Rondreis Zuiden VS - de hoogtepunten

Rondreis Zuiden VS - de hoogtepunten

Droom jij ervan om rond te reizen in Amerika? Verken tijdens onze toffe Zuiden VS jongerenreis Amerika het diepe zuiden van de Verenigde Staten, dit is een gevarieerde groepsreis voor jongvolwassenen door het muzikale hart van de VS. Zo bezoek je steden met historische waarde, enkele klassieke Amerikaanse steden en steden met een muzikale achtergrond. Deze Music & Beach rondreis naar Amerika van 16 dagen begint in Atlanta, Georgia en eindigt in Miami, Florida. Kortom, een unieke ervaring! Ben jij ook benieuwd naar deze singlereis? Wij hebben een lijst gemaakt met enkele hoogtepunten van deze georganiseerde rondreis.

 

Nashville ontdekken tijdens de singlereis Amerika

Nashville is de hoofdstad van Tennessee en staat bekend als de hoofdstad van de country-muziek, de stad kent ook wel de bijnaam Music City. Nashville heeft dan ook verschillende musea op gebied van muziek. In de Country Music Hall of Fame kun je achtergrondinformatie vinden over hoe Nashville de status als hoofdstad van country-muziek heeft verkregen. Voor de muziekliefhebbers vinden hier regelmatig tentoonstellingen plaats over Elvis, Bob Dylan en nog veel meer muzikanten. In de legendarische concertzaal het Grand Ole Opry zijn enkele van de grootste country-muziek sterren voortgebracht. Tegenwoordig treden nog steeds veel country sterren hier op, check dus vooral of er een optreden wordt gegeven als je hier bent. Ook zou je een bezoek kunnen brengen aan het Johnny Cash Museum. In Broadstreet kun je de vele gezellige muziekcafes bezoeken met live muziek. Loop de kans om misschien een beroemde muzikant tegen het lijf te lopen tijdens en bezoek aan de opname studio's aan Music Row. Naast de verschillende concertzalen en musea over country-muziek staat in deze stad het 's werelds enige full-scale replica van het oorspronkelijke Parthenon in Athene: het Nashville Parthenon, hierbinnen bevindt zich ook Nashville's kunstmuseum. Ook een bezienswaardigheid is het Tenessee State Capitol, dit gebouw in Griekse stijl werd gebouwd door slaven en gevangen. 

Bezoek aan Graceland

Memphis is de grootste stad van Tennessee en is de vestigingsplaats voor Graceland - het landgoed van Elvis Presley. Bij deze groepsrondreis is natuurlijk een bezoek aan deze absolute must-see inbegrepen. Elvis Presley heeft van 1957 tot zijn dood in 1977 in Graceland gewoond. Tegenwoordig is Graceland, na het Witte Huis, het meest bezochte woonhuis-museum in de VS. Waan jezelf tijdens deze tour eventjes in het leven van The King of Rock 'n Roll en zijn succes. Bekijk het beroemde huis waar Elvis met zijn familie woonde van binnen. Daarnaast zijn er ook exposities met persoonlijke spullen zoals zijn favoriete auto's, zijn vliegtuigen, een expositie van foto's die zijn carriere weergeven en nog veel meer. 

New Orleans

Muziek liefhebber? Dan is New Orleans the place to be voor jou! Deze stad is de grootste stad van Louisiana en leeft en ademt muziek. Er wordt gezegd dat in deze stad jazz ontstaan zou zijn, nu wordt in deze stad nog steeds vooral jazz-muziek geproduceerd. In vroegere tijden heeft New Orleans veel verschillende culturen gekend door slavernij op katoenplantages, tegenwoordig kun je in het Garden District de plantagehuizen en villa's bekijken. Een hoogtepunt om te bezoeken in deze stad is de prachtige wijjk Fench Quarter, dit is een van de oudste wijken van New Orleans. Bewonder gerestaureerde oude huizen in deze wijk die overblijfsel zijn van de koloniale tijd, met mooie balustrades en bloementuinen vol met kleur. De bekendste straat in French Quarter is Bourbon Street, hier vindt je gezellige muziekcafes met live muziek, restaurantjes, souvenirshops en nog veel meer. Er is genoeg te beleven en te doen in New Orleans, het nachtleven van deze stad is ook zeker een aanrader!

 

Snorkeltour Florida Keys

Bij deze groepsrondreis Amerika is een snorkeltour inbegrepen waarbij je gaat snorkelen in het turquiose water van Key Largo. Key Largo is het meest noordelijke en van de meest bekende eilanden van Florida Keys. Florida Keys is een eilandengroep die bestaat uit zo'n ongeveer 1.700 kleine eilandjes. Deze eilandjes bestaan uit koraalrots begroeid met mangroven, door de tropische sfeer komt het gebied heel dicht in de buurt van de Bahama's. Bewonder het koraal en het onderwaterleven van dichtbij tijdens deze snorkeltour, dankzij het ondiepe water op sommige plekken. Van oorsprong werden de eilanden bewoond door de Calusa-indianen, tegenwoordig zijn The Keys populair als vakantiebestemming, zowel voor Amerikanen als buitenlandse toeristen. 

 

Airboat tour in de Everglades

Spot alligators tijdens een spectaculaire airboat tour door het Everglades National Park. Deze tour is bij de groepsreis inbegrepen. Het Everglade National Park is een beschermd natuurpark dat onderdeel is van het enorm grote moeraslandschap de Everglades. Het Everglades National Park maakt sinds 1979 deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dieren die onder andere leven in dit moerandlandschap zijn schildpadden, alligators, slangen en de Floridapanter. Er leven meer dan 200.000 alligators in de Everglades, grote kans dus dat je er een paar tegenkomt tijdens deze tour. De airboats worden aangedreven door grote proppelers aan de achterkant van de boot, de boten glijden hierdoor met hoge snelheid over het gras en water.

Orlando

Orlando is een van de meest belangrijke toeristische bestemmingen in Florida. In Orlando bevinden zich grote pretparken, de meeste bekende attracties in Orlanda zijn Universal Orlando, Disney World en Sea World. Voor de shoppers zijn er veel outlet malls te vinden in de stad. Een aanrader om te bezoeken is het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, dit is de lanceerbasis en een ruimtevaarindustriecomplex van NASA. Met wat geluk zijn we er op het moment dat een raket of satelliet gelanceerd wordt!

 

Groepsreis Amerika = Miami ontdekken

De laatste dag van de singlereis Amerika breng je door in bruisend Miami. Deze stad met een tropsiche sfeer is bekend van verschillende games, tv-series en films. Breng een bezoek aan Miami Beach ten oosten van de stad Miami. Miami Beach heeft een schitterend breed zandstrand waar je wat zonnestralen kunt meepakken voordat je weer naar Nederland vliegt. Bezoek het Art Deco District, hier zijn meer dan 800 gebouwen te bekijken met een art deco architectuur. Ga mensen bekijken op Ocean Drive, de plek waar mensen flaneren over straat en het strand langs de restaurants en bars. Je vindt hier ook Art Deco gebouwen, deze worden 's avonds sfeervol verlicht. De shoppers kunnen in Miami een bezoek brengen aan het winkelcentrum Bayside Marketplace, hier heb je vanaf de waterkant een prachtig uitzicht op Miami. Vanaf dit winkelcentrum kun je ook diverse rondvaarten boeken langs de eilanden vol met villa's waar onder andere de sterren wonen.

 

Meer weten over de Deep South rondreis? Bekijk dan de reispagina voor meer informatie.

Ook kun je een kijkje nemen bij de andere Amerika reizen of bij onze Verre Groepsreizen.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen