Single groepsreizen dertigers

Single groepsreizen dertigers

Groepsreizen voor dertigers

De reizen van Simi zijn opgedeeld in twee leeftijdsgroepen: 18-25 jaar en 24-39 jaar. Hoewel er natuurlijk best verschil zit tussen 24 en 39 kun je er vanuit gaan dat je op pad gaat met een groep mensen die allemaal nog jong zijn en op zoek zijn naar groepsreizen die net iets meer actie hebben dan een groepsreis waar ook oudere mensen boeken. Over het algemeen zijn reizigers in de 24+ leeftijdsgroep werkend en solo reizend. 

In het algemeen geldt dat in de zomerperiode de gemiddelde leeftijd iets lager ligt. Buiten de schoolvakanties om is de gemiddelde leeftijd hoger. Je kunt altijd navragen wat de samenstelling is, maar staar je niet blind op alleen leeftijd. We merken dat bij groepsreizen leeftijd vooraf altijd belangrijk is, maar ter plekke het nauwelijks te onderscheiden is of iemand 24 is of 28. 

Onze reizen zijn geen singlereizen, hoewel een groot deel van de mensen solo boekt en reist. Relaties vinden is geen doel, hoewel er natuurlijk wel een en ander kan ontstaan op de mooie plekjes waar we komen. 

Groepsreizen binnen Europa

Van oudsher heeft Simi Reizen altijd een grote focus op reisbestemmingen binnen Europa gehad. Europa heeft namelijk ontzettend veel te bieden! Van de kliffen bij ierland tot de fjorden in Noorwegen, het zomerzonnetje in Kroatië of Spanje tot het minder bekende maar prachtige Servië. Europa is een divers continent met ontzettend veel interessante bestemmingen. Favorieten onder onze reizigers zijn altijd Ierland, Kroatië, Griekenland, maar ook Noorwegen en Zweden worden altijd veelbezocht. 

Jaarlijks ontwikkelen we nieuwe rondreizen en groepsreizen binnen Europa. Inmiddels heb je ruime keuze uit verschillende landen en soorten vakanties. Zo kun je voor een actieve vakantie terecht in Zuid-Frankrijk, Slovenië of Kroatië. Ben je meer op zoek naar een rondreis? Dan is Griekenland, Italië of Ierland een aanrader. We durven wel te stellen dat we inmiddels voor elk wat wils aanbieden. 

Door de effecten van corona verwachten we in 2021 meer reizen binnen Europa te verkopen, waardoor reizen relatief snel vol zullen zitten. 

Noord-Amerika

Simi Reizen is expert op het gebied van rondreizen door de Verenigde Staten en Canada. Met keus uit maar liefst 6 verschillende reizen naar de Verenigde Staten kun je kiezen uit verschillende top reizen. Voor mensen die niet eerder in de VS geweest zijn raden we Californië of de Nationale Parken rondreis aan. Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Canada Only of de Rondreis Verenigde Staten natuur iets voor jou. In alle gevallen reizen we met SUV's. Met vier personen per SUV trekken we langs de mooiste en meest bijzondere plekken van de Verenigde Staten en/of Canada. 

Met name de groepsreizen Canada en de rondreis Verenigde Staten natuur worden veel geboekt door dertigers. 

groepsreizen vs

Groepsreizen Azië

Azië heeft veel mogelijkheden voor actieve vakanties en rondreizen. Simi biedt sinds enkele jaren dan ook rondreizen aan naar Vietnam, Sri Lanka, Bali, Thailand en zelfs naar de tropische Malediven. In alle gevallen kies je voor rondreizen mét een heel pakket activiteiten. Een groepsreis is des te leuker als je samen met reisgenoten het land kunt ontdekken. Door niet teveel optioneel aan te bieden weet je bovendien ook nog eens goed waar je aan toe bent qua kosten. Het is immers niet relaxed als je een rondreis boekt en ontdekt dat je alle excursies nog ter plekke mag bijbetalen. 

groepsreis sri lanka

Waarom reizen met leeftijdsgenoten?

Het reizen met mensen tussen de 24 en 39 (soms 18-39) heeft een aantal voordelen:

  • Je reist met actieve, jonge mensen. Hier is het reisprogramma ook op aangepast
  • 's Avonds nog ergens een drankje doen of uitgaan is op die manier dubbel leuk
  • Het gemiddelde tempo van de rondreizen ligt wat hoger en we hebben meer outdoor activiteiten in het programma
  • Niet alleen maar cultuur, maar ook actie!
  • In een groep is de kans dat je niemand kunt vinden waar het goed mee klikt erg klein
  • Elke rondreis wordt begeleid door onze eigen reisbegeleiders, die vaak ook in de leeftijdsgroep vallen. Zij kunnen zich niet alleen goed verplaatsen in de reiziger, maar zijn ook nog eens aangenaam gezelschap. 

Top reisbestemmingen dertigers

Hoewel dertigers niet het overgrote deel van onze reizigers uit maken (nog) zijn er een aantal bestemmingen bovengemiddeld populair onder 30+ reizigers:

  • Rondreis Nationale Parken VS - met begin en eind in bruisend Las Vegas ontdek je in ruim 2 weken tijd de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Met Zion National Park, de Grand Canyon, Arches National Park en Bryce Canyon om er nog maar een paar te noemen. Daarnaast bezoeken we Los Angeles tijdens deze rondreis. 
  • Ierland rondreis - in 10 dagen tijd ontdek je Ierland, waarbij de nadruk ligt op de weskust van Ierland. We maken prachtige wandeltochten, bezoeken de Ierse pubs en bezoeken de belangrijkste toeristische hoogtepunten van het eiland. 
  • Sri Lanka groepsreis - Sri Lanka is vooral populair omdat we er een fantastisch gevuld programma kunnen aanbieden waar nog maar weinig eigen kosten bij komen. Het reisprogramma is echt gericht op jonge mensen en is inclusief een groot aantal activiteiten en de meest belangrijke toeristische plekken. 

Alleen reizen

Bij een groepsreis kies je ervoor om met anderen op reis te gaan. Dat heeft voordelen en nadelen, maar vooral voordelen. Je sluit je immers aan bij een groep mensen die al dezelfde reisbestemming als jij hebben uitgekozen. Via je Simi account maak je vooraf kennis met elkaar. Sommige groepen spreken voor vertrek al een keer ergens af om kennis te maken. 

Check welke groepsrondreis bij jou past!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs