Groepsreis Italië Toscane en corona

Groepsreis Italië Toscane en corona

Deze pagina is op 12 juli 2022 bijgewerkt naar de op 12 juli geldende toegangseisen voor Italië.

Voor de prijzen en vertrekdata van onze singlereizen Italië Toscane kijk je hier.

Rondreizen Italië Toscane - prachtige steden en lekker eten!

De regio Toscane in Italië staat bekend om de prachtige middeleeuwse en renaissance steden met mooie monumenten, de rijke geschiedenis, de prachtige natuur met heuvels en olijfbomen, de Toscaanse keuken en de fijne zandstranden. Toscane is een populaire vakantiebestemming door alles wat deze regio te bieden heeft.

Praktische zaken - Italië en corona

Op het moment van schrijven (12-07-2022):

  • Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs nodig om naar Italië te reizen.
  • Hoef je geen test in te plannen voorafgaand je reis naar Italië (ongeacht je vaccinatiestatus).
  • Je hebt dus niks nodig om Italië in te mogen reizen!

Houd wel rekening met het volgende:

  • Aan boord van de vluchten kan een mondkapje verplicht worden gesteld. Ter plekke is een mondkapje (versie FFP2) nog verplicht in het OV en in zorginstellingen. Het wordt aangeraden er een te dragen op drukke plekken en in openbare binnenruimtes.

Voor ter plekke is de zogenoemde 'green pass' afgeschaft, hierdoor hoef je ter plekke geen covid bewijs meer te tonen voor entree tot bijvoorbeeld bezienswaardigheden. Stranden, winkels, restaurants, etc. zijn gewoon geopend.

Wat is aan te raden qua verzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten is verplicht als je meereist met een van de reizen van Simi Reizen. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.

Indien je een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluit: let goed op wat gedekt wordt. Je kunt je verzekering ook via Simi afsluiten. Check dan deze pagina vooraf. 

In normale jaren is het een afweging of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten, gedurende de corona-pandemie raden we je aan dit extra goed af te wegen. Stel dat je vlak voor vertrek corona krijgt, dan is je verzekering een goede back-up. 

Vakantie in Toscane Italië

Tijdens de jongerenreis Italië Toscane bezoek je verschillende middeleeuwse, historische steden in de regio Toscane, in combinatie met het proeven van de lokale keuken en een dag relaxen op het strand in Viareggio.

Dag 1:

We vliegen vanuit Nederland naar Florence of Pisa. Bij aankomst in Italië kan de rondreis Italië Toscane beginnen, we reizen met de transfer naar het stadje Montecatini Terme waar we de gehele reis slapen. We bezoeken vervolgens de Tettuccio Spa waar we een aperitief drinken. 

Dag 2:

We reizen met de trein naar Florence en genieten onderweg van het Toscaanse landschap. In Florence volgen we een gegidste rondleiding door de stad, we bezoeken enkele van de bekende bezienswaardigheden. Na de stadstour heb je zelf de tijd om Florence te verkennen.

Dag 3:

We reizen met de trein naar Pistoia en volgen hier een gegidste stadstour. Na de stadstour heb je vrije tijd om zelf Pistoia te ontdekken, vervolgens reizen we weer terug naar Montecatini Terme. Aan het einde van de middag wandelen we naar Montecatini Alto onder begeleiding van een gids.

Dag 4:

We reizen met de bus naar Piteglio, onder begeleiding van een gids ontdekken we dit middeleeuwse dorp. Vervolgens wandelen we naar de vallei van Lima, hier kun je eventueel een duik nemen in de rivier van Lima. We lunchen gegrild vlees in een boerderij. 's Middags vertrekken we naar een adventure park waar leuke activiteiten mogelijk zijn.

Dag 5:

We reizen 's ochtends naar een boerderij waar we een rondleiding volgen over de olijfgaard, de wijngaarden en de klassieke Toscaanse tuin. We volgen hier een Italiaanse kookcursus met verse producten van de boerderij. 's Middags reizen we naar Borgo a Buggiano waar we door de heuvels wandelen met een lokale gids. Tijdens de wandeling hebben we een bierproeverij.

Dag 6:

We maken een fietstocht door het reservaat van Padule di Fucecchio. Onderweg maken we een stop voor een typisch Toscaanse snack. We stoppen ook bij de Grotta Giusti Spa voor een duik in het thermale zwembad.

Dag 7:

We reizen met de bus naar Pisa, we volgen hier een gegidste stadstour. Na wat vrije tijd in Pisa reizen we door naar Volterra, ook hier volgen we een gegidste stadstour.

Dag 8:

Na een intensieve week reizen we naar het strand van Viareggio, aan de kust van Versilia, voor een dag relaxen op het strand.

Dag 9:

We vliegen vanaf het vliegveld van Florence of Pisa terug naar Nederland.

Het weer in Toscane

De regio Toscane in Italië heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters. Het weer in Toscane is over het algemeen het hele jaar door aangenaam. In de bergen en hoger gelegen gebieden kan er in de winters wel vorst voorkomen, de gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 0 en 10 graden. In de zomer ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de dertig graden, maar er kunnen ook dagen zijn dat de temperaturen omhoog schieten tot 40 graden. De zomer is een van de meest geliefde periodes om Toscane te bezoeken. In de lente ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden, dit geldt ook voor de herfst. In november wordt het al wel een stuk kouder met een gemiddelde temperatuur van 10 graden. 

Wie boeken de rondreis Italië Toscane?

De rondreis Italië Toscane wordt geboekt door reizigers die houden van cultuur, het ontdekken van steden, geschiedenis, lekker weer en de Italiaanse keuken. De man/vrouw verhouding is over het algemeen redelijk gelijk bij deze reis, vaak met net iets meer vrouwen dan mannen. Van de reizigers reist ruim 60% alleen bij deze groepsreis, waarbij de leeftijden vaak tussen de 20 en 29 jaar liggen. 

Is reizen nu heel anders?

Het reizen is niet heel anders dan in de jaren voor corona. Het reizen heeft natuurlijk wel iets meer voorbereiding nodig tegenwoordig, je moet namelijk voorafgaand de reis een PLF-formulier invoeren met de details van je reis. Ook is het helaas nog verplicht om een mondmasker te dragen tijdens je reis in het vliegtuig en op de luchthaven. Soms is dit ook noodzakelijk in binnenruimtes op bestemming, maar dit is in Nederland niet anders momenteel.  

Wanneer je je nog niet helemaal prettig voelt als je denkt aan het maken van een reis of twijfelt over het reizen, raden we je af om een reis te boeken. Reizen hoort namelijk altijd ontspannen en leuk te zijn. Met het opvolgen van de basismaatregelen van bestemming, het externe contact beperken en een beetje gezond verstand is reizen goed en verantwoord mogelijk.

Wanneer naar Italië?

Onze eerstvolgende groepsreis Italië Toscane vertrekt op 21-05-2022. We hebben daarna nog verschillende vertrekdata in de maanden juli, augustus en september op de planning staan.

terug naar blogs