Wat te doen in Kaapstad in Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad in Zuid-Afrika

Verre groepsreizen Singlereizen Tips en adviezen

Het is eindelijk zover! Je kunt met Simi mee op groepsreis Zuid-Afrika! Zuid-Afrika is een gevarieerd land dat enorm veel te bieden heeft. Het is een bestemming met veel actie en avontuur in het programma. Dit maakt het een fantastische jongerenbestemming! Wanneer je meegaat met de singlereis Zuid-Afrika, begin je je reis met 3 dagen in Kaapstad. Daar ga je veel leuke dingen doen en heb je ook nog een middag vrije tijd. In deze blog lees je 11 leuke dingen om te doen in Kaapstad tijdens je jongerenvakantie Zuid-Afrika!

Inbegrepen activiteiten Kaapstad, groepsreizen Zuid-Afrika

Signal Hill

Signal Hill is een heuvel in Kaapstad ten noorden van de Tafelberg. Op deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de stad én de Tafelberg. Signal Hill is een populaire plek voor de locals voor het bekijken van de zonsondergang onder het genot van een drankje. Tijdens de singlereis Zuid-Afrika ga jij net als de locals ook naar Signal Hill voor een drankje met een mooie zonsondergang, wat een mooie aftrap van je Zuid-Afrika vakantie! Tijdens deze Zuid-Afrika groepsreis activiteit kun je de reisgroep al een beetje leren kennen.

Tafelberg 

Wanneer je Kaapstad zegt, zeg je de Tafelberg. De twee gaan hand in hand, want vanuit een groot deel van Kaapstad kun je continu de berg zien. Daarom is de Tafelberg opgaan ook een populaire activiteit en een die je niet gemist mag hebben tijdens je groepsreis Zuid-Afrika. De berg is 1.086 meter hoog en vernoemd naar een tafel door de platte bovenkant van de berg. Je kunt zowel te voet als met de kabelbaan naar boven. 

Er zijn vele routes te bewandelen naar de top en wij hebben alvast een mooie route voor je uitgekozen. Maak je dus klaar voor een mooie hike van zo’n 2,5 uur. Als je eenmaal boven bent zul je zien dat het de moeite waard was. Je wordt namelijk beloond met een prachtig uitzicht over de stad, Lion's Head en natuurlijk Robbeneiland. Om weer naar beneden te gaan pakken we de kabelbaan.

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is een schiereiland ten zuiden van Kaapstad dat we gaan bezoeken tijdens de singlereis Zuid-Afrika. Het is uitgeroepen tot een nationaal park. Het is er werkelijk waar prachtig. Voor de verbeelding: denk aan mooie stranden, een wilde kust en mooie bergen. Ook is er veel wildlife te vinden in het park. Zo leven er veel struisvogels. Je moet wel goed zoeken want hun kleuren camoufleren goed met de omgeving. Ook leven er zebra’s, elanden en bavianen. Er groeien in dit park volop planten en het park is dan ook een van de zes florarijken op aarde. 

We reizen naar Kaap de Goede Hoop via de welbekende Chapman’s Peak Drive. Een weg met panoramische uitzichten die een van de mooiste ter wereld zou zijn. En dat kunnen wij bevestigen! Wanneer je aankomt en de bus uitstapt, bereid je dan voor op heel veel wind. In de zomer lekker, maar in de winter wat kouder. Neem dus zeker een vestje of een winddichte dunne jack mee. Je gaat bij aankomst de omgeving ontdekken en een tocht van zo’n 45 minuten naar boven maken waar de vuurtoren staat. Daar heb je een prachtig uitzicht over de ruige kustlijn, de Atlantische oceaan en het schiereiland. Kaap de Goede Hoop kent ook veel geschiedenis, dus als je daar interesse in hebt is het ook zeker leuk om je daar een beetje in te verdiepen.

Boulders Beach

Je combineert je bezoek aan Kaap de Goede Hoop met een bezoek aan Boulders Beach. Hier vind je met een beetje geluk een grote kolonie pinguïns die leven op het strand. Dit is een bijzondere ervaring, want misschien verwacht je pinguïns nou niet direct op een tropisch strand. Het is ook niet de pinguïn zoals je hem misschien voorstelt. Het is namelijk de Afrikaanse pinguïn. De Afrikaanse pinguïn is een stuk kleiner dan de reguliere pinguïn. Daarnaast hebben ze een zwarte snavel. 

Er zijn aangelegde wandelpaden vanwaar je de pinguïns van heel dichtbij kunt bekijken. Maak vooral veel foto’s van deze schattige pinguïns tijdens de groepsreis Zuid-Afrika, want dit is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten! Houd wel gepaste afstand. Het zijn wilde dieren en je wilt ze niet storen. In de baaien rondom de stranden zwemmen ook veel walvissen. De kans om ze te zien is niet mega, maar wel het grootst tussen juli en november. 

Wat is er nog meer te doen in Kaapstad tijdens de groepsreizen Zuid-Afrika?

Naast de activiteiten die zijn inbegrepen in het programma van de groepsreizen Zuid-Afrika heb je ook nog een middag vrije tijd in Kaapstad die je zelf kunt invullen. Misschien gaan jullie met de hele groep op pad of misschien splitsen jullie wel op in kleinere groepjes. Er is namelijk zo veel te zien en doen in Kaapstad en iedereen heeft misschien een andere voorkeur. We vertellen je nu wat meer over mogelijke activiteiten waarmee je je middag kunt vullen. Overleg zeker even samen in de Whatsappgroep!

Struinen over V&A Waterfront

Het V&A Waterfront is ook kenmerkend voor Kaapstad en naast de Tafelberg de meest bezochte plek in de stad. Zeker leuk dus om te bezoeken tijdens de groepsreis Zuid-Afrika. Het is tevens een plek die totaal niet Afrikaans aanvoelt. Het is er namelijk erg modern en voelt eerder als een combinatie tussen Australië en Europa. Het is een van de beste winkelbestemmingen van Zuid-Afrika. Naast vele winkels zijn er ook enorm veel restaurants, hotels en uitgaansgelegenheden te vinden. Regelmatig vinden er optredens plaats van locals die zingen en dansen. 

Naast lekker rondstruinen zijn er ook een aantal activiteiten die je er kunt ondernemen. Zo is er een reuzenrad, is er een Aquarium en kun je een boottocht maken door de haven en langs de kust. Het V&A Waterfront ligt in de haven en wordt dus omringd door water. Houd je ogen zeker eens op het water gericht, want er kan soms een zeehonden kop boven het water uitsteken. Super leuk om te spotten. Als je richting het gebied loopt waar de boten naar Robbeneiland vertrekken, kun je ze allemaal bij elkaar zien liggen op de kade met een beetje geluk.

Robbeneiland

Als je dan toch in dit gebied bent kun je de boot nemen naar Robbeneiland. Zorg wel dat je je tickets van tevoren boekt en dit goed uitzoekt want er gaan maar een paar boten per dag en de tickets zijn vaak uitverkocht op de dag zelf. Overleg ook even met de lokale gids of het bezoek mogelijk is naast het inbegrepen programma. Het eiland ligt een paar kilometer voor de kust van Kaapstad. Het diende honderden jaren als gevangenis voor politieke gevangenen en is natuurlijk bekend doordat Nelson Mandela hier 18 jaar gevangen heeft gezeten. Ben je tijdens de singlereis Zuid-Afrika geïnteresseerd in de geschiedenis van het land en de Apartheid dan is een bezoek aan Robbeneiland een echte aanrader. In Kaapstad zijn ook een aantal musea te vinden die je hier meer over leren.

Eenmaal aangekomen op het eiland ga je een bus in die je langs belangrijke plekken op het eiland brengt. Uiteindelijk kom je aan bij het cellenblok waar Nelson Mandela heeft gezeten en krijg je een rondleiding door een oud-gevangenen. Sommigen daarvan hebben Nelson Mandela ook goed gekend. Dit geeft je de kans om echte ervaringen te horen en maakt je bezoek nog specialer. De gevangenis werd namelijk pas in 1996 gesloten en dus zijn er nog veel oud-gevangenen die hun ervaringen kunnen na vertellen. Houd er rekening mee dat een kleine fooi erg gewaardeerd wordt. 

Bo Kaap

Bo Kaap is een bijzondere wijk in Kaapstad. De inwoners zijn voornamelijk afstammelingen van de slaven. In dez tijd van de slavernij was het verboden voor slaven om kleurrijke kleding te dragen. Toen de slavernij werd afgeschaft wilden de mensen dus zo veel mogelijk kleur in hun leven en werden de huizen massaal geverfd in allerlei felle kleuren. En zo ontstond dus Bo Kaap, de kleurrijkste wijk van de stad. Wanneer de Ramadan is geweest, worden de huizen weer opnieuw geverfd zodat de kleur mooi blijft. Naast heel veel mooie foto’s maken kun je er ook het Bo-Kaap museum bezoeken. Dit museum vertelt je het verhaal van de plaatselijke bevolking. Zeker leuk dus om te bezoeken tijdens de groepsreis Zuid-Afrika!

Mojo Market

Mojo Market is een foodmarkt met zo’n 50 kraampjes en heeft vele leuke plekjes om te zitten. Alle kraampjes bieden weer andere gerechten. De keuze is hier echt reuze. Je kunt kiezen voor Afrikaans eten, maar ook pizza, pasta, noodles, burgers, poke bowls, sushi en nog veel meer. Het is een echte aanrader om hier samen te gaan eten tijdens de singlereis Zuid-Afrika als iedereen zin heeft in iets anders. Maar naast eten is het ook leuk om hier gewoon een drankje te gaan drinken. Ook daarvoor heb je weer een verscheidenheid aan keuze. 

Er worden hier regelmatig speciale avonden georganiseerd met live muziek of karaoke. Er zit altijd wel iemand in de groep die het podium durft te pakken? De foodmarkt is 7 dagen per week geopend en vind je in Sea Point op Regent Road.                  

Kirstenbosch

Als je de natuur in wilt dan is Kirstenbosch een goede optie. Kirstenbosch is een botanische tuin waar je kunt wandelen langs bijzondere planten, bloemen en bomen. Het is echt een van de mooiste botanische tuinen ter wereld, aldus volgens ons. Ook zie je vele bomen en planten met een uitleg van wat er groeit. De meeste mensen kennen Kirstenbosch van de Boomslang Walkway die je op veel foto’s ziet. Dit is een lange loopbrug door de tuin en zeker de moeite waard tijdens de groepsreis Zuid-Afrika.

Er worden ook regelmatig concerten en filmavonden georganiseerd die ook heel gaaf zijn om bij te wonen. Een open-air cinema, hoe tof is dat? Je vindt op de website van Kirstenbosch alle evenementen. Kirstenbosch ligt ongeveer een halfuurtje van Kaapstad vandaan, afhankelijk van waar je bent. Je kunt er het beste komen met een Uber. Deze zijn heel goedkoop in Zuid-Afrika in vergelijking met de prijzen in Nederland en België.

Lion’s Head

Ben je nou nog niet moe van de hike naar de Tafelberg? Dan zou je kunnen overwegen om Lions Head te beklimmen. Houd er wel rekening mee dat dit na de hike naar de top van de Tafelberg vermoeiend zou kunnen zijn. Toch is dit ook echt een bijzondere hike die we wel benoemd willen hebben. Lion’s Head is 669 meter hoog en bovenop heb je een fantastisch uitzicht over Kaapstad. 

Het is een best korte hike, maar doordat je veel moet klimmen door ruige natuur en er best wel wat steile afgronden zijn, voelt het toch avontuurlijk aan. Het is compleet anders dan de hike naar de Tafelberg. Overweeg dus vooral zelf of je dit nog de moeite waard vindt tijdens de groepsreis Zuid-Afrika.

Chillen aan het strand van Clifton of Camps Bay

Heb je nou helemaal geen zin meer om te hiken en wil je ook gewoon even lekker relaxen in Kaapstad tijdens de singlereis Zuid-Afrika? Dan kun je er ook voor kiezen om te chillen aan een van de mooie stranden van Kaapstad. De twee mooiste stranden zijn Clifton en Camps Bay. Daar vind je hagelwitte stranden en helderblauw water. Houd er wel rekening mee dat het in Kaapstad bijna niet mogelijk is om te zwemmen door het ijskoude water en de sterke stroming. 

Mocht je wel lekker willen zwemmen dan kun je naar ‘Maiden’s Cove Tidal Pool’. Dit is een zwembad met zeewater en ligt ook panoramisch aan de zee zodat het net lijkt alsof je in de zee zwemt. Ook kun je naar ‘The Pavillion’. Dit is een groot zwembad in Sea Point waar ook de locals graag komen.

Er valt dus van alles te doen Kaapstad. Geniet van deze bijzondere stad! De rondreis Zuid-Afrika brengt je naast naar Kaapstad nog naar vele andere mooie plekjes. Natuurlijk gaan we ook een wildlife safari doen. Nieuwsgierig naar het volledige programma? Bekijk dan de Zuid-Afrika groepsreis!