Avontuurlijke rondreis West-Canada

Avontuurlijke rondreis West-Canada

Verre groepsreizen Singlereizen Alleen op reis

Tijdens onze groepsreis Canada ga je samen met reizigers van jouw leeftijd het avontuur tegemoet. Je rijdt met meerdere auto's door West-Canada heen naar verschillende steden en parken. Doordat je niet in een touringbus rijdt, heb je heel veel vrijheid. Je kan onderweg stoppen wanneer je wilt en dingen bekijken die jij graag wilt zien.

Tijdens deze groepsreis Canada is genoeg ruimte overgehouden om zelf activiteiten te boeken of om hikes te maken. Het wordt voor deze Canada rondreis ook aangeraden om een stukje vooruit te plannen, dan haal je het meeste uit je bezoek!

Voordat je deze leuke groepsreis Canada boekt raden we het aan om alvast te kijken naar de leukste pitstops die je onderweg kunt maken en welke activiteiten je leuk lijken om te doen. In deze blog zijn al enkele suggesties gegeven die jou helpen met het invullen van de Canada rondreis. Ook wordt de planning weergegeven, zodat je alvast weet welke leuke steden en dorpjes je gaat bezoeken. Dus als de Canada groepsreis echt klinkt als iets voor jou, lees dan vooral verder!

SUV Canada

Wat je allemaal bezoekt tijdens de rondreis West-Canada

Je avontuur begint in Calgary, waar je de huurauto's ophaalt waarmee je West-Canada gaat trotseren. Met deze auto's rijdt je vervolgens naar Canmore, dit is een uurtje rijden. Je komt dan aan bij het hotel waar je je eerste overnachting hebt. Hier kun je heerlijk even uitrusten of lekker kletsen met je medereizigers. Dan is het al bijna bedtijd, want na zo'n lange reis is iedereen vaak moe.

Op de tweede dag begint je avontuur ècht. Je ontdekt als eerst het stadje Canmore. Wat bij onze Canada groepsreizen heel belangrijk is, is dat je je ogen openhoudt voor wildlife. In Canada zijn elanden, herten en beren in het wild te vinden. Goed de ogen open houden dus! (En ook goed je afstand bewaren, het zijn wilde dieren).

Adelaar Canada

Je rijdt als eerst naar de Kananaskis vallei. Dit is een klein dorpje, waar je als eerst kennis maakt met het authentieke West-Canada. Wat later in de middag bezoek je het stadje Banff. Dit is een stadje dichtbij de Rocky Mountains, waar verscheidene grote nationale parken te vinden zijn. Nationaal park Banff is tevens het oudste natuurpark van Canada.

Je overnacht weer in Canmore, in de ochtend trek je door Banff, Jasper National Park en de Rocky Mountains heen richting Hinton. Dit is de Icefields Parkway route. Als je 's ochtends vroeg vertrekt kun je onderweg nog hiken. Zo zijn er genoeg mooie tussenstops die je kunt maken. Je reisleider geeft elke dag een korte briefing waarin verschillende opties worden gegeven. Bij boeking van de rondreis Canada ontvang je ook een roadbook, hierin staan nog meer tips en adviezen die handig van pas komen tijdens het rondreizen Canada. Zo zijn er enkele leuke pitstops en hikes voor je uitgezocht. 

Vanuit Hinton rijdt je de volgende dag naar het kleine Canadese stadje Clearwater. Onderweg kom je dan langs Mt. Robson Provincial Park waar je de hoogste toppen van de Canadese Rockies kunt vinden, deze zijn wel bijna 4000 meter hoog! Clearwater ligt vlakbij Wells Gray Provincial Park, waar verschillende watervallen te zien zijn. Bij Dutch Lake in Clearwater kun je heerlijk kanoën en wandelen met uitzicht op de Canadese bergen (optioneel).

De volgende ochtend vertrek je naar Kamloops, de reis is niet zo ver dus is er genoeg tijd om onderweg veel stops te maken of om nog een activiteit te ondernemen in Clearwater. 

Aanraders rondom Clearwater

 • Raften
 • Helmcken Falls
 • Spahat Falls
 • Dawson Falls
 • Moul Falls Trail

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je na al dat Canada rondreizen even lekker wilt uitrusten, dan kan je ervoor kiezen op tijd naar Kamloops toe te gaan met je autogroepje. Kamloops is voor Canadese begrippen best groot en kent verschillende winkels. Ook is het mogelijk om hier een wine tour of craft beer tour te boeken (optioneel). 

Op dag 6 reis je naar Whistler. In Whistler is er op outdoor-gebied veel te beleven. De reisbegeleider bespreekt met je wat er allemaal mogelijk is en welke activiteiten je kunt boeken tijdens de Canada rondreis. Whistler is populair dus boek een activiteit altijd aan het begin van je reis om teleurstelling te voorkomen. In de middag vertrek je met je reisleider naar Whistler Train Wreck. Dit is een trein die in 1956 ontspoord is geraakt en nu een kunstmonument is geworden midden in het bos.

Je verblijft tijdens het Canada rondreizen twee nachten in Whistler, na je eerste nacht krijg je de hele ochtend om de omgeving te verkennen.

Aanraders Whistler

 • Whistler Shooting Adventures
 • Quad-tour
 • Rijden in een Porsche
 • Variërende wandeltochten

In de middag staat er een inbegrepen activiteit gepland, namelijk een tocht op elektrische mountainbikes. Hiervoor hoef je niet ervaren te zijn. Is dat nog geen avontuur genoeg? Dan kun je ter plaatse nog meer activiteiten bijboeken of dit kan voorafgaand de rondreis Canada zelf, zoals de optionele mogelijkheden die we hierboven aangeven.

Elektrische mountainbike Canada

Na je overnachting in Whistler rijd je de volgende ochtend naar Victoria in Brits-Columbia. Dit is een kleurrijke stad met een Engelse uitstraling. Victoria ligt op Vancouver Island, je gaat dus met de veerboot erheen. Victoria is een stad die veel geschiedenis kent, er zijn nog veel gebouwen in de tijd van Hudson Bay Company te vinden. Hierdoor is en blijft Victoria een authentieke stad. 

Aanraders Victoria

 • Het nauwste straatje in Canada
 • Butchart Gardens en Inner Harbour
 • Brouwerijtour
 • Fietsen huren of een boattour houden

De volgende ochtend moet je weer vroeg op, want samen met je reizigers ga je deze rondreis Canada mee op een walvissafari. De kans om de dieren vroeg in de ochtend te spotten is het grootst. Je gaat de boot op om verschillende soorten walvissen te spotten, die veel in Victoria te vinden zijn. Hoewel we nooit 100% kunnen garanderen dat we dieren zien, gebeurt het maar zeer zelden dat dat ook niet gebeurt. De rest van de dag ben je vrij om een eigen activiteit te doen of om lekker uit te rusten. 

Na nog een nachtje geslapen te hebben in Victoria vertrek je met de veerboot naar het iets drukkere Vancouver. Hier loop je samen met de groep een rondje op de public market, waar je van alles kunt kopen. Je verblijft iets buiten de stad in het plaatsje Surrey en kunt ervoor kiezen om de stad nog in de avond te verkennen of om gezellig in het hotel te verblijven en iets meer rust te pakken. Maak je geen zorgen, morgen heb je nog genoeg tijd om Vancouver te ontdekken als je er deze avond niet zo veel energie voor over hebt. De volgende dag heb je een vrije dag namelijk.

In je roadbook Canada rondreizen staan diverse activiteiten die te beleven zijn in Vancouver of zoek zelf van te voren op welke plekken je graag wilt bezoeken. Als je geen behoefte hebt aan het bezoeken van Vancouver kun je er ook voor kiezen om een prachtige hike te maken, de omgeving van Vancouver barst van leuke hikes. Je kan kiezen om een kleine hike te doen en Vancouver te bezoeken of daag jezelf uit om een lange hike te doen en neem dan een bezoek aan Grouse Mountain en de Capilano Suspension Bridge! In onze ervaring plannen de reizigers de dagen lekker vol, en pakken ze in de avonden wat meer rust. Rondreizen zijn intensief, dus een beetje op tijd slapen is the key om zo veel mogelijk uit je rondreis Canada te halen.

Hiken Canada

Je reist vandaag weer terug richting Calgary, maar geen zorgen je stopt nog op twee leuke locaties voordat de reis voorbij is. Na een lange trip is je eerste stop Vernon. Onderweg kom je vlak langs de Amerikaanse grens en zijn er diverse bergtoppen te zien. Leuke dingen om in Kelowna en Vernon te zien zijn de wijngaarden en het Kalamalka meer. Je begon je reis in meer kleine authentieke typisch West-Canadese dorpjes. Op de terugrit kom je langs de iets drukkere steden. Maar geen zorgen want onderweg zijn genoeg prachtige hikes te maken, waar je alsnog midden in de natuur zit. Het voordeel is dat de steden iets meer te bieden hebben op het gebied van restaurantjes en winkels, richting het eind van je reis is dan ook de perfecte tijd om met zijn allen een hapje te gaan eten. Benieuwd naar de kosten ter plekke Canada?

De volgende ochtend heb je een iets kortere reis voor de boeg richting Revelstoke. Je kan ervoor kiezen om er een wat langere reis van de te maken door veel te stoppen onderweg of om een mooie hike te maken. Of kies je ervoor om iets vroeger in Revelstoke te zijn om daar een activiteit te ondernemen. Je kan het allemaal met je autogroep bepalen tijdens deze Canada rondreis.

Aanraders Revelstoke

 • Maak een wandeling over de Giant Cedars Boardwalk trail met immense bomen om je heen
 • Bezoek de Three Valley Gap ghost town
 • Bezoek de Revelstoke dam
 • Axe throwing bij Peak Axe Throwing
 • Kanoën of Stand Up Paddling

Je bent aangekomen op je laatste reisdag van deze prachtige rondreis Canada. Je reist nog zo'n 407km naar Calgary waar je nog een overnachting hebt en dan zit de rondreis Canada er toch echt op. Geniet nog even optimaal van deze dag. Maak dus lekker veel tussenstops en breng zeker even een bezoekje aan Kootenay National Park. Je verblijft in Calgary dichtbij het vliegveld zodat we de laatste dag in Canada maar een kort stukje naar de luchthaven hoeven te reizen.

Canada rondreis

Belangrijke informatie Canada groepsreis

 • Lees altijd een dag of twee vooruit over de verschillende opties aan activiteiten die je in elk gebied hebt, zodat je deze kan afstemmen aan je planning.
 • Vertrek op tijd in de ochtend, zo heb je onderweg meer tijd over voor tussenstops en activiteiten, ook maak je meer kans op het zien van wildlife en is het minder druk op de weg/nationale parken.
 • Als je een activiteit ziet die je leuk lijkt, boek deze dan tijdig van tevoren. Zo voorkom je teleurstellingen en kan je alsnog heerlijk je optionele activiteit uitvoeren zonder belemmeringen.
 • Je reisbegeleider zal altijd leuke hikes en activiteiten met je delen en samen kun je dan uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. In het roadbook staan ook super veel tips en tricks, lees deze bijtijds door zodat je geen leuke pitstops mist.
 • Het is handig om voor deze Canada rondreis goede wandelschoenen mee te nemen en makkelijke bagage in te pakken. Je verblijft elke dag bijna wel op een andere locatie dus pak makkelijk in zodat je niet elke ochtend je wekker een uur vroeger hoeft te zetten.
 • Soms zijn er ook leuke evenementen in de verschillende steden, let hier goed op, want zo'n evenement wil je niet graag missen!

Tot slot kan de planning soms afwijken van het programma dat hier aangegeven staat. Dit ligt dan aan bijvoorbeeld weersomstandigheden of andere zaken. De kans is klein dat dit voorkomt, maar houd hier wel rekening mee. De reisbegeleider bespreekt iedere dag met jullie de planning voor de reisdag.

Mee met Simi op de Canada rondreis!

Tijdens deze Canada groepsreis kan je er zelf voor kiezen wat je allemaal wilt gaan beleven, het ligt volledig aan hoe je hem zelf invult en dat maakt deze reis zeer flexibel. Zo heeft het voor iedereen wel wat te bieden. Naast de door Simi georganiseerde activiteiten zijn er talloze andere activiteiten die je zelf kan ondernemen. Zodoende kun je zelf voor een deel je reis naar Canada vormgeven.

Simi zorgt ondertussen voor jou de planning en het verblijf zodat je alleen nog ter plekke hoeft te kijken welke dingen je graag tijdens het Canada rondreizen wilt zien en welke eventuele extra activiteiten je wilt ondernemen.

Tijdens de rondreis Canada reis je West-Canada af en kun je kennis maken met de overweldigende natuur en de leuke Canadese dorpjes. Maar ook met een paar grote steden. Zo heb je de perfecte balans te pakken en kun je zeggen dat je ècht kennis hebt gemaakt met West-Canada.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.