Is een groepsreis iets voor mij?

Is een groepsreis iets voor mij?

Singlereizen Tips en adviezen

'Is een groepsreis iets voor mij?' is een vraag die veel reizigers die een groepsreis voor de eerste keer overwegen te binnen zal schieten.

In deze blog leggen we uit waarom een groepsreis leuk kan zijn om af te wegen bij het maken van je reisbeslissingen.

Of een groepsreis wat voor jou is, dat kunnen we niet voor jou bepalen. Maar we kunnen je wel op weg helpen met het bepalen of het wat voor jou is! We nemen je mee in de wereld van groepsreizen!

Zijn groepsreizen leuk?

Natuurlijk roepen wij volmonding 'ja, groepsreizen zijn leuk!', maar dat is natuurlijk een afweging die je zelf dient te maken. Een groepsreis maken kan heel goed bij je passen, maar natuurlijk kan het ook zo zijn dat je voorkeur hier niet bij ligt.

In deze blog proberen we je zo goed mogelijk te laten ontdekken waarom groepsreizen leuk zijn maar ook uit uit te leggen wanneer het minder goed bij je zou kunnen passen. Maar om er volledig achter te komen zou je het eigenlijk een keer meegemaakt moeten hebben. 

Is een groepsreis iets voor mij?

Om de vragen 'zijn groepsreizen leuk?' en 'is een groepsreis iets voor mij?' te kunnen beantwoorden is het handig om te kijken naar wat een groepsreis allemaal te bieden heeft en welke dingen misschien minder bij je passen. Zodoende kun je de afweging maken of een groepsreis iets voor jou is en of het dus leuk is om je te gaan orienteren op de reis van je leven!

De voordelen van groepsreizen

Wat zijn de voordelen van groepsreizen? Waarom is een groepsreis zo leuk? Wat is anders aan een groepsreis dan alleen reizen, of met een groepje vrienden? We leggen het aan je uit!

Reiservaring delen met je reisgenoten

Bij Simi Reizen reist iets meer dan de helft van de reizigers alleen. Maar ook zeker boeken er mensen in tweetallen of met een groepje. Dit zorgt voor een lekker gevarieerde reisgroep. Samen met deze reisgroep maak je alles mee wat je tijdens de groepsreis tegenkomt! Je gaat bijvoorbeeld samen koken of samen uit eten, samen de activiteiten ondernemen en je slaapt samen in dezelfde accommodatie of op dezelfde camping. Een van de redenen waarom er altijd activiteiten inclusief zijn bij de reissom, is omdat je alles dan ook echt samen als 1 reisgroep mee maakt in plaats van dat je kleine groepjes krijgt.

Samen reizen met leeftijdsgenoten

De reisgroep bestaat altijd uit een groep leeftijdsgenoten. We hebben groepsreizen voor de leeftijdsgroepen 16-17 jaar, 18-22 jaar en 23-35 jaar. Soms reis je alleen met die leeftijdsgroep, soms worden leeftijdsgroepen gemengd. Dit wordt duidelijk aangegeven op de reispagina. Je reist dus altijd met leeftijdsgenoten samen en samen reizen is super gezellig! Doordat jullie allemaal dezelfde groepsreis aanspreekt heb je vaak ook veel dezelfde interesses en is er veel groepsgezelligheid! We horen veel verhalen van nieuwe vriendschappen, reunien en zelfs relaties.

Dingen doen die je misschien nog nooit gedaan hebt

Tijdens de groepsreizen staan er diverse uitdagende activiteiten op het programma, vooral tijdens de outdoorreizen. Vaak hebben mensen een of meer van deze activiteiten nog nooit gedaan en het is super leuk om deze daarom voor de eerste keer te gaan ontdekken! Want hoe snel stap je in Nederland nou met wat vrienden in een raft boot? En heb je al eens van canyoning gehoord?

Ruime keuze uit groepsreizen

Er is bij Simi een ruime keuze uit groepsreizen, waardoor er altijd wel iets tussen zit wat bij jouw vakantiewensen past. Of je nou wilt rondreizen in Azie, graag een echte outdoorreis wilt meemaken, wilt roadtrippen in Amerika of graag een echte hike vakantie wilt maken ergens in Europa; het is allemaal mogelijk!

Je weet waar je aan toe bent qua kosten

Bij de groepsreizen van Simi Reizen zijn de reis naar locatie, de activiteiten die zijn beschreven in het programma en de overnachtingen altijd inclusief bij de reissom. Bij sommige groepsreizen kan er nog meer inbegrepen zijn. Je kunt dit gemakkelijk terugvinden op de reispagina. Je weet dus van te voren al waar je aan toe bent met betrekking tot de kosten van de groepsreis.

Het scheelt je uitzoekwerk

De groepsreis is al uitgestippeld. Als deze je helemaal fantastisch lijkt, heb je zelf geen omkijken meer naar uitzoekwerk, boekwerk en noem maar op. Wij hebben de mooiste plekken om te bezoeken al voor je uitgezocht en weten welke activiteiten mogelijk zijn op bestemming die jouw reis onvergetelijk maken! We weten dat het uitzoekwerk ook heel leuk kan zijn, maar het is wel heel tijdrovend. Je weet daarnaast ook precies waar je aan toe bent en dat kan ook heel erg fijn zijn tijdens je actieve vakantie.

Ook tijdens een groepsreis heb je vrije tijd

Oke, we zullen toegeven, de ene groepsreis heeft een wat voller programma dan de andere. Daar kies je dan ook de groepsreis op uit. Als je een rondreis boekt, dan kun je ervanuit gaan dat je een vol dagprogramma hebt en iets minder vrije tijd. Het is dan ook belangrijk dat als je een rondreis wilt maken, je een groepsrondreis uitkiest die goed bij je wensen past.

Vergelijk vooral de groepsrondreizen die je leuk lijken en als je niet kunt kiezen: wij zijn er om je daarbij te helpen! Neem gerust contact met ons op. Tijdens alle groepsreizen zijn er wel altijd wat momenten van vrije tijd. Tijdens groepsreizen op een vaste locatie heb je meestal wat meer vrije tijd. Dit komt omdat je op dezelfde locatie overnacht en dus minder hoeft te reizen, bijvoorbeeld tijdens de outdoorvakanties.

Hierbij zijn er outdooractiviteiten inbegrepen bij je reissom die een paar uur of een dagdeel duren (uitzonderingen daargelaten van langer durende activiteiten), waarna je daarna de tijd hebt om gezellig een spelletje te spelen met je reisgenoten, een boekje te lezen op de camping, even bij het strand te hangen of noem maar op. Op de reispagina kun je meer lezen over de bestemming en wat er mogelijk is in de vrije tijd.

Groepsreis of singlereizen?

Bij Simi boek je singlereizen of groepsreizen, we maken daar verder geen onderscheid tussen. Bij elke groepsreis reist zeker 60% van de reizigers solo. Je kunt dus zowel alleen aansluiten als met een vriend of vriendin of groepje. Dit zorgt voor een fijne mix!

De groepsreizen zijn altijd met Nederlandstalige reisbegeleiding

De Nederlandstalige reisbegeleider wacht jullie op op de reisbestemming. Een reisbegeleider mee hebben is natuurlijk super fijn tijdens een groepsreis, omdat:

  • De reisbegeleider is er om de groepsreis in goede banen te laten leiden. Deze persoon weet immers exact wat de planning is van de groepsreis.
  • De reisbegeleider kan je tips geven voor wat naast het programma nog meer leuk is om te doen in de omgeving en waar je lekker kunt eten. Hierdoor heb jij minder uitzoekwerk!
  • De reisbegeleider is Nederlandstalig en kan dus eventueel dingen vertalen van het Engels naar het Nederlands als je minder goed bent in deze taal.
  • De reisbegeleiders van Simi Reizen zijn super gezellig!

Het haalt de spanning eraf

Stel, je wilt voor de eerste keer zonder ouders op reis. Of voor de eerste keer een verre reis maken. Of het lijkt je gewoon heel erg spannend allemaal. Dan is het super fijn om in groepsverband te kunnen reizen waarbij de groepsreis al helemaal uitgestippeld is. Dit kan het een stuk minder spannend voor je maken.

De nadelen van groepsreizen

Kan een groepsreis ook nadelen hebben? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Lees en bepaal het zelf!

Je kent je reisgenoten nog niet

Dit gedeelte vinden reizigers van te voren heel spannend, maar ook heel erg leuk! Nee, je kent je reisgenoten nog niet, maar ook nee, spanning is echt niet nodig, want:

  • Een beetje gezonde spanning kan geen kwaad.
  • Je kunt van tevoren al online kennis met elkaar maken door het aanmaken van een Whatsappgroep via Mijn Simi. Sommige groepen spreken ook van tevoren met elkaar af.
  • Je reist met een groep, er zijn altijd wel mensen met dezelfde interesses waarmee je het goed kunt vinden.
  • Je kunt in Mijn Simi meer lezen over de leeftijden, geslachten en woonplaatsen.
  • De sfeer zit er altijd heel snel in, echt waar!

De groepsreis is al uitgestippeld

Op de reispagina's kun je lezen wat je allemaal gaat doen tijdens de groepsreizen. Het programma staat dan ook al vast.

Daarnaast kun je je vrije tijd wel verder zelf invullen. Wil je flexibel reizen en van dag tot dag bepalen wat je gaat doen, dan is een groepsreis misschien niet de beste keuze voor jou. Maar als je het juist fijn lijkt om te weten waar je aan toe bent, van te voren wilt weten welke toffe dingen in het vooruitzicht liggen, het reisprogramma heel goed bij je past en je jezelf graag het uitzoekwerk wilt besparen.

Dan is een groepsreis zeker wel wat voor jou! Houd er ook rekening mee dat je samen reist en dus ook rekening dient te houden met de wensen van je reisgenoten. Je maakt er samen een onvergetelijke actieve vakantie van!

Wat is het verschil tussen een singlereis en een groepsreis?

Niet zo veel eigenlijk. We noemen onze groepsreizen ook wel singlereizen omdat meer dan de helft van de reizigers alleen reist. Dit betekent echter niet dat je single moet zijn of dat je de groepsreizen als datingreis hoeft te zien. Al kunnen er soms wel leuke dingen uit ontstaan ;-). Groepsreis, singlereis, jongerenreis... het is allemaal hetzelfde!

Een actieve vakantie vinden die bij je past

Door een kijkje te nemen bij alle groepsreizen kun je alle actieve vakanties van Simi bekijken op basis van jouw voorkeuren. Je kunt actieve vakanties filteren op soort reis, vertrekdatum en leeftijdsgroep. Dat maakt jouw zoektocht een stukje makkelijker (en leuk!)!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.