merken dat sommige mensen daardoor de keus uitstellen. Dat heeft als nadeel dat reizen vaak duurder zijn als je ze korter voor vertrek boekt, maar ook dat reizen gewoon vol kunnen zitten.

Als je de keus dus voor jezelf gemaakt hebt kun je net zo goed je boeking gelijk plaatsen, dan heb je iets om naar uit te kijken! Je betaalt 25% van de reissom aan als je boekt, de rest betaal je pas zes weken voor vertrek. 

Doe een quickscan van de mogelijke single reizen

We hebben voor al onze reizen een snel, kort overzicht gemaakt. Voordat je dus helemaal in detail gaat kijken naar een reis is dit een goede manier om snel overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Lees de brochure over onze reizen dus even door. 

Als je aan de hand hiervan bepaald hebt welke reizen jou wel aanspreken, kun je via de website vervolgens de hele reis tot in detail bekijken. 

single reis

Groepssamenstelling

Als je van plan bent alleen te boeken kunnen we ons voorstellen dat je een beetje idee wilt hebben van de samenstelling van de groep. Deze geven we niet standaard weer op de website. Deels omdat toch altijd minimaal 70% solo reist en de leeftijd niet zoveel zegt over of je wel of niet een klik met iemand hebt. Wil je de samenstelling van een specifieke groepsreis weten? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen, even bellen of de livechat op de site gebruiken. 

Je hoeft je echter niet druk te maken of je de enige bent die alleen reist. We hebben nog nooit meegemaakt dat niet minimaal 70% van een groep solo boekt en reist. 

Ga uit van je gevoel

Beetje duf om te zeggen, maar het is eigenlijk altijd een goed plan om te luisteren naar je eigen gevoel. Als je bij een bepaalde reis het idee krijgt: "ja, dit wil ik", dan is de kans groot dat je ook een fantastische reis gaat beleven. Het volgen van je gevoel is dus ook van belang. 

single reis costa rica

Vergelijken van single reizen

Behalve het kiezen van een bestemming is het ook van belang om te vergelijken. Let daarbij vooral ook op welke activiteiten en excursies inbegrepen zijn. Vaak betekent een lage reissom dat er weinig excursies inbegrepen zijn. Toch is het juist bij een single reis van belang om ook samen met je groepsgenoten excursies te ondernemen. Door samen op pad te gaan leer je elkaar veel beter kennen dan wanneer iedereen zijn eigen gang gaat. Daarnaast heb je als voordeel dat je beter weet waar je aan toe bent. Als je op reis gaat en vervolgens overal nog moet bijbetalen is dat niet alleen irritant, maar de kosten lopen ook aardig op.

Bij Simi Reizen hebben we ervoor gekozen om altijd reizen aan te bieden inclusief excursies. Zo weet je waar je aan toe bent, maar leer je vooral ook je reisgenoten kennen. Gegarandeerd dat dat je reis leuker maakt! 

Wat als de groep niet leuk is? 

Heel eerlijk: het kan wel eens gebeuren dat je binnen een groep een aantal mensen hebt waarmee het niet goed klikt. Om die reden zijn groepen bij Simi vaak wat groter. Zo heb je altijd aanspraak en gebeurt het eigenlijk nooit dat er niet een aantal mensen bij zitten waarmee het juist goed klikt. 

Belangrijk om je te beseffen is dat iedereen die een groepsreis boekt met veel solo reizigers, het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult merken dat de stemming vaak erg vrolijk en positief is en dat iedereen er een onvergetelijke vakantie van wil maken. Doordat je allemaal dezelfde locatie gekozen hebt en dezelfde vakantie hebben geboekt is de kans sowieso al groot dat het wel klikt! 

Spannend wel! Of niet? 

Single reizen is best even spannend. Het op reis gaan met mensen die je nog niet kent, naar een land dat je waarschijnlijk nog niet kent, is best even een drempel. 99% van onze reizigers ervaart een gezonde spanning bij het boeken van een single reis. In de praktijk valt het natuurlijk altijd enorm mee. Denk maar eens aan een nieuwe school, nieuwe baan of nieuwe sportclub waar je naartoe gaat. De eerste keer is dat echt wel even spannend, maar je merkt ook dat het enorm snel went. 

We weten uit ervaring dat, ook omdat alle reizigers tussen de 18 en 32 zijn, er in no time een groepssfeer ontstaat. Natuurlijk: iemand van 18 heeft over het algemeen een heel ander leven dat iemand van 32, maar wat je wel met elkaar gemeen hebt is dat je waarschijnlijk zoekt naar een reis waarin de leeftijden niet te ver uit elkaar liggen. In de praktijk zul je zien dat die leeftijd veel minder zegt over hoe leuk iemand is dan de gekozen bestemming trouwens. 

Topbestemmingen single reizen - buiten Europa

Buiten Europa zijn dit onze populairste singlereizen:

 • Sri Lanka - dé bestemming voor wie zoekt naar een rondreis in Azië waar je heel veel kunt beleven. Met maar liefst 21 inbegrepen excursies is dit een van onze meest gevulde rondreizen! 
 • Tanzania en Zanzibar - bij heel veel reizigers staat een safari om de Big 5 te spotten zeker op de lijst. In Tanzania en Zanzibar maken we een rondreis waarbij de kans groot is dat je een heel aantal dieren van je lijstje kunt afstrepen. 
 • Costa Rica - voor avontuurlijke natuurliefhebbers is dit een rondreis om zeker te overwegen. Tropische regenwouden, prachtige stranden en top excursies! 
 • Marokko - niet zo ver weg, maar toch een hele andere wereld. Reis door de woestijn en ontdek het adembenemend mooie Marokko! 
 • Single reizen Bali - wat kan er nog gezegd worden over Bali? Iedereen die Bali bezoekt is fan. Met Simi reis je over het mooie Bali en ontdek je de veelzijdigde kanten van dit Indonesische eiland. 

Topbestemmingen single reizen - binnen Europa

 • Kroatië actief - combineer een strandvakantie met een avontuurlijke vakantie. Uitgaan, top excursies en een heerlijke plek direct aan het strand staan je hier te wachten!
 • Ierland - voor natuurliefhebbers is Ierland een aanrader. De combi van cultuur, geschiedenis en natuur zorgt ervoor dat deze rondreis altijd enorm populair is. Met verschillende wandeltochten maken we van deze reis een echte ontdekkingstocht van Ierland. 
 • Bulgarije - voor wie zoekt naar een minder voor de hand liggende groepsreis is Bulgarije een absolute aanrader. Je bezoekt prachtige nationale parken, mooie steden en hebt een heel vol activiteitenprogramma op de planning staan. 
 • Balkan rondreis - tijdens deze rondreis bezoek je maar liefst vier verschillende landen. Een prachtige rondreis langs de mooiste plekken van Montenegro, Noord-Macedonië, Kosovo en Albanië. 
 • Outdoor Slovenië - voor natuurliefhebbers die houden van gezelligheid, kampvuurtjes, spelletjes rond het kampvuur én lekker actief bezig zijn! 

Dus: hoe kies ik een single reis die bij me past?

 1. Ga uit van je gevoel
 2. Doe de quiz om te kijken wat bij je past
 3. Lees je in
 4. Maak je niet te druk, minimaal 70% reist alleen
 5. Vergelijk reizen met elkaar