Verschil Lapland en Zweden Winter groepsreizen

Verschil Lapland en Zweden Winter groepsreizen

Een vraag die wij wel eens van jullie krijgen, is wat is nou precies het verschil tussen de groepsreis Lapland en de Zweden Winter groepsreis? Begrijpelijk, want beide wintervakanties Zweden vinden plaats in Zweden, hebben winterse activiteiten op het programma met ook redelijk wat overlap en ze duren ook nog eens beiden 8 dagen. Als je tussen een van deze groepsreizen Lapland en Zweden Winter wilt kiezen, is het makkelijk om op een rijtje te hebben wat nou precies de overeenkomsten en de verschillen zijn. Want er zit nog redelijk wat verschil tussen beide groepsreizen! Daarom hebben we dit blogje voor jullie gemaakt.

Overeenkomsten single reis Lapland en Zweden Winter groepsreizen

Laten we beginnen met de overeenkomsten van beide winterse groepsreizen.

Activiteiten

We beginnen met het activiteitenpakket. Bij beide groepsreizen zijn de volgende activiteiten inbegrepen bij je reissom:

 • Een sledehondentocht
 • Een sneeuwscootersafari
 • Een sneeuwschoentocht (bij de Zweden Winter groepsreis 2x)
 • IJsvissen

Daarnaast zijn er nog meer activiteiten inbegrepen bij je reissom, maar zijn dit verschillende activiteiten. Deze zullen we dus bespreken bij de verschillen.

Reisduur, land en bagage

Beide groepsreizen worden uitgevoerd in Zweden en hebben een reisduur van 8 dagen. Bij de singlereis Lapland en de wintervakantie Zweden is je handbagage inbegrepen. Eventuele ruimbagage kun je bijboeken via Mijn Simi. 

De maaltijden

Met uitzondering van de heen- en terugreis en het restaurantbezoek, zijn bij de Zweden Winter groepsreis alle maaltijden inbegrepen. Dit gaat om 7x ontbijt, 6x lunch en 6x diner. Bij de single reis Lapland is 7x ontbijt, 6x lunch en 7x diner inbegrepen. Dit heeft dus een redelijke overlap en kunnen we meerekenen met de overeenkomsten.

Sledehondentocht Zweden Winter Sledehondjes Lapland singlereis

Groepsreis Winter Zweden sledehonden avontuur           Groepsreis Lapland sledehonden avontuur  

Verschillen groepsreis Lapland en Zweden Winter groepsreis

Nu gaan we het hebben over de verschillen van de single reis Lapland en de Zweden Winter groepsreis. Dit lijstje is wat langer!

Activiteiten

Naast de eerder genoemde activiteiten die zijn inbegrepen maar die overlap hebben bij beide groepsreizen, zijn de volgende activiteiten inbegrepen bij de groepsreis Lapland:

 • Sami ski-safari met outdoor lunch
 • Bezoek aan een Sami dorp
 • 1 dag downhill skiën incl. skipas en skihuur

Daarnaast mag je tijdens je gehele verblijf gebruik maken van sami-ski's, sneeuwschoenen en visgerei. Bij de groepsreis Zweden winter zijn de volgende activiteiten inbegrepen:

 • Cross country skiën
 • Winter shelter bouwen en winter kamperen
 • IJskarten
 • Schaatsen
 • Een hot tub en sauna avond

Sneeuwscootersafari Zweden Kampvuurmomenten Zweden

Sneeuwscootersafari                                                                  Gezellige kampvuurmomenten

De locatie in Zweden en het Noorderlicht

Het noorderlicht is iets waar je wel even goed over moet nadenken. Veel mensen hebben dit altijd al een keer willen zien. Bij de groepsreis Lapland zitten we een stuk noordelijker in Zweden dan tijdens de groepsreis Zweden winter. Tijdens de singlereis Lapland is de kans in de winter op het zien van het noorderlicht 90%. We kunnen het natuurlijk niet garanderen aangezien het een natuurfenomeen is, maar je kunt wel je de kansen vergroten door met de groepsreis Lapland mee te gaan.

Bij de Zweden winter groepsreis zitten we een stuk zuidelijker. Hier is de kans op het zien van het noorderlicht aanwezig, maar een flink stuk kleiner. In het onderstaande kaartje kun je de exacte locaties zien. De bovenste markering is de locatie van de singlereis Lapland en de onderste die van de Zweden Winter groepsreis. Met daarnaast een mooie groepsfoto bij het noorderlicht!

Locatie Lapland single reis en Zweden winter groepsreis Noorderlicht Lapland single reis

Winterse groepsreis locaties Zweden                                  Noorderlicht tijdens de single reis Lapland

Reisgenoten

Beide groepsreizen zijn boekbaar voor mensen tussen de 18 en 39 jaar. Op de reispagina's kun je een grafiek vinden van de gemiddelde samenstellingen van de afgelopen jaren. Je zult zien dat hier iets verschil tussen zit. De single reis Lapland wordt geboekt door mensen tussen de 20 en 34 jaar. 48% van de mensen die boeken zijn tussen de 22 en 25 jaar, maar vooral tussen de 22 en 32 jaar zit er van alles wel wat tussen.

De Zweden Winter groepsvakantie wordt geboekt door mensen tussen de 18 en 38 jaar. Ongeveer 70% hiervan is tussen de 20 en 27 jaar, maar vooral tussen de 18 en 32 jaar van alles zit er wel wat tussen. Bij beide groepsreizen reist tot nu toe altijd meer dan de helft alleen. Indien de groepssamenstelling heel belangrijk voor je is, mag je altijd bij ons informeren naar de samenstelling van een specifieke week.

De accommodatie

Tijdens de groepsreis Lapland verblijf je in Granö Beckasin. Dit is een net eco-hotel dat we kunnen beoordelen als comfortabel. netjes, schoon en gezellig. Je slaapt in een tweepersoonskamer samen met iemand van hetzelfde geslacht. Alle hotelkamers beschikken standaard over een douche en een toilet, koffie en thee faciliteiten, gratis wifi en een verwarming. Dagelijks wordt er schoongemaakt en krijg je nieuwe handdoeken.

Tijdens de Zweden Winter groepsreis verblijf je in typische Zweedse cabins. Hier slaap je in een vier- tot tienpersoonskamer, waarbij mannen en vrouwen ook gescheiden slapen. Alle cabins beschikken over een douche en een toilet, voldoende stopcontacten en kunnen op slot. Uiteraard is er ook verwarming. 

Bij alle groepsreizen van Simi Reizen mag je zelf kijken met wie van je reisgenoten je graag een kamer wilt delen.

Zweedse cabins groepsreis Winter Zweden Ecohotel singlereis Lapland

Zweden Winter groepsreis Zweedse cabins               Single reis Lapland eco-hotel voorbeeldkamer

Makkelijk overzichtje verschil wintergroepsreizen

In het kort nog even de overeenkomsten en verschillen van de single reis Lapland en de Zweden Winter groepsreis op een rijtje!

Overeenkomsten

 • Reisduur: bij beide reizen 8 dagen
 • Locatie als land: bij beide reizen Zweden
 • Dezelfde activiteiten: een sledehondentocht, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en een sneeuwscootersafari
 • Bagage: bij beide reizen handbagage inclusief bij je reissom en ruimbagage exclusief
 • Maaltijden: bij beide groepsreizen zijn veel maaltijden al inbegrepen bij je reissom

Verschillen

 • Activiteiten: er zit een groot verschil tussen de activiteiten die geen overlap hebben, dus check goed welke je het meest aanspreken!
 • De locatie in Zweden: De singlereis Lapland is een stuk noordelijker dan de Zweden Winter groepsreis
 • Noorderlicht: Als vervolg op het vorige verschil, de kans op het zien van het noorderlicht bij de groepsreis Lapland ligt rond de 90% en bij de Zweden Winter groepsreis is de kans aanwezig, maar klein.
 • Accommodatie: Tijdens de groepsreis Lapland verblijf je in een eco-hotel in een tweepersoonskamer, tijdens de groepsreis Zweden Winter verblijf je in een Zweedse cabin in een vier- tot tienpersoonskamer
 • De reissom: De reissom van de groepsreis Zweden Winter ligt lager dan die van de single reis Lapland.

Bekijk ook alle wintersportreizen of bekijk alles reisbestemmingen! En vind je de keuze alsnog lastig? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs